20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JDERU E REZERVA PENTRU CEDO – Au fost alesi candidatii pentru functia de judecator al Romaniei la CEDO. Pe primul loc s-a clasat profesorul Sebastian Raduletu de la Facultatea de Drept din Craiova. Procurorul Razvan Horatiu Radu, secretar general in Ministerul Justitiei, a iesit al treilea. Judecatoarea Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti, celebra pentru executia Elenei Udrea, a prins primul loc de rezerva. Iata clasamentul (Lista)

Scris de: G.T. | pdf | print

9 December 2021 16:27
Vizualizari: 10295

Ministerul Justitiei a publicat joi, 9 decembrie 2021, rezultatele selectiei candidatilor pentru functia de judecator al Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), functie ocupata in prezent de Iulia Motoc. Castigator nu este o mare vedeta a magistraturii, ci un profesor universitar.


 

Astfel, in urma selectiei, pe primul loc s-a clasat Sebastian Raduletu, urmat de Bogdan Iancu. Ministerul Justitiei nu a facut publice functiile ocupate de cei doi, insa este vorba despre prof. univ. dr. Sebastian Raduletu de la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Craiova si profesorul Bogdan Iancu, dr. conferentiar universitar la Facultatea de Stiinte Politice din Universitatea Bucuresti.

Pe locul al treilea s-a situat procurorul Razvan Horatiu Radu, fost adjunct al PICCJ, in prezent secretar general in Ministerul Justitiei.


Jderu e doar rezerva


Surpriza vine insa din lista de rezerva a candidatilor admisi pentru functia de judecator roman la CEDO. Prima rezerva este nimeni alta decat judecatoarea Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti, celebra pentru executia Elenei Udrea, pe care a condamnat-o la 8 ani inchisoare in baza unui rechizitoriul facut de colegul sau de carti, procurorul DNA Marius Bulancea.

Cea de-a doua rezerva este avocata Mihaela Tofan, profesor universitar la Universitatea Alexandru Ioana Cuza.

 


Comentarii

# MN date 9 December 2021 16:51 +570

ce intamplator a fost aleasa Jderu. pleaca dracu si vine fratisu

# DEA DOMNU SA SPARGA CARDASIA DE LA PROCEDURA DE FILTRU date 9 December 2021 19:06 +42

Niste trepadusi romani, indatorati statului roman care i-a trimis acolo, sunt cei care instrumenteaza procedura de filtru a cererilor facute impotriva statului roman. Adica lupul pus paznic la oi. Si este o situatie acceptata la Curte. Dateaza de cand a ajuns si madam Motoc acolo.

# morarescu date 10 December 2021 08:33 +75

Un procuror - judecator din partea Romaniei la CEDO , ar reprezenta imaginea perfecta a sistemului nostru judiciar… in care judecatorii sunt rezerve de lux…Asta e !

# Rufus date 10 December 2021 09:28 0

Foarte interesanta procedura asta pt CEDO pe foarte repede inainte.Totusi va banuiam de mai multa tenacitate. Alea iacta est pt locul....3 :))) Si sa va explic si fenta. Toate cele 3 propuneri vor pleca la Consiliul Europei care va desfasura la randu-i o noua procedura, numai ca acolo lucrurile vor fi simplificate prin caile deja batatorite. Daca in tara da bine pt sistem sa arate ca primul desemnat este un profesor universitar, reputat avocat de drept penal, la Strasbourg putin conteaza sau conteaza ce vor ei. Va conta cu siguranta si faptul ca procurorul Radu este reprezentatul Romaniei in Comitetul pentru prevenirea torturii si tot CV-ul fabricat indelung al acestuia. Totusi pentru mine raman 2 enigme pe care Luju le-a scapat din vedere. Cum il mai putem numi procuror pe Horatiu Radu cat timp acesta de mai bine de 15 ani ocupa doar functii administrative, ba in CSM, ba in MAE, ba in Guvern, ba in Ministerul Justitiei.

# Rufus date 10 December 2021 09:33 0

Si ultima tema de reflectie, oare cum a fost posibil ca Secretarul General al MJ sa participe la o procedura organizata tot de MJ ( culmea sa iasa si pe locul 3 :)) Cel putin doua persoane din membrii Comisiei fac parte din aparatul de lucru al Ministerului Justitiei fiind in subordinea procurorului Horatiu Radu. Acest candidat de profesie ( fiind la al patru-lea concurs pentru o instanta internationala pe care il sustine) ar trebui sa ne explice. In anumite cazuri ANI a constatat incompatibilitatea daca in aceeasi institutie lucrau rude pana la gradul al treilea, totusi aici tacere. Ce frumos va fi sa-l vedem in primavara pe procurorul Radu la CEDO. O reprezentare demna daca ne aducem aminte si imaginile care au facut obiectul anchetelor de presa cu domnia sa dansand sub influenta lui Bachus. Asadar sa nu ne fie de mirare.....In rest tacere!

# Rufin date 10 December 2021 12:03 0

Bla bla ba Horatiu radu ce procuror mai e cand el de 15 ani e numai prin Guvern cu toti politicienii la masa

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva