23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

INTIMIDAREA AVOCATULUI SORINEI PINTEA – Pute de la o posta: fix cu o zi inainte de judecarea contestatiei Sorinei Pintea impotriva arestarii preventive, ANI a declansat atacul la adresa aparatorului fostului ministru al Sanatatii. Avocatul Viorel Mocanu este acuzat de incompatibilitate pe motiv ca a fost agent guvernamental la CEDO si membru in Consiliul de Administratie al TAROM. Operatiunea vine imediat dupa ce avocatul Mocanu a dezvaluit tortura la care este supusa Sorina Pintea

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 March 2020 11:48
Vizualizari: 10976

S-au intors catusele, s-au intors si practicile securiste pentru intimidarea avocatilor persoanelor executate de DNA. A naibii coincidenta, fix cu o zi inainte ca la Curtea de Apel Bucuresti sa se judece contestatia Sorinei Pintea impotriva incheierii prin care Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea sa preventiva pentru o pretinsa luare de mita, Agentia Nationala de Integritate a declansat atacul la adresa aparatorului fostului ministru al Sanatatii, avocatul Viorel Mocanu (foto).


 

Astfel, dupa luni bune in care s-a ocupat doar cu loturi de primari de mici localitati, consilieri locali sau fel de fel de functionarasi, neavand niciun fel de activitate care sa merite a fi bagata in seama, ANI a anuntat joi dimineata, 5 martie 2020, ca a descoperit o presupusa stare de incompatibilitate in care s-ar fi aflat avocatul Viorel Mocanu in anul 2019. Concret, respectiva incompatibilitate ar fi fost cauzata de faptul ca Viorel Mocanu ar fi exercitat atat functia de agent guvernamental la CEDO, cat si calitatea de membru in Consiliul de Administratie al companiei TAROM.


Actiunea miroase de la o posta, in opinia noastra, ca fiind una de intimidare a avocatului Viorel Mocanu. Caci, repetam, dupa ani buni in care ANI aproape ca nu a mai existat, aceasta institutie arunca pe piata un dosar in care vizat este tocmai avocatul Sorinei Pintea, pe care Sistemul ticalos incearca sa o tina dupa gratii. Iar totul se intampla, asa cum spuneam, cu o zi inainte ca la Curtea de Apel Bucuresti sa se judece contestatia Sorinei Pintea impotriva arestarii preventive.

De asemenea, operatiunea are loc la doar doua zile dupa ce avocatul Viorel Mocanu a acuzat tortura la care este supusa Sorina Pintea, dezvaluind ca aceasta a fost scoasa din arest si dusa la spital in catuse doar pentru ca autoritatile sa se acopere in cazul in care clienta sa ar muri dupa gratii:Faptul ca a fost dusa la spital este un act formal. A fost facut pentru a se acoperi in situatia in care Doamne fereste se intampla ceva foarte urat in ceea ce priveste viata domniei sale (n.r. – in caz de deces). Sorina Pintea este tumefiata, este foarte umflata, nu a mancat de 72 ore. In Arestul Central nu exista mancare speciala pentru un astfel de pacient. Abia maine ii vom face rost de alimentele necesare pentru situatia in care se afla. Din pacate, se pare ca o calitate procesuala de inculpat se transforma in tortura, in umilire si degradare in societate pentru ca asa doresc anumite persoane. Fac referire la cei care au dispus ca aceste imagini sa fie posibile. E un act de tortura la adresa Sorinei Pintea”.

 

Iata comunicatul ANI:


Agentia Nationala de Integritate a constatat faptul ca MOCANU VIOREL, fost secretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 16 aprilie – 15 iulie 2019, intrucat a exercitat simultan functia de secretar de stat - Agent guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului in cadrul M.A.E. si calitatea de membru in Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Transporturi Aeriene Romane TAROM S.A.

Persoana evaluata a incalcat astfel dispozitiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit caruia '(1) Functia de membru al Guvernului este incompatibila cu: (...) f) functia de manager sau membru al consiliilor de administratie ale regiilor autonome, companiilor si societatilor nationale. […]'.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. MOCANU VIOREL a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

'Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] incalcarea obligatiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective […]'.

'Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului'.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare”.

Comentarii

# mototol date 5 March 2020 13:54 +11

lasa ca au mai fost altii incompatibili si au ajuns presedinti, dar nu vrem sa ne dezicem, zdrente pana la capat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva