24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JELITORII LULUTEI SE INGHESUIE LA BOLOGA – 21 de procurori merg mai departe in concursul pentru admiterea la DNA pe posturi de executii. O treime dintre ei au semnat tanguiala colectiva din 2018 fata de revocarea Laurei Kovesi de la conducerea DNA. Trei sferturi au sustinut memoriul FJR din 2017 impotriva modificarilor la legile justitiei. Doi au fost laudati de Luluta in 2011, cand era Procuror General. O singura procuroare a fost respinsa, pentru lipsa vechimii (Tabelul)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

24 June 2021 18:15
Vizualizari: 9703

O serie de procurori care au bocit-o pe inculpata Laura Kovesi (foto 1 dreapta) in 2018, cand a fost revocata de la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie, dau acum navala sa intre in acelasi parchet. Miercuri, 23 iunie 2021, DNA – condusa de procurorul Crin Nicu Bologa (foto 1 stanga) – a publicat tabelul cu toti cei 22 de procurori care s-au inscris la concursul pentru ocuparea unor posturi de executie.O singura procuroare a fost respinsa in aceasta etapa, Consiliul Superior al Magistraturii (organizatorul concursului) sustinand ca ea nu indeplineste conditia de 10 ani vechime, conditie prevazuta de art. 87 alin. 2 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara. Procuroarea Anca Ramona Micu (foto 2), de la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta (caci despre ea este vorba) viza un post de executie la DNA Constanta.

In rest, toti ceilalti 21 de candidati au fost declarati admisi dupa etapa de verificare a conditiilor legale de participare la concurs. Precizam ca oriunde apar mentiuni legate de delegari, procurorii respectivi candideaza la aceleasi unitati ale DNA unde functioneaza deja cu delegare.


Iata lista procurorilor care merg mai departe in concurs (vezi facsimil):


- Vasile Calin Cioban (PJ Turda, candideaza la DNA Cluj);

- Carmen Aurora Cojocariu (PCA Suceava, delegata la DNA Suceava);

- Gheorghe Costea (PT Mures, delegat la DNA Mures);

- Valentina Maria Gandila (PT Mures, delegata la DNA Cluj);

- Ciprian Gherasim (PT Mures, delegat la DNA Mures);

- Cristina Lefter (PT Prahova, candideaza la DNA Ploiesti);

- Narcis Ionut Mandache (PJ Iasi, delegat la DNA Iasi);

- Elena Irina Miulescu (PJ Strehaia, candideaza la DNA Craiova);

- Ramona Mungiu (PJ Sector 1, delegata la DNA Central);

- Irina Cornelia Munteanu (DIICOT, delegata la DNA Central);

- Ovidiu Daniel Murariu (PT Mures, candideaza la DNA Mures);

- Ana Muresan (PCA Bucuresti, candideaza la DNA Central);

- Diana Neacsu (PJ Urziceni, candideaza la DNA Central);

- Florin Nicolae Postolache (PT Covasna, candideaza la DNA Brasov);

- Sorin Cristian Samfir (PJ Sebes, candideaza la DNA Alba Iulia);

- Ioan Dorel Soica-Duma (PJ Brad, candideaza la DNA Cluj);

- Aurelian Mirel Toader (PJ Cluj-Napoca, delegat la DNA Cluj);

- Razvan Ionut Tudor (PJ Brezoi, delegat la DNA Pitesti);

- Ioan Ulici (PT Maramures, delegat la DNA Central);

- Ioana Vernea (PJ Sector 2, candideaza la DNA Central);

- Laurentiu Zapodeanu (Parchetul Militar Iasi, candideaza la DNA Iasi).

 Hashtagisti, bocitori ai lui Kovesi si laudati de Luluta


Din lista de mai sus, ii remarcam pe procurorii Gheorghe Costea si Ioan Dorel Soica-Duma. In iulie 2011, cu ocazia Zilei Justitiei, Procurorul General din acel moment, Laura Kovesi, i-a laudat pe cei doi pentru „merite deosebite in activitatea profesionala desfasurata in perioada 2010-iunie 2011”.

Aproape trei sferturi din lista este ocupata de procurori-activisti, care in octombrie 2017 au semnat memoriul celebrei asociatii #rezistente Forumul Judecatorilor din Romania impotriva modificarilor la legile justitiei, aflate atunci in Parlament, care aveau sa intre in vigoare in a doua jumatate a anului 2018.


Acestia sunt:


- Vasile Calin Cioban

- Ciprian Gherasim

- Cristina Lefter

- Narcis Ionut Mandache

- Ramona Mungiu

- Ovidiu Daniel Murariu

- Ana Muresan

- Diana Neacsu

- Florin Nicolae Postolache

- Sorin Cristian Samfir

- Ioan Dorel Soica-Duma

- Aurelian Mirel Toader

- Razvan Ionut Tudor

- Ioan Ulici

- Ioana Vernea.


Cateva luni mai tarziu, in iunie 2018, o parte dintre vitejii din 2017 au fost cuprinsi de jale fata de demersurile ministrului Justitiei din acel moment, Tudorel Toader, de a o revoca pe Luluta de la conducerea DNA. Mai precis, procurorii Vasile Calin Cioban, Narcis Ionut Mandache, Ovidiu Daniel Murariu, Ana Muresan, Aurelian Mirel Toader si Ioan Ulici au semnat documentul pompos intitulat „Declaratie de independenta”, unde criticau Decizia CCR nr. 358/2018, prin care Curtea Constitutionala a Romaniei constatase existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei Tudorel Toader si presedintele Klaus Iohannis, provocat de faptul ca Werner refuzase sa semneze revocarea Laurei Kovesi din fruntea DNA.

Nu incheiem inainte sa remarcam culmea ironiei: procuroarea respinsa Anca Micu este singura care nu apare nici pe lista opozantilor fata de noile legi ale justitiei, nici pe lista celor care au plans-o pe Kovesi la revocare.


Inghesuiala si nu prea


Totusi, cei 22 de candidati de mai sus nu sunt suficienti pentru Directia Nationala Anticoruptie. La inceputul acestei luni, parchetul anunta scoaterea la concurs a nu mai putin de 42 de posturi: 17 la Structura centrala si 25 la zece servicii teritoriale.

Dintre cele 17 posturi de la Structura centrala, 8 sunt vacante la sectiile care efectueaza urmarirea penala, 7 la Sectia judiciara penala (Sectia a III-a), iar 2 la Serviciul pentru efectuarca urmaririi penale in cauze privind infractiuni de coruptie savarsite de militari.Prezentam situatia celor 25 de posturi disponibile la serviciile teritoriale:- Alba lulia: 3 posturi

- Brasov: 1 post

- Cluj: 2 posturi

- Constanta: 1 post

- Craiova: 1 post

- Iasi: 3 posturi

- Pitesti: 4 posturi.

- Ploiesti: 6 posturi

- Suceava: 1 post

- Targu Mures: 3 posturi.

Comentarii

# coco date 24 June 2021 19:21 +65

Numai jigodii in DNAu asta :)))

# Av. Nicolae Trăistaru date 25 June 2021 10:25 +56

Legea este special făcută prost. Procurorii la DNA-ST să provină de la PCA (unde sa fi funcționat minim 5 ani), iar cei de la DNA-Structura Centrală) să fi funcționat minim 5 ani la PICCJ. Respectivii candidați sunt împinși de serviciile secrete pentru a raspunde la comenzile statului paralel. Dacă ar avea bun simt ar rămâne la nivelul profesional de parchet de judecătorie/tribunal unde ar învață meserie și ar promova firesc in timp. La fel pentru SIIJ - numai procurori de la PICCJ. Reînființarea serviciilor de cercetări penale la nivel de IGPR/IPJ/Poliții Mun/Oraș - actuala reglementare când orice agent poate face cercetare penală a dus in derizoriu anchetele penale. Nici “foștii” dinainte de 1990 nu și-au permis astfel de abuzuri. Exista la nivelul Procuraturii Generale un Serviciu de Anchete Speciale (unde nu puteau ajunge procurori de la unități inferioare ci numai din unitatea de vârf a Procuraturii RSR).

# Lorenzo de Medici date 25 June 2021 12:24 +45

Păi, unde vroiați să se înghesuie loazele, la Academie ?

# Obaba date 25 June 2021 16:32 +41

Kovesi dolofana unsuroasa inca mai are tentacule in DNA , institutie care nu se justifica deoarece avem si PITICOT , ANI , etc . Jos Wuhannis si ai , sa se duca dracului ! Guvernul mieu , parlamentul mieu , jutitia mieu , SRI mieu , .

# misu date 25 June 2021 17:40 -121

aveti ocazia voi comentacii sa invatai sa ajungeti magistrati si sa schimbati situatia. INDRAZNITI ! sau e mai bine sa mirii pe margine?

# CARCOTAS date 25 June 2021 20:54 +32

Din astia 22, care mai de care mai breji, jumatate sunt de la locale, adica au facut cateva dosare cu accidente de circulatie si cu furturi. Halal specializare, halal experienta! Abia asteapta sa se lase dirijati de sefi si de superiorii sefilor lor, cei de la ochiu' si timpanu'

# Sarmiza date 29 June 2021 15:48 +26

Huooo grasana baschetbalista ! Stiu , contradictie in termeni oarecum : pe de-o parte ditamai huiduma si pe de alta cica sportiva .... Oink , oink ! Desfintati DNA caci avem ANI , avem PITICOT , etc.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva