21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

IOHANNIS SI AURESCU NE-AU DISTRUS SUVERANITATEA – Partidul ARCA Natiunii Romane ii desfiinteaza pe presedintele Klaus Iohannis si pe ministrul de Externe Bogdan Aurescu dupa ce Romania a cerut renuntarea la dreptul de veto in Consiliul UE privind politica externa si securitatea: „Prin aceasta decizie personala si in nume propriu a cetatenilor Iohannis si Aurescu, Romania isi cedeaza, fara avizul Parlamentului, si bruma de suveranitate, dupa ce isi cedase si Constitutia”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

23 May 2023 21:00
Vizualizari: 5306

Presedintele Klaus Iohannis (foto 1 dreapta) si ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu (foto 1 stanga) au distrus pur si simplu suveranitatea Romaniei dupa ce au sustinut renuntarea la dreptul de veto in Consiliul Uniunii Europene in chestiuni de politica externa si securitate, acuza marti, 23 mai 2023, partidul ARCA Natiunii Romane, condus de IT-ista Corina Panzaru (foto 2).Mentionam ca luni, 22 mai 2023, Romania a semnat – alaturi de Belgia, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Luxemburg, Slovenia, Spania si Olanda – o scrisoare prin care cere introducerea votului cu majoritate calificata in domeniul politicii externe si de securitate comuna a UE, in locul votului in unanimitate. Presa a speculat ca aceasta mutare este indreptata impotriva Ungariei – tara care a blocat mai multe sanctiuni ale Uniunii Europene impotriva Rusiei.

Prin votul de la Bruxelles, partidul ARCA sustine ca Iohannis si Aurescu au cedat si ultima bruma de suveranitate a Romaniei. Iar situatia este cu atat mai grava, cu cat nici Presedintia, nici MAE nu au consultat Parlamentul sau poporul roman (prin referendum) inainte de votul din Consiliul UE, adauga formatiunea politica.

In acest context, Parlamentul are datoria sa actioneze urgent pentru anularea demersului facut de Iohannis si Aurescu, incheie partidul ARCA.


Redam intregul comunicat al ARCA:


Partidul ARCA Natiunii Romane condamna vehement decizia (inca) ministrului Bogdan Aurescu si implicit a (inca) presedintelui Klaus Iohannis de a include Romania pe lista tarilor care sustin votul majoritar (si nu cel unanim) in Consiliul Uniunii Europene pentru problematica domeniilor aparare si politica externa, renuntand la unica alternativa a Romaniei de a-si mai exercita drepturile de natiune suverana.

Prin aceasta decizie personala si in nume propriu a cetatenilor Klaus Iohannis si Bogdan Aurescu, Romania isi cedeaza (fara avizul Parlamentului – organul suprem al tarii) si bruma de suveranitate in ceea ce priveste apararea si politica externa, si asta dupa ce isi cedase si Constitutia Nationala, ca document fundamental de existenta a natiunii, precum si dreptul la propria sa Curte Suprema de Justitie, tolerand si semnand odiosul Tratat de la Maastricht, tratat ce isi propune sa consfiinteasca dezintegrarea conceptului de natiune in Europa.

Mai mult, intr-un mod nejustificat si fara nici un aviz sau aprobare a Parlamentului, sau macar o dezbatere publica sau un referendum national, acesti doi cetateni, penibili trecatori si de trista amintire prin istoria Romaniei, Klaus Iohannis si Bogdan Aurescu, transforma Romania intr-o colonie a gastii bruxelleze ne-alese de nimeni (si asta in afara oricaror tratate actuale ale UE – care consfiinteau principiul de drept al unanimitatii in aceste domenii), pierzandu-si, astfel, dupa rusinea refuzului brutal Schengen (tot opera acestor doi mascarici), minimul statut de egalitate in relatie cu celelalte state europene.

Totodata, suntem consternati (in masura in care inca ne mai poate uimi ceva la acesti doi indivizi) de lipsa de transparenta cu care cetateanul Klaus Werner Iohannis si cetateanul Bogdan Aurescu inteleg sa tranzactioneze dupa bunul lor plac, dar in numele natiunii, dreptul constitutional fundamental al Romaniei de a-si exprima punctul de vedere, chiar si negativ, in ceea ce priveste deciziile pe linia vectorului aparare si politica externa pe care Uniunea Europeana intentioneaza sa le puna in aplicare.

Ne punem justificat intrebarea ce s-ar intampla daca vreun functionaras bruxellez va decide unilateral, la un moment dat, ca este momentul sa porneasca un conflict armat (sau comercial) cu Statele Unite sau cu China, India, Brazilia etc., pe modelul deja consacrat al altei triste figuri, dna Ursula von der Leyen, care a negociat singura, pe persoana fizica, contractul oneros cu vaccinul Pfizer, fara nici macar un consiler sau un auditor, indatorand toate tarile din UE catre corporatiile multinationale Pharma. Si care, bineinteles, nu este controlata absolut de nimeni, nici macar de asa-zisul Parchet European.

Prin urmare, solicitam public comisiilor de specialitate din Parlamentul Romaniei demararea procedurilor specifice controlului parlamentar, informarea romanilor cu privire la motivele celor doi indivizi, motive de neinteles care au stat la baza acestei decizii.

In egala masura, solicitam Parlamentului intrarea in legalitate si identificarea si ulterior aplicarea in regim de urgenta, a tuturor mijloacelor legale pentru anularea scrisorii celor doi (Iohannis si Aurescu) si informarea Consiliului European de schimbarea pozitiei tarii noastre.

De asemenea, solicitam cetatenilor Klaus Werner Iohannis si Bogdan Aurescu ca, intr-un ultim moment de constiinta si demnitate, sa retraga instantaneu si din proprie initiativa Romania de pe lista statelor care sustin votul majoritar, si nu votul unanim, in Consiliul Uniunii Europene, pentru absolut toate domeniile, inclusiv (si mai ales) politica externa si cea de aparare.

Comentarii

# DODI date 23 May 2023 21:23 +3

Unul este cretin, iar celălalt escroc. Vă las pe voi să stabiliți ce este fiecare.

# dulapul securelii, pelticiunii si pierzaniei natioanale date 23 May 2023 21:47 +7

trabucel si stompul asta nesimtit au vandut tara asta cum nici fanariotii n-au facut-o! in timpurile actuale mai sluga sau chelner cum ii zic altii nici nu s-a gasit populimea asta de pe ogas nu e sanatoasa de a votat de .doua ori accidentul asta si problema grava e ca daca ar mai candida inca o data ,tot l-ar mai vota inca o data si ! Si partea si mai proasta e ca nici de-ai dreacu nu recunosc ca au votat prost! Astia doi nu merita nici macar HAI SICTIR! rusine pe cocioc ca au votat pe lenes voda! aista-i o opinie

# obiectiva date 23 May 2023 22:19 +1

baai, fi-v-ar justitia voastra a dracului, de 2 luni ma chinui sa am ACCES LA DOSAR ELECTRONIC LA TRIBUNAL GALATI si singura recomandare care mi o fac marii IT isti de la CAP Galati este sa imi schimb adresa de email...adicalea, in 12 dosare...ca cica asa se rezolva...cica ANCOM i-a obligat sa isi schimbe sistemul informatic pentru acces la dosare si de atunci, cam toti nu mai avem acces la nici un dosar electronic...stiti ceva ce se intampla pe acolo ?

# andrei date 24 May 2023 05:52 0

TRADATORI!

# santinela date 24 May 2023 07:07 +3

Tanda si Manda,doua nulitati care fac ce vor in tara asta fiindca sint lasati de o clasa politica mizerabila !!

# AURescu date 24 May 2023 12:20 0

Asta vine asa, ca in ieuropa americanizata, cica Wernerica @ Aurica umblau in curu gol, pe langa aia cu matarngile sculata (pardon, stromoiagele invartosate), da' care nu vor sa "ii faca"; asa ca, dupa ce si-au dat pantalonii si spilhauserii jos, si-au dat singuri si cu maklaveis, ca poate, poate .. si aia tot nu vrea, ca amandoi e raiosi.

# Adrian Neacsu date 24 May 2023 20:46 0

Acești indivizi judecați de urgentă de popor,nu de vreo instanța!Mult rău au facut

# Alex One date 4 June 2023 22:50 0

As vrea sa cred ca acest vot poate fi benefic Romaniei,vezi cazul Austriei in problema Schengen.Hai sa fim seriosi,ii vedeati vreodata pe ai nostri sa isi exercite dreptul de veto,ei, asa singurei, de capul lor impotriva tuturor celorlalte state ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva