23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CEDO SE PROSTITUEAZA PENTRU KOVESI – Zeci de mii de romani asteapta cu anii sa li se judece plangerile la CEDO, numai dosarul cu mofturile lui Kovesi se misca in cateva saptamani. Curtea de la Strasbourg a trimis intrebari Guvernului Romaniei sa explice de ce a fost revocata de la sefia DNA. Este limpede ca forte oculte cu influenta uriasa in institutiile europene urmaresc victimizarea si recuperarea lui Kovesi, anchetata si urmarita penal in Romania in 19 dosare

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

18 February 2019 14:31
Vizualizari: 29901

Halucinant ce se intampla la Curtea Europeana a Drepturilor Omului condusa de Guido Raimondi (foto centru alaturi de Augustin Lazar si judecatoarea Iulia Motoc)! Laura Codruta Kovesi a fost avantajata sa avanseze in cateva saptamani in procedura de la CEDO cat alti romani in ani de zile. Potrivit site-ului CEDO, actiunea lui Kovesi indreptata impotriva Statului roman in care reclama ca prin revocarea sa de la sefia DNA i-au fost incalcate mai multe drepturi fundamentale, a ajuns deja in faza intrebarilor preliminare adresate Guvernului Romaniei.

Nu stim daca aceasta celeritate nemaintalnita de la CEDO se datoreaza prieteniilor si relatiilor de amicitie de pe la Bruxelles si Strasbourg, in frunte pe fosta ministresa a Justitiei Raluca Pruna, ori judecatoarea CEDO Iulia Motoc (foto 2), astfel cum releva pozele din cuprinsul articolului, cert este ca oricine a ajuns la CEDO cu o actiune, are cunostinta cat este de anevoioasa procedura si stie ce inseamna un termen de 3-4 saptamani pana la trimiterea intrebarilor preliminare catre Guvern. Felul in care se deruleaza insa procesul lui Kovesi la CEDO ne demonstreaza ca s-a activat un plan pregatit din timp care are rolul de a o salva pe fosta sefa DNA, astfel incat aceasta sa ajunga in functia de procuror sef european, in pofida zecilor de dosare penale pe care le are in tara, in unele avand deja calitatea de suspecta, cu urmarirea penala inceputa pentru fapte de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa..

Cauza Laurei Codruta Kovesi a fost inregistrata la CEDO sub nr. 3594/19 si incadrata la nivelul importantei 3 (adica in procedura de urgenta - facsimil), obiectul dosarului vizand, atentie, o pretinsa incapacitate invocata de Kovesi de a contesta revocarea din functia de procuror sef la DNA, precum si afirmatia acesteia potrivit careia revocarea sa a avut la baza opiniile exprimate de aceasta in spatiul public, in calitatea sa profesionala.


Precizam ca in actiunea sa la CEDO, Laura Codruta Kovesi a reclamat incalcarea urmatoarelor articole din Conventia Europeana a Drepturilor Omului:

-Articolului 6 – dreptul la un proces echitabil

-Articolului 10 – libertatea de exprimare

-Articolului 13 – dreptul la un remediu efectiv

Kovesi, revocata pentru tolerarea si sustinerea abuzurilor din DNA

Pentru cine are ochi sa vada, poate constata ca dreptul lui Kovesi (foto 3 alaturi de Ciolos si Mihnea Motoc, sotul judecatoarei Motoc) de a contesta o revocare nu a fost interzis, existand exemplul procurorului general Augustin Lazar care a contestat in instanta revocarea dispusa de ministrul Justitiei. Si ca tot veni vorba de Lazar, amintim ca acesta a descins in urma cu circa doua saptamani la CEDO, unde a facut un show cat casa cu franceza lui de balta.

Pe de alta parte, sustinerea potrivit careia revocarea sa din functia de procuror sef al DNA s-a facut din cauza opiniilor exprimate pe Legile Justitie releva denaturarea in mod constient a adevarului de catre ex-sefa DNA, atat timp cat o tara intreaga stie ca revocarea din functie a lui Kovesi s-a bazat pe 20 de puncte, care priveau printre altele:

-Nerespectarea unor decizii CCR;

-Contestarea actelor si autoritatii CCR;

-Contestarea autoritatii si actelor Parlamentului;

-Implicarea in anchetele altor procurori, anchete realizate cu incalcarea competentelor constitutionale;

-Prioritizarea dosarelor cu impact mediatic;

-Incercarea de a obtine condamnari cu orice pret;

-Cresterea numarului de achitari;

-Lipsa de implicare a lui Kovesi in identificarea si eliminarea comportamentelor abuzive ale procurorilor;

-Lipsa de masuri in cazuri grave precum falsificarea transcrierii unor convorbiri telefonice.

Astfel, conform publicitatii CEDO, in data de 30 ianuarie 2019 au fost trimise catre Guvernul Romaniei patru intrebari legate de modul in care s-a facut revocarea din functia de procuror-sef al DNA a Laurei Codruta Kovesi. Reprezentatii CEDO doresc sa afle daca articolul 6 privind dreptul la un proces echitabil este valabil in aceasta speta, atat timp cat nu este vorba despre o hotarare definitiva a unei instante de judecata, ci este vorba despre o decizie pronuntata de Curtea Constitutionala a Romaniei chemata sa solutioneze un conflict de natura constitutionala intre doua puteri ale Statului, nicidecum situatia particulara a Laurei Codruta Kovesi.

Totodata, reprezentatii CEDO, intreaba daca revocarea lui Kovesi s-a facut din cauza opiniilor publice exprimate, dar si daca fosta sefa a DNA a beneficiat de o cale de atac a solutiei CEDO.

Iata care sunt cele patru intrebari adresate Guvernului Romaniei:

1.Este articolul 6 din Conventie aplicabil din perspectiva civila in prezenta cauza (see Baka v. Hungary (GC) no. 20261/12, 23 iunie 2016)?

2.Daca da, a avut aplicantul parte de acces la o instanta pentru a se stabili in ce masura au fost respectate drepturile si obligatiile sale civile in legatura cu revocarea sa din functia de procuror-sef eurpean al Directiei Nationale Anticoruptie, in acord cu articolul 6 alin. 1 din Conventie?

3.Avand in vedere afirmatia reclamantei potrivit careia revocarea a avut loc ca urmare a opiniilor exprimate in mod public in calitatea sa profesionala, a existat o ingerinta in libertatea de exprimare, in sensul articolului 10 din Conventie? Daca da, a fost aceasta interferenta prevazuta de lege si necesara in sensul articolului 10 alin. 2 din Conventie?

4.A avut reclamanta dreptul la o cale efectiva de atac in procedura interna pentru solutionarea problemele reclamate in prezenta contestatie, asa cum prevede articolul 13 al Conventiei?

Iata anuntul CEDO:

* Cititi aici versiunea in limba engleza a articolului

Comentarii

# DODI date 18 February 2019 15:21 +19

1. Curtea se cheamă a drepturilor omului. NU al femeilor, al javrelor sau al slujirii. Nu manifestările recente încrederea romînilor în CEDO este prin subteran. 2. Știut fiind faptul că selecția primară a solicitărilor revine trepădușilor trimiși la CEDO de gunoaiele hăhăilă și macovei, Guvernul României are ocazia să îi recheme acasă pe anofeli iar în locul lor să trimită profesioniști. Avem de unde și oricum va fi o înghesuială ca să avem de unde alege. Asta tocmai pentru a asigura o obiectivitate actului de selecție.

# nu conteaza date 18 February 2019 15:54 +4

Ce poate fi mai clar de atat, ca NU avea Romania ce cauta in mizeria denumita UE? Va veni vremea lamuririi pentru romani, si cu NATO! Din cauza UE, a USA si a viermilor din tara care si-au vandut si semenii si patria, Romania NU e in razboi ci, este CAMPUL DE LUPTA al celor care vor sa subjuge intreaga planeta. Au NEVOIE de kovesi, pentru ca ea este cea care le-a servit interesele, mai mult chiar decat cei din propriile lor servicii! Si daca se apuca sa vorbeasca... Se duce naibii mitul "democratiei" si respectului drepturilor cetatenilor, de catre cei din Vest!!

# CEDO e infiltrat de ani de zile cu judecatori globalisti date 20 February 2019 16:09 0

https://evz.ro/gandul-lui-cristoiu-justitia-romana-intre-greco-si-cedo.html (CEDO e infiltrat de ani de zile cu judecatori globalisti. Aceasta e explicatia faptului ca la Kovesi- protrejata lu Soros, se poate. faceti investigatie daca nu credeti.) 8)

# curtea pare a tortionarilor date 18 February 2019 15:32 +1

ce atata drept pentru romania

# unul din lumea cea mare date 18 February 2019 16:00 +6

de cind v/am spus eu sa va luati orice speranta de la cedo?de cint v/am spous eu ca cedo a fost impanata numai cu sie/isti?de cind v/am spus eu ca ponta a TREMINAT curtea cedo.martora imi este arhiva luju ca sint citiva ani.de cind v/am prevestit ca o sa urmeze un scandal cu cedo,voilaaaaa chiar incepe scandaluil.ponta ca un nenorocit,vrind sa ARATE,ARATANIA CE MERMELEALA DIN MERMELICA ESTE FUNCTIONALA A IMPANAT CURTEA CU SIEISTI SI CA ,,TREABA SA FIE BUNA,, A TRIMIS/O SI PE MOTOACA CEA NEZDRAVANA(a cercetat cineva inainte ca asta sa fie trimisa,dosarul ei medical???- probabil ca luju o sa cenzureze cele scrise).CEDO A FOST STRICATA DE CATRE PONTA PE MINA CU MAIOR,KOIVESI SI COLDEA ASA CA ALEGETI/L PE NENOROCITUL DE PONTA SI O SA AJUNGETI MAI RAU CA PE VREMEA CIND TARILE ROMANE PLATEAU TRIBUT LA TURCI!!!!!!!(apropos cit de prieten este ponta cu erdogan)

# X-link date 18 February 2019 16:06 +5

Cu fiecare decizie de acest gen CEDO & UE imii demonstreaza ca Occidentul este un comunism mai soft ij ceea ce priveste LIBERTATEA CUVANTULUI. Un exemplu: un membru al cabinetului primului ministru din 1998 a fost concediat pt ca in timp ce era la sala si pedala pe o bicicleta statica a injurat "bloody jews" cand pe ecranul TV-ului la care se uita au aparut imagini cu palestinieni ucisi de soldati IDF.

# ARACHEUS date 18 February 2019 16:56 +3

Merci LUJU, Am trimis extrasul cu fotocopiile din comunicatul CEDO la Bruxelles; Loxembourg (CURIA) si desigur la excrementele în robe albastre de la CEDH, inclusiv la Procurorul general al Frantei, fostul si actualul. Si la multi altii, porocurori, judecatori din afara. Si lui Rasputin, de la Bruxelles. Mi se pare ca si celor de la ÎCCJ. Acuma îmi veti sti numele! la cei care trimit mesaje îl prea cunosc, se lovesc de numele meu, mai putin ~fata morgana~, adica fufa blonda din imaginea de mai sus.

# drm date 18 February 2019 17:05 +2

https://www.activenews.ro/externe/UMBRA-lui-Soros-asupra-judecatorilor-de-la-CEDO-153000 http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/o-decizie-cedo-legitimeaza-prezenta-educatiei-sexuale-in-programa-scolara-propaganda-pentru-lgbt-si-educatie-sexuala-prin-dezbateri-organizate-cu-liceeni-la-lansarea-in-bucuresti-a-filmului/ https://www.cotidianul.ro/george-soros-de-ce-investesc-500-de-milioane-de-dolari-in-imigranti/ https://www.cotidianul.ro/eduard-hellwig-omul-inventat-de-soros-joaca-acum-rolul-vietii-sale/ http://humansarefree.com/2017/11/list-of-soros-names-226-meps-in-europe.html http://theduran.com/the-list-of-soros-names-226-meps-in-europe-who-are-under-the-control-of-george-soros/ https://www.strategic-culture.org/news/2015/09/24/soros-cia-plan-to-destabilize-europe.html https://www.strategic-culture.org/news/2019/02/15/establishment-last-roll-of-dice-what-will-become-europe.html https://www.thedailybeast.com/george-soros-took-control-of-183-groups-and-12-people-so-far-thi

# drm date 18 February 2019 17:07 +1

Despre ce este vorba: https://www.worldgovernmentsummit.org https://www.youtube.com/watch?v=HTD13kIiZtM Am tradus afirmatiile importante: Min 2:52 – Ca sa concluzionam, suntem pt un guvern mondial; Min 4:56 – Peste 9 ani, de acum incolo, un laptop obisnuit, de 1000 de dolari, va avea aceeasi putere de calcul ca si creierul uman; Min 5:51 – Iti poti imagina ca peste 10 ani vom fi aici si vom avea un implant in creierele noastre; Min 6:16 – Se vorbeste despre upgrade asupra creierului uman; Min 8:34 – Veti digera aceste dispozitive computerizate, le veti inhala si ele vor fi in tot si in toate, in orice persoana, vor fi universale si cum va arata aceasta lume hiperconectata; Min 9:08 – Noi avem incredere mare in companiile de tehnologie, mai mult decat in guverne si le dam totul, toate informatiile si toate datele noastre in schimbul a ce? In schimbul comoditatii; Min 10:42 – Se spun foarte multe lucruri cheie de catre mai multe persoane; Cind spun ca vom inhala, se refera la pulbe

# Gilu date 18 February 2019 17:13 +2

Stafia neocomunismului bantuie prin Uniunea Sovietica Europeana ! Din cauza acestor repetenti la Istorie , se va ridica extremismul radical , de dreapta sau de stanga ; de regula , primele victime vor fi acesti dobitoci sau dobitoace ,precum si alte mii de victime nevinovate ...Din cauza acestor ignoranti , proiectul european a esuat . Ce mare popor sunt englezii astia !

# Gilu date 18 February 2019 17:31 +2

Cine scrie un Encomion cu titlul " Caracterul universal al Majestatii sale Koveshi " , asa ca prosteala pe limba olandoilor ? Sa fie premiat cu un p** t viguros si aromat ! Nici macar nu poti sa versi ca nimeri pe vreun penelist deja acoperit de scuipatii telespectatorilor ...Ce lepre ! Nu mai exista , ma nepricopsitilor , alti juristi de marca in tara asta , inafara de " coilar " ?

# maria date 18 February 2019 18:01 +2

PENTRU ASTFEL DE FAVORIZARE FATISA,DNA -UL CONDUS DE KOVESI II ANCHETA -ABUZ IN SERVICIU,FAVORIZAREA INFRACTORULUI SAU NU CONTA CE .DOSAR PENAL SA FIE SI DEMNITARI DE NIVEL INALT

# Valter Cojman date 18 February 2019 18:05 +2

Nici CEDO nu mai e ce a fost... In cazul asta dovedeste ca raspunde unor comenzi si unor sfori trase la nivelul UE si din partea SUA...

# Pintea date 18 February 2019 18:19 +3

Uite de-aia a revocat-o guvernul! Ca sa o ia ei! Ce, era pe viata? Era numită politic! Nimfomana Moțoc cu psihopata Macovei trag sforile. Ne-am saturat de Bruxelles-ul plin de vicii si bube, care aduna toate scursurile din Europa si isi permite apoi sa ne traga de urechi! Barroso de ce factură era? A patit ceva dupa ce a plecat?l Cati comisari europeni a revocat?I-a revocat pe cei cinstiti, care făceau treabă, dar au initiat directive impotriva unor companii. Asa ca sa nu ne miram de ceea ce vedem in UE. Ne miram pt ca am fost naivi si am avut pretentii. Anglia, de ce a plecat? Se saturase de diktatura Germaniei! Bruxelles-ul se va face de ras cu numirea ca procuror european a nebunei. O numire tot politică.Dar o institutie europeana noua, se va umple de ridicol. Asta isi va face echipa cu negulesti, neonesti, uncheseli, macovei, etc. Ar fi bine pt. parchetul asta sa aiba o procedura clara de revocare, altfel raman cu nebuna asta pe capul Europei mult timp.

# proxy Edelweiss - Ivory Tower Controller date 18 February 2019 23:26 +4

RoEXIT! Națiune independentă, suverană și mai ales NEUTRĂ. Ne-om gestiona singuri sărăcia, nevoile și neamul. Și gazul, și pădurile, și apele, și aurul din Apuseni și toate celea mărunte și trebuincioase la casa omulu’. Poate așa nu ni l-om mai pune- n cap pe rus pentru interesele americanului, poate așa n-o să mai avem vreo două duzini de capuchehăi euro-americane care dau porunci pe plaiul Mioriței cu tupeul și impertinența unui vechil ce-și administrează moșia. Soluția, deși dezavuată în momentul de față, este un implacabil și inevitabil RoExit.

# Popescu Cristian din Berceni date 19 February 2019 07:36 +1

ROEXIT ...

# dacii nu stiu ce sa faca date 19 February 2019 15:55 0

sa mai stea in ue, sa nu mai stea...

# Ba fratilor iti sta mintea-n loc ! date 19 February 2019 16:23 0

La ce nivel au ajuns leproseniile , parazitii societati, tradatorii . M-am lamurit si cu UE , din pacate nu mai reprezinta mare lucru ci doar o adunatura de tari arogante care astepta sclaveti sa-i prosteasca . :-* PS. Ieri 18 feb. 2019 din nou accesul la Luju.ro a fost intrerupt !

# golan date 19 February 2019 21:11 0

Comisia Europeana,stie foarte bine ce a facut ''slujirea''(a spus-o si Basaul, el fiind in aceeasi situatie),ca doar de aceea a primit Steaua polara si decoratii,iar acum cu atat mai mult vor s-o promoveze,ca le e de folos.Totusi,dupa cercetari si judecata,nu o vad bine cand va ajunge la Targsor-beciul domnesc,cum probabil ii placea ei sa zica,iar colegele de celula ii vor reprosa ca pe langa ca e hoata,pe deasupra e si spioana.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva