1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INSULTE LA ADRESA JUDECATORILOR – Mai multi angajati ai Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor au fost inregistrati folosind un limbaj suburban la adresa judecatorilor de la Tribunalul Brasov care au repus-o in functie pe sefa CNSC Florentina Dragan, revocata pentru ca introdusese pontajul cu amprente: „Maimutoii de la Tribunalul Brasov... Vom fi mai atenti ca sa nu se mai intample astfel de ineptii juridice”. Seful CSM a sesizat Inspectia Judiciara (Audio)

Scris de: V.B. | pdf | print

6 December 2023 13:43
Vizualizari: 4780

Scandal cat casa: mai multi angajati de la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) au fost inregistrati folosind un limbaj de mahala la adresa judecatorilor de la Tribunalul Brasov care au repus-o in functie pe jurista Florentina Dragan (foto), care conduce Consiliul inca din 2019, realeasa in 2022.Totul a inceput in 27 iunie 2023, cand plenul CNSC a revocat-o pe Dragan pe motiv ca sefa Consiliului introdusese pontajul biometric pe baza de amprente – sistem care oricum exista in CNSC inca din 2007, dar numai pentru acces in institutie, relateaza Spotmedia.ro intr-un articol publicat miercuri, 6 decembrie 2023.

La 17 august 2023, in dosarul nr. 375/64/2023, judecatoarea Mihaela Lupsor de la Tribunalul Brasov a suspendat hotararea de revocare a Florentinei Dragan. Chiar a doua zi, plenul CNSC a votat o noua revocare a presedintei, in ciuda faptului ca hotararea judecatoreasca era, fireste, executorie (si avea sa ramana definitiva in recurs, la Curtea de Apel Brasov, prin decizia pronuntata la 28 septembrie 2023 de magistratii Tiberiu Adrian Virgolici, Demis Marius Sparios si Maria Iuliana Mihai in cauza nr. 375/64/2023*). In acea sedinta din 18 august, mai multi consilieri s-au lansat in insulte la adresa magistratilor de la Tribunalul Brasov, calificandu-i drept „maimutoi” si luandu-si angajamentul sa o revoce din nou pe Dragan, repetam, in pofida autoritatii de lucru judecat. E drept: au existat si consilieri care au adoptat pozitii firesti, atragand atentia ca nu poate fi incalcata o hotarare judecatoreasca executorie.


Iata cateva dintre declaratiile aiuritoare facute de consilierii CNSC:


- Catalin Popescu (fost consilier local PNL in Ploiesti in legislatura 2004-2008): „Tina a reusit sa convinga maimutoii de la Tribunalul Brasov ca exista pagube serioase care s-ar putea intampla din actele administrative, ceea ce este o ineptie. De cate ori se va intampla o chestie ca asta vom reveni cu o noua (n.r. revocare). Probabil ca procesul n-a fost privit cu destula atentie din partea noastra, poate ca vom fi mai atenti ca sa nu se mai intample astfel de ineptii juridice sa ne perturbe activitatea. Invalidarea votului nostru e o aberatie. Noi avem de luat o decizie care sa combata efectele hotararii judecatoresti de la Tribunalul Brasov”;

- Dorel Eugen Cojoaca: „Exact cum a spus si Catalin. De aici se conduce! Nu de la Tribunalul Brasov se conduce CNSC si nu oricine intra cu bocancii in aceasta institutie poate sa conduca din afara. Sustin si eu ce a spus si Catalin. Trebuie sa mergem mai departe. Mai luam o decizie de revocare si cu asta basta”;

- Daniel Serban (culmea: doctor in drept): „Nu se pune in discutie nerespectarea hotararii judecatoresti. In definitiv, votul e secret, n-o sa se stie cine ce voteaza, nu pot sa fiu eu acuzat ca nu respect hotararea judecatoreasca”.


Dragan a suspendat si al doilea abuz


Consilierii CNSC nu s-au lasat: in 2 octombrie 2023, au facut o miscare care poate fi catalogata drept o revocare mascata: au mutat-o pe Florentina Dragan intr-o functie de executie, cu pastrarea salariului de presedinte, astfel incat jurista sa nu poata invoca in instanta o paguba materiala iminenta. Totusi, si acest al doilea abuz a fost demontat: la 29 noiembrie 2023, Tribunalul Brasov i-a dat dreptate Florentinei Dragan, suspendand si hotararea privind mutarea presedintei. Cauza nr. 4551/62/2023 inca nu a primit termen pentru recurs la Curtea de Apel Brasov.


Seful CSM a sesizat Inspectia Judiciara


Inainte de a va lasa sa ascultati inregistrarile in care consilierii CNSC se dezlantuie impotriva judecatorilor de la Tribunalul Brasov, mentionam ca tot miercuri, 6 decembrie 2023, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara privind posibila incalcare a independentei magistratilor de la Tribunalul Brasov. In acelasi context, CSM califica afirmatiile functionarilor CNSC de mai sus drept „contrare respectului cuvenit puterii judecatoresti intr-un stat de drept” si care „depasesc limita admisibila a unor critici obiective care sunt permise in discursul public”.


Redam pozitia CSM:


Comunicat de presa referitor la incalcarea independentei judecatorilor din cadrul Tribunalului Brasov in raport cu afirmatiile unor membri CNCS

Biroul de Informare Publica si Relatii cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat sa aduca la cunostiinta publica urmatoarele:

Avand in vedere aparitia in spatiul public la data de 06 decembrie 2023, prin intermediul mass media, a unui articol de presa ce cuprinde redarea unor afirmatii formulate de catre angajati din cadrul Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor cu referire la judecatori din cadrul Tribunalului Brasov, Consiliul Superior al Magistraturii atrage atentia ca exprimarile utilizate au potentialul de a incalca independenta judecatorilor care au pronuntat hotararile judecatoresti fata de care criticile formulate au fost exprimate intr-un limbaj reprobabil.

Consiliul subliniaza ca afirmatiile formulate de catre angajatii institutiei anterior amintite, intr-un context de interes public, cu referire la modul de interpretare si aplicare a dispozitiilor legale de catre judecatorii Tribunalului Brasov, precum si cu privire la forta obligatorie a hotararilor judecatoresti pronuntate, sunt contrare respectului cuvenit puterii judecatoresti intr-un stat de drept si depasesc limita admisibila a unor critici obiective care sunt permise in discursul public.

In acest context, Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat sesizarea Inspectiei Judiciare in vederea efectuarii de verificari cu privire la posibila incalcare a independentei judecatorilor din cadrul Tribunalului Brasov. Totodata, Consiliul Superior al Magistraturii asigura intregul corp al magistratilor ca isi va exercita constant prerogativa constitutionala a apararii independentei acestora conform statutului constitutional al judecatorului si procurorului, in raport de orice intruziune sau presiune nepermisa”.


* Cititi aici intreaga dezvaluire a Spotmedia, insotita de inregistrari audio

Comentarii

# Combaterea efectelor hotararilor judecatoresti date 6 December 2023 13:56 +2

Sa sune la Bruxelles!

# Papagali nenorociti date 6 December 2023 16:25 +2

Niște papagali care zac pe bani publici si care ar trebui reformați din rădăcini , DAȚI AFARĂ

# Cârcotaș date 6 December 2023 17:03 -43

Iarăși cesemeu vrea sa instituie politia gândirii. Oamenii si-au exprimat opiniile IN AFARA UNEI SĂLI DE TRIBUNAL. Apoi, respectul se câștigă, nu se impune cu ordin de la cesemeu. Iar cuvintele folosite sunt chiar blânde fata de ce spun de obicei oamenii despre unii dintre speciali. Avem dreptul sa comentăm deciziile judecătorilor, face parte din libertatea de expresie.

# Io date 6 December 2023 18:50 +3

"Avocatul diavolului" : inregistrarile alea erau legale ?

# @Io date 6 December 2023 20:08 +1

Normal ca erau nelegale, stie si Horodniceanu!

# Comentariu date 6 December 2023 20:39 +4

Profitoarea asta si-a dat in gat colegii care au tinut-o 4 ani in functia de presedinte. Halal multumire din partea ei, sa-i inregistreze pe ascuns.

# Mirabela date 6 December 2023 21:53 +6

Mai bine ati investiga cum a ajuns vopsita asta contractuala la CNSC, adusa pe pile de la Ministerul Mediului fara sa stie ce sunt alea achizitii publice. Din contractuala la CNSC s-a milogit la fostul presedinte pana cand a facut-o consilier de solutionare. O parvenita care uita de unde a plecat.

# G.C. date 7 December 2023 01:03 0

E simplu. Declaratiile se refera la fapte sau aspecte personale? Sunt publice sau nu? Au creat sau creaza un prejudiciu de imagine? Actiune in instanta si despagubiri usturatoare. Gura bate...

# Io date 7 December 2023 09:04 +2

" avocatul diavolului" : Si amprentarea obligatorie este legala? PS.: Horodniceanu a fost inregistrat in spatiul public.El avea o functie si trebuia sa se abtina de a ameninta, santaja politisti in exercitiul functiunii.

# marinescu date 8 December 2023 08:31 0

inainte ca csmul sa analizeze cauza, ar fi bine sa stie ca lucratorii (cam jignitori) de la institutia de stat sus amintita, au pe masa fotografii si inregistrari telefonice (gatade postare prin servere de prin uzbekist,azerbaidj si kazahst) cu doamna de la tribunal, care vindea masini (opeluriastra albe), fara sa declare venitu si sursa de venit; adica, fapte demne de un magistrat de conencios fiscal, ... nu ? masinile cu numarul de telefon la edere erau tinute in benzinaria de pe partea dreapta, cum intri in brasov, ulteror tinandu-le pe partea opusa (adica, avea ceva contracte cu "benzinarii").

# cesemeu răspunde lui msrinescu date 8 December 2023 19:29 0

e prescrisă răspunderea,domnu; e prescrisă că faptele e vechi. Cum? Ce ați spus? Cum e vechi? Pai,scriem noi ca e vechi,că noi e legea ! 'nteles mă marinescule?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva