27 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MINCIUNILE LE-AU EXPLODAT IN FATA – Romanii patrioti din PE au denuntat prin prestatii excelente propaganda impotriva intereselor nationale: "Ce ati facut, doamna comisar, cand sute de oameni au fost trimisi in inchisoare si achitati? Cand cetateni au fost interceptati in afara legii?... Un protocol secret incheiat intre DNA si Serviciul secret a permis sa se faca politie politica... Sa infiintam o noua initiativa 'Minciuna ucide'... Vreau independenta Justitiei, dar mai ales a Romaniei!"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

7 February 2018 22:46
Vizualizari: 48478

Zi cruciala la Strasbourg, dupa cum anunta presa de casa a Statului Paralel. In Plenul Parlamentului European de la Strasbourg a avut loc, miercuri 7 februarie 2018, Dezbaterea "Amenintari la adresa statului de drept prin reforma sistemului justitiei din Romania", organizata si desfasurata in prezenta comisarului european pe Justitie Vera Jourova (foto 1), dar si a ministrului Justitiei Tudorel Toader, caruia nu i s-a permis sa ia cuvantul desi au fost facute mai multe solicitari in acest sens. Avand prima interventie in deschiderea Dezbaterii, Vera Jurova a vorbit despre ingrijorarile Comisiei Europene legate de reforma Justitiei din Romania, despre faptul ca sute de mii de oameni au iesit in strada pentru a-si manifesta nemultumirea fata de procesul legislativ, dar si despre faptul ca ar fi trebuit sa se tina cont de avizul negativ al CSM dat pe Legile Justitiei. Ce a omis sa spuna insa comisarul pe Justitie a fost faptul ca, in ciuda avizului negativ al CSM, cele mai multe modificari adoptate la Legile Justitiei au apartinut Consiliului Superior al Magistraturii. Poate nu a stiut!


Totodata, Jourova a subliniat ca reprezentatii Comisiei Europene considera ca Legile Justitiei ar trebui sa fie imbunatatite si sa devina "legi bune": "Este un moment crucial. Romania si romanii au alergat la maraton. Linia de finish este in interior. Conteaza de Romania daca CE va fi alaturi pentru a ajunge la linia de finish".

Deloc surprinzator, aceeasi pozitie critica fata de reforma din Justitie din Romania au avut-o in cadrul dezbaterii si europarlamentari precum Monica Macovei, Cristian Preda sau Traian Ungureanu (click aici pentru a citi), care nu au ezitat sa vorbeasca pe langa subiect si sa acuze partidele aflate la guvernare de diverse actiuni.

Din fericire, la dezbaterea "Amenintari la adresa statului de drept prin reforma sistemului justitiei din Romania" nu au participat doar asemenea europarlamentari, ci si reprezentati ai statului roman care nu s-au ferit sa spuna lucrurilor pe nume si sa dezvaluie care este de fapt situatia reala din tara noastra.

Un discurs exploziv a fost sustinut in plenul Parlamentului European de europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, care a acuzat ca dezbaterile din PE sunt pur politicianiste si ascund un partizanat politic care ar putea avea ca rezultat incercarea PE de a impiedica Parlamentul Romaniei de a legifera. Punctual, Norica Nicolai i-a adresat comisarului pe Justitie Vera Jurova o serie de intrebari care au devoalat lipsa de reactie a Comisiei Europene in momentul in care romanii erau interceptati fara drept, arestati preventiv si apoi achitati, dar si cand state membre ale UE si-au protejat companiile care au dat mita in Romania si care mai apoi s-au ales cu dosare penale.

Acelasi ton l-a folosit si europarlamentarul Victor Bostinaru care s-a declarat dezamagit de lipsa de reactie a Comisiei Europene in fata abuzurilor DNA in Romania sau a interventiei serviciilor secrete in anchete penale. In acest context, Victor Bostinaru a aratat ca in cadrul dezbaterii nu a fost adus niciun argument si nicio explicatie care sa arate de ce modificarile la Legile Justitiei incalca normele europene, neexistand nimeni capabil sa indice ce articol de lege slabeste independenta justitiei.

In acelasi timp, Bostinaru a evidentiat ca in sala se vorbeste despre pericolul unor legi care nici macar nu au fost modificate, precum NCP si NCPP, sau care nu au intrat in vigoare, precum Legile Justitiei.

O pozitie laudabila a avut si europarlamentarul Kosma Zlotowski de la Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni, care a criticat interventiile europarlamentarilor care au facut comentarii negative privitoare la parcursul legislativ al legilor din Romania si a solicitat ca acestea sa fie isi urmeze cursul democratic. In acelasi timp, eurodeputatul polonez Kosma Zlotowski a apreciat ca fiind incorect ca celui care ar putea sa vorbeasca cel ma bine despre modul in care au fost adoptate legile in Romania, ministrul Justitiei, sa nu i se permita sa ia cuvantul.

In timp ce ii asculta pe europarlamentarii romani si pana aproape de finalul dezbaterilor, Jurova si-a luat notite, parand chiar ingrijorata de afirmatiile facute in Parlamentul European. 

Laurentiu Rebega: "Am fugit prea mult de Uniunea Sovietica ca sa mai acceptam sa mai avem pe cineva deasupra noastra"

Laurentiu Rebega de la Grupul Europa Natiunilor si a Libertatii a fost primul europarlamentar roman care a vorbit in Parlamentul European, acesta incepand discursul prin a da citire primelor doua articole din Constitutia Romaniei si a transmis UE ca trebuie sa inteleaga ca Romania nu este o tara de mana a doua si ca cel mai bine ar fi ca acesta sa isi rezolve problemele in interior:

"Un canal deschis de comunicare cu Guvernul roman va fi intotdeaua cea mai buna metoda de a clarifica pasii si procedurile ce stau in spatele unei initiative legislative sensibile. (...) Discutiile de la UE nu pot si nu trebuie sa se substituie solutiilor. Au spus-o si presedintele Juncker si presedintele Iohannis. Solutiile trebuie sa le gasim noi, romanii, in Romania. Romania doreste conformarea cu standardele constitutionale si europene, dar printr-un dialog constitutional, viabil. Insa UE trebuie sa inteleaga ca Romania nu este o tara de mana a doua cu cetateni de mana a doua. Sunt inca probleme nerezolvate dar, cu toate acestea, Romania a dat dovada de responsabilitate politica si civica, abordand aceste probleme intr-un mod deschis si cuprinzator. Am fugit prea mult de Uniunea Sovietica ca sa mai acceptam sa mai avem pe cineva deasupra noastra. Marele examen pe care trebuie sa il dea clasa politica este masura in care poate genera o buna guvernare care sa asigure stabilitate, echilibru si prosperitate societatii, iar examenul pe care trebuie sa il dam nu este in fata Europei, este in fata copiiilor si a urmasilor nostri."

Iata celelalte discursuri ale europarlamentarilor de buna credinta:

Norica Nicolai: "Ce ati facut, doamna comisar, cand sute de oameni au fost trimisi in inchisoare si achitati? Ce ati facut doamna comisar cand foarte multi cetateni au fost interceptati in afara legii? Ce s-a facut, doamna comisar, cand state membre care privilegiaza dreptul companilor lor de a da mita, au dat mita in Romania?"

"La Bucuresti avem intentia de a legifera pentru ca nici Legile de organizare a Justitiei nu sunt legi in vigoare. Nici nu am avut vreo discutie de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala. Discutia de astazi este departe despre statul de drept. Este o discutie politicianista si ingrijorarea dvs nu isi are rostul decat din prisma unui partizanat politic. Nu vreau sa cred ca prin aceasta dezbatere doriti sa impiedicati un Parlament national sa isi exercite principala lui prerogativa, aceea de a legifera. Pentru ca ar fi nedemocratic si incorect. Dar despre corectitudine si statul de drept vreau sa vorbesc. Prezumtia de nevinovatie, doamna comisar, drepturile si libertatile in procesul penal nu sunt garantii proceduale pe care UE le ocroteste? Dumneavoastra sunteti garantul tratatelor. Ce ati facut, doamna comisar, cand sute de oameni au fost trimisi in inchisoare si achitati? Ce ati facut doamna comisar cand foarte multi cetateni au fost interceptati in afara legii? Cand Serviciul de Informatii, care nu are atributii in procesul penal, a fost implicat in realizarea acestuia? Ce s-a facut, doamna comisar, cand state membre care privilegiaza dreptul companilor lor de a da mita, au dat mita in Romania? S-au inchis dosarele pentru ca nu convenea intereselor economice ale unor state membre. Ne pare foarte rau, doamna comisar, dar Justitia se infaptuieste cu buna credinta, cu onestitate si cu corectitudine. Si numai de astfel de valori nu dati dovada in dezbaterea de astazi."

Victor Bostinaru: "Comisia fie nu cunoaste situatia din Romania, fie inchide ochii la anumite aspecte... Un protocol secret incheiat intre DNA si Serviciul secret a permis sa se faca in Romania politie politica. Comisia atunci sau a stiut sau a tacut?"

"Recent Comisia declara, citez, 'noi cunoastem foarte bine situatia din Romania'. Doamna comisar Jurova, cu regret trebuie sa declar, inclusiv prin ce ati spus astazi in sala, Comisia fie nu cunoaste situatia din Romania, fie inchide ochii la anumite aspecte. Cat despre continutul modificarilor, solutiile sunt in acord cu recomandarile Comisiei de la Venetia, ale Curtii Constitutionale si sunt inspirate din solutii existente in alte state membre ale UE. Refuz sa cred ca solutii care garanteaza independenta justitiei, drepturile si libertatile fundamentale in vestul Europei devin pur si simplu inacceptabile in Romania. Refuz sa cred ca tara mea este trata ca o tara de mana a doua. In plus, Comisia amesteca, in mod greu de calificat, evaluarea celor trei legi, care au fost deja adoptate, cu ceea ce ar urma sa se intample in viitor, nespunandu-ne niciun singur element de referinta, articol, paragraf sau parte din lege care ar pune cea mai mica problema de independenta, neutralitate sau afectarea luptei impotriva coruptiei. Un protocol secret incheiat intre DNA si Serviciul secret a permis sa se faca in Romania politie politica. Comisia atunci sau a stiut sau a tacut la acest lucru? Procurorii romani au comis in mod repetat abuzuri protejate de conducerea DNA! Comisia sau a stiut sau a tacut sau le-a facut pe amandoua? De aceea, vreau sa cred ca, si ii indemn pe colegii mei din plen, sa citeasca si alte surse, poate asa veti intelege ce se intampla si cu Romania."

Renate Weber: "Sa ne uitam la mecanismele institutitionale pe care o tara le are pentru a adopta o legislatie in acord cu exigentele statului de drept. In Romania astfel de mecanisme exista si functioneaza"

"Am auzit la viata mea multe minciuni, dar chiar cred ca domna deputat Macovei a intrecut orice limita! Cand CE se intereseaza de ceea ce se intampla intr-un stat membru este ceva firesc pentru ca in UE suntem membrii unei mari familii. Dar la fel de firesc este sa ne uitam la mecanismele institutitionale pe care o tara le are pentru a adopta o legislatie in acord cu exigentele statului de drept. In Romania astfel de mecanisme exista si functioneaza. Avem o Curte Constitutionala care emite decizii obligatorii pentru Parlament, obligandu-l sa puna orice lege in acord cu Constitutia. O Curte Constitutionala care este idependenta si a dovedit asta prin deciziile luate sub diferite guvernari. Avem presedintele Romaniei care face un control de oportunitate inainte de a promulga o lege, avand dreptul de a o retrimite in Parlament, explicand punctual care prevederi ar putea aduce atingere independentei Justitiei. Sunt mecanisme democratice si trebuie sa avem incredere in ele. Dar asta nu exclude evaluarea unei legislatii de catre Comisia de la Venetia, care poate face o analiza obiectiva. Pentru ca ceea ce este de dorit este o legislatie si o Justitie in folosul cetatenilor romani."

Mircea Diaconu: "In 2015 s-au cerut de 16 ori mai multe mandate de ascultare si urmarire decat FBI. Au fost ascultati mii de cetateni in perioada alegerilor, pe motiv de siguranta nationala, terorism. Ca si cum, exact la alegeri, in jur de 1.000 de teroristi au aparut in Romania si au disparut apoi la fel de brusc. Vreau independenta Justitiei, dar mai ales a Romaniei!"

"E adevarat ca si eu sunt ingrijorat de statul de drept din Romania. Cred ca are probleme! In urma cu vreo zece ani s-au modificat Legile Justitiei fara nicio dezbatere public, prin asumare de raspundere si au dat atunci prerogativa presedintelui de respingere discretionara a numirii in functie a magistratilor in functii de conducere. Adica exact ce se reproseaza Poloniei astazi. Romania a devenit intre timp statul cu cele mai multe condamnari la CEDO pentru abuzuri impotriva cetatenilor sai. Si nimeni nu raspunde. Statul de drept are probleme in Romania! In acesti ani s-au emis in Romania mandate de ascultare din ce in ce mai multe. Dau doar un exemplu: in 2015 s-au cerut de 16 ori mai multe mandate de ascultare si urmarire decat FBI. Au fost ascultati mii de cetateni in perioada alegerilor, pe motiv de siguranta nationala, ca sa traduc mai simplu, terorism. Acestia erau oameni de afaceri, functionari, politicieni, unii candidati. Ca si cum, exact la alegeri, in jur de 1.000 de teroristi au aparut in Romania si au disparut apoi la fel de brusc. Intr-o tara in care nu exista niciun terorist si niciun act de terorism. Dupa alegeri au disparut. Deci, statul de drept are probleme in Romania. Conform Constitutiei noastre, Parlamentul este cel care poate repara aceste probleme, dupa parerea mea de cetatean, si nu trebuie sa ceara aprobarea nimenui si nu poate fi cenzurat de Curtea Constitutionala, care functioneaza. Vreau independenta Justitiei, dar mai ales a Romaniei!"

Ioan Mircea Pascu: "De ce trebuie Romania sa fie mai supravegheata acum intr-un climat democrat, decat in timpul lui Ceausescu?"

"Din 2005 Romania are un sistem care se bazeaza pe protocoale secrete intre serviciile de informatii si autoritati. De ce sa fie secrete daca este sunt constitutionale. Sunt protocoale care au fost mostenite din sistemul imediat de dpa Revolutie. S-au folosit instrumente directe de atacare a rivalilor politici si intereselor economice diferite. In ultimii doi ani, mass-media este plina de stiri cu privire la abuzuri in lupta anticoruptie si de un numar covarsitor de cazuri care apar in fata justitiei. De asemenea, articolele care sunt declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala vine sa puna sub semnul inrebarii suveranitatea Romaniei. Si atunci ma intreb, de ce trebuie Romania sa fie mai supravegheata acum intr-un climat democrat, decat in timpul lui Ceausescu?"

Dan Nica: "Nu sunt in stare cei care critica sa indice articolul, alineatul, pentru ca nu exista asa ceva! Unii colegi au spus minciuni. V-au dezinformat, doamna comisar! Poate daca ati fi accceptat intalnirea cu domnul ministru sunt convins ca ati fi avut alt discurs"

"Au fost spuse atatea neadevaruri incat ar trebui sa infiintam o noua initiaiva "Minciuna ucide". Ne-am intrebat cu toti de ce nu este lasat sa vorbeasca ministrul Justitiei din Romaniei. De ce se invoca in mod fals ca ar fi trebuit sa vina premierul, care nu este membru al Consiliului si care nici macar nu a primit o invitatie? Motivele sunt foarte simple! Nu adevarul intereseaza astazi, ci discursurile politicianiste si lipsa oricarui argument. Nu sunt in stare cei care critica sa indice articolul, alineatul, pentru ca nu exista asa ceva! Unii colegi au spus minciuni. V-au dezinformat, doamna comisar! Poate daca ati fi accceptat intalnirea cu domnul ministru sunt convins ca ati fi avut alt discurs. Cum e posibil sa spuneti despre independenta sistemului judiciar cand legile respective au fost adoptate de Curtea Constitutionale, declarate constitutionale? Cum e posibil sa nu stiti sau sa nu va fi spus nimeni ca din cele 350 de amendamente 270 au fost propuse de Consiliul Superior al Magistraturii? Sunt elemente pe care toata lumea ar trebui sa le stie, dar din pacate, nu adevarul a contat azi! E o dezbatere politicianista de cea mai neplacuta speta!"

Maria Grapini: "Doamna comisar (n.r -Vera Jourova) sunteti deceptia zilei mele de astazi"

O sa vreau sa multumesc in primul rand reprezentantului Consiliului, care a avut o pozitie corecta, echidistanta, obiectiva si rezervata. Doamna comisar (n.r -Vera Jourova) sunteti deceptia zilei mele de astazi. Am sa va las aceasta brosura in care o sa gasiti si graficele despre cum a fost dezbaterea publica, si cate amendamente s-au facut din partea asociatiilor profesionale. Poate intelegeti ca parcursul modificarii Legilor Justitiei este o necesitate. Eu nu inteleg de la titlu. Cum adica sa punem un tiltlu ca reforma in Justitie ar afecta statul de drept? Eu spun ca lipsa de reforma ar afecta statul de drept. Si doamna Macovei care aici aplauda cand nu trebuie a facut un pachet de legi, prin asumare, in care au ramas foarte multe articole neconstitutionale. Si ce se chinuie acum acest Guvern si domnul ministru, tot respectul pentru profesionalismul dumnealui, este sa corecteze aceste articole neconstitutionale. Si au fost sute de oameni, mii de oameni bagati in puscarie pe legile doamnei Macovei. Acum platim la CEDO din bugetul cetatenilor romani”.

Claudia Tapardel: "Sa vorbim despre Justitie televizata, despre cariere si imagine publica distruse in urma unor dosare bazate pe probe neconcludente si putin solide, care in final au fost solutionate cu neinceperea urmaririi penale sau chiar au fost clasate"

Regret ca ne aflam din nou in fata unei campanii murdare de dezinformare la adresa Romaniei si ca ne aflam intr-o situatie extrem de periculoasa in care se contesta actiuni legitime ale unui Parlament national. Ceea ce nu ati inteles este ca astazi vorbim despre niste legi ale Justitiei in Romania care au ca obiectiv respectarea drepturilor si ale libertatilor civile ale cetatenilor romani si respectarea principiului nevinovatiei. Poate ca ar trebui sa discutam aici, in forul democratiei europene, despre sutele, daca nu miile de vieti distruse in Romania, prin nerespectarea acestui principiu consfintit de legislatia europeana. Si anume principiul nevinovatiei. Sa vorbim despre Justitie televizata, despre cariere si imagine publica distruse in urma unor dosare bazate pe probe neconcludente si putin solide, care in final au fost solutionate cu neinceperea urmaririi penale sau chiar au fost clasate. Cand vorbim despre Legile Justitiei vorbim despre un pachet de legi care a fost dezbatut luni intregi, impreuna cu asociatiile profesionale, precum si la nivelul Parlamentului national. Iar amendamentele depuse sunt emanatia acestui proces de consultare. Aceasta este realitatea in Romania”.

Comentarii

# Un roman din Miami date 7 February 2018 23:30 +63

Doamne, ce fac strainii din tara noastra! Procuroarea comunista, Macovei distruge orice spernta de libertate si democratie iar "europenii" o tin in brate si isi bat joc de romani. Aici, Romania ar avea nevoie de un presedinte, dar Iohanis nu stie unde-l mananca, dar zice scarpina inca. Rusine domnule presedinte! 

# Cata date 9 February 2018 12:49 -1

Pe bune coaie? Politica romana e trasa de obraz de UE, dar nuuuu: saracutii hoti sunt maltratati. E ca in momentul ala in care iti zice un prieten ca esti beat, iti zic 2 ca esti beat, iti zice iubita ca esti beat, iti zice tactu' ca esti beat, dar tu nuuu ca tu esti bine si treaz.

# Rodica date 8 February 2018 00:08 +12

In tot acest timp, presedintele se distreaza in Tenerife ! Ii pasa lui de Romania doar in masura in care i se asigura traiul imbelsugat, navetele saptamanale la Sibiu, ca priviti-l, s-a facut cat o huiduma de cand e presedinte ! Un munte de nesimtire !

# un mizantrop date 8 February 2018 04:28 +1

De fapt, problema cu Iohanis e ca se nu ramane acolo..."nimeni nu-l vrea"...

# un mizantrop date 8 February 2018 04:25 +27

Vera Jourova...Asta e noutatea zilei. Cand au numit-o comisar pe justitie, sperantele oamenilor au explodat, aveam o "abuzata" de "statul de drept", care trecuse prin ce trec romanii si urma sa inteleaga si sa "compatimeasca" alaturi de noi. Stiu ca abuzul asupra ei a fost real si stiu ca suferintele au fost nemasurate (familia destramata, fetita internata la Psihiatrie...), dar, nu stiu de ce, fara nicio legatura imi amintesc de un politist batran, care, dupa ce documentase un viol in grup cu agravante, de te trec fiorii, cand sa trimita dosarul spre instanta afla ca victima isi retrage plangerea ca a primit o masina. La auzul vestii, politistul a zis: "mai sta o data si-si ia si casa..." Cinic, dar, real, asa fara nicio legatura...

# Raducan Ion date 8 February 2018 08:24 +19

Cinste europarlamentarilor români care au apărat România: Norica Nicolai, Victor Bostinaru, Dan Nica , Renate Veber, Maria Grapini, Ioan Mircea Pascu, Tapardel Claudia, Laurentiu Rebega, Mircea Diaconu. Cinste lor că au reprezentat cu cinste Romănia atît in fața națiunilor cit si in fata copiilor lor. Ceilalti ră mân niste tradatori ordinari ai neamului românesc.

# mitocanu date 8 February 2018 09:37 -2

...propun sa-i impuscam pe tradatorii oridinari si sa-i decoram pe eroii psd-alde din parlamentul european....

# Doru date 8 February 2018 09:00 +3

Fostul ,,Regimul Basescu,,, a cauzat pierderi pentru Romania, care nu vor putea fi ,,recuperate,, nici in 20 de ani....din ,,regim,, au facut parte cei care denigreaza Romania, astazi, in afara tarii...

# ion tumbar date 8 February 2018 09:28 +6

cozile de topor macovisto-basiste trebuie tratati ca tradatori de tara ,SIE ce face???/

# AndreiV date 8 February 2018 09:33 +10

Credeti ca le pasa ca ne umilesc si ne batjocoresc.Singurul lor scop este distrugerea poporului roman.Au distrus economia nationala si si-au insusit gratis tot,iar pe deasupra ei ne considera sclavi si deci ne servesc ca si in colonie cu resturi si acelea contaminate pentru a ne extermina.Treziti-va romani si actionati pentru iesirea din aceasta organizatie cu apucaturi naziste.

# Horia date 8 February 2018 10:27 0

Proverbul " de ce ți-e frică nu scapi niciodată " nu piere în veci.

# Un om de rand date 8 February 2018 10:40 +5

De ce nu i s-a permis Ministrului Justiei, persoana cea mai in masura sa vorbeasca, sa prezinte situatia reala si/sau sa raspunda intrebarilor parlamentarilor europeni, interventia? Oare asta nu ridica un semn de intrebare? Cum sa nu il lase sa vorbeasca tocmai pe cel mai in masura sa prezinte toate aceste modificari ale legilor justitiei ?

# Fieraru Petre date 8 February 2018 11:27 +5

Dezamagireanmea este că romanii au votat si sigur vor mai vota indivizi ca Macovei, Cristian Preda ,Traiana Ungureanu care trădează in permanenta țara in care s-au nascut. România a fost trădată de-A lungul veacurilor de astfel de indivizi. O parte a românilor se bucură că avem astfel de indivizi în PE.,auzeam deunăzi pe cineva care spunea că este bine că avem oameni ca Macovei si acolo fii ei in PE.pt că numai asa avem siguranta că cei de la putere nu vor face abuzuri. O PROSTIE MAI MARE NU POATE EXISTA IN MINTEA UNOR OAMENI. Ei nu inteleg că astfel de oameni fac mai mult rău țări.

# Nagy Benedek date 8 February 2018 11:43 +5

ROMÂNIA duce acum o luptă pe viață și moarte împotriva FORȚELOR OCULTE ALE RĂULUI, venite de data asta din partea mult așteptatului - și adoratului! - OCCIDENT, adică UE + SUA ! Este de plâns în ce situație am ajuns ! JOCUL PERFID, ANTICREȘTIN al Occidentului ne împinge către UN NOU COLONIALISM. SINGURA EȘIRE AR FI APROPIEREA STATELOR SILITE ȘI TERORIZATE din Centrul, Estul și Sud-Estul Europei, numit și INIȚIATIVA INTERMARIUM (țările dintre cele trei mări: Baltica - Marea Neagră - Marea Adriatică), în total 10-12 state, care au în TRECUTUL LOR COMUN lupta pt. supraviețuire împotriva celor doi mari coloși agresivi din Est și din Vest ! Aceste state mici și mijlocii ar fi în stare ca să deschidă O CALE NOUĂ EUROPEI: fără migranți, fără relativizarea valorilor europene, inclusiv a Creștinismului, fără dominația Ocultei Mondiale, grupate, deocamdată în jurul Inițiativei V4, de care se apropie deja încă o serie de state din zonă !...Dumnezeu să fie cu noi, celor cu ACELAȘ DESTIN.

# Benedek Nagy date 8 February 2018 11:49 +3

Este dătătoare de speranță, ca după ani și decenii lungi de mută supușenie, ridicăm vocea și spunem lucrurilor pe nume !

# Maricica date 8 February 2018 12:04 +1

Să de-a bunul Dumnezeu să iasă tot la lumină,ne-am săturat de atâta mizerie venită din partea celor din Uniunea Europeană!!!

# Laios date 8 February 2018 12:35 +4

Prin ce s-a intamplat ieri practic astia din CE s-au desconspirat si au aratat adevarata fata a lor si a faptului ca ei sunt cei care de fapt au sustinut ilegalitatile din justitia romana. Ei au beneficiat de toate furturile care s-au facut in Ro. De altfel este logica aceasta concluzie. De ce nu se vorbeste nimic despre angajatii ANP batausi ( ca in lagarele comuniste)care doresc de altfel salarii nemeritate marite??? De ce nu vorbiti despre ilegalitatile din sistemul penitenciar si de ce doresc ca nr de detinuti sa fie cat mai mare si cat mai multe puscarii? Despre afacerile murdare cu detinuti ? Credeti ca daca "rezolvati" problema DNA problemele Ro din justitie sunt rezolvate? Gresit. Mafia cea mai mare sunt in celalalte institutii nu in DNA, spre dezamagirea unora.

# Edelweiss - fost pârnăiaș de Găești - DB date 8 February 2018 17:18 +1

Hai să-ți spun Io* ce anume este ANP-ul și sistemul penitenciar românesc: Este o MEGAMAȘINĂRIE DE SIFONAT BANI din resursă bugetară și europeană. ANP nu este altceva decât o MEGAINDUSTRIE, poate cea mai profitabilă industrie din Rroemenica neo-securistă 2.0c. ANP-ul este un uriaș conglomerat de interese oculte, de natură financiară; ANP-ul este o uriașă șerpărie în care freamătă nepotismul, încumetreala, amantlâcul, dublate de venalitate, violență, ticăloșie, minciună, abuz, depravare, alcoolism etc. ANP este interfața legală ce permite ca pe seama a miilor și zecilor de mii de prostovani aruncați aiurea în închisori, să se realizeze niște delapidări financiare de ordinul sutelor și sutelor de mii de euro. De asta este nevoie ca pârnăile să fie permanent pline, supraaglomerate. vezi și https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/12/sistemul-penitenciar-romanesc-cea-mai.html

# observator date 8 February 2018 15:33 +1

Bravo dragilor ,felicitari !!

# Ion date 8 February 2018 15:42 0

Oare e Pyggi,asa pare ?

# Geofreeland date 8 February 2018 21:00 0

@Nagy Benefek. Excepțională idee cu cele 12 tari. Mai vreo doi ani in urma si masoneria romană susține ideea Balcanilor. Cert este ca, țările foste comuniste au venit cu speranța in UE dar fostele imperii si Germania nu si-au schimbat deloc năravul. Dintr-o astfel de dilema se va rupe fie Europa unita, fie, ceea ce e greu de înțeles de orgolioasele puteri ca o Europa unita înseamnă respect pentru fiecare natie. Ce se întâmpla azi in UE e tot un război, perfid si veninos care va sucomba orice "valoare europeană" in final. Nu exista o nație superioară alteia. Toate cred in Dumnezeu si Dumnezeu e iubire. Iubirea cu sila e imperialismul mileniului trei.

# costel date 9 February 2018 00:13 +1

Cel mai grav este ca presedintele e plecat in Tenerife? Ce sa faca presedintele? Sa-i puna botnita europarlamentarului Macovei? In cate zile a hotarat PSD cine va fi ministru in guvernul Viorica Dancila? Toate acele zile nu am vazut vreunul sa-l certe pe Tariceanu ca este in vacanta!!! Sau ALDE nu este la guvernare?!

# vasile date 10 February 2018 14:19 0

Cine-i va judeca pe acesti tradatori de neam si tara, si cand ????

# Vasilescu Nicolae date 10 February 2018 18:17 0

In ciuda adevarului exprimat de parlamentarii patrioti PE s-a pozitionat de partea detractorilor Macovei ,Preda si Ungureanu compromitandu--se in fata romanilor.Solicit retragerea mincinosilor judecarea lor in stare de arest pt.a nu fugii ca borfasii de mazare popovciu etc .Adica Europa lu Clodel iunker Baba merkel si poponel macron arunca in noi cu******si musulmani iar noi sa inghitim smeriti si si sa tacem la nesfarsit?????? Asa se duce dracu sipovestea cu binefacerile uniunii.Uzurpatorilor minciuna si ticalosia va sapa groapa.

# Nicu date 11 February 2018 01:02 0

OF DOAMNE JIGODILE MACOVEI, PREDA, CLONA LU BASESCU UNGUREANU DOAMNE SA FACA CINEVA CEVA... RUSINE KAUS IOHANIS. OAMENII PNL/USR...

# Nicu date 11 February 2018 01:17 0

Rusine domnule iohanis. Trebuie trasi la raspundere acesti infractori. Oamenii lui basescu chior trebuie impuscati chinuiti ca vb in numele romanilor. Deasta nu merge bine in romania pt ca sunt astea care distrug romania. Impreuna cu kovesi iohanis si mugur isarescu!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva