3 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTREBAREA DE BARAJ – Fosta judecatoare CCR, deputata PSD Simona Maya Teodoroiu, le cere explicatii membrilor CSM care au respins candidaturile judecatoarelor Gabriela Baltag si Andrea Chis, ca sa-l pastreze pe Bogdan Mateescu presedinte peste mandatul legal: “Cum interpreteaza si respecta art.133 al. (3) din Constitutia Romaniei, care arata ca presedintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de un an. Care nu poate fi reinnoit?”

Scris de: G.T. | pdf | print

17 December 2021 13:51
Vizualizari: 7315

Continua controveresele dupa ce majoritatea care controleaza CSM a respins candidaturile judecatoarelor Gabriela Baltag si Andrea Chis doar ca sa-l pastreze in functia de presedinte al Consiliului pe Bogdan Mateescu, peste mandatul legal. Membrii CSM care au preferat aceasta combinatie au fost interpelati de fosta judecatoare CCR, deputata PSD Simona Maya Teodoroiu (foto).


 

Concret, printr-o postare de pe pagina sa de Facebook, de vineri, 17 decembrie 2021, deputata ii intreaba pe judecatorii CSM care au respins doua candidaturi perfect eligibile, prefarand sa il mentina pe Bogdan Mateescu presedinte interimar, cum respecta art. 133 alin. 3 din Consititutia Romaniei care prevede ca:

“Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reinnoit”

 

Iata intrebarea adresata de fosta judecatoare CCR, deputata PSD Simona Maya Teodoroiu, membrilor CSM care au respins candidaturile judecatoarelor Gabriela Baltag si Andrea Chis la sefia CSM, ca sa-l mentina interimar peste mandat pe Bogdan Mateescu:


“Respectand dreptul la auto-reglementare al institutiilor sistemului judiciar, in limitele legii, as adresa totusi o intrebare magistratilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, care ieri, desi au avut doua candidaturi perfect eligibile (potrivit informatiilor publice), le-au respins si au ales (sau numit?!) un 'presedinte interimar al CSM':

cum interpreteaza si respecta art.133 al. (3) din Constitutia Romaniei, care arata ca presedintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de un an. Care nu poate fi reinnoit?”.

Comentarii

# nae din dealul feleacului date 17 December 2021 14:47 +68

D-na Maya (era cit pe ce sa spun si Kosmodemianskaia),daca vreti raspuns la nedumerirea D-vs aveti la idemina comentariul lui Edelweiss (cu modestie si al meu)de la pozitia D-nei judec.Afrasinie (TMB).Nedumerirea/intrebarile Excelentei Voastre sunt rezultatul "constructiilor"castei in care sinteti parte!Ce-i de facut pt.indreptare e intrebare si nu cum motiveaza ce au facut!

# DNA date 17 December 2021 17:22 +199

Cea mai mare problema o sa o aiba ordonatorul de credite care o sa ii aprobe si o sa ii plateasca nelegal un salariu de presedinte unei persoane care nu mai poate legal sa ocupe aceasta functie. Cine va gira aceasta ilegalitate vadita in care beneficiarul se autopropune in functie, cu toate avantajele aferente functiei, desi nu mai avea dreptul sa ocupe acest post?

# Alphabet grecesc date 17 December 2021 21:26 +8

Doamna Simona Maya Teodoroiu, cand tradatorul de ciolacu va dori sa schimbe Constitutia Romaniei dimpreuna cu ceilalti limbrici de 2 lei va rog sa-l intrebari acelasi lucru. da? Va rugam noi, Poporul Roman, sa-l intrebati exact acelasi lucru: " Bai Ciolacule da tu de Constitutia Romaniei macar stii cum arata coperta?" .Sa nu uitati lucrul asta va rugam mult de tot

# ianuarie 2022 date 18 December 2021 10:37 +3

La inceputul lunii ianuarie 2022 mandatul lui Slugarete inceteaza de drept. Orice prelungire prin hotarari ale CSM inseamna violarea dreptului constitutional si infraconstitutional, iar voturile pentru prelungirea mandatului reprezinta complicitati la incalcarea legii.

# 7 ianuarie 2022 date 18 December 2021 12:50 +3

Incepand cu data de 7 ianuarie 2022, Slugarete si toti cei care au votat pentru el sunt pasibili de puscarie si trebuie sa mearga la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Strada Stirbei Voda nr.79-81, ca sa dea declaratii despre cum s-a ajuns in aceasta situatie. Unii martori, altii suspecti pentru abuz in serviciu. Hai noroc in noul an!

# Istoria se repeta Slugarete! date 18 December 2021 14:47 0

Pe 17 decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu convoca şedinţa de urgenţă a Comitetului Politic Executiv al PCR, pentru a discuta evenimentele la Timişoara. Dictatorul le reproşează generalilor săi de Miliţie, Armată şi Securitate că n-au fost în stare să reprime în sânge revolta cetăţenilor catalogate drept „elemente deplasate“. In 16 decembrie 2021, Slugaretele a dat o alta lovitura de stat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva