psdolt
21 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

SINGURUL AVOCAT ROMAN PLEDANT DIN MAREA BRITANIE – Flavia Kenyon dezvaluie cum functioneaza sistemul de justitie englezesc: "In Anglia, judecarea inculpatului se face in fata unui juriu format din 12 jurati... Fiecare dosar pe care il avem se leaga cu o panglica. Daca il leg cu panglica rosie inseamna ca eu sunt aparator, iar daca era alba, insemna ca acuz". Un proces de durata nu depaseste 3 luni, iar termenele sunt zilnice

Scris de: Cristina GHENEA | pdf | print

18 May 2015 13:52
Vizualizari: 24515

Flavia Kenyon (foto) este singurul avocat pledant roman din Maria Britanie. Specializata in cauze penale, dupa ce a studiat Dreptul la Oxford, aceasta a dezvaluit modul in care isi desfasoara activitatea avocatii britanici, unul total diferit de cel al avocatilor romani. Povestea Flaviei Kenyon a fost prezentata, duminica 17 mai 2015, in cadrul emisiunii "Romania, te iubesc!", de la PRO TV.


Astfel, romanca a explicat ca judecarea inculpatului se face in fata unui juriu format din 12 jurati, alesi la intamplare din orice mediu social si cu orice pregatire: "In Anglia, judecarea inculpatului se face in fata unui juriu format din 12 jurati. Pe ei trebuie sa ii convingi. Sunt alesi aleator, la intamplare, pot veni din orice mediu social si sa aiba orice pregatire. Uneori trebuie sa ma pun in pozitia lor si, de exemplu, in cazurile de frauda – care sunt foarte complexe – eu trebuie sa explic un concept dificil intr-un mod foarte, foarte simplu, ca ei sa inteleaga si sa 'mearga' cu mine, nu cu Coroana".

Asta da celeritate

In ceea ce priveste durata unui proces, diferenta este enorma fata de ceea ce se intampla in justitia din Romania. Potrivit Flaviei Kenyon, cel mai scurt proces dureaza, la Londra, 2 zile, in timp ce un proces de durata nu depaseste 3 luni. Iar din momentul in care incepe judecata, sunt fixate termene zilnic, pana la finalizarea procesului.

Mai mult, avocatul stie exact, pentru fiecare dosar in parte, cand are termen, in ce sala, si cat va dura. De exemplu, pentru una dintre cauzele in care pledeaza, Flavia Kenyon precizeaza ca a fost informata ca sedinta va incepe la ora 10.15 si va dura pana la ora 12: "Fiecare dosar pe care il avem se leaga cu o panglica. Daca il leg cu panglica rosie inseamna ca eu sunt aparator, iar daca era alba, insemna ca acuz".

Traditiile din secolul XIV sunt pastrate si azi

Flavia Kenyon a povestit si despre ce inseamna sa profesezi ca avocat pledant in Londra, dar si despre traditiile respectate cu sfintenie in sistemul englezilor: "Avocatul poarta un costum la care se adauga roba si – piesa de rezistenta – peruca. Este vorba de o peruca traditionala, care arata la fel si pentru barbati, si pentru femei, pentru a nu se face diferenta intre noi in Curtea de Justitie. Deci toti avem acelasi nivel, indiferent de cat timp profesam. Este o traditie care dateaza din secolul XIV, desi femeile nu aveau voie, in vremea aceea, sa practice aceasta meserie. Este un semn de respect, un semn de distinctie. Deci suntem anonimi, eu sunt o peruca, la fel ca orice alta peruca".

Comentarii

# jurist date 18 May 2015 14:31 +18

Q.E.D. deci sunt 4 barouri. Numai in Romanica securistii doresc sa existe numai BAROUL FEUDAL care este un veritabil ANAF pentru avocati. Singurul rol al BAROULUI FEUDAL este de a colecta taxe si spagi pe orice cale sub amenintarea cu excluderea a celor care nu se conformeaza.

# o pensionara date 18 May 2015 15:27 +19

juristule......era bine sa fie un anaf ptr avocati,dar este un adevarat sile camataru ptr avocati.....

# Mimi date 18 May 2015 15:36 -6

O informatie foarte pretioasa despre dna av este aceea ca sotul dansei este  jurnalist BBC.Cat priveste reclama acerba de care beneficiaza in ultima vreme nu cred ca e a buna....Am si auzit-o vorbind la Tv si am constatat cu stupoare ca nu prea mai stia sa vorbeasca romaneste. Cred ca ar trebui sa o compatimim, saracuta de ea, vine acum sa dea lectii fraierilor1 Sa si le pastreze pt ea

# Pretiosii de ei date 18 May 2015 17:23 -9

Englezii sunt niste caraghiosi cu regii si perucile pe capetele avocatilor.  Sa primim lectii de la o tara care traieste in evul mediu.

# BI date 18 May 2015 18:52 +5

Măi botistule, când ai fost ultima oară în Anglia? România ca țară este rămasă în urmă față de UK cu fix 100 de ani și asta o spun cei care au fost acolo! În altă ordine de idei, nu sunt 4 barouri ci 4 trepte.  

# unnu date 18 May 2015 22:48 +1

wow, unii oameni chiar nu au învățat ce e ăla sarcasm.

# Sorin date 18 May 2015 21:43 +13

Informatiile sunt corecte, în esență cu un mic amendament! Doamna NU este singurul avocat pledant. Mai cunosc eu cel puțin încă un avocaț pledanț în UK de origine română. Nu spun că nu ar fi bună profesional pentru că sincer nu o cunosc! Dar sunt de acord ca apare peste tot fiind promovată chiar agresiv aș putea spune! Cât despre afirmația că Anglia ar fi o țară în care se trăiește ca în evul mediu este complet falsă! Sunt însă o țară care pune preț pe propriile tradiții, pe propria cultură și care este foarte atentă atât la simbolurile naționale cât si la imaginea ei în lume. Mie asta mi se pare de admirat!  

# visu date 18 May 2015 22:48 0

E de apreciat dar as vrea sa-i vad doua trei cauze de succes si-n tara!?

# sorin date 19 May 2015 03:49 +2

La noi cand va exista o judecata unde va participa si un juriu format din oameni proveniti din diferite clase sociale, sex, varsta, etc?  Numai asa juriul va vedea ca judecatorii gresesc cand dau sentinte aiurea si apoi juriul se va opune unei sentinte data aiurea de catre magistrati.

# Dan date 19 May 2015 10:11 +1

E periculos sa bagi proces cu jurati in Romania. Poate inculpatul are parul lung si cercel in ureche iar in juriu sunt cateva babe care stau in fata scarii blocului si observa tot. Sau dementi d-aia de care te lovesti prin autobuze. Cam ce sanse mai are cineva in fata lor?

# Vigilentza date 19 May 2015 08:45 +1

Dupa 1989, in Anglia au venit tot mai multe caractere cu dorinta arzatoare de etalare, prin mijloace mult diferite de spiritul care  a facut Regatul sa fie Maretz (sau "Great", pentru romanii care se cred mai interesanti daca pocesc nu doar engleza...dar si limba materna). Daca nivelul explicatiilor oferite se ridica la cel al unui avocat-pledant britanic (absolvent Oxford, "of course"), atunci faimoasa peruca ar putea fi primita de oricare emigrant la intrarea in Regat !

# avocat pe viata date 20 May 2015 12:33 +1

The Inns of Court din  Londra  cuprinde 4 asociatii profesionale de avocati, anume 1.The Honourable Society of Lincoln's Inn 2. The Honourable Society of the Inner Temple 3 The Honourable Society of the Middle Temple4.The Honourable Society of Gray's Inn.  Romania este guvernata de un sistem monopolist de  casta profesionala in notariat, avocatura , birouri executori judecatoresti, dar am incredere ca agramatii de la traditionali vor primi replica ICCJ. Acesta  va fi inceputul sfarsitului castelor monopoliste...adevarul se reveleaza nu se intepreteaza...

# YORICK date 22 May 2015 22:46 0

SISTEMUL JURIDIC DE TIP STALINIST DIN ROMANIA ESTE GENERATOR DE CORUPTIE PE TOATA LINIA - UN PROCES CARE SE INTINDE PE ANI SI ANI DE ZILE LE DA CELOR DIN SISTEM TOT CE VOR ! CEI CARE CER SA SE FACA DREPTATE SUNT CEI CARE SUNT FACUTI PRES SI SE IMBOLNAVESC DAR ASTA NU CONTEAZA PENTRU NIMENI. CINE POATE OASE ROADE !

# Andrea date 4 November 2016 13:40 0

:D nu este singurul avocat pledant :)))). Pentru cine nu studiaza dreptul aici ,aa este numita Barrister si are dreptul sa pledea DOAR IN DOMENIUL CRIMINAL LAW ! Multi avocati sunt solicitors in diverse domenii. In UK cand zici "sunt avocat" este necesar sa zici si ce fel de avocat . Spre exemplu ea nu are voie sa pledea in County Court ori in instantele civile . Procesul Jury este doar in Crown Court . Ei nu fac decat sa spuna daca persoana acuzata este sau nu vinovata , restul tine de Judecator. Un barrister are nevoie de un Solicitor deoarece nu are dreptul sa se intalneasca cu clientii. ETC . Are tot respectul meu pentru munca ei , dar nu se diferentiaza de ceilalti cu nimic :d . Nu stiu daca este singurul Brister roman din Londra, dar va asigur ca sunt multi Solicitors romani in Uk :d . To conclude : UN AVOCAT DIN UK ESTE DIFERIT FATA DE UN AVOCAT DIN ROMANIA. In uk iti alegi un domeniu si te califici pe acel domeniu nu exista avocat pentru toate instantele de judecata :d .

# rotar stefan dragos date 16 January 2017 17:15 0

are cineva ideea daca o sentinta judecatoreasca emisa in Romania, in cazul meu mi-a fost incredintata crestere si educarea fetitei mele, domiciliu la mine, este respectata in Anglia?....sa nu ma trezesc p-acolo ca mama are alte drepturi asupra ei

# Cristi date 25 January 2018 19:26 0

Salut ma poate ajuta cineva am lucrat in scotia la un roman și mi a furat toate datele inclusiv utr și sa folosit sa ia taxe in numele meu eu neștiind eram in România .ce pot face mulțumesc

# Constantin Ciobanu date 8 March 2023 20:52 0

Vreau sa pornesc un proces civil international indreptat inpotriva statului Roman, pentru nerespectarea normelor de procedura, privind; "exceptiile de procedura de ordine publica" prevazute de Codul de Procedura Civila, coroborate cu normele de Procedura Penala, privind; "cazurile care inpiedica punerea in miscare al actiunii penale" iar cand actiunea panala a fost pusa in miscare, nu mai poate fi exercitata. Invoc decaderea Autoritatilor din Romania prin "necompetenta de ordine publica", in sensul ca; autoritatile din Romania nu au luat in considerare faptul ca " procesul sau pricina nu sunt de competenta instantelor judecatoresti", prevazute de articolul 129, aliniatul (2), punctul 1. din Noul Cod de Procedura Civila, cu reglementarea anterioare al articolului 159, punctul 1. din Codul de Procedura Civila de la 1865. Invoc punerea in miscare al actiunii judiciare in materie civila si penala, in conformitate cu Legislatia Europeana privind; cooperarea judiciara in materie civila si p

# Constantin Ciobanu date 8 March 2023 21:22 0

Sunt in calitate de reclamant in dosarul numarul 4527/1/2014 , dosarul se afla in conservare in Arhiva de la Inalta Curte de Casatie si Justitie din Romania, instanta contencios administrativ si fiscal. Obiectul actiunii "recurs", recursul este admis de Inalta Curte de Casatie si Justitie din Romania in anul 2014. Invoc ca aceasta actiune din dosarul de mai sus aratat sa fie judecat de Curtea de Justitie din Marea Britanie si de Curtea de Justitie al Uniunii Europene, pentru a pronunta o Hotarare Certificata cu Titlu Executoriu European, pentru a pune in executare "tranzactiile judiciare si actele autentice" (acte juridice nelegale) savarsite de Autoritatile din Romania. Va multumesc!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva