21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

INTERNATIONALIZAREA BUSINESS-ULUI ROMANESC – Presedintele CCIR, Mihai Daraban, a participat la Consiliul General al WCF. A fost semnat un Memorandum de Intelegere cu Camera de Comert Bogota: "CCIR continua sa sprijine demersurile referitoare la internationalizarea business-ului romanesc cu accent pe pietele non-europene, acolo unde prezenta firmelor romanesti, desi foarte vizibila in trecut, a inceput sa se estompeze in ultimii ani”

Scris de: L.J. | pdf | print

2 March 2023 11:54
Vizualizari: 2100

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto dreapta), a participat  in 27 februarie 2023 la Consiliul General al Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert (WCF), intalnire care a avut loc in Columbia, la Bogota. La acest eveniment au fost prezenti reprezentanti ai camerelor de comert din 27 de tari, de pe patru continente, alaturi de peste 1000 de oameni de afaceri din mai multe state, inclusiv Romania. 
Cu prilejul acestei intalniri, delegatia Romaniei a reusit sa stabileasca masuri concrete de actiune impreuna cu omologii columbieni, care sa vizeze dinamizarea schimburilor comerciale dintre cele doua state. In acest sens, CCIR, a incheiat un Memorandum de Intelegere cu Camera de Comert Bogota, documentul fiind semnat de catre presedintele CCIR, Mihai Daraban, si presedintele Camerei de Comert Bogota si presedintele WCF, Nicolas Uribe Rueda.
 
„CCIR continua sa sprijine demersurile referitoare la internationalizarea business-ului romanesc cu accent pe pietele non-europene, acolo unde prezenta firmelor romanesti, desi foarte vizibila in trecut, a inceput sa se estompeze in ultimii ani. Semnarea acestui memorandum reprezinta un pas foarte important pentru comunitatile de afaceri din cele doua state, ambele identificand noi oportunitati de dezvoltare, rezultate din evolutiile geopolitice recente. Atat Romania cat si Columbia, unul dintre cele mai importante state din America Latina, au nevoie de o relatie economica dinamica care sa valorifice total potentialul economic al celor doua tari.

Demersul aduce in prim-plan importanta camerelor de comert in viata economica a unui stat si, in acelasi timp, rolul de pivot in ceea ce priveste dezvoltarea dialogului dintre oamenii de afaceri romani si columbieni. Este foarte important faptul ca astazi, urmare a discutiilor cu presedintele Uribe, am reusit sa stabilim domenii in care Romania si Columbia pot avea realizari concrete, precum: energia verde, sustenabilitate, IT&C, transport si infrastructura. De asemenea, la fel de important este si cadrul creat de intalnirile WCF prin care se pot stabili astfel de contacte la nivel economic”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.


Memorandum de Intelegere

 
Am semnat un Memorandum de Intelegere cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei pentru promovarea comertului si investitiilor bilaterale, astfel incat mai multe companii columbiene sa poata dezvolta afaceri cu Romania. Exporturile columbiene in Romania au crescut cu 187,7% in 2022, asa ca este un moment foarte bun pentru a construi noi punti de legatura in domeniul economic. De mai bine de 140 de ani mentinem relatii diplomatice cu Romania si am semnat acorduri in turism, cultura, cooperare stiintifica, tehnica si comerciala. Semnarea acestui memorandum reprezinta pentru Camera de Comert din Bogota o oportunitate de a pune Columbia pe radarul investitional al tarilor care, la prima vedere, sunt foarte departe de America Latina. In acelasi timp, actualul context geopolitic poate reprezenta o oportunitate pentru Columbia de a deveni o destinatie pentru investitii”, a afirmat presedintele Camerei de Comert Bogota, Nicolas Uribe Rueda.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva