24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Ipocrizia celor care ne conduc

Scris de: Adina LUPEA, fosta judecatoare | pdf | print

7 March 2023 14:52
Vizualizari: 4435

Azi va voi vorbi putin despre ipocrizie. Despre ipocrizia celor care ne conduc. Despre ipocrizia celor care au facut din pensiile de serviciu ale magistratilor prilejuri nesfarsite de campanii electorale, cei care vorbesc despre necontributivitate de care habar nu au si despre cum va curge numai lapte si miere in conturile celorlalti pensionari din tara cand se vor taia pensiile “speciale”.


 

O gargara care deja a implinit o jumatate de an si batutul in piept cu sloganul ca nicio pensie nu va mai depasi salariul in plata la pensionare.

Numai ca ce sa vedeti, pensionarii nu sunt numai cei de anul trecut. Sunt si cei de acum 3 ani, de acum 5 ani, de acum 7 ani, de acum 10 sau 20 de ani. Adica sa ne explice graitorii acestia din gura cum vor face ei ca o categorie intreaga de pensionari sa fie limitata la maximul venitului net aflat in plata in urma cu ani de zile, cum facem cu inflatia, cu reactualizarea oricarei pensii, sa ne spuna in concret ce vor face, pentru ca doar gargara pentru un popor deja suprasaturat de aceste sloganuri electorale nu mai poate tine...

Cu cat le vad mai mult balbaielile intre Banca Mondiala si PNRR, cu atat mai mult imi amintesc de nesfarsitul MCV care ne-a luat ani de zile.

Nu ca as fi eu magistrat pensionar, dar chiar nimeni nu vede ca suntem o categorie socio-profesionala impinsa in fata sa garanteze esecurile lor sublime? Parca un domn pe nume Ghinea a gandit acest PNRR. Pai cam asa se intampla, unde nu e cap, vai de picioare.

A, sa nu uit sa va reamintesc, taiatul pensiilor magistratilor, daca se va intampla, nu va contribui cu nimic la cresterea celorlalte. Astia nu sunt in stare sa fie nici macar Robin Hood!

Citat de la ministru: “Exista o modalitate de calcul, o stim cu totii, avem modalitatea foarte buna din procentul respectiv sa nu depaseasca venitul, se calculeaza procentul, insa nu aici este problema”.

Asa este ca toti stiti modalitatea de calcul?

Comentarii

# Radu date 7 March 2023 19:21 +25

Tanara pensionara vede paiul din ochiul altuia și nu vede bârna din ochiul sau ... dar vorbeste despre ipocrizie :lol: :lol: :lol:

# Eugen date 8 March 2023 06:55 +12

Nicaieri in lume nu exista aceasta aberatie: pensia sa fie mai mare ca salariu. Singurul argument al acestui magistrat, pensionat rapid pentru a-si conserva pensia speciala este ca nespecialilor nu li se va majora pensia daca va fi ajustata pensia magistratilor. Super tare logica! Imi imaginez ce decizii a luat in calitate de judecator Genul asta de magistrati merita exclusiv pensia bazata pe contributivitate

# T date 8 March 2023 09:17 +10

Daca va spunem modalitatea de calcul o veti intelege?!? Unii magistrati au nevoie de experti pentru cele mai banale lucruri. Magistratii sunt experti la copy-paste si tergiversarea dosarelor. Pentru aceste merite deosebite merita, dupa ei, si pensii astronomice. Calitatea muncii lor si solutionarea cu celeritate a dosarelor este optionala nu conteaza. Nu exista minime criterii de performanta in magistratura. De raspunderea magistratilor nu mai vorbim. La pretentii nu-i intrece nimeni

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva