5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTALNIRE CU ROBERT ROSU – Avocata Silvia Uscov: “Azi am fost la Robert... M-am bucurat sa regasesc un coleg avocat demn... Am crezut ca nu o sa mai raman surprinsa dupa ce am citit relatarile lui Florentin despre abuzurile din acest dosar, dar iata ca astazi Robert m-a contrazis si, cumva, mi-a confirmat lucruri despre care presa scria in cazul altora si pe care nu le-am crezut. Bunul meu simt juridic le refuza”

Scris de: L.J. | pdf | print

26 January 2021 13:49
Vizualizari: 8298

Avocata Silvia Uscov (foto) ofera detalii la intalnirea pe care a avut-o cu avocatul Robert Rosu (foto), incarcerat la Penitenciarul Rahova dupa ce a fost condamnat la 5 ani inchisoare cu executare in dosarul “Ferma Baneasa”, de judecatorii ICCJ Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie, pentru simplul motiv ca si-a exercitat profesia.


 

In textul postat pe pagina sa de Facebook, luni, 25 ianuarie 2021, Silvia Uscov dezvaluie ca a intalnit un Robert Rosu demn, cu care a discutat probleme de drept, dar si evenimentele petrecute dupa condamnarea sa, precum solidaritatea fara precedent din partea avocatilor. “Nu o sa intru in detaliile conversatiei noastre si o sa ma folosesc de secretul profesional al relatiei avocat-client, dar, de fapt, prefer sa ramana anumite lucruri spuse doar de el la momentul potrivit. Ce pot spune eu e ca am crezut ca nu o sa mai raman surprinsa dupa ce am citit relatarile lui Florentin despre abuzurile din acest dosar, dar iata ca astazi Robert m-a contrazis si, cumva, mi-a confirmat lucruri despre care presa scria in cazul altora si pe care nu le-am crezut. Bunul meu simt juridic le refuza”, precizeaza Silvia Uscov.


Iata relatarea avocatei Silvia Uscov despre intalnirea cu Robert Rosu:


Azi am fost la Robert. Parca si vremea a tinut cu mine, pe drumul spre Penitenciarul Rahova batandu-mi in parbriz un soare puternic dupa ce toata ziua a plouat.

Ma anuntase Ileana, sotia lui, ca am nevoie si de manusi chirurgicale, bine ca le aveam pe cele din piele la mine asa ca m-am conformat tuturor formalitatilor necesare accesului in penitenciar. Nu era prima data cand mergeam in vizita ('grefa', asa se numeste vizita avocatilor), dar de fiecare data e apasatoare. Nu pot sa nu ma intreb daca judecatorii din completele penale se mai duc din cand in cand in vizita la penitenciar ca sa stie si unde ii trimit pe cei cu numele aflate pe coperta unui dosar. De asemenea, imi amintesc cu jind cum povestea un alt coleg avocat ca a fost in vizita la un penitenciar in Franta si de faptul ca nu a fost obligat, spre exemplu, sa isi lase toate lucrurile la intrare. Pesemne, in Franta avocatul nu este privit ca vreun infractor.

Nu il cunosteam pe Robert decat prin prisma relatarilor colegilor lui si a actelor procesuale intocmite in dosarul in care a fost condamnat. Dar m-am bucurat sa regasesc un coleg avocat demn, cum bine scria Florentin, cu care am putut discuta despre drept, istoria familiei regale, dar si despre solidaritatea colegilor, de care a aflat prin intermediul numeroaselor vizite pe care le-a primit de la colegi pe care ii cunostea sau nu, precum si din postarile voastre de pe Facebook, articole de presa etc., pe care Ileana i le-a printat si i le-a dus acolo.

Nu o sa intru in detaliile conversatiei noastre si o sa ma folosesc de secretul profesional al relatiei avocat-client, dar, de fapt, prefer sa ramana anumite lucruri spuse doar de el la momentul potrivit. Ce pot spune eu e ca am crezut ca nu o sa mai raman surprinsa dupa ce am citit relatarile lui Florentin (n.r. - avocatul Florentin Tuca) despre abuzurile din acest dosar, dar iata ca astazi Robert m-a contrazis si, cumva, mi-a confirmat lucruri despre care presa scria in cazul altora si pe care nu le-am crezut. Bunul meu simt juridic le refuza.

Spre final, intr-o discutie despre speranta si familia lui frumoasa, a deschis un dosar pe care il avea cu el si mi-a aratat o fotografie cu cele doua fiice.

Inainte sa plec i-am spus ca numai dupa un timp intelegem incercarile la care suntem supusi, poate menirea lor e fie de a ne intari pentru alte provocari rezervate, daca nu pentru noi, pentru cei din jurul nostru, fie pentru a sti cu adevarat cum sa primim in viitor momentele placute.

Acum am inteles mai bine de ce colegii lui vorbesc asa frumos despre el, atat ca om, cat si ca profesionist. Intr-adevar, merita!”

Comentarii

# Maria date 26 January 2021 14:08 +13

Eu am lucrat in sistem fff mulți ani și cunosc bine activitățile instanței de judecată,dar in momentul de fata justiția este căzută tare de tot la pământ .Dacă activitatea de la judecătorii și tribunale este așa cum este se datorează in cea mai mare parte a personalului auxiliar,acesta duce greul instanței. Ei studiaza dosarele,,ei redactează etc. Mai nou judecătorii cel puțin la judecătorii nu citesc nici un înscris depus de părți in dosare.Vinovat este politicul ,care s-a băgat cu bocancii in justitie, Iohanis care vrea tot s.a.Treziti-va oameni buni ca toate instituțiile statului sunt la pământ iar in țara domnesce haosul

# Lorenzo de Medici date 26 January 2021 14:58 +12

Ca unul care a beneficiat de ”serviciile” PNT Rahova, pot spune că dl. avocat Roșu (pe care nu îl cunosc nici direct, nici indirect și nici nu sunt/am fost avocat) trece, în aceste momente, printr-o dramă umană cumplită, mai ales că se știe nevinovat. Citind, cu ochiul avizatului îtr-ale dreptului, cazul domniei sale, sunt convins de nevinovăția sa. Și cine se grăbește să mă acuze că nu cunosc dosarul sau ”motivarea” deciziei de condamnare, le răspund că este suficient să citești rechizitoriul și motivele de apel ale DNA, publicate pe internet, ca să-ți faci o opinie documentată. Și mai sunt, de asemenea, convins de faptul că, dacă ar fi fost vinovat, si-ar fi asumat vina cu bărbăție. Nu s-ar fi ascuns în spatele unei nerecunoașteri, care nu i-ar fi adus, oricum, nimic bun. Știind prin ce trece, îl îndemn să aibă credința că Dumnezeu nu-l va abandona și că ziua dreptății va veni, inevitabil, și pentru el, când va fi, din nou, liber, iar cei care l-au azvârlit acolo vor plăti.

# nae din dealul feleacului date 26 January 2021 17:28 +7

Tulai Silvie,m-a pornit plinsul!Desigur ca nu-mi pare bine cind unui semen i se intimpla ceva rau.Citi oare din tara asta au fost "potcoviti"de catre sistemul mafiot, inradacinat pina in maduva oaselor, in toate structurile statului?Si ce ati facut,voi avocatii,pina acum,la citi condamnati- clienti ai vostrii le-ati plins de mila?Dar ana-i una,alta-i alta.Dar nu ar fi mai bine sa lasati literatura scriitorilor,iar voi slujitorii dreptului(dreptul este o stiinta bazata pe logica)sa ne spuneti-la cazul in speta-cum bunuri din patrimoniul Domeniile Coroanei(O INSTITUTIE)pot fi trecute in patrimoniul persoanei PAUL PHILIPE AL ROMANIEI,ca pt.asta s-a zbatut colegul vostru ROSU.

# Lia date 27 January 2021 09:10 0

Mda, poate ca Robert trebuia sa se gandeasca de doua ori pana sa se puna in slujba unor infractori. Toata drama asta este fara rost, nu se va schimba nimic in soarta lui. Isi va face anii de puscarie, va iesi, se va reabilita si se va intoarce la meseria lui.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva