19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ITALIA DEMASCA ROMANIA IN CAZUL MARIO IORGULESCU – Magistratii romani se grabesc sa condamne o persoana cu grav handicap psihic. Curtea de Apel din Milano a refuzat extradarea lui Mario Iorgulescu, motivand ca expertii care l-au investigat 2 ani pe acuzat au stabilit ca Mario are un handicap ireversibil. Fara sa dispuna o expertiza medicala, Tribunalul Bucuresti forteaza judecarea fiului sefului LPF pe "diagnosticul procurorului" (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

21 June 2022 18:01
Vizualizari: 8692

Mario Iorgulescu. Un nume care reuseste sa starneasca in mentalul colectiv repulsie, indignare si chiar dorinta de razbunare in urma unei mediatizari excesive. "Beizadeaua" care a omorat un om intr-un accident rutier isi asteapta in prezent condamnarea deja anuntata intr-un proces in care se prefigureaza, asemenea altora, ca nu se va dori aflarea adevarului, ci infaptuirea justitiei populare, in aplauzele celor care cer sange. Adevarul din actele existente la dosar este insa diferit de actele emise de medici specialisti, care demonstreaza o cu totul alta realitate decat cea retinuta de procurorul Alexandru Anghel de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si incuviintata de judecatoarea care in faza de camera preliminara a refuzat toate probele in aparare cerute de familia lui Mario Iorgulescu. Vorbim despre un caz despre care avem convingerea ca nu ar fi fost instrumentat cu atata lipsa de consideratie fata de drepturile procesuale daca Mario Iorgulescu ar fi fost un anonim si nu fiul presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, organizatie pe care s-au purtat de-a lungul timpului imense batalii politico-judiciare.


 

Judecatorii italieni, ingroziti ca romanii au cerut arestarea unui bolnav


Uluitor, ceea ce nu au vrut sa investigheze autoritatile judiciare romane, si anume ca Mario Iorgulescu este un om grav bolnav, cu handicap care nu poate sta in fata justitiei, au facut-o autoritatile judiciare italiene prin administrarea unor expertize medicale pe care anchetatorii romani erau obligati sa le administreze cu prioritate intrucat legea romana, ca si cea italiana, prevede ca niciun om nu poate fi inculpat pentru omor daca nu se stabileste de catre o comisie medicala autorizata daca are discernamant sau nu.


Lumea Justitiei prezinta in premiera sentinta Curtii de Apel din Milano prin care a fost refuzata cererea de extradare a lui Mario Iorgulescu pentru simplul motiv ca, indiferent daca a fost sau nu vinovat de producerea accidentului mortal, dreptul la viata si sanatate este unul care primeaza, cu atat mai mult cu cat, atentie, Mario Iorgulescu are afectiuni cerebrale extrem de grave pentru care a fost declarata persoana cu handicap grav, care nu poate se poate reprezenta in fata organelor judiciare. Ca atare, Curtea de Apel din Milano a dispus "nepunerea in executare a mandatului european nr. 93/UP/15.5.2020, emis in data de 15.5.2020 de Tribunalul Bucuresti in procesul nr. 4406/3/2020 pentru infractiunea de omor si conducere sub influenta alcoolului".


Mai mult, Curtea de Apel din Milano a retinut in mod definitiv ca "gravitatea starii fizice si psihice a lui Iorgulescu Gino Mario a fost constatata si de comisia medico-legala desemnata de INPS care i-a recunoscut lui Iorgulescu Gino Mario, in data de 29.12.2021, invaliditatea totala si incapacitate permanenta de munca 100% cauzata de 'tulburare de personalitate, sindrom frontal, tulburare de stres postraumatic'... 'in prezent Iorgulescu Gino Mario nu este apt sa participe la procesele avand ca obiect cererea de executare a celor doua mandate europene de arestare'... 'nefiind in masura sa exprime in mod constient si rational eventualul consimtamant'... 'conditia de incapacitate de a participa la proces este considerata ireversibila fiind exclusa orice posibilitate de imbunatatire viitoare'... in speta, Tribunalul considera ca procesul de ireversibilitate a conditiei de incapacitate a persoanei supuse expulzarii datorata starii sale mentale – imputabila atat cauzelor organice, cat si leziunilor cerebrale rezultate in urma accidentului rutier grav in care Iorgulescu a fost implicat in iunie 2019, ca la afectiunile psihiatrice pe care acesta le-a manifestat in structurile in care a fost internat deja de ani de zile fara vreo solutie de continuitate – exprimat de expert si confirmat de asemenea prin constatarea unei stari de invaliditate totala din aceleasi motive de catre INPS, este pe deplin acceptabila intrucat posibilitatea ca viitoarele progrese ale stiintei medicale sa permita noi tratamente capabile sa modifice conditiile psihice ale lui Iorgulescu Gino Mario si sa ii restabileasca capacitatea de a participa in mod constient la un proces penal, pare a fi complet incerta si este mai degraba o speranta decat un fapt obiectiv capabil sa influenteze hotararea pe care trebuie sa o ia aceasta instanta. Din aceste motive, si avand in vedere intreaga documentatie din dosar, Consiliul considera ca evolutia starilor psihice ale persoanei supuse extradarii – asa cum este atestata de-a lungul a doi ani de diversi profesionisti din domeniul sanatatii care l-au tratat in Italia, precum si de catre expertul psihiatru care l-a examinat atat in 2021, cat si in mai 2022 - nu permite sa se prevada imbunatatirea lor viitoare in stadiul cunostintelor medicale actuale, cu refacerea completa a capacitatii lui Iorgulescu Gino Mario de a participa in mod constient la procese" (vezi facsimil).

 

 

In Romania insa, diagnosticul medicilor a fost inlocuit de "diagnosticul procurorului", analizele efectuate din dispozitia parchetului sunt contrazise de documentele de care anchetatorii nu au tinut cont, iar adevarul sta ticsit in acte pe care instanta nu a vrut sa le vada. Vorbim despre documente care puteau schimba intregul parcurs al dosarului si care, fara indoiala, ca reuseau sa scoata la iveala adevarul juridic si faptic si nu cel preconizat inca din ziua fatidica de 8 septembrie 2019, cand a avut loc accidentul in urma caruia o persoana a murit, iar Mario Iorgulescu a intrat in coma.


Parchetul Capitalei a reusit performanta sa trimita in judecata o peroana cu handicap grav fara sa se verifice daca poate sta in fata judecatii din punct de vedere medical


Lumea Justitiei a obtinut importante documente din cazul lui Mario Iorgulescu, fiul presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, care a fost acuzat de procurorul Alexandru Anghel de savarsirea infractiunii de omor in urma accidentului produs in septembrie 2019, retinuandu-i-se agravanta de consum de droguri si alcool.

Atentie, agravanta a fost retinuta inca din noaptea accidentului cand, de neunde, au aparut rezultatele unor analize care relevau ca au fost depistate urme de droguri, astfel incat incadrarea de omor din culpa a fost rapid schimbata in infractiunea de omor. In zadar s-a cerut imediat o noua analiza toxicologica si o expertiza amanuntita, pentru ca acest lucru nu a fost incuviintat.

Trebuie precizat si ca procurorul Anghel, la circa 10 zile de la accident, cand Mario Iorgulescu se afla intr-o stare foarte grava, intubat in spitalul Elias, a descins la Sectia de terapie intensiva a unitatii medicale, "insotit de ofiteri din cadrul Politie" in graba de a-i aduce la cunostinta fiului lui Gino Iorgulescu punerea sub acuzare.

Data fiind insa "starea critica de sanatate", astfel cum chiar Parchetul Tribunalului Bucuresti a recunoscut intr-un comunicat oficial, aducerea la cunostinta a infractiunilor retinute in sarcina lui Mario Iorgulescu nu a fost posibila "medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind ca nu este oportuna realizarea acestei activitati procedurale".

Din cele prezentate de Curtea de Apel din Milano se poate trage concluzia ca magistratii romani nu au vrut decat sa se impopotoneze cu un caz mediatic extrem de sonor, probabil cu intentia de a se remarca si avansa in functii, fara sa le pese de obligatiile care impuneau verificarea riguroasa a starii de sanatate a acuzatului, care din informatiile noastre si din actele medicale pe care nu le putem prezenta, reiese fara dubii ca acesta are creierul grav afectat in urma unor traumatisme atat din tinerete, cat si agravate in urma accidentului rutier.

Lumea Justitiei nu intentioneaza sa afirme ca Mario Iorgulescu ar fi nevinovat de accidentul mortal produs, dar legea romana, ca oriunde in lume, prevede ca un bolnav grav este tratat mai intai si apoi bagat la inchisoare. La noi, suntem convinsi ca din cauza mediatizarii excesive, facilitate de persoane care au avut acces la dosar, Mario Iorgulescu ar fi aruncat in inchisoare cu orice pret, chiar si intubat, in carucior cu rotile si lipsit de discernamant, doar pentru a se arata ca in Romania se face "Justitie".


 

Filmul unui accident fatal


La scurt timp dupa accident, Mario Iorgulescu a fost transferat, aflandu-se in coma, intr-un spital din Italia, pentru a primi ajutorul medical de specialitate, inclusiv psihiatric, dupa ce in urma analizelor, a fost diagnosticat cu tulburare de personalitate, sindrom frontal si tulburare de stres postraumatic.

Pentru neavizati, diagnosticul pare la prima vedere "o fita", insa pentru experti nu. Sustinem aceasta intrucat specialistii care de trei ani de zile il tin sub observatie pe Mario Iorgulescu au decis ca acesta are nevoie de tutore permanent, ca urmare a episoadelor dese de tentativa de suicid, de terapie combinata si tratament medicamentos permanent. Adaugam ca lui Mario Iorgulescu medicii italieni i-au facut cele mai moderne investigatii (de tip PET – peste orice procedura de scanare a creierului cunoscuta in mod uzual) care a relevat afectare grava a lobilor frontali.

In prezent, Mario Iorgulescu, cel prezentat public ca fiind in libertate dupa ce a omorat un om, se afla intr-o astfel de clinica de doi ani de zile, medicii retinand ca se afla in stare de invaliditate, cu capacitate de deplasare semnificativ redusa, si cu abilitatii motorii reduse sau afectate.


In acelasi timp, in Romania, incepe judecata dosarului nr. 20691/3/2020 in care Mario Iorgulescu este acuzat de infractiunea de omor, cauza fiind repartizata spre solutionare judecatoarei Manuela Orzata de la Sectia I penala a Tribunalului Bucuresti.


Lumea Justitiei solicita autosesizarea Inspectiei Judiciare pentru cercetarea magistratilor care nu au administrat, ba mai mult, au refuzat sa administreze expertize privind starea de sanatate a acuzatului, in conditiile in care art. 367 Cod procedura penala prevede ca "atunci cand se constata pe baza unei expertize medico-legale ca inculpatul sufera de o boala grava care il impiedica sa participe la judecata, instanta dispune, prin incheiere, suspendarea judecatii pana cand starea sanatatii inculpatului va permite participarea acestuia la judecata".

Este inadmisibil intr-un spatiu european ca Italia sa dispuna rejectarea mandatului european de arestare emis de Romania, pe motiv de grav handicap psihic, iar in Romania magistratii romani sa continue judecata si sa refuze administrarea oricarei expertize medico-legale psihiatrice. Cazul Mario Iorgulescu poate aduce o noua condamnare a Romaniei la CEDO pentru incalcarea drepturilor fundamentale ale omului doar pentru ca niste magistrati nu tin cont de starea de sanatate a acuzatului si sunt in stare sa il arunce in inchisoare inainte de a se lamuri daca acesta are discernamant sau nu.

 

Sursa foto 1: impact.ro

Comentarii

# M date 21 June 2022 19:06 +120

Asa o fi dar daca eram eu in locul lui acum era satul de puscarie, sa inteleg faptul ca daca ai bani iti castigi dreptatea daca nu ai la parnae cu tine...

# Ioana M. date 21 June 2022 20:30 +117

Grav handicap psihic. De ce conducea autoturismul ?

# Ioana M. date 21 June 2022 20:39 +114

Handicap psihic ireversibil ? Ar trebui sa fie decazut din drepturi, sa aiba un curator special, sa nu mai iasa afara decat insotit, sa nu mai conduca autoturisme, etc. Probeaza asa ceva parintii? Are sau nu are discernamant? Exoertiza medico legala din Italia este considerat un mijloc de proba in procesul penal roman ?

# DODI date 21 June 2022 21:20 +52

Culmea este că ”handicapul” nu l-a împiedicat pe copilul de bani gata să conducă o mașină și să omoare un om. Acest handicap îl scutește doar de răspunderea faptelor sale. Propun PORCurorilor români să ceară extrădarea pentru ca ”handicapatul” să mai omoare niște oameni din România. Îi furnizez eu numele celor pe care i-aș dori la Jilava sau Bellu, după caz.

# maxtor date 22 June 2022 00:49 -3

" si incapacitate permanenta de munca 100% "-pentru ca:PRINCIPII FUNDAMENTALE Art. 1 Italia este o republică democrată fundamentată pe muncă. Suveranitatea aparține poporului şi este exercitată de către acesta în formele şi limitele prevăzute de Constituție.

# Puscarie date 22 June 2022 01:39 +77

Puscariasul asta are handicap? Dar cand cumpara droguri si se ducea in club nu mai avea handicap? Permisul l-a luat cu handicap? De ce nu e judecat politistul care i-a dat permisul unei persoane cu handicap?

# "EMPATIE SI PREJUDECATA " LA ROMANI ! date 22 June 2022 07:49 +110

Discernamantul ? unui cetatean de tip "BEIZADEA" care a consumat DROGURI si ALCOHOL Bre! SARACUL ! Ma gandesc ca dupa "LINISTIREA APELOR" STATUL ROMAN PRINTR-O LEGE VA STABILI MASURI COMPENSATORII PT PERSOANELE DE ACEST TIP -"BEIZADEA", PENTRU SUFERINTELE INDURATE PE TIMPUL CERCETARII PENALE SI FUGA DE PE TERITORIUL NATIONAL PT LEZIUNILE SNC datorita consumului de droguri. Daca apare ca DISCRIMINATORIE SI NECONSTITUTIONALA LEGEA si PICA ,atunci, JUSTITIA , va face dreptate -"competenta solutionare"- stabilind ( LA CERERE) DESPAGUBIRILE MATERIALE , MORALE, CAT SI STABILIREA PT VIITOR A UNEI PENSII LUNARE CARE SA ASIGURE STANDARDUL DE VIATA - pe viata -AL "BEIZADELEI" AVUT ANTERIOR EVENIMENTULUI (Atentie ANAF ancheteaza plata "contributiilor" la stat(sistem?)pt parinti -MASURI COMPENSATORII ! Pe "ROMANII platitori de taxe si impozite"- "Arbeit macht frei" sub ochiul (cu toleranta 0) vigilent al "LEGII" pt a nu se "IMBOGATII NEJUSTIFICAT"- banii se duc la "MERITUOSII NATIEI".Nu fi-ti RAI!

# florin date 22 June 2022 09:29 +78

Nu mai fiți răi în comentari....omul a căpătat un handicap ireversibil ca urmare a mustrărilor de constiință... :lol: Acum să trecem la alte lucruri serioase, handicapul când a început să se manifeste? sau irevesibilitatea este doar până la prescriere? Ghinion prescrierea pentru omor cu premeditate, unde poate fi încadrat lejer, este de 15 ani și fără prescrierea specială.... Oricum sunt toți mână în mână..... Dacă râmâne tati fără bani....a cam îmbulinat-o pe românește.

# Marin chitac date 22 June 2022 10:24 +109

Nu mai bine ne spuneti ce handicap are rahatul asta, cum poate sa conduca cu handicap mental dar nu poate sa fie judecat ca se prapadeste dementul. In rest numai de bine.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva