1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTALNIREA CORBU-FLORENTA-CIOLACU – Mesajele sefilor ICCJ si PICCJ, Corina Corbu si Alex Florenta, dupa discutiile cu premierul Ciolacu pe salariile magistratilor si grefierilor: “Este esential ca luni sa comunicam datele exacte in ceea ce priveste impactul financiar privind punerea in plata integrala a salariilor, cat si sumele exacte legate de transa aferenta anului 2023 pentru sumele stabilite prin hotarari judecatoresti... Suma totala este foarte mare (cca 2,8 miliarde)”

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 December 2023 18:16
Vizualizari: 8352

Presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Corina Corbu (foto 1) si Procurorul General, Alex Florenta (foto 2), s-au intalnit vineri dupa-amiaza, 8 decembrie 2023, cu premierul Marcel Ciolacu. Discutiile au vizat, evident, problema platii salariilor integrale si a restantelor pentru magistrati si grefieri, plata pe care pana in prezent Executivul a refuzat sa o faca.


 

In urma intalnirii, Corina Corbu le-a transmis sefilor curtilor de apel ca pana luni, 11 decembrie 2023, trebuie comunicate premierului si Ministerului de Finante datele financiare exacte atat in ceea ce priveste impactul financiar privind punerea in plata integrala a salariilor stabilite in raport cu VRS 605 neplafonat, cat si sumele exacte legate de transa aferenta anului 2023 pentru sumele stabilite prin hotarari judecatoresti, defalcata pe cei cinci ani la care se refera esalonarea prevazuta de lege.

La randul sau, Procurorul General Alex Florenta le-a dezvaluit sefilor de parchete ca se doreste gasirea unei solutii, fiind in analiza mai multe posibile optiuni, insa suma care trebuie achitata este foarte mare, de circa 2,8 miliarde lei.


Prezentam mesajul sefei ICCJ Corina Corbu:


“Stimati colegi,

Dupa discutiile purtate ieri la Ministerul Finantelor Publice, impreuna cu ministrul justitiei si procurorul general al Romaniei am solicitat o intalnire cu prim-ministrul Guvernului Romaniei.

In urma intalnirii care a avut loc in aceasta dupa-amiaza am constatat ca exista disponibilitate pentru rezolvarea problemelor financiare cu care se confrunta sistemul, fiind in curs de analiza mai multe solutii posibile.

Pentru reusita negocierilor, dar si pentru identificarea celei mai bune solutii posibile din punctul de vedere al sistemului, este esential ca luni, 11.12.2023 sa comunicam prim-ministrului si Ministerului Finantelor datele financiare exacte atat in ceea ce priveste impactul financiar privind punerea in plata integrala a salariilor stabilite in raport cu VRS 605 neplafonat, cat si sumele exacte legate de transa aferenta anului 2023 pentru sumele stabilite prin hotarari judecatoresti, defalcata pe cei 5 ani la care se refera esalonarea prevazuta de lege.

Fac apel la domniile voastre sa transmiteti Inaltei Curti datele finale, reale si verificate care vor fi solicitate de catre Directia economica a instantei supreme si va rog, in nume personal, sa asigurati verificarea si validarea acestora, avand in vedere diferentele aparute in trecut intre diferitele raportari, dar si lipsa unui raspuns din partea unora dintre curtile de apel la astfel de solicitari anterioare.

Consider de cea mai inalta importanta pentru solutionarea acestor probleme cu care se confrunta sistemul judiciar sa ne bazam pe calcule efectuate judicios si sa putem prezenta date exacte, care sa permita includerea sumelor respective in proiectul final al bugetului de stat.

Cu deosebita consideratie,

Corina-Alina Corbu,

Presedinte ICCJ”


Iata mesajul Procurorului General Alex Florenta:


“Buna ziua!

Azi tocmai am finalizat o intalnire cu dl. prim-ministru si ministrul de finante pe tema achitarii transei restante pe anul in curs.

Desi suma totala este foarte mare (cca 2,8 miliarde), se doreste gasirea unei solutii si sunt in analiza mai multe posibile optiuni.

Urmeaza sa se revina cu mai multe calcule si variante de plata in perioada imediat urmatoare.

Va rog deci sa transmiteti colegilor ca se negociaza intens in aceste zile pentru identificarea unei solutii pozitive”.

Comentarii

# DODI date 8 December 2023 18:53 +104

Magistrații, care după revoluție NU au cerut niciodată majorări de salarii, de pensii nesimțite și nu au folosit niciodată expresia ”Măi guvern dă-mi”, poate se gândesc în contrapartidă să solicite de la guWERNER2 o propunere legislativă de răspundere materială (și/sau penală, după caz) a magistraților care au devenit stat în stat. Nu de alta dar să vedem, că îi interesează într-adevăr bunul mers al justiției și nu sunt subjugați de interse ”mărunte” pecuniare.

# Doinas Radu date 8 December 2023 22:32 +101

Cand analizati, doamna? Vin sarbatorile! Trezoreria se inchide mai devreme de Craciun. Credeti ca platile se fac batand din palme? Noi, oamenii de rand, ne asteptam sa analizati numarul mare de dosare prescrise, nu sa analizati cum sa va dati si mai multi bani pe munca putina

# maxtor date 8 December 2023 23:23 +1

trebuiau sa-i spuna de 28'000 de miliarde (vechi).......

# santinela date 9 December 2023 07:37 -73

Imbuibatii lui peste prajit,vor sa mai faca si proteste !

# Alina Ciumuran date 9 December 2023 08:27 +10

Iar hăhăie oile despre raspunderea materiala si penala ca au vazut ei la tembelizor Aloo, gara, oile, raspunderea materiala si penala sunt reglementate deja. Lasati televizoru, luaț' o carte

# nae din dealul feleacului date 9 December 2023 08:47 +11

D-le DODI vorbesti in van.Aceasta categorie/casta numita impropriu magistrati constituie cel mai eficient grup infractional organizat din aceasta tara.Ei prin constructie genetica sint organizati in "slehte" de o nesimtire inimaginabila.Au incalecat acest popor si daca se va continua sa (asa se pare ca va fi)existe vor distruge aceasta natiune in mai putin de o jumatate de secol!Complicii lor sint politicul pe care l-au sujugat si astfel au ajuns "stat in stat".

# FOST JUDECATOR date 9 December 2023 09:50 -107

Au pensii de peste 400 milioane lei, e strigator la cer, trebue taiate aceste pensii, maxim 100 milioane salariu/pensie, cum traiesc si romanii, de cand magistratii sunt platiti atat de exorbitant, si mai vor si diferente salariale, astia nu sunt magistrati, sunt niste praduitori infgamfati care nu le dai de nas, trebuiei sa înceteze această risipă.

# Feleacul date 9 December 2023 13:02 -25

Nae se vede ca stai pe deal. Mai exista un grup infracțional, cu niste plasamente la TIR-uri, la voi pe deal. Zi nu esti peşte cumva, cǎ azi e dezlegare.

# santinela date 9 December 2023 14:02 +42

pt.Alina ! Aloo,oaie,nu te fa ca nu intelegi (desi ma indoiesc tare) este vorba despre punerea in aplicare a reglementarilor,adica despre faptul ca "magistratii" lui peste, practic, NU pot fi trasi la raspundere pentru solutiile de gaga pe care le folosesc(parchetarii-vezi Portocala,Onea,Ene si muuulti altii) sau le dau judecatorii-aici este o lista lunga de nemernici !

# Dobro date 9 December 2023 14:59 +17

Supraoamenii ne privesc din jilt ca pe niste oi. Nu ma suprinde avand in vedere abuzurile odioase ale sistemului. Multa sanatate!

# santinelo date 9 December 2023 16:15 -26

Vezi cǎ ai ieşit din gradǎ. Bea o fasole şi bagã somn.

# vasile date 9 December 2023 17:29 +5

Atunci Clotildat este îndreptăţită să-şi stabiliească singură salariul în calitate de primar la Sctorul 1, şi fiecare primar ar fi îndreptăţi, după cum judecătorii îşi stabilesc singuri cât vor şi cum vor. şi tot ei judecă.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva