6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTALNIREA DE TAINA DE LA CAB – Judecatorii de penal de la Curtea de Apel Bucuresti s-au strans ca sa stabileasca ce fac cu Decizia CCR 358/2022 privind prescriptia. Sefa CAB Luminita Cristiu Ninu: “Au rezultat doua concluzii de baza: repunerea pe rol a cauzelor ramase in pronuntare, acolo unde este incidenta decizia CCR; eventuala suspendare a cauzelor aflate pe rol, in raport cu existenta unor sesizari ale ICCJ, in vederea lamuririi unor aspecte legate de decizia sus-numita” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 July 2022 13:04
Vizualizari: 3949

Judecatorii de penal de la Curtea de Apel Bucuresti s-au adunat intr-o sedinta informala pentru a decide ce fac cu Decizia CCR 358/2022 privind prescriptia. Iar in urma intalnirii, de care opinia publica nu a avut cunostinta desi subiectul este unul de interes major, au fost stabilite doua directii de actiune.


 

Conform unui raspuns acordat site-ului inpolitics.ro, publicatia care a dezvaluit sedinta secreta de la CAB, la intrunire au participat judecatorii de la ambele sectii penale ale instantei, fara a fi intocmita o lista nominala. Cu toate acestea, presedinta Curtii de Apel Bucuresti, judecatoarea Luminita Cristiu-Ninu (foto), a precizat ca numarul participantilor a fost unul mare.

Cristiu-Ninu sustine ca nu ar fi fost supuse la vot eventuale modalitati de aplicare a deciziei CCR, discutandu-se doar implicatiile practice ale efectelor Deciziei CCR 358/2022 asupra dosarelor aflate pe rol si asupra celor ramase in pronuntare. Astfel, au fost stabilite doua directii de urmat:

- fie cauzele ramase in pronuntare unde este incidenta Decizia CCR 358/2022 vor fi repuse pe rol;

- fie cauzele aflate pe rol vor fi suspendate pana cand Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (deja sesizat de CAB) va pronunta o hotarare in legatura cu modalitatea de aplicare a Deciziei CCR 358/2022.


Iata raspunsul presedintei Curtii de Apel Bucuresti, judecatoarea Luminita Cristiu-Ninu:


Ulterior intrarii in vigoare a deciziei CCR nr.358 din 26 mai 2022, in cadrul Curtii de Apel Bucuresti a avut loc o sedinta comuna a judecatorilor celor doua sectii penale, cu caracter informal, la care au participat judecatori din cadrul ambelor sectii. Numarul exact al judecatorilor participanti nu este cunoscut deoarece nu a fost intocmita o lista nominala, insa, din informatiile furnizate de colegii judecatori, a reiesit ca numarul participantilor a fost unul mare.

In cadrul sedintei nu au supuse la vot eventuale modalitati diferite de aplicare a deciziei CCR, ci s-au discutat numai implicatiile practice ale efectelor acestei decizii, din punctul de vedere al masurilor administrative ce s-ar impune in privinta cauzelor aflate pe rol precum si a celor ramase in pronuntare.

In urma intalnirii au rezultat doua concluzii de baza:

Repunerea pe rol a cauzelor ramase in pronuntare, acolo unde este incidenta decizia CCR.

Eventuala suspendare a cauzelor aflate pe rol, in raport cu existenta unor sesizari ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pe calea mecanismului intrebarilor prealabile, in vederea lamuririi unor aspecte legate de decizia sus-numita.

Nu a fost incheiat niciun proces-verbal in legatura cu sedinta, motiv pentru care un astfel de document nu avea cum sa fie comunicat altor instante”.

 


Comentarii

# Morariu Matei date 11 July 2022 12:46 +29

Sunteți o rușine! V-a speriat Scutea!

# Jean Valjean date 11 July 2022 15:30 +138

Asta i tare. Si astia de la CAB se considera Parlamentul. Ce minti anormale, in loc sa aplice legile ei vor sa le voteze cum sa fie in creierii lor aplicarea. In fapt, ce tampit mai respecta legile in tara in care toti smekerii nu o respecta. Hoti, plagiatori, repetenti si analfabeti. Noile elite ale romanaiei!!!!

# Cetateanul date 11 July 2022 16:44 +111

Adicătălea un grup de tovarăși se adună pe trepte și stabilesc, ziua ca preacinstiții, ce și cum trebuie să facă juzii prin dosarele lor. Iar asta se cheamă stat de drept. A ha... a ha ha... a ha ha ha

# mara date 11 July 2022 17:37 +33

Grup infractional,astia se cred in parlamentul european.Tot ce este public -cu cateva exceptii-are o calitate indoielnica pentru ca ei nu platesc.Platesc cativa magistrati care are legatura doar cu jocul lor si atat,nu cu lipsa de profesionalism si nerespectarea legilor.Este imaginea societatii romanesti puternic influentata de bolsevism.

# Manuel date 11 July 2022 21:53 +160

Judecatorii posedati de la Curtea de Apel Bucuresti nu aplica legea pentru ca sunt fricosi, slab pregatiti, nestiutori de carte(drept).... Asteapta lumina de la judecatorii psedati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acesti judecatori sunt in mare masura si ei fricosi, slab pregatiti, nestiutori de carte(drept) si cred ca si acoperiti.... Asa sa-i ajute Dumnezeu!

# maxtor date 12 July 2022 02:35 +15

Sefa CAPBucuresti Luminita Cristiu Ninu sa rezolve inati problematica controlului de securitate differentiat pe motive socio-profesionale de la intrarea din Splai, a accesului prin celelalte 2 intrari laterale-differentiat pe motive socio-profesionale.

# ALEXANDRU LAPUSNEANU date 12 July 2022 22:25 +1

Inca o dovada ca sunt "magistrati" care incaseaza sute de milioane de lei pe luna si astepata sa iasa la pensie cand inca nu le-au mijit tiuleile pe pensii de "nababi", dar NU VOR SA APLICE DECIZIILE CCR care sunt GENERAL OBLIGATORII! Este o ineptie sa sustii ca s-a discutat despre suspendarea unor cauze pana cand ... va "bate toaca"! Probabil ca asta este si motivul pentru care "scursurile" se lupta ca nerespectarea deciziilor CCR sa nu mai reprezinte abateri disciplinare! Acest comportament denota faptul ca acestia NU STIU CARE ESTE ROLUL SI LOCUL LOR INTR-O SOCIETATE DEMOCRATICA! Este o dovada certa a abuzului si abuzarii functiei, insa PICCJ in loc sa se autosesizeze umbla dupa "putini verzi pe pereti"! Deh, metoda nu de mult apusa a manipularii, distragerii atentie si abaterii atentiei este bine cunoscuta de "ortacii" si "groparii" statului de drept! Insa, cainii latra, ursul trece! CSM este in coma profunda!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.10.2022 – Codul deontologic al magistratilor a fost modificat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva