21 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

It's time to say goodbye, MCV!

Scris de: Robert CAZANCIUC, vicepresedintele Senatului | pdf | print

19 November 2022 19:44
Vizualizari: 3103

Cateva ganduri la cald despre opinia Comisiei de la Venetia asupra legilor justitiei:


 


Ma bucur ca in opinia Comisiei de la Venetia se apreciaza pozitiv ca aceste legi sunt rezultatul unui proces consistent de dezbatere si consultare intr-o maniera transparenta, cu toate grupurile parlamentare si cu actorii implicati si relevanti.
De asemenea, este de apreciat ca aceste 3 legi garanteaza autonomia si nu afecteaza atributiile si structura DNA, precum si faptul ca nu se pot manifesta interferente politice in selectia procurorilor anticoruptie.
Concluzia conform careia opinia mentioneaza ca in ansamblul lor aceste legi duc sistemul judiciar in directia corecta, este rezultatul activitatii extrem de intense desfasurate in cadrul Comisiei speciale stabilite in Parlament.
Astfel, doresc sa multumesc colegilor parlamentari care au inteles importanta participarii la elaborarea acestor legi in acord cu cele mai bune practici din UE.

Dupa 15 ani, pasul firesc urmator este inchiderea MCV.  Nu mai exista nici un fel de motiv, de nici un fel, ca Romania sa aiba o dubla monitorizare, prin acest mecanism si prin cel valabil pentru toate statele UE: rule-of-law!

Comentarii

# ERIKA date 20 November 2022 00:47 +62

Ma întreb: "Ce bea, Ce fumează acest individ ????!!!" CARE DEZBATERI PE LEGILE JUSTITIEI ???!!! Chiar ne ia de prosti acest individ ???!!! Justiția este PENTRU ROMANIA si ROMANI sau pentru UE ???!!! Ma întreb: OARE CUM TE PRIVESTI IN OGLINDA !!! Ești O RUSINE PENTRU ROMANIA !!!

# sever date 20 November 2022 07:45 +42

1. Nici Comisia de la Venetia nu mai e ce a fost 2. sa-ti sacrifici Constitutia pentru MCV ? vai.....poate ca tradator de neam ....

# Cetateanul date 20 November 2022 10:08 +20

Cum se face că orice ai îmbrăca pe unii tot salopetă arată! PS Oare își mai aduce aminte lumea cum încălța prostănacul cizme de cauciuc, asortate la costum, doar să pară și el popular?

# dulapul pelticiunii, scutelnitei, colacului si pierzaniei na date 20 November 2022 11:27 +254

TRADARE numele rau e PSD! PNL se stia de mult timp! TrAIAsCA partidul securist! Cu aroma socialist securista, liberal securista, aripa tanara securista! Traiasca securitatea din justete! aista-i o opinie!

# Adoni date 20 November 2022 11:43 +78

Macaneala fake. Era preferabil mcv.ul in toata splendoarea lui simulacrului de legi ale justitiei facute de voi. Ramanem fara Schengen dar pica mcv...vai ce reusita. Si cate compromisuri.

# Jeaque de la Molay date 20 November 2022 20:21 +11

Tarate are in cap Ipochimenul asta cu barba dupa ce a votat ca fosta lui eninenta bleaga legi sa l bage la puscarie. Se mai si bucura repetentul.

# Tradanciuc , date 30 November 2022 17:27 +43

ai facut in comisie "esact" ce are ursul in loc de mana ... :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.03.2023 – Jocurile se fac pentru Jderu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva