19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IORDACHE A FERICIT-O PE HAINEALA – Fosta sefa a CSM Oana Haineala a fost recuperata la Ministerul Justitiei dupa ce a ratat postul pregatit de Raluca Pruna la Spalarea Banilor. In loc sa ceara incetarea detasarii la MJ pentru a o trimite inapoi la parchet sa munceasca la dosare, ministrul Florin Iordache a numit-o pe Haineala la Directia de prevenire a criminalitatii. Oana Haineala va lucra chiar la cabinetul ministrului si va avea o indemnizatie bruta de peste 14.000 lei si sporuri de 4.000 lei

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 January 2017 15:08
Vizualizari: 14405

Fosta presedinta a CSM Oana Haineala (foto) a ratat postul de la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, pe care i-l pregatise traducatoarea Raluca Pruna, dar a reusit sa isi asigure o functie bine platita, in institutia de la varful sistemului judiciar. Asta gratie ministrului Justitiei Florin Iordache. Caci, in loc sa o trimita pe procuroarea Haineala inapoi la parchet, unde sa munceasca la dosare, Iordache i-a gasit un loc in Ministerul Justitiei.


Concret, Florin Iordache nu a cerut incetarea detasarii Oanei Haineala in Ministerul Justitiei, detasare decisa de CSM in 5 ianuarie 2017, ci a numit-o pe fosta sefa a CSM in functia de personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, Haineala urmand sa lucreze la Directia de prevenire a criminalitatii. Procuroarea isi va desfasura activitatea chiar la cabinetul ministrului Iordache si, potrivit unui document publicat de jurnalistul Stelian Negrea (vezi facsimil), va avea o indemnizatie de incadrare lunara bruta de 14.057 lei, la care se adauga sporuri de aproximativ 4.000 lei.

Frumos, nu-i asa?

Este drept, ordinul de ministru pe care il prezentam mai jos este nesemnat, dar informatia privind numirea Oanei Haineala la Directia de prevenire a criminalitatii din MJ a fost confirmata pentru Lumeajustitiei.ro de ministrul Florin Iordache.


Haineala s-a ferit de incompatibilitate

Dupa cum se stie, Oana Haineala a fost foarte de un post la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) ca reprezentant al Ministerului Justitiei, unde a fost propusa de fosta ministresa a Justitiei, traducatoarea Raluca Pruna. Haineala nu a ajuns insa la Spalarea Banilor dupa ce a renuntat la post, pentru a evita o stare de incompatibilitate.

Asa cum Lumeajustitiei.ro a dezvaluit, Oana Haineala a fost numita de Guvernul Dacian Ciolos la ONPCSB ca reprezentant al Ministerului Justitiei, in conditiile in care la momentul emiterii Hotararii de Guvern, in 29 decembrie 2016, Haineala inca nu fusese detasata la MJ. Detasarea s-a produs abia in 5 ianuarie 2017, zi in care Oana Haineala a informat Ministerul Justitiei ca renunta la postul de la Spalarea Banilor.

*Cititi aici mai multe detalii despre numirea Oanei Haineala la ONPCSB

Comentarii

# continuare date 11 January 2017 15:18 +26

Am impresia ca astia nu vor schimba nimik in sistem. Ei isi imagineaza o continuare bineinteles in avantajul lor. Chiar s.au terminat oamenii in Romania? Nu gasea alta persoana. Astia continua ce s.a inceput dupa ceasusescu. Nu mai trebuie lasati!!!!!!

# Cetateanul date 11 January 2017 16:30 +22

Daca Dragnea si Tariceanu isi imagineaza ca isi vor negocia "pe persoana fizica" situatiile, se inseala amarnic. Pana la vara vor avea solutii definitive... cu executare! Si muuulti, muuulti altii. Nu ati castigat puterea, dl. Dragnea! Tot ei sunt la putere... si din doi va ramane Unul: Voi, alesii, sau Ei, sistemul. Mai aveti putin... si GATA! Veti pierde TOT... si va fi prea tarziu atunci... veti realiza din puscarie ce mult ati gresit  :sigh:

# DODI date 11 January 2017 17:20 +13

Pasul următor, la un ministru cu sânge în instalație, este să o dea afară pentru incompetență. O poate face direct fără intermediari. Îi doresc succes și să o țină în focuri pe fata de procuror cumunist până va plânge tatăl ei.

# mulder, agentul mulder date 11 January 2017 15:28 +21

pana aici stam bine. Am putea spune excelent, cu o conditie. Sa il recupereze si pe dani(f)let si pe papici, apoi pe honorius dumbrava, tot pe probleme d-astea intime, dupe care, vom fi nr. 1 in lume la ce vor deontologii astia. Eventual si Bica, pentru ca s-a spalat de pacate prin declaratiile publice, poate fi recuperata, mai ales ca arata mai bine decat oita barsana si e o echipa trasnet!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 11 January 2017 15:29 +16

IORDACHE!!!!!!!GATA SINT CU TUNURILE PE TINE!!!!!!!!!credeam ca daca ai fost om si daca ai facut fapte crestinesti pe timpul cind erai vice primari la caracal si ca daca ai facut fapte de inima cu copiii de la caminul din cezieni esti OM,baaaaa!!!!!!!!!!iordache cum asa ceva?adica ai inceput sa corcolesti infractorii!!!!DRAGNEAAAAAAA!!!!!!!!!TU VEZI CE FACE IORDACHE??????????ADICA CUM MERMELESTE INFRACTORII SI ILEGALITATILE??????????DRAGNEA INCEPI SA/TI PIERZI FAVORABILITATEA CU ASTA!!!!!!!!SCHIMBA/L DRAGNEA IMEDIAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GRINDEANU AI AUZIT SI TU?(SI PENTRU TINE GRINDEANULE,IERI AM DEPUS O PLINGERE LA TINE LA VICTORIA SI O PITIFELNICA DE 20 DE ANI-madalina-a fost gretoasa de parca ea imi platea mie salariul ,nu eu ei!!!!!!dragnea ,grindeanu ,schimbati./l pe caracaleanul de iordache!!!!!!!

# sprite date 11 January 2017 15:51 -18

Medicamente! Medicamente! :))
Citeza pe UNUL DIN LUMEA CEA MARE
IORDACHE!!!!!!!GATA SINT CU TUNURILE PE TINE!!!!!!!!!credeam ca daca ai fost om si daca ai facut fapte crestinesti pe timpul cind erai vice primari la caracal si ca daca ai facut fapte de inima cu copiii de la caminul din cezieni esti OM,baaaaa!!!!!!!!!!iordache cum asa ceva?adica ai inceput sa corcolesti infractorii!!!!DRAGNEAAAAAAA!!!!!!!!!TU VEZI CE FACE IORDACHE??????????ADICA CUM MERMELESTE INFRACTORII SI ILEGALITATILE??????????DRAGNEA INCEPI SA/TI PIERZI FAVORABILITATEA CU ASTA!!!!!!!!SCHIMBA/L DRAGNEA IMEDIAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GRINDEANU AI AUZIT SI TU?(SI PENTRU TINE GRINDEANULE,IERI AM DEPUS O PLINGERE LA TINE LA VICTORIA SI O PITIFELNICA DE 20 DE ANI-madalina-a fost gretoasa de parca ea imi platea mie salariul ,nu eu ei!!!!!!dragnea ,grindeanu ,schimbati./l pe caracaleanul de iordache!!!!!!!

# unul din lumea cea mare date 11 January 2017 16:06 +8

ptr sprite//ha mergi in pepsi cola mea!!!!!!dankh

# Ipochimen date 11 January 2017 16:01 +13

Macar de-ar fi asta singura "concesie" data unei slugi a sistemului! Altminteri, si eu simt ca ceva este in neregula cu acest Iordache... inca de la numire... Nu m-au convins deloc raspunsurile astuia de ieri si alaltaieri. Sa fii bine pregatit profesional este o conditie necesara dar nu si suficienta!!! Atentie, Dragnea!

# steluta date 12 January 2017 11:09 0

favorabilitate - nu exista in DEX ci este un termen securistic inventat de Pieleanu pentru a ne zapaci cu sodaje in care Binomul este prezentat ca avand FAVORABILITATE

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 11 January 2017 15:49 +12

Buey, da' Hajnala asta ARE ȘI EA VREO POZĂ ÎN CARE ZÂMBEȘTE? Că în toate picturile, de pe toate gardurile (loc paradigmatic menit afișării numelor netoților) apare numai cu fața asta bosumflată, infinit mai acră decât moarea de la curechiul celor și Milișăuți- Sv. 'Au nu cumva Hajnala NU ZÂMBEȘTE NICIODATĂ, că zâmbetul e erezie judiciară și nu cadrează deloc cu statutul de SFINX JUDICIAR cu măruntaie de Android și cortex de Cyborg:

# nicolae date 11 January 2017 15:59 +13

DACĂ AU ÎNCEPUT CU RECUPERATREA BĂSIȘTILOR , CRED CĂ NU MAI AVEM NICI O SPERANȚĂ . ȘI ĂȘTIA FAC ÎN IZMENE DE FRICĂ ȘI SE CURĂȚĂ CU VOTURILE NOASTRE .

# Carcotas date 11 January 2017 15:59 +8

Sper ca si ministrul are spor de conditii grele si spor de suprasolicitare neuro....! Asta e bataie de joc, o multime de functionari beneficiind de cele mai mari lefuri posibile. Urmeaza o scoala doctorala si pensia care va rezulta o sa fie super consistenta. Totul pe banii nostri, bai social democratilor

# Luca date 11 January 2017 16:03 +14

Este prea mult numirea acestei persoane la MJ, Este clar ca nu se schimba nimic. Actualul ministru nu va face nimic, nici o schimbare la MJ. Domnul Dragnea a incercat sa-l scuze, spunand ca ministrul era emotionat cand a raspuns la intrebarile jurnalistilor si a spus ce nu trebuia sa spuna. Domnule Dragnea sa nu mai aveti atata incredere in aceasta persoana cu statut de ministru. Nu straluceste. Ori. in acest domeniu trebuia numit un om sclipitor de inteligent, super profesionist si cu experienta profesionala de netagaduit. De o mie de ori era mai potrivit dl. Serban Nicolae.

# nicolae date 11 January 2017 16:12 +8

DACĂ AU ÎNCEPUT CU RECUPERAREA BĂSIȘTILOR , NU MAI AVEM NICI O SPERANȚĂ . ALȚI FRICOȘI CARE FAC ÎN IZMENE ȘI ÎNCEARCĂ SĂ SE CUREȚE CU VOTURILE NOASTRE !

# Vladimârrr...!!! date 11 January 2017 16:33 +11

Sa fie oare asta inceputul reformei in justitie promisă de castigatorii alegerilor parlamentare de la 11 noiembrie ?! Atunci inseamna ca e adevarat ca la Caracal s-a rasturnat un vehicol cu tractiune animala si ca, continutul lui s-ar fi raspandit prin tara. Altfel cum sa fi ajuns si Iordache asta in fruntea ministerului jusrtitiei?! Hai ca ne-am scos si cu asta ...!!!

# ION date 11 January 2017 17:41 +14

In loc sa ne simtim racoriti, ne simtim din ce in ce mai revoltati si enervati. PSD trebuia sa cedeze postul de ministru al justitiei catre ALDE, iar Norica Nicolai trebuia numita ministru. Florin Iordache e mai bleg decat Nitu si Cazanciuc la un loc. Haineala, in loc sa fie cercetata si trimisa la zdup, acum este premiata si scoasa in fata si cu un salariu enorm!!! Probabil pentru ca tac-su a fost un mare procuror securist si cum noi santem condusi de Coldea, pe care nici cu bomba atomica nu il poti inlatura, stam si inghitim . Nu stiu, chiar sa isi bata joc de noi toti neavenitii, sa nu avem un ministru barbat, cu demnitate si responsabilitate?! Nevasta lui Florin Iordache a fost judecatoare la ICCJ, asa ca va dati seama cam care va fi politica.

# Pentru Ipochimen si pentru Ion date 11 January 2017 18:48 +6

Sunt de acord cu cele spuse. Cred ca mai multe persoane sunt revoltate si enervate de numirea acestei 4-pede. Sa ne aducem aminte de tot ceea ce i s-a intamplat fostului judecator Adrian Neacsu atunci cand era membru al CSM, la ce tratament a fost supus de catre Haineala, pe atunci presedinta CSM. Probabil Haineala este sub o protectie foarte puternica, altfel cum se explica faptul ca a fost infiltrata in Ministerul Justitiei. Cu actualul ministru sistemul judiciar v-a ramane asa cum a fost preluat.

# Dan date 11 January 2017 17:58 +7

Cum este posibil sa aiba asemenea sporuri,cei 14000 lei reprezentand salariul de baza nu sunt suficienti?Juristi care beneficiaza de sporuri imprumutate din industria materialelor de constructii sau siderurgie ,sfideaza tot ceea ce reprezinta bunul simt .Domnule ministru cum ai putut sa pastrezi la acest nivel o sluga a lui Basescu?D-le Dragnea faceti remaniere intr-o luna, pentru ca ati ales niste fricosi in Guvernul Grindeanu!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 11 January 2017 18:56 +3

PTR DAN// pai mai dane cind eu ma luptam cu toate cohortele nelegiuite de minjitii statului,CIT ROSU IMI LUAM CA COANA VICTORITA NU/I DECIT O ALTA MINJITA CARE VREOIA PE LINGA NERUSINATELE DE SALARII SA SE MAI SI VIRE ILEGAL INTR/UN OUG CARE NU ERA PENTRU MINJITII STATULUI!!!!!ATUNCI VA UITATI IMPASIBIL CUM IMI DADEAU MIE MINJITII STATULUI CU ROSU SI ACUSILEA VA UIMITI!!!!!!!!!!!PAI BA DANE NU/I POPORUL ASTA PROST SI PROSTIT DE MERMELITORI?SINT MERMELITORII DE VINA CA NOI MERMELACII SINTEM PROSTI???

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 11 January 2017 19:08 +4

Mey, Io* nu mă mai indignez față de sfârâielile și învârtelile ăstora din Sacra Cupola Unita Dâmbovitzeana. Observ că din entuziasmul lui 11 dec a mai rămas doar omătul viscolit de Crivăț: CSM-ul și-a dat arama pe față, prezidentă s-o ales cea mai săcuristă dintre săcuriști, lui Iohannis îi grăiește gura slobodă, Iordache o dat și el în aviară juridică, merge la întruniri cu ideile lui și vine cu ale altora, amu o mai înfiltrat-o și pe săgeata asta băsistă. Bon! Da' pe mine altceva mă intrigă: 14.000 +4.000 de lei însamnă 18.000 de galbini valahi, adicătelea vro 4.000 de guldeni oiropeni. S-avem pardon, dară la suma asta trebe să ai niște calități native deosebite și niște deprinderi practice desăvârșite. Să ne amintim că pamfila sau cruduța aveau tarif de 2.000 de euro. Ori, în cazul acesta, 4.000 de euro mi se pare ... cam multicel! #savemrezonmonșer! :eek:

# odiseea cunoaşterii date 11 January 2017 21:43 -2

Te rugăm, prezervă-ţi, conservă-ţi, salvează-ţi LIBERTATEA! Altfel nos morituri te salutamus! Să fii protejat in aeternum! Amin! Amin! Amin! Domnul Dumnezeu fie cu tine!

# tot odiseea cunoaşterii date 11 January 2017 23:24 -2

Reviu, la lecţiile de qi guong ne învaţă că nu trebuie să contractăm muşchii frunţii, şi de altfel nici un muşchi al feţei. ( Asta ca să fim cu adevărat yang). Trebuie să privim cumva pe sub pleoape. şi cu toată musculatura feţei relaxată. Până la o vârstă, că apoi dacă nu ne susţinem musculatura feţei cu un zâmbet (sau o grimasă în cel mai rău caz) începe să ni se vada/ sau măcar să ni se presimtă vârsta cea reală.

# romin simplu si cu darile platite date 12 January 2017 06:11 +2

NU SE POATE ASEMENEA TRADARE A electoratului. NU SE POATE SI NU SE POATE. RUSINE, DLE DRAGNEA, suntem iar mintiti si n/o sa mai vedeti voturi in vecii vecilor.SUNTEM INDIGNATI NU SI NU HAINEALA. NU SI NU!

# maria date 12 January 2017 06:15 +2

ALT MINISTRU. Trebuie alt ministru. Asta e contra alegatorilor, dle Dragnea. O MARE NERUSINARE, ACEST MINISTRU

# patriaprocurorilor date 12 January 2017 08:14 +1

deci ministrul isi racoleaza numai consilieri si secretari - procurori. fain asa

# Luca date 12 January 2017 09:13 +3

Felicitari, Edelweiss - Rarinc de Bukowina, pentru intregul comentariu si pentru expresia ,,aviara juridica". Oare ministrul acesta al justitiei are de gand sa-i stranga la pieptul lui pe toti 4-pezii care nu vor sa se mai intoarca ,,la munca de jos?". Ii angajeaza si pe acestia ca sa nu se plictiseasca 4-peda care a fost mai iute de picior? Oare cum se trateaza ,,aviara juridica", dar inainte de toate, cum se previne? Solutia a data-o batrana din Radauti, fie-i tarana usoara, care spunea ca trebuie sa se facem curatenie in toate institutiile statului si apoi sa aruncam si matura. Grozava intelepciune a omnului din popor. Sper sa auzim numai de bine.

# imun/teanu date 12 January 2017 09:29 +3

De fapt ce lgatura avea/are inginerul F.I. cu - in raportul "sula" cu "prefecura" /el care e? - justitia! Decat ca, cum vizibil mereu, in orice situatie mai delicata consecvent "maleabil" si "ductil". Chiar ca acum ar merita si Dragnea si Tariceanu o ceva puscarie pe "degeaba". In DCNw Haimanaua cica secretar de stat. Il vrem, atunci, un "ceva" si pe vasilica Porbagaj. Nu EI erau pe lista de vot castigatoare?! /cu si Macoveea? Nu demisie, ci demiterea acestui F.I. ! Ministru Norica Nicolai sau Cataniciu. Altfel, Dragneo!, n-ai invatat nimic!, si-ti meriti ce va urma. E clar ca n-avem de mai veni la vreun vot!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 12 January 2017 13:13 +2

PTR DRAGNEA// dragnea tu Vezi cita lume a sarit LA ACEST ARTICOL SA CEARA DEMISIA SI DEMITEREA LUI IORDACHE????dragnea hai sa admitem ca nu gindesc eu ,ca nu am ,,cultura politico juridica,, DAR TOTI CEILALTI ,,NU GINDESC CA SI MINE,,?dragnea!!!!!!!!!!!ai auzit de vorba aia romaneasca,,CIND 2 ITI SPUN CA ESTI BEAT MERGI DE TE CULCA,,????deci cit mai ai de gind sa stai pe ginduri ,,pina/l trimiti pe iordache la culcare,,???dragneaaaa!!!!!!inca citeva zile si o sa scazi la 5% favorabilitate si iar o sa fie huiduit pesedeaua!!!!!!!!!!!!dragnea !!!!!trezeste/te!!!!!!!!!

# Dan Zaharia date 12 January 2017 13:47 +2

Ăsta e tâmpit? Sau a reevaluat-o pe HĂINEALĂ şi acum e bună.Poate-l aduce şi pe DĂNILEȚ. E clar şi cu ministrul asta de justiție

# cititor date 12 January 2017 16:27 +1

Domnule Edelweiss ,aveti un simt al umorului fantastic !Felicitari

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva