16 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PARTENERIAT PENTRU SALVAREA DE VIETI – Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania si Asociatia Transplantatilor din Romania organizeaza pe 27 iulie editia din 2019 a Zilei Donatorilor de Organe. UNNPR face apel la notari sa-i informeze corect si prompt pe cei care solicita informatii privind procedura donarii de organe si inscrierea in Registrul National al Donatorilor de Organe

Scris de: V.B. | pdf | print

22 July 2019 13:57
Vizualizari: 6938

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania si Asociatia Transplantatilor din Romania organizeaza sambata, 27 iulie 2019, in Bucuresti, incepand cu ora 9:00, editia din acest an a Zilei Donatorilor de Organe, sub deviza „Pedalam pentru viata!”


Sprijinind reusita acestui eveniment in calitate de parteneri oficiali, notarii publici – reprezentati de UNNPR – reitereaza implicarea profesionista si responsabila a membrilor profesiei si a personalului notarial auxiliar in procedura de transplant.

Este vorba atat despre informarea corecta si prompta a persoanelor care se adreseaza birourilor notariale solicitand informatii privind procedura donarii de organe, cat si despre inscrierea in Registrul National al Donatorilor de Organe, cu respectarea deplinei confidentialitati.

Rolul notarilor publici in procedura donarii post-mortem, in scop terapeutic, a organelor, tesuturilor si celulelor a fost reglementat prin Ordinul comun al Ministrului sanatatii si al Ministrului justitiei nr.1158/2012 privind infiintarea Registrului National al Donatorilor de Organe, Tesuturi si Celule (RND).

Conform dispozitiilor legale, notarii publici au obligatia de a inscrie in RND datele de identificare a donatorilor si declaratiile prin care acestia consimt la donarea post-mortem, in scop terapeutic, a organelor, tesuturilor si celulelor, sau revoca acest consimtamant. Declaratiile de consimtamant ale donatorilor sunt scutite de plata onorariului notarial.

Evenimentul ce se va desfasura sambata in Bucuresti va avea urmatoarea agenda:

1. Ora 9:00 – Spitalul Sf. Maria: Cuvant de „Bun venit!“ din partea echipei de transplant de la Spitalul Sf. Maria si a Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti:

2. Ora 9:30: Maraton ciclist pe ruta Spitalul Sf. Maria – bd Ion Mihalache – Piata Victoriei – bd Iancu de Hunedoara – bd Stefan cel Mare – Bucur Obor – Soseaua Colentina – Institutul Clinic Fundeni. Pe traseu, voluntari ai ATR vor distribui in puncte fixe, intre orele 9:30 si 13:00, materiale informative privind donarea de organe si inscrierea in Registrul National al Donatorilor;

3. Orele 11:00-15:00: Activitati la biserica avand hramul „Sfintii doctori fara de arginti Cosma si Damian”, din incinta Institutului Clinic Fundeni:

- conferinta de presa

- slujba de pomenire si parastas in memoria donatorilor, oficiate la biserica de lemn din curtea spitalului

- pranz de socializare.

Vor participa oficialitati din Ministerul Sanatatii, CNAS, reprezentanti ai medicinei de transplant, reprezentanti ai Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, reprezentanti ai Primariei Capitalei, Donatori, membrii ai familiilor care au acceptat donarea de organe, pacienti care au beneficiat de transplant, pacienti aflati pe listele de asteptare, prieteni ai Asociatiei Transplantatilor din Romania.

La evenimentul organizat sub auspiciile Ministerului Sanatatii, unde UNNPR este partener oficial, vor participa de asemenea Primaria Capitalei si Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB).


Comentarii

# Sa semneze notarii , toti , apoi discutam ... date 22 July 2019 16:04 +10

In principiu e ok , ca idee , dar in practica , mai ales fiind vorba de Romania , e diferit . Organele nu ajung , cum ne imaginam , asa cum se statea la coada la lapte , adica intr-o ordine cronologica ci se fac trucaje si vrajeli . Mai este un aspect :daca unul sta sa crape , pai probabil ca fu si vina lui pe undeva , si eu ma gasesc destept sa-l salvez ... Ia sa aiba fiecare grijja de pielea lui si gata ! :-* PS. Ati zis ca vin migranti : pai utilizatii ! Viza de RO daca semneaza ce trebuie .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva