19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Puterea pregateste ”marea nationalizare”! Deputatii PDL vor sa-i transforme pe executorii bancari, in executori judecatoresti, fara examen!

Scris de: Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print

6 May 2011 13:55
Vizualizari: 21133

Proiectul de lege initiat de trei deputati de la PD-L si PSD ii va feri pe cei care au luat credite de la banci de insistentele, de multe ori nelegale, ale firmelor de recuperare sau a executorilor bancari, zic initiatorii. Unul dintre acestia, deputatul de Cluj, Daniel Buda din PD-L, presedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, a sustinut din 2010 incoace, ca prin legea pe care a initiat-o meseria de executor bancar va disparea, iar cei care ocupa aceste functii vor putea ocupa functiile de executori judecatoresti. „Este o lege menita sa unifice cele doua profesii, cea de executor judecatoresc si cea de executor bancar. Suntem singura tara din toata lumea in care bancile isi pot urmari datornicii prin intermediul propriilor angajati, adica executorii bancari. Acestia nu pot fi impartiali deoarece sunt platiti de banca”, a explicat Daniel Buda. Adevar grait-a PDL-istul Buda, dar este bine oare ca ei sa nu fie supusi unu examen sau concurs? Nu este acesta un demers prin care se creaza o absorbtie de personal nu tcmai pregatit pentru o asemenea specialitate?


Puterea publica, delegata bancilor

In expunerea de motive, deputatii Daniel Buda, Gabriel Andronache si Bogdan Ciuca, sustin ca Statul Roman nu isi poate delega puterea sa publica unor specialisti care nu sunt angajatii sai, cazul executorilor bancari.

Ca sa fie clar pentru toata lumea, doua categorii de executori, cei judecatoresti si cei fiscali - reprezinta statul, chiar si atunci cand se executa creanta ce apartine unui creditor privat. Pentru ducerea la indeplinire a oricarui titlu executoriu este responsabil statul, prin executorii lui. Celelalte categorii reprezinta interesul privat. Toate aceste tipuri de executori aparute din maneca Guvernului, inclusiv cei fiscali (unici in UE), care reprezinta o struto-camila cum e ea definita de multi juristi, sunt instrumente perverse ale Puterii destinate torturarii populatiei debitoare chiar si cu cativa lei. Evident, acestia actioneaza in interesul si la comanda celor ce ii platesc, adica a agentilor economici privati.

Actualul proiect de lege de care trag disperati sa fie aprobat in Parlament cu toate ca a primit aviz negativ din partea Comisiei juridice, de disciplina si imunitati a Senatului are impuse anumite articole de neacceptat de catre corpul executorilor judecatoresti, corp in interiorul carora doar magistratii (procurori, judecatori) si avocatii puteau intra fara concurs sau examen daca aveau cinci ani vechime. A te transforma, in doi timpi si trei miscari din executor bancar in executor judecatoresc, in conditiile in care in bancile din Romania intalnesti tot felul de personaje ajunse executori bancari pe ochi frumosi sau pe sistemul relational, fara a fi stapani pe legislatie ci doar cu figuri si ton de vatafi pe tarla, este aberant.

Executorii judecatoresti se opun proiectului de lege, care risca sa instaureze o dictatur a bancilor

In mod firesc, reculul va exista pentru ca UNEJR - Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti din Romania, prezidata de Marius Crafcenco (foto) nu va accepta sub nici o forma o astfel de „adoptie” haotica.

Conform proiectului de lege care continua sa fie dezbatut pentru aprobare la Parlament peste cateva zile, executorii bancari cu o vechime de cel putin 2 ani in aceasta activitate ”vor fi numiti la cerere in functia de executori judecatoresti, prin Ordin al Ministrului Justitiei.

UNEJR nu se opune in totalitate acestui proiect, insa are doua obiectii extem de importante care vor trebui luate in considerare. Conform unei note a UNEJR detinute de Lumeajustitiei.ro, aceste obiectii se refera la doua aspecte:

1. vechimea de 2 ani propusa de initiatorii Proiectului ca vechime suficienta pentru ca executorii apaartinand corpurilor proprii de exceutori organizate de institutiile de credit ai alte entitati care apartin grupului acestora si care desfasoara activitati financiare, de institutiile financiare nebancare sau de institutiile de credit cooperatiste, sa devina executori judecatoresti definitivi;

2. „asimilarea” executorilor bancari judecatoresti in sensul recunoasterii unei competente materiale generale;

Cu privire la primul aspect, UNEJR arata ca propunerea initiatorilor proiectului de lege este nefundamentata ”avand viciul ca nu ia in considerare sistemul, unitar si coerent, de admitere in profesia de executor judecatoresc ca executor definitiv”, intrucat legea prevede ca aceasta calitate de executor judecatoresc se dobandeste in trei modalitati: pe baza de examen sau concurs (dupa caz), dupa efectuarea stagiului de 2 ani de executor judecatoresc, pe baza de examen sau concurs de catre persoane care au indeplinit timp de 3 ani o functie de specialitate juridica, sau fara examen doar daca persoana respectiva a exercitat timp de 5 ani profesia de judecator, procuror sau avocat.

Propuneri neprincipiale si nerealiste

UNEJR subliniaza ca „echivalarea executorilor bancari cu persoanele care au exercitat profesile enumerate limitativ in lege ca profesii ce indreptatesc la acces fara examen este, fara a contesta experienta si valoarea profesionala a multor executori bancari, o solutie curajoasa, insa evaluarea executorilor bancari la un nivel superior fostilor judecatori, avocati sau procurori apare ca fiind nu doar neprincipiala, ci nerealista”.

Pe de alta parte, o problema la care parlamentarii ar trebui sa mediteze ceva mai mult decat de obicei este aceea ca executorii bancari efectueaza, in prezent, activitati circumscrise executarii silite, dar nu au abilitatea instrumentarii unor proceduri complexe precuu executarea silita directa (mobiliara sau imobiliara), aplicarea de masuri asiguratorii, constatarea unor situatii de fapt etc. UNEJR arata ca primirea in profesie fara examen, cu consecinta recunoasterii capacitatii lor de a instrumenta astfel de proceduri creaza un risc demn de luat in considerare sub aspectul respectarii legalitatii si a drepturilor subiective ale partilor procedurii de executare silita”.

La aceasta ora exista circa 600 de executori judecatoresti in toata tara si cam 1000 de executori bancari. Va puteti da seama ce fericire ar fi pe executorii bancari sa se transforme, fara examen sau concurs, in executor judecatoresc. Trai neneaca! Iar bancile ar rasufla si ele usurate ca le scad cheltuielile cu onorariul executorilor bancari!

In aceeasi ordine de idei, merita adaugat faptul ca Strategia Justitiei ca serviciu public, elaborata de Ministerul Justitiei, propune pentru viitor,eliminarea dispozitiilor legale ce permit accesul fara concurs sau examen in profesia de executor judecatoresc. Asa fiind, e cazul ca si legiuitorul sa tina cont de aceasta Strategie, altfel vorm ramane intotdeauna repetenti la pedictibilitate atunci cand se pritocesc noi legi si apoi altele, care se bat cap in cap si trebuiesc repuse pe aceeasi linie si cu aceeasi esenta, interpretare si punere in practica!

In ce priveste alte propuneri ale UNEJR, una dintre aceastea o constituie eliminarea articolului 8 din textul proiectului de lege existent, in care se prevede ca ”refuzul executorului judecatoresc de a prelua dosare repartizate de catre judecatorul delegat si de a indeplini actele de procedura privind executoarea silita in conditile si la termenele stabilite de lege constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza ...”. Motivatia sustinerii eliminarii acestui articol din proiectul de lege consta in faptul ca repartizarea dosarelor de executare de catre judecatorul delegat constituie o etapa tranzitorie in punerea in aplicare a dispozitiilor legii speciale existente (L.188/2000), etapa in prezent depasita.

 

Comentarii

# Executor nebancar date 6 May 2011 20:55 -18

Un executor bancar nu va apara dreptul detornicului, ci al bancii. Asa ca pazea, bancile dau tare din coate sa aiba executorii lor cu puteri depline, ca sa poata sa inhate casele si terenurile oamenilor si pentru cateva sute de euro daca acestia raman fara mijloace de plata

# avocatB date 6 May 2011 21:56 -15

Initiatorul acestui proiect, face lobby, pentru sistemul bancar din Romania. :-* In ceea ce priveste unificarea profesiei de executor jud. cu executor bancar, se pare ca, conducerea UNJR nu se opune, nu cum se intimpla in cazul profesiilor juridice, respectiv cons. juridici-avocati.Conducerea UNJR si UNBR, incearca ingradirea accesului la profesie, prin asa "examene" si nu doresc ca "piata libera sa aleaga", in functie de "pregatirea profesionala".Insasi decanul baroului "traditional" recunoaste supra aglomerarea baroului, adica nu mai au loc de concurenta. :-)

# MAAT date 7 May 2011 10:49 -15

IN PERIOADA 2000-2001AM AVUT UN COLEG DE SERVICIU,LA P.M.B.,ANGAJAT IN FUNCTIA DE CONSILIER JURIDIC SI CARE SE NUMEA VISAN .ACESTA AVEA SPRIJIN POLITIC DE LA P. D.L.IAR CEA CU CARE S-A INSURAT CRISTINA VISAN ERA LA SPRIJINITA DE CATRE PNTCD.LA UN MOMENT DAT DIN CAUZA INTERESELOR MARI ,A PRESIUNILOR CARE SE FACEAU DIN PARTEA DIRECTORULUI RADU DINULESCU , DIN PARTEA DIRECTORUL DIRECTIEI CONTENCIOS DAN GHIOCA CA SI DIN PARTEA SEFULUI DE SERVICIU ADRIAN IORDACHE ,VISAN A PLECAT DE LA DIRECTIA JURIDIC LEGISLATIE CONTENCIOS -CA EXECUTOR BANCAR..PROBABIL CA ACUM VA FI BUCUROS SA CASTIGE MAI MULT CEL CARE ARE O RELATIE DE RUDENIE CU VISAN DE LA PDL..

# Bogdan date 7 May 2011 14:35 +14

O mostra de profesionalism. Trebuie sa ai 5000 de euro sa poti fi numit executor judecatoresc asta daca nu esti ruda cu unul dintre ei ca sa poti fi scutit de taxa. Si apropo ... cati dintre executorii judecatoriesti actuali au absolvit facultatea de drept ... Iar pentru autorul sau autorii articolului un mic extras din statutul UNEJ ... sa le plangem de mila acestor mari profesionisti ai dreptului. Art. 51. - (2) Persoanele care dobandesc calitatea de executor judecatoresc, indiferent de forma prin care acced, trebuie sa isi inceapa activitatea primind avizul Camerei pentru inscrierea biroului executorului judecatoresc la curtea de apel, dupa ce fac dovada achitarii sumei de 5.000 euro, calculata la cursul Bancii Nationale a Romaniei din ziua platii, din care 80% se vor vira in contul Camerei in circumscriptia careia isi vor desfasura activitatea si 20% se vor vira in contul Uniunii. Art 53 i) sunt scutite de plata taxelor de inscriere si participare la examen, precum si de plata taxei de intrare in profesie rudele si afinii de gradul I ai executorilor judecatoresti in functie.

# Andrei date 8 May 2011 23:23 +14

Un articol foarte tare, comandat din nou de comunistii de la UNEJ. Oameni buni, va zbateti degeaba, va intra lume noua in casta voastra si cu asta basta. In 2005, la 5 ani dupa ce ati fost facuti executori judecatoresti, 150 din 350 cati erati in functie nu aveau facultatea de drept. Spuneti lumii cati nu au facultatea de drept in prezent. Spuneti cum ati devenit executori judecatoresti. Iau cazul asociatilor ilustrului Crafcenco, declaratie din ziar : Fost sculer matriter, am cunoscut pe cineva la Curtea de Apel si am zis sa incerc meseria de executor judecatoresc. Frumos. Adica un sculer matriter fara facultate de drept poate face acest lucru si executorii bancari ( toti absolventi de drept) , baieti tineri si cu mentalitati schimbate nu pot face asta. Sa nu mai vorbim de Fieraru de la Pitesti, de betivul de la Gorj sau de ala de omoara oameni beat, dimineata pe strada cu X5-ul. Sau de Volintiru care se lauda ca face din 75 aceasta meserie si ca le stie pe toate, inclusiv sa ia mita

# Andrei date 8 May 2011 23:27 +14

consultati : http://www.adevarul.ro/societate/sanatate/Punctualitatea-diplomatia-rigorile-profesiei_0_22199094.html " Niculae Ionescu este executor judecătoresc din 1995, când a trecut, la a doua încercare, examenul de intrare în profesie. Timp de 20 de ani a fost sculer-matriţer la o întreprindere de renume din Bucureşti, dar în 1994 a înţeles că trebuie să plece, mai ales că era vizat pentru activitatea sindicală. În 1995, la iniţiativa soţiei sale, care era judecătoare, a ajuns executor la Sectorul 5," - in traducere - a intrat pe pila - judecator ( sotia). Adica ei ne dau noua lectii de moralitate? Nu va e rusine?

# Andrei date 8 May 2011 23:30 +15

continuare : "După ce a terminat armata, în februarie 1972, Drăgănescu a intrat mai întâi ajutor de grefier la un tribunal, ajutat de o prietenă judecătoare a mamei sale, iar apoi s-a mutat la o altă instanţă, pe un post unde se ocupa de probleme legate de executare penală. Doi ani mai târziu „s-a ivit posibilitatea” unui post de executor judecătoresc. A lucrat la judecătorii de sector şi la Tribunalul Bucureşti până în 2001, când profesia s-a liberalizat. Biroul la care sunt asociaţi el, Ionescu şi Crafcenco, actualul preşedinte al Uniunii Naţionale a Executorilor"

# Andrei date 8 May 2011 23:33 +16

Asa ca, luati aminte cine comanda articole. Doctorii in drept de la UNEJ. Oameni care s-au reprofilat in executori judecatoresti dupa ce i-a bagat un judecator in meserie. Adica pe pile. Ei vorbesc. Ei conduc aceasta casta. Ei fac legea. Aici vorbim de frica de concurenta, frica de faptul ca niste tineri va pot da planurile peste cap. Sa va fie rusine!!! Si voua si autorului acestui articol.

# bej date 20 June 2011 22:37 -10

Nu putem sa luam aminte la sfaturile mataluta ca sunt foarte proaste si comuniste. Se vede ca esti trecut de 5o ani. Si apropo, nu ne poate fi frica de niste tineri care nu sunt in stare sa sustina si sa promoveze examenul de intrare in profesia de execuoptr judecatoresc - respectiv executorii bancari - si care nu constituie niciodata "concurenta". Asimilarea lor fara examen - denota ca pilele sunt la nivel bancar sau poate ii sustine dl notar de Cluj - presedintele comisiei juridice din Camera Deputatilor - dl Daniel Buda - care primeste chirie de la Camera Executorilor Judecatoresti Cluj - .Nu va mai raportati la DL executor judecatoresc Draganescu - si la asociatii dansului - pt ca in aceasta profesie sunt si executori care au intrat cu examen si noi reprezentam o majoritate si nu o minoritate, draga Andrei - dar probabil ca ai fost executat de dansii si acu' te razbuni -

# re date 21 June 2011 11:43 +13

draga bej marsh la ilustrul vostru crafcenco si pupa-l in dos...nu mai fi penibila si comenta toate cele 3 articole comandate de UNEJ...e clar cine esti, de cine esti pusa si in ce scop...daca te dai asa rotunda de ce nu spui ca Ministerul Justitiei, Guvernul Romaniei, CSM-ul, toti la unison sustin acest proiect si numai voi sunteti contra pe aici pe forum ca in Comisii sunteti mielusei si chiar afirmati ca sustineti acest proiect....marsh de aici ca ne faci scarba atat timp cat nu ai curaj sa-ti publici datele nu mai vb de altii pe care nu-i cunosti... nici cei care ati intrat pe baza de examen nu ar trebui sa va dati asa de rotunzi...i-a spune ce super examen ai dat tu mah...stagiarii executorilor judecatoresti se stie ca intra ca definitivi mai devreme sau mai tarziu...daca sunteti atat de destepti de ce nu va curatati propria ograda intai?? aveti in ea betivi notorii, criminali, oameni ce au fost prinsi luand mita, oameni ce au savarsit fapte de fals si uz de fals etc...

# gigi contra date 14 May 2011 09:05 +13

eu nu inteleg de ce se tem domnii executori judecatoresti daca au impresia ca executorii bancari sunt atat de slabi.

# Nicu date 3 June 2011 17:03 -8

Acum sincer, dintre initiatori, Andronache e cel mai depasit de situatie. Si fizic si intelectual. Si-asa la partea cu intelectul nu sta prea bine.....

# mark date 6 June 2011 09:59 +13

este clar un articol comandat de catre UNEJ...minciunile continute de acest articol sunt cat se poate de evidente pentru cei ce cunosc speta la care se refera....acesti domni de la UNEJ ar trebui sa iasa si sa spuna faptul ca prin statute, decizii interne abuzive si-au ferecat portile, astfel incat tinerii juristi bine pregatiti sa nu aibe aproape nici o sansa sa acceada in aceasta casta....intrarile actuale in casta executorilor judecatoresti se fac numai pe rudenii, pile, bani foarte multi, interese etc....acestui domn ziarist care a publicat acest articol ar trebui sa-i fie rusine ca minte ordinar si induce in eroare cititorii....stiti domnilor ziaristi si domnilor de la UNEJ cati executori bancari exista in prezent inregistrati in evidentele Ministerului Justitiei pe toata Romania?? nu domnilor ziaristi , nu 1000, ci doar 322....iar pentru intrarea ca definitiv in casta executorilor judecatoresti se cere o vechime neintrerupta in profesie de minim 2 ani....

# cecilia date 29 June 2011 01:30 +13

Din cate vad din comentariile anterioare, toti cei trei ex jud de la bej-ul din care face parte si conducatorul unej, au avut "sansa" unui judecator care le-a batatorit drumul in profesie.acum inteleg eu de ce executarile silite ale acestui birou sunt incuviintate parca cu ochii inchisi de judecatorii de la toate instantele, in special de cei de la judecatoria sector 1, chiar daca in nenumarate cazuri sentinta nici nu poate fi pusa in executare.n-ar fi rau ca si executorii sa fie obligati sa furnizeze declaratii de avere si de interese. asa am vedea si noi (oare?)daca castigul se bazeaza pe profesionalism sau doar pe relatii de rudenie cu judecatorii.

# Mariusica date 6 October 2011 09:25 +9

Haideti sa nu mai vorbim despre profesionalismul lor. Sunt dezastru! JUNA DOBRA de la ILFOV cu sediul in BUCURESTI ( si nimeni nu se sesizeaza) a intrat in mafia imobiliara. Prin interpusi adjudeca toate imobilele bune la preturi derizorii. Cealalta , Dorina Gont , va dau si o ghicitoare despre ea : C _ _ _ A batrana :), face executari silite fara sa aibe cerere de executare de la creditor. A facut asa sute. A pus mana pe sentinta aia de 6000 pagini cu FNI, si-a angajat 20 de sclavi care sa-i caute pe mosi si a dat drumul la treaba. Ce conta ca unii nici macar nu i-au facut cerere de executare silita. In numele lor, pe seama lor, le-a si recuperat banii. Acum oamenii ce plangere penala sa mai faca.....ca s-au trezit cu banii in conturi... Dar vorba aia, cand dai spaga Cristinei Oprea de la AVAS ( pe vremea aia) lucrurile merg ca unse. Doar vorba aia luam onorarii de miliarde fara sa facem nimic..... Si unii le tin partea... Aceste doua fufe ar trebui sa fie arestate. Si nu mai e mult pana la asta. Nu le mai ajung banii...

# George date 2 November 2011 20:07 0

buna ziua! sunt foarte interesat de acest subiect. ma puteti contacta pe mail? geocolgiu [@] gmail.com va ofer mai multe detalii

# George date 2 November 2011 20:10 +1

buna ziua! sunt foarte interesat de acest subiect. ma puteti contacta pe mail? geocolgiu [@] gmail.com va ofer mai multe detalii

# George date 2 November 2011 20:14 0

buna ziua! sunt foarte interesat de acest subiect. ma puteti contacta pe mail? geocolgiu [@] gmail.com va ofer mai multe detalii

# Viorela date 24 October 2011 09:41 +3

Domnilor executori bucuresteni...cata spaga luati de la Pomponiu? Cel care adjudeca tot la preturi derizorii.... Ce va spune numele asta? POMPONIU?... Cum vi se pare un apartament de 2 camere pe Vasile Lascar in Bucuresti adjudecat de Pomponiu cu 31.000 lei? Interesant......

# Adrian date 31 October 2011 16:59 +5

Degeaba vorbiti de abuzuri. Nu se sesizeaza nimeni. Ce daca DL POMPONIU adjudeca tot ce misca in Bucuresti cu preturi intre 20000 lei si 50000 lei? Ce daca scenariul se repeta? Ce daca se inscriu 5 la licitatie dintre care 3 la pretul de pornire apoi se retrag cei 3 si ramane POMPONIU... CE DACA!!!!! JUSTITIA E OARBA. SA VA VAD PE VOI DACA V-ATI PIERDE UN APARTAMENT DE 2 CAMERE VANDUT CU 30.000 LEI....CE ATI FACE????

# George date 2 November 2011 20:15 -1

ma intereseaza reteaua condusa de Pompoiu. cine ma poate ajuta cu informatii? geocolgiu [@]gmail.com

# din nou ala date 21 November 2011 00:29 +3

Saracii de voi....dar cu sumele tinute in banca cu dobanda...de care nu se ia nimeni..nu kiroase putzin a delapidare??Hai acasa..ca ati furat destul...70% n-aveti ce cauta...reamintesc militzienii si securistii...executare mobiliara si imobiliara..diefernte??? A se cauta pe net...cercetari...70% figuranti..pt restul, TOT RESPECTUL!

# Aditza date 6 December 2011 08:33 +4

Da, tot ii dati lunga cu aia cu vechimea de 5 ani la judecatori. Ca ei au experienta si nu se poate aduce pe picior de egalitate un executor bancar cu un judecator la intrarea in profesie. Da, dar uitati dragii mei comunisti faptul ca un judecator daca judeca 5-10% din cazurile sale contestatii la executare pe cand un executor bancar face acte de executare zilnic. Judecatorul judeca dupa actele facute si nu stiu vreun judecator chiar si cu 200 ani vechime sa fi pus el cu mana lui vreun sechestru sau sa ridice o masina. Despre ce vorbim comunistilor? Va e frica de faptul ca vi se va curata casta de lichele si va apucati sa plangeti? Inclusiv la Cotroceni? Nu va e rusine ? Penalilor! Vindeti case cu 10% din valoare si tot voi comentati?

# executor bancar date 3 January 2012 12:19 +2

Salut, nu indeplinesc conditiile sa trec ca executor judecatoresc definitv, am cerut o mana de ajutor executorilor judecatoresti(si nu mai vreau sa-i critic), avand nevoie doar de cateva luni pentru a-mi indeplinii stagiul de 2 ani, raspunsul lor ''nimeni nu intra in casa mea chiar daca camera ma obliga sa te iau stagiar in 3 zile te fac sa pleci singur''. Se tot speculeaza tot felul de afirmatii cat despre ei executorii judecatoresti cat si despre noi executorii bancari, candva ati primit o mana de ajutor...... este timpul sa oferiti si voi ..... o mana

# @ executor bancar date 3 January 2012 15:54 +1

Sunt curios din ce Camera facea parte executorul judecatoresc care ti-a dat un astfel de raspuns, dar prevad ca raspunsul este Camera Bucuresti :lol: . :lol: Colegule eu te sfatuiesc fie sa cauti un astfel de maestru prin cunostiinte si sa incerci o altfel de abordare(pt ca altfel sunt slabe sanse sa ai sorti de izbanda cu acestia), fie sa te orientezi catre executorii bancari care au deja 10 ani vechime (intrucat vechimea ca executor bancar se va echivala cu cea de executor judecatoresc) si vor putea sa te ajute. Extrem de multi colegi sunt din pacate in situatia ta si sincer sa fiu dupa cum vad mare parte din acestia vor fi sacrificati si nu vor putea sa intre stagiari pe langa vreun astfel de maestru.

# executor bancar date 3 January 2012 16:52 +1

''Prin grija Camerelor executorilor Judecatoresti" :-) , din pacate sunt putini executori bancari care au peste 10 ani vechime, neoficial am aflat ca aceasta perioada s-ar fi redus la 5 ani vechime. nu-mi pierd speranta, vreau sa cred ca nu toti executorii judecatoresti mai ales 'vulpile batrane' gandesc asa, important este sa lupti pentru ceea ce vrei..........

# @ executor bancar date 3 January 2012 17:42 +1

Sincer sa fiu nu am auzit de reducerea vechimii necesare pt a lua stagiari la 5 ani. Ai dreptate ca trebuie sa lupti pentru ceea ce vrei in viata, numai ca in situatia de fata nu depinde totul numai de tine. Painea si cutitul este in mana acelui maestru , iar rezultatul l-ai simtit pe pielea ta. Hai sa-ti spun ceva tot asa neoficial, dar care este veridic - executorii judecatoresti actuali au primit "ordin" direct de la "centru" sa nu primeasca executori bancari stagiari. Extrem de multi dintre acestia vor face exact ceea ce li s-a cerut, iar daca nu vei incerca una din cele 2 variante pe care ti le-am spus nu cred sa ai mai mult succes decat ai avut. Din ceea ce am dedus eu din prima postare a ta ar fi faptul ca ai incercat pe romaneste "marea cu degetul", probabil sunand la diverse birouri de executori judecatoresti. Repet ai dreptate in ceea ce afirmi vis a vis de lupta pt ceea ce iti doresti, insa numai pe jumatate, pentru ca in profesia asta momentan se intra cum se intra.

# executor bancar date 3 January 2012 20:09 0

Da ceva am auzit si eu dar mi-am dat seama din discutie,pacat ca meseria asta este atat de frumoasa...... dar ca in orice sistem de rahat intervine 'sistemul politic'. Referitor la ce-ai spus ca am incercat 'marea cu degetul'.... inca nu, discutiile au fost fata in fata nu la telefon, probabil daca as fi pe ultima suta de metri si nu am gasit nimic, cred ca as incinge telefonul :D (dar ma cunosc si nu as face). Ordinul pe care l-au primit sunt sigur ca doar 80% din ei il vor respecta adica cei care au intrat pe pile(imi aduc aminte de discutie, cel cu care am vorbit cand a ajuns el executor nu avea nici liceul terminat....... O sa ma gandesc la variantele tale.....dar iti spun sincer, cred ca raspunsul unui coleg ar fi mai dur decat al unui strain.........

# @ executor bancar date 4 January 2012 09:25 0

Ar fi bine in perioada urmatoare sa te lamuresti daca "zvonul" referitor la reducerea vechimii necesare pt a lua stagiari de la 10 ani la 5 ani este adevarat . Daca ar fi adevarat cred ca vei gasi mult mai repede o varianta, fie intre executorii judecatoresti, fie intre cei bancari . Nu vreau sa cred ultima ta afirmatie....nu vreau sa cred ca vor exista intre noi colegi care sa se comporte asa fata de alti colegi. Daca legiuitorul ar fi pastrat amendamentul prin care executorii bancari care intrau ca executori judecatoresti definitivi sa poata lua stagiari bancari nu se ajungea la astfel de situatii . Ar trebui de asemenea sa te interesezi cat va dura stagiatura ta...pt ca si aici sunt fff multe opinii...una ca stagiul ar dura 2 ani indiferent de ce vechime ai tu ca executor bancar, alta ca ar dura doar diferenta pana la 2 ani...sunt multe lucruri pe care trebuie sa incerci sa le lamuresti pana pe 19.03.2012.

# executor bancar date 4 January 2012 09:56 0

Conform leg.287/2011 art. 6 alin.3 eu zic ca este destul de clar cu stagiul .... acum da poate fi interpretabil. Am sa verific tabelul cu toti executorii bancari si o sa incerc, dar asta dupa ce aflam sigur ca s-a redus la 5 ani.

# @ executor bancar date 4 January 2012 15:36 0

Colegule in perioada imediat urmatoare o sa ma vad cu un prieten executor judecatoresc si o sa-l intreb despre zvonul auzit de tine cu reducerea vechimii la 5 ani pt a lua stagiari si o sa te tin la curent.

# executor bancar date 4 January 2012 16:50 0

[quote name="@ executor bancar"]Colegule in perioada imediat urmatoare o sa ma vad cu un prieten executor judecatoresc si o sa-l intreb despre zvonul auzit de tine cu reducerea vechimii la 5 ani pt a lua stagiari si o sa te tin la curent.[/quote] Multumesc, astept un semn.

# @ executor bancar date 10 January 2012 21:27 0

colegule am revenit, asa cum ti-am promis. Din pacate nu am vesti bune referitoare la zvonul auzit de tine referitor la reducerea vechimii necesare pt a lua stagiari de la 10 la 5 ani...nu este din pacate nimic adevarat, nu au modificat nimic pana acum. Iti doresc numai bine.

# executor bancar date 12 January 2012 10:19 0

Salut colegule, multumesc pentru informatie..........''dupa cum vezi am inceput sa ne mancam intre noi'' :). Iti urez multa bafta si poate ne vom intalni in viitorul apropiat.........

# @ executor bancar date 12 January 2012 12:42 0

am vazut, din pacate asa este....era clar ca la nivel de turma nu se va face nimic....este o chestiune interesanta, chiar ma gandeam daca ai vazut-o referitoare la disponibilitatea ambelor parti de a se discuta aceasta vechime de 10 ani pt a va putea ajuta si pe voi...ar fi un gest deosebit, un gest de mare omenie...as vrea sa vb mai multe dar nu cred ca este bine aici sa schimbam anumite date...

# executor bancar date 12 January 2012 13:29 0

cum fac si politicienii se bat pentru ''ciolan'', candva ti-am spus ca raspunsul unui coleg ar fi mai dur ......... spune-mi nr. crt din tabel.

# @ executor bancar date 12 January 2012 15:31 0

sincer ti-as spune nr. din tabel dar nu stiu care din ele ....ca eu am cel putin 4 tabele actualizate si para actualizate...si in fiecare din acestea am alt nr ::)))

# executor bancar date 12 January 2012 15:45 0

ultima actualizare din 15.12.2011, verifica in mail-ul primit :)

# @ executor bancar date 12 January 2012 15:58 0

l-am gasit....cred sincer ca nu e bine sa dam alte date pe aici....sunt convins ca datele pe care le avem noi le au si f multe persoane "bine voitoare"....daca ai mess intra pe ferdinandm2011 si vb acolo

# executor bancar date 12 January 2012 16:10 0

k.... ai dreptate, acum ti-ai facut mail-ul?

# @ executor bancar date 12 January 2012 16:30 0

il am de ceva timp....iti dai seama ca nu-mi public datele pe site-uri de genul asta

# Daniel date 4 January 2012 10:32 -6

Asta este cea mai mare aberatie a bunului nostru guvern ... un executor bancar are o arie de 10% din activitatea unui executor judecatoresc si aceea practiata a in Ro. Le trebuie cumva carne de tun celor de la DNA pt 2012 ? :) inca putin si se readuce sistemul ca in 1987-88 ....

# pt Daniel date 4 January 2012 10:43 +5

Carne de tun, asa cum spui tu, au destula intre voi executorii judecatoresti actuali. Uitete in jurul tau cam cati colegi cunosti ca au fost legati in ultima perioada de catre DNA?? Daca nu stii iti pot oferi eu o lista extrem de interesanta. Stai in banca ta ca ne parasiti la primele alegeri in Camera Bucuresti si la UNEJ. Sistemul actual al vostru este corupt, mincinos si vadit discriminator. Tu vorbesti despre sistemul de dinainte de 1989, iti spun eu ca este parfum fata de ce exista acum in casta voastra. Daca DNA-ul, DIICOTUL vrea carne de tun va urmareste doar cateva zile si apoi trage dubele si le incarca cu carne de tun. Asa este in RO hotul striga hotii. Este bine ca stii tu ce arie din executarea silita am acoperit tu. Mars de aici.

# mark date 4 January 2012 10:55 +5

Vad ca ai schimbat doar articolul din luju unde sa postezi aberatiile tale. Apropo Daniel, de fapt Niculae Elena-Roxana, poate ne lamuresti si pe noi cum ai aterizat de la Moinesti(Camera Bacau), in Camera Bucuresti la Rosiorii de Vede, fara sa practici meseria asta macar 1 ora in Moinesti. Tu vorbesti de noi ?? Pai si cel mai novice executor bancar iti da lectii tie in materia executarii silite madam. Ai promovat exact asa cum promovati toti pupand in dos conducerea, publicand mizerii in presa pe aceasta teme etc . Eu zic sa va vedeti de treaba voastra ca nu sunteti in masura sa ne aratati pe noi cu degetul.

# executor bancar - ptr Daniel date 4 January 2012 11:08 +6

incercati sa acceptati realitatea, nu uitati cum ati inceput carierele voastre de executori judecatoresti, nu avem grad de comparatie, va este teama de concurenta, va este teama ca in cel mai scurt timp vom rupe sistemul vostru politic. Nu uitati executarile le faceati alaturi de un jurist, pentru ca nu stiati sa redactati un act de executare, habar nu aveati care era temeiul legal, si acum ne judecati pe noi ...... deschideti ochii, noi nu vrem sa facem rau ......

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva