18 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLESOIANU CALARE PE NOUA SECURITATE – Masuri pentru democratizarea serviciilor. Sefii SRI, SIE, STS si SPP vor avea un singur mandat, cu o durata de patru ani: “Functia de director al Serviciului Roman de Informatii devine automat vacanta la incheierea perioadei de patru ani care marcheaza durata maxima a mandatului”. Cititi modificarile la legile SRI, SIE, STS si SPP propuse de deputatul Liviu Plesoianu (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 April 2018 16:27
Vizualizari: 12431

In sfarsit avem parte de o initiativa concreta pentru democratizarea serviciilor secrete de informatii, institutii anacronice, care se comporta in cea mai mare parte precum vechea Securitate dinainte de 1989 si care au ajuns sa se confunde cu personajele care le-au condus. Deputatul PSD Liviu Plesoianu a propus patru proiecte de lege pentru modificarea legilor SRI, SIE, STS si SPP.

Concret, Liviu Plesoianu doreste modificarea Legii nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii, a Legii nr. 1/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Informatii Externe, a Legii 191/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Protectie si Paza si a Legii nr. 92/1996 privind organizarea si functionarea Serviciului de Telecomunicatii Speciale. Poate cea mai importanta prevedere este cea referitoare la limitarea perioadei in care o persoana poate conduce unul dintre cele patru servicii. In acest sens, Liviu Plesoianu propune ca directorul, prim-adjunctii si adjunctii sa fie numiti pentru un singur mandat, cu o durata de patru ani. Ceea ce inseamna ca, in cazul in care aceste modificari vor fi adoptate, nu vom mai avea situatii precum cele de la SRI, SIE, STS sau SPP, care ani de zile au fost conduse de aceleasi personaje, precum George Maior (director SRI, foto primul din stanga), generalul Florian Coldea (prim-adjunct ai SRI, foto al treilea din stanga), generalul Silviu Predoiu (adjunctul SIE, foto al patrulea din stanga), Marcel Opris (directorul STS, foto al doilea din stanga) sau generalul Lucian Pahontu (directorul SPP, foto dreapta).


Iata mai jos propunerile lui Liviu Plesoianu si forma actuala a articolelor din legile SRI, SIE, STS si SPP:

Proiect pentru modificarea si completarea Legii nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii


Forma actuala a articolelor din Legea 14/1992 a caror modificare si completare se propune


Proiect pentru modificarea si completarea Legii nr. 1/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Informatii Externe

Forma actuala a articolelor din Legea 1/1998 a caror modificare si completare se propune


Proiect pentru modificarea si completarea Legii 191/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Protectie si Paza


Forma actuala a articolelor din Legea 191/1998 a caror modificare si completare se propune

Proiect pentru modificarea si completarea Legii nr. 92/1996 privind organizarea si functionarea Serviciului de Telecomunicatii Speciale


Forma actuala a articolelor din Legea 92/1996 a caror modificare si completare se propune


Comentarii

# mitocanu date 12 April 2018 16:31 +16

...plesoianu este SINGURUL parlamentar PSD care LUCREAZA in parlament...restul sunt o apa si un pamant....eu votez plesoianu la pezidentiale (cu conditia sa se tunda si sa se barbiereasca)...altfel seamana cu trump (daca isi decoloreaza parul)....

# Gore date 13 April 2018 14:48 +3

Nu cred si nici nu doresc ca Liviu sa-si schimbe look-ul (care de altfel il caracterizeaza si il face sa fie altfel) doar pe baza unor cutume sociale de genul ca "trebuie" sa se tunda si sa se barbiereasca. Cu atat mai putin sa fie conditionat de aceste total ne importante atribute pentru a obtine din partea unor persoane prea agatate de tipicuri sociale, agreerea lor. Esentialul, la Liviu este curajul si clar-viziunea in solutionarea unor probleme evidente prin prezentarea de solutii eficiente acolo unde confratii de partid lancezesc intr-o adormire pe care sincer, nu o inteleg.

# DODI date 12 April 2018 17:29 +7

Este adevărat că Pleșoianu este o oaie albă la PSD. Dar celelalte partide nu au nici atât. Nu putem compara stilul de pupincuriști aplicat grețos de PNL, de aiuriți picați din lună la USR sau de pâmpiți din gașca bețivului național. PSD+ALDE măcar fac dovada că vor binele țării. Restul... liniște.

# PIKI date 12 April 2018 18:54 +2

PSD are pe PLEȘOIANU URBAN. PNL are pe PREȘOIANU ORBAN. Și câtă diferență!!!!!!!!!

# LA MODĂ LUPTA DE CLASĂ date 12 April 2018 23:23 +1

Ludovic Orban e curajos nevoie mare: „Luați parul și dați în liderii PSD!” PNL reînvie lupta de clasă adusă de slugile URSS!!!

# Charlie date 12 April 2018 17:38 +5

Democratia da dreptul mitocanilor sa delireze. Plesoianu e un rebel care trezeste simpatii indreptatite pentru curajul de a ataca Securitatea! Insa, din pacate, in entuziazmul sau a uitat aspecte decisive in reformarea serviciilor fiice ale Securitatii. In primul rand, demilitarizarea, apoi interdictia de a face afaceri si politica si mai sunt numeroase alte aspecte. Altfel este tot apa de ploaie pentru eternii naivi mioritici care nu cunosc cum se fac legendarile!

# mitocanu date 12 April 2018 20:20 0

...ok charlie m-ai convins...nu mai votez plesoianu, votez charlie...apropo, esti cumva CHECKPOINT CHARLIE????...

# drona date 12 April 2018 23:27 +1

da, aia cu sri are voie afaceri (cand au TOATA informatia financiara si economica din tara) a fost cea mai de rahat idee care s-a putut naste in capul unui roman extrem de cretin... sau in capul celor care au votat asemenea aberatie, in parlament, fiind probabil cu gandul la curvele de-i asteptau in garsonierele de parlamentari...

# Gilu date 12 April 2018 17:48 -2

Tanara garda de Fadeev ! Baieti de baieti ; cam mitomani si de graba facatori de dosare pe partea Stanga ... V_ ati uitat originea , baietii tatii ?

# leo date 12 April 2018 18:01 +1

E perfect! Dacă face propunere de lege ferenda și pentru deputați în același sens, promit să-l votez pe „Urmașul lui Pleșoianu”.

# Andreea date 12 April 2018 19:30 0

apropo, dl Dragnea a votat deja legile dl Pleșoianu?!

# Sorin date 12 April 2018 20:20 +2

Astept ca Pleșoianu să initieze si proiectul de lege privind infintarea instantei ,,CURTII cu JURATI". In aceasta instanta a Curtii cu Jurati, sa fie judecati tradatorii ca Coldea, Maior, Kovesi, Iohannis si orice magistrat (procuror, judecator) de la orice parchet si instanta care a incalcat drepturile persoanelor la un proces. Juratii vor analiza acuzatiile persoanelor vatamate impotriva celor acuzati, iar daca procurorul, judecatorul se va dovedi ca a dispus o solutie falsa, sa fie condamnat.

# Popa date 12 April 2018 23:45 +1

Chestia era sa nu se schimbe intre ei , adica cel care a ocupat functia odata sa nu poata ocupa nici una din celelate pozitii , excluziune prin lege .

# nae girimea date 13 April 2018 06:39 +5

Ar trebui ca inainte de a modifica aceste legi care precis ca vor avea un anabassis , ar fi mai simplu o lege cu un articol : functiile de conducere ale BNR , SRI , DNA , ICCJ , etc se ocupa pe durata de 1 mandat de 4 ani ( eu as pune chiar 3 ani mandatul )care inceteaza automat fara prelungiri , detasari etc . Nu se admit rocade intre institutiile aceluiasi domeniu .

# Charlie date 13 April 2018 16:50 0

Chiar te rog sa-l votezi, "mitocanu"-le pe Plesoianu, caci peste tot ce am dat de inteles mi-e simpatic tocmai datorita aspectului sau rebel. Charlie nu vine de la Berlinul de Vest, ci de la atentatul de la Paris! Dar ai dreptate, sunt   un fel de CHECKPOINT privat al bolsevicilor sub acoperire! Scuze pt. abordarea initiala cam dura...Chiar daca o fi tot Secu, pletosul este din gruparea care vrea sa se puna capat exceselor, ceea ce nu-i de colo intr-un stat securist!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva