24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

IORDACHE ACUZA ABUZUL DNA – Ministrul Justitiei condamna imixtiunea parchetului anticoruptie in actul de guvernare: „Declansarea unei anchete de catre DNA cu privire la modul de elaborare a unei Ordonante de urgenta este o grava imixtiune in activitatea autoritatii executive si o afectare fara precedent a echilibrului puterilor constitutionale... Modificarea legislativa mentionata a fost si este asumata de conducerea Ministerului Justitiei in exercitarea atributiilor statutare si legale”

Scris de: George TARATA | pdf | print

2 February 2017 13:19
Vizualizari: 9254

Ministrul Justitiei Florin Iordache (foto) acuza DNA ca imixtioneaza in activitatea Guvernului, dupa ce a declansat o ancheta privind modul in care a fost adoptata Ordonanta de Urgenta privind modificarea Codului penal si Codului de procedura penala, acte normative folosite drept pretext pentru a scoate lumea in strada si a incerca astfel rastunrnarea unui Guvern legitim, instalat in functie dupa alegerile din decembrie 2016. Ministerul Justitiei a reactionat, joi 2 februarie 2017, in legatura cu ancheta demarata de procurorii anticoruptie, care au solicitat date referitoare la modul in care a fost adoptata Ordonanta de Urgenta, precum si numele celor care au redactat acest act.

Intr-un comunicat de presa, Ministerul Justitiei confirma ca DNA a cerut la 1 februarie 2017 inscrisurile oficiale privind Ordonanta de Urgenta de modificare a Codurilor penale si proiectul de lege privind gratierea. In opinia MJ, actiunea DNA reprezinta o afectare fara precedent a echilibrului puterilor constitutionale, mai ales ca cele doua acte normative au fost asumate de conducerea Ministerului Justitiei.


Pe de alta parte, MJ infirma informatii aparute in spatiul public potrivit carora s-ar intentiona o comasare a DNA cu DIICOT. In plus, adaugam noi, ideea comasarii DNA cu DIICOT a fost vehiculata pentru prima data de fosta ministresa a Justitiei, traducatoarea Raluca Pruna.

Iata comunicatul DNA:

Precizari referitoare la unele informatii vehiculate in spatiul public privind ancheta desfasurata de catre DNA si presupusa emitere a unei ordonate vizând reorganizarea DNA si DIICOT

Ca urmare a interesului manifestat de catre reprezentantii mass media si a unor informatii vehiculate in spatiul public, pentru o informare corecta a opiniei publice Ministerul Justitiei face urmatoarele precizari:

1.In cursul zilei de ieri, 01 februarie 2017, Ministerul Justitiei a primit solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie – de a transmite, pana la data de 02 februarie a.c., in original, toate inscrisurile care au legatura cu elaborarea si emiterea Ordonantei de urgenta a Guvernului din data de 31 ianuarie 2017, prin care au fost modificate si completate Legea nr.286/2009 privind Codul penal si Legea nr.135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si cu proiectul de lege adoptat de Guvernul României, pentru gratierea unor pedepse.

Prin aceeasi adresa Directia Nationala Anticoruptie a solicitat transmiterea documentelor – rezultate ca urmare a corespondentei interinstitutionale si interne, scrise sau prin posta electronica, cu privire la cele doua acte normative mentionate, precum si precizarea numelui, prenumelui si a datelor de identificare a persoanelor care au participat la redactarea, intocmirea si/sau avizarea celor doua proiecte de acte normative.

Conform adresei documentele au fost solicitate in interesul urmaririi penale efectuate intr-un dosar aflat pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie.

Fata de acest demers Ministerul Justitiei subliniaza faptul ca modificarea legislativa mentionata a fost si este asumata de conducerea Ministerului Justitiei in exercitarea atributiilor statutare si legale.

Consideram ca declansarea unei anchete de catre DNA cu privire la modul de elaborare a unei Ordonante de urgenta este o grava imixtiune in activitatea autoritatii executive si o afectare fara precedent a echilibrului puterilor constitutionale.

2.Totodata, Ministerul Justitiei precizeaza faptul ca nu are in vedere reorganizarea Directiei Nationale Anticoruptie si a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si infirma toate informatiile vehiculate recent in spatiul public pe aceasta tema”.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 2 February 2017 14:00 +15

pai ce sa/ti fac florinele daca nu ai balls!!!!!!!!!iesi impreuna cu tariceanu si dragnea intr/o mare conferinta de presa cu toata presa straina,cu toti ambasadorii europeni si care vor ei sa vina si cu presa romaneasca,in special cea ostila,si raspundeti toti 3 la orice intrebare.ce sa va fac daca ati ajuns ca prostii sacul de box a lui hitlerica in spilhozen si a aleia cu 4% scoala si a nenorocitului de lazar o alta naucire pruneasca.!!!!!!ASA VA TREBUIE DACA N/AVETI SINGE IN INSTALATIE,INCASATI CA PROSTII!!!!!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 2 February 2017 14:06 +5

BA BIRLICA!!!!!!!!!BAAAA!!!!!DRAGNEABAAAA TARICEANU,ce dracului ati ajuns asa de prosti sa nu le raspundeti la aia de va acuza ,,ca ati dat ordonantele noaptea ca hotii,,........pai bine ma prostilor de ce nu le spuneti alora de va acuza ca voi lucrati din zi in noapte ,ca nu plecati in w.enduri ziua la sibiu sau la maiami!!!!!si ca si ziua/i scurta si ca de asta le/ati dat noaptea ca ziua reparati prostiile alora de dreapta!!!!!!ca ciolos si pruna si hitlericii in spilhozeni si indungati

# livia date 2 February 2017 14:49 +1

Ce atributii statutare si legale? Trebuie sa faceti doar ce va da voie dna sa faceti, doar nu sunteti de capul vostru!

# Pif date 2 February 2017 15:08 +6

Daca DNA vrea sa bage in puscarie Guvernul pt. ca adopta OUG-uri fara acordul ei, urmatorul pas va fi sa bage in Puscarie si Parlamentul care voteaza legi. Pas cu pas se pot intampla toate.

# SPARTAKUS date 2 February 2017 15:25 +6

Bocetul strazii devine din ce in ce mai impresionant.Erectia emotica a adunat in aceiasi cutie victime ale bunei crdinte si ereticii pe care doar inaltarea pamanteasca ii lucreaza la interes.Lupta pt.putere,avand la baza rasturnarea executivului coordonata in mod parsiv si iresponsabil de catre "dulapul cotrocenist" i-a proportii zi de zi,culminand cu desmatul de aseara cand o grupare de ULTRASI,de o violenta rar intalnita au fost metodic infiltrati intre manifestanti,brute bine dotati pirotehnic.Scopul ruperea cordonului si inlesnirea patrunderii protestatantilor,in vederea ocuparii cladirii Victoria,retinerea eventualilor ministri gasiti si arestarea lor de catre Kovesii si cohoarta de procurori,instruiti la secret inca din timpul zilei.LOVITURA a esuat,gratie bravilor jandarmi!O singur sugestie REZISTATI DOMNILOR MINISTRI,plecarea voastra si venirea lui Turcanu,ar reprezenta un "seism"pt.romani!!!!!

# jurist date 2 February 2017 17:50 +4

domn ministru, daca nu sunteti in stare sa desfiintati DNA-ul politic va rog sa ma contactati. Ce e asa de complicat sa desfiintezi o institutie care nu mai indeplineste scopul pentru care a fost creata? O desfiintezi si reinfiintezi alta instituie. Angajezi oameni pregatiti, corecti,care au vechime 10-20 de ani in functii juridice. Sunt juristi cu duiumul. sa terminam cu alegerile politice a unor indivizi fara pic de experienta. platim salarii uriase degeaba. pai cu salariul unuia de asta platesti regeste 5 angajati. marele Nitu, autorul RIL-ul anti avocatura legala avea 25000 de lei /lunar. pentru ce platim asemenea salar? sa reprezinte interesele lui x sau y? desfiintarea si somaj pentru cei care isi fac treaba cu rea credinta. noi muncim si platim dari uriase la impozite si taxe ca sa aiba salarii nesimtite niste diletanti. cati patroni cistiga 25000 de lei /luna moca? pentru ce? am impresia ca minciuna se plateste regeste in Romania.

# Adevarul date 2 February 2017 18:15 0

Răspunderea magistrațiilor absolut necesar, atunci mai se bagă în politică sau mai fabrică dosare ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva