24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

FRAUDA LA ADMITEREA IN INM – Mai multi candidati au fost eliminati din concurs la prima proba de verificare a cunostintelor juridice: „Au existat cateva situatii pe care persoanele insarcinate cu supravegherea salilor de concurs le-au considerat ca fiind incalcari ale regulamentului”. Cititi subiectele tip grila si baremele la proba eliminatorie de verificare a cunostintelor juridice (Documente)

Scris de: G.T. | pdf | print

1 September 2014 13:16
Vizualizari: 21101

Peste patru mii de candidati au sustinut duminica, 31 august 2014, prima proba de la concursul de admitere in Institutul National al Magistraturii. Este vorba despre proba eliminatorie de tip grila constand in verificarea cunostintelor juridice. Potrivit Comisiei de organizare a concursului, proba s-a desfasurat normal, conform programului estimat, fara a exista disfunctionalitati.

Au existat in schimb candidati eliminati din concurs. Intr-un comunicat postat de site-ul CSM, Comisia de organizare a concursului de admitere in INM a explicat ca mai multi candidati au fost scosi din examen dupa ce supraveghetorii au considerat ca acestia au incalcat regulamentul.


Iata comunicatul Comisiei de organizare a concursului de admitere in INM, postat pe site-ul CSM:

Astazi, 31 august 2014, s-a desfasurat prima etapa a concursului de admitere in INM si, respectiv, a concursului de admitere in magistratura, constand in proba eliminatorie de tip grila pentru verificarea cunostintelor juridice.

Din punct de vedere organizatoric, concursul s-a desfasurat conform programului estimat, fara a fi semnalate disfunctionalitati.

In ceea ce priveste conduita candidatilor, au existat cateva situatii pe care persoanele insarcinate cu supravegherea salilor de concurs le-au considerat ca fiind incalcari ale regulamentului.

In toate aceste situatii s-au intreprins masurile legale si regulamentare pentru zadarnicirea actiunilor intreprinse, pentru eliminarea din concurs a respectivilor candidati si, dupa caz, pentru sesizarea organelor abilitate sa aprecieze asupra caracterului si posibilelor consecinte ale faptelor constatate”.

Urmeaza testul de verificare a rationamentului logic

Urmatoarea proba de la concursul de admitere in INM va fi cea de verificare a rationamentului logic. Aceasta se va desfasura in data de 14 septembrie 2014, iar testul va fi sustinut doar de candidatii care la prima proba de tip grila au obtinut minimum 70 de puncte, echivalentul notei 7, fiind astfel declarati admisi.

In cea de-a doua etapa, candidatii admisi la cea de-a doua proba vor sustine ultima proba din concurs, constand intr-un interviu, aceasta urmand sa se desfasoare in perioada 26 septembrie – 5 octombrie 2014. Candidatii vor trebui sa elaboreze in scris o analiza cu privire la subiectul extras si sa il sustina oral. In cadrul acestei etape, vor avea de efectuat si o analiza orala a unei spete cu elemente de etica specifice profesiei. Vor fi declarati admisi candidatii care au obtinut nota minima 7.

Rezultatele finale ale concursului de admitere la INM vor fi afisate in data de 7 octombrie 2014.

Amintim ca la concursul de admitere la INM s-au inscris 4.073 de candidati. Dintre acestia, 4.028 au putut sa participe la prima proba, ceilalti fie neindeplinind conditiile cerute, fie retragandu-se din concurs. Concursul se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 160 de locuri de auditori de justitie, din care 80 de locuri sunt alocate pentru ocuparea functiei de judecator, iar 80 de locuri pentru ocuparea functiei de procuror.

*Cititi aici subiectele de la Grila 1

*Cititi aici baremul de la Grila 1

*Cititi aici subiectele de la Grila 2

*Cititi aici baremul de la Grila 2

*Cititi aici subiectele de la Grila 3

*Cititi aici baremul de la Grila 3

*Cititi aici subiectele de la Grila 4

*Cititi aici baremul de la Grila 4

Comentarii

# dank date 1 September 2014 16:22 +5

Cel mai greu concurs din Romania la ora actuala...

# unul din lumea cea mare date 1 September 2014 17:13 -6

ptr dankh//bai leprele dracului,daca voi FURATI la asemenea examen ce dracului de ASTEPTARI SA MAI AVEM LA VOI??!!BAI TILHARILOR CU DIPLOMA ,,este cel mai greu examen din romania ,,caci trebuiti admisi noi furaciosi in sistem,,rati ai dracului cu justitia voastra INJUSTA.JUSTITIA ARATA EXACT CA TINE SI ALIASURILE TALE PROASTE

# dank date 1 September 2014 21:24 +3

 omule cu mintea mica confunzi magistratul cu candidatul....e ca si cum ai confunda avocatul cu inculpatul...

# unul din lumea cea mare date 1 September 2014 22:43 -5

ptr dankh//bai ala cu mintea,,lata,, o facusi lata!!!!catindatul nu/i si viitor judecator?(se presupune ,,ca catindatul,,trece examenul fie el si furat).ai logica de procurator intrat pe spaga.....sau copiere

# GURA PACATOSULUI date 4 September 2014 11:49 0

ESTE UN ABUZ COMUNIST INTOLERABIL PERPETUAREA ACESTOR COMUNISTI IN CADRUL PUTERII JUDECATORESTI,AR FI TREBUIT OMORATI ADATA CU CEAUSESCU SAU CEL PUTIN SCHIMBATA DENUMIREA JUSTITIEI CU A NOMENCLATURII CEAUSISTE,TOT VOI SUNTETI DRACILOR,DE-AIA PROCESELE DUREAZA ANI DE ZILE SI SUNT DUPA CATI BANI DAI...REZULTATELE.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva