10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IOHANNIS PUNE FRANA PENSIONARII AVOCATILOR – Curtea Constitutionala a admis obiectia de neconstitutionalitate formulata de presedintele Romaniei cu privire la sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor: “Sintagma incalca principiul egalitatii, in sensul instituirii unei discriminari intre categorii de pensionari (avocati) care se afla, in mod obiectiv, in aceeasi situatie” (Minuta)

Scris de: B.G. | pdf | print

26 January 2021 14:55
Vizualizari: 9514

Curtea  Constitutionala a admis marti, 26 ianuarie 2020, obiectia de neconstitutionalitate formulata  de presedintele Klaus Iohannis (foto) cu privire la Legea pentru completarea Legii 72/2016 privind la sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor.Astfel, CCR a constatat ca este neconstitutionala sintagma „preexistent calitatii de asigurat”. Mai exact, Curtea a constatat ca sintagma mai sus mentionata incalca principiul egalitatii, in sensul instituirii unei discriminari intre categorii de pensionari (avocati) care se afla, in mod obiectiv, in aceeasi situatie.


Iata minuta CCR:


"In ziua de 26 ianuarie 2021, Curtea Constitutionala a admis obiectia de neconstitutionalitate formulata de Presedintele Romaniei si a constatat ca este neconstitutionala sintagma 'preexistent calitatii de asigurat'  cuprinsa in articolul unic al Legii pentru completarea Legii nr.72/2016 privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor.

Pentru pronuntarea acestei solutii, Curtea a constatat, in esenta, ca sintagma mai sus mentionata incalca principiul egalitatii, consacrat de art.16 din Constitutie, in sensul instituirii unei discriminari intre categorii de pensionari (avocati) care se afla, in mod obiectiv, in aceeasi situatie”.


Iata textul Legii pentru completarea Legii nr. 72/2016 privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor adoptata de Parlament si atacata de Iohannis la CCR:


“Articol unic – Dupa articolul 34 al Legii nr. 72/2016 privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 342 din 5 mai 2016, se introduce un nou articol, art. 341 , cu urmatorul cuprins:

'Art. 341  –
Persoanele cu handicap grav care au realizat cel putin o treime din stagiul complet de cotizare in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat beneficiaza de reducerea cu 15 ani a varstei standard de pensionare prevazute in anexa nr. 1”.
 

Comentarii

# CARCOTAS date 26 January 2021 21:27 0

Cine a pritocit textul asta, adica unii stalpi ai UNBR-ul sau ai CAA, or fi servit niste interese! S-a inteles repede ca averea Casei trebuie pradata in alte modalitati, caci, cu pandemia asta, tocarea banilor pe noi asezaminte turistice ca cele de la Techirghiol, pentru cativa avocati alesi pe spranceana si pentru clientela lor, nu mai este posibila. O sa repare ei textul, caci ispita e mare. Bun venit celor care isi luxeaza soldul si fara cotizatie vor pensie de handicap.

# Narcis date 27 January 2021 16:05 +1

Numai pentru magistratii cu pensii ENORME, pensionati in floarea varstei, fara nici o contributivitate, CCR nu a constatat nici o neconstituționalitate si nici o incalcare a vreunui principiu al egalitattii!

# Vlad N L date 27 January 2021 20:34 +2

Breh... Klaus, Tu te-ai vazut in oglinda sau prin poze cum arați cu cushma aia de blana de shobolau pe cap ?... Dincolo de faptul ca esti hidos și ridicol (zau, crede-ma... dar asa ești tu cam tot timpul...), nu faci nimic altceva decat sa dai apa deciziei Curtii. E clar pt oricine ca Legea ta încalcă principiul egalitatii, in sensul instituirii unei discriminari intre categorii de pensionari... bla-bla! Mai vezi cumva pe vreunul dintre cei din sala sau din poza ca poarta pe cap (sper ca-i capul tau și nu altceva...) o caciula blănoasa precum a ta?!... Misto caciula, dar poate fi buna prin Rusia, nordul Germaniei sau la Polul Nord. Orice ai face... tot discriminezi ! Pune draku' mana pe portofel (ca oricum nu-i al tau personal, ci al Statului și al cetățenilor...) și da-le și avocatilor cate o căciula de-asta... De blana adevarata, nu de șobolan (aia-i a ta...) Poate ca atunci o sa scapi si de acuzația de "discriminare"... Sau, poate nu vrei ?... @Luju, I love the pic cu caciula!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva