8 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INVESTITIE DE 5,5 MILIOANE EURO – Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a oferit suport juridic Axxess Capital, care a consiliat fondul privat equity EEAF, ce a devenit actionar la compania Elefant.ro. Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii a fost coordonata de Dragos Apostol, partener in casa de avocatura, secondat de avocata Veronica Aman. In proiect au mai fost implicati avocatii Roxana Pana, Ciprian Sararu si Gabriela Dinu de la Tuca Zbarcea & Asociatii

Scris de: L.J. | pdf | print

26 July 2016 17:01
Vizualizari: 8690

Renumita casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a oferit suportul juridic Axxess Capital, care a consiliat Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ce a devenit actionar minoritar semnificativ al retailerului online Elefant. Este vorba despre o investitie de 5,5 milioane de euro. Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii a fost coordonata de Dragos Apostol (foto), partener in casa de avocatura, secondat de avocata Veronica Aman. De asemenea, alaturi de cei doi, in proiect au mai fost implicati Roxana Pana, avocat senior, Ciprian Sararu, avocat senior, si avocata Gabriela Dinu.


La noua runda de investitii a participat si Catalyst Romania care intrase in actionariat in 2014, iar finalizarea tranzactiei va fi conditionata de obtinerea acordului Consiliului Concurentei. In decursul celor sase ani de activitate, Elefant a atras mai multe runde de investitii, in actionariatul sau intrand, alaturi de Fribourg Capital, actionar fondator majoritar, si fondurile Catalyst Romania, consiliat de 3TS Capital Partners, si EEAF.

Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal prin initiativa Jeremie, ca parte a Programului Operational Sectorial 'Cresterea Competitivitatii Economice' 2007-2013, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Elefant a fost lansat ca o librarie online in 2010, reusind in cei sase ani de la infiintare sa devina unul dintre cei mai mari retaileri online generalisti din Romania. In 2014-2016, compania a cunoscut o extindere puternica prin dezvoltarea rapida a ofertei sale de produse, la preturi competitive, precum si prin diversificarea modalitatilor de livrare prin infiintarea a 18 puncte de livrare in sase orase din tara. Un alt pas important in dezvoltarea retailer-ului a fost extinderea prezentei sale in Republica Moldova.

Retailerul online Elefant ofera celor peste 600.000 de clienti o gama extinsa de produse cu livrare prin curier sau in cele peste 18 puncte de livrare din Bucuresti si din tara. Fondat in 2010, Elefant s-a extins recent si in afara tarii deschizand o filiala la Chisinau, in Republica Moldova si un magazin online local elefant.md.

Fribourg Capital este un fond de private equity si venture capital cu sediul in Bucuresti si operatiuni in Europa de Est si CSI. Portofoliul Fribourg Investments include companii care activeaza in domenii precum IT&C, real estate, resurse naturale, productie industriala si agricultura.

Axxess Capital este un consultant investitional independent cu peste 15 ani de experienta pe piata investitiilor de capital mici si mijlocii din Europa de Sud-Est si care a acordat consultanta investitionala pentru trei fonduri de investitii cu capital de peste 250 milioane de euro. Echipa Axxess Capital a acordat asistenta pana in prezent in peste 35 de achizitii de companii si in peste 27 de vanzari de companii, sustinand cresterea si dezvoltarea unor societati din sectoare cum sunt servicii financiare, industria prelucratoare, IT, retail specializat, bunuri de consum etc.

Emerging Europe Accession Fund este un fond regional de investitii cu capital de 70 milioane de euro, orientat cu precadere spre valorificarea oportunitatilor de investitii cu potential mare de crestere in Romania si Bulgaria, precum si in alte tari din Europa de Sud-Est.

3TS Capital Partners este una dintre cele mai importante companii de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in toata regiunea prin birourile din Bucuresti, Istanbul, Budapesta, Praga, Viena si Varsovia. 3TS vizeaza in special investitii in domenii dinamice precum Tehnologie&Internet, Media&Comunicatii si Servicii Facilitate de Tehnologii.

Jeremie este acronimul utilizat in perioada de programare 2007-2013 pentru a denumi instrumentele financiare finantate din fonduri structurale. In Romania, initiativa Jeremie a fost finantata de catre Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial 'Cresterea Competitivitatii Economice' 2007-2013.

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva