JOCURI MURDARE LA INEC - In urma desfacerii contractului sau de munca, expertul Camelia Grigore a facut plangere la Parchetul General impotriva directorului INEC, Catalin Ceort, acuzandu-l de abuz si fals intelectual. Expertul spune ca acest abuz i-a folosit si Rodicai Stanoiu in procesul cu CNSAS
In Justitie mai sunt inca multe de facut. Una dintre institutiile unde conduce, ilegal numit, unul dintre procurorii de parchet general pusi in timpul guvernarii Boc, este INEC. Procurorul Catalin Ceort, pe care fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, l-a numit in aceasta functie incalcand legea care stipuleaza clar ca Institutul National de Expertize Criminalistice poate fi numai un expert din interiorul institutiei, si-a finalizat recent ambitia de a elimina din structura singurul avertizor de integritate, gasindu-i tot felul de noduri in papura expertului Camelia Crigore (foto) careia i-a dat preaviz de 20 de zile lucratoare, incepand cu data de 15 iunie 2012, inaintea desfacerii contractului de munca.
In sustinerea acestei decizii, directorul INEC, Catalin Ceort invoca o adresa prin care Compartimentul de Resurse Umane sustine ca "nu mai sunt locuri vacante compatibile cu pregatirea profesionala a dnei Camelia Grigore", precum si o hotarare a comisiei de cercetare a necorespunderii profesionale si cea a comisiei prin care s-a respins contestatia expertului eliminat din schema. Culmea, Camelia Grigore declara ca nu a fost in fata acestei comisii de "necorespundere profesionala" pentru a fi evaluata pentru ca a contestat-o, motiv pentru care nu intelege cum au ajuns totusi la acest rezultat atat aceasta comisie cat si cea care a raspuns contestatiei sale.
Toata situatia a fost adusa la cunostinta ministrului Justitiei, Titus Corlatean printr-o contestatie inregistrata la data de 20.06.2012, dar acesta nu a binevoit pana acum sa ia o masura, chiar daca in acest caz s-ar fi cuvenit, pentru stabilirea adevarului, sa trimita Corpul de Control de la minister la INEC pentru a verifica ce se afla in spatele acestei demiteri scandaloase, in conditiile in care este vorba de un expert cu o vechime de 15 ani in INEC, caruia nimeni nu i-a contestat pana acum valoarea.
Dezvaluirile Cameliei Grigore
Camelia Grigore dezvaluie, pentru Lumeajustitiei.ro, ca demiterea sa s-a realizat in 15 iunie 2012, cu patru zile inainte ca fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu sa se duca in fata instantei de la Oradea si sa sustina acolo, la ultimul termen din 19 iunie 2012, in procesul pe care il are cu CNSAS, ca INEC a demis-o ca incompetenta pe experta care ar fi dat raportul catre instanta pentru constatarea grafosopica a semnaturii de pe notele informative din urma cu 30 de ani. Eliminarea Cameliei Grigore din structura INEC s-a facut pentru ca era singura care daduse in vileag o serie de nereguli in ultimi doi ani, dar acum itele in aceasta poveste se incurca serios. Camelia Grigore a sesizat si 22 iunie 2012 si Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu privire la directorul INEC Catalin Ceort, pe care il acuza de abuz in serviciu si fals intelectual.
Planul desfacerii contractului de munca, ticluit din ianuarie 2012, pas cu pas!
Expertul criminalist Camelia Grigore a aflat cu stupoare ca este eliminata din schema INEC-ului, unde lucreaza de mai bine de 15 ani, in data de 20 iunie 2012. Prin Decizia nr. 32 din 15.06.2012, procurorul Catalin Ceort, directorul INEC i-a desfacut contractul de munca expertului Camelia Grigore, cu preaviz de 20 de zile. Din decizie reiese ca motivarea decizie este data de "hotararea comisiei de cercetare a necrespunderii profesionale nr. 201/22.05.2012 si cea a comisiei de contestatii nr.2012/12.06.2012 privind pe dna Camelia Grigore", precum si adresa nr.2012/13.06.2012 a Compartimentului resurse umane potrivit careia "in statul de functii al INEC nu sunt locuri de munca vacante compatibile cu pregatirea profesionala a dnei Camelia Grigore". Din acelasi document reiese ca expertul Camelia Grigore a fost chemata la comisie pentru ca in 10 ianuarie 2012, seful Sectorului "Identificare criminalistica" din cadrul INEC a sesizat conducerea institutului cu privire la faptul ca "dna Camelia Grigore nu corespunde din punct de vedere profesional fisei postului de expert criminalist pe care e angajata, anexand un set de drafturi ale rapoartelor de expertiza, precum si adrese de corespondenta intocmite de aceasta in perioada aprilie 2011 pana in prezent, precum si selectiv, din perioada anterioara".
In ianuarie 2012, conducerea NEC s-a hotarat sa o dea pe Camelia Grigore pe mana Consiliului INEC, iar acesta a decis sa o trimita in fata comisiei de cercetare a necorespunderii profesionale. Interesant este ca in continuarea deciziei prin care ii desface contractul de munca Cameliei Grigore, directorul Ceort isi da cu stangu-n dreptul. Astfel, in decizie se mai arata ca "prin Raportul nr.201, din data de 22.05.2012, comisia a concluzionat ca dna Camelia Grigore, expert criminalist gradul I in cadrul INEC nu corespunde profesional cerintelor fisei postului pe care il ocupa", dar mai jos, pe pagina a doua a deciziei se mentioneaza ca "i s-a solicitat responsabilului cu resurse umane sa verifice daca in statul de functii exista locuri de munca vacante, compatibile cu pregatirea profesionala a dnei Camelia Grigore, iar prin adresa nr. 201 din 13.06.2012 i s-a solicitat responsabilului cu resurse umane sa verifice daca in statul de functii exista locuri de munca vacante, compatibile cu pregatirea profesionala a doamnei Camelia Grigore, cu exceptia celei de expert criminalist".
Camelia Grigore a ocupat ani buni functia de expert criminalist fara ca cineva sa-i conteste aptitudinile si experrtiza. Insisi cei de la Resurse umane arata ca nu au alte locuri decat de expert criminalist, functie pe care era deja incadrata de ani buni Camelia Grigore. Cum a ajuns peste noapte un expert ale carui rapoarte si raspunsuri trimise catre instante nu au fost contestate pana acum de nimeni sa fie, brusc, considerat neprofesionist?
Ne-am interesat si noi daca s-au mai facut astfel de "comisii de necorespundere profesionala" si altor angajati ai INEC ca experti si am aflat ca pana acum nu a fost vorba de asa ceva. Si asta, in conditiile in care - sa dam doar un exemplu - expertul Gabriel Paduraru are majoroitatea rapoartelor de expertiza infirmate de comisia de la INEC!
Contestatie la ministrul Titus Corlatean
Din cate am aflat, Camelia Grigore a fost chemata la INEC sa i se inmaneze decizia de catre adjunctul INEC, Betiu Grigore. "Acesta a vrut sa-mi dea doar o copie si numai la insistentele mele, mi-a dat originalul", ne-a declarat Camelia Grigore. Socotindu-se victima unui scenariu prin care cei de la INEC vroiau sa scape de un "incomod", Camelia Grigore a contestat decizia direct la ministrul Justitiei, Titus Corlatean. In contestatie, expertul exclus din INEC subliniaza ca in Legea 567/2004, art.89 se stipuleaza ca "pentru verificarea indeplinirii criterilor de competenta si performanta profesionala a personalului de specialitate criminalistica, activitatea acestuia este supusa evaluarii anuale" care se realizeaza de superiorul ierahic si se avizeaza de directorul institutiei. Nici vorba de o "comisie".
Tot in contestatia catre ministru Corlatean se mentioneaza ca cei care au primit de doua ori consecutiv calificativul "satisfacator" in urma a doua evaluari consecutive, sut obligati sa urmeze, pentru o perioada cuprinsa intre 3 si 6 luni, cursuri speciale de formare profesionala organziate de INEC. Numai cel care nu trece examenul in urma acestei formari profesionale este eliberat din functie pentru incapacitate profesionala, ceea ce nu s-a intamplat in cazul Cameliei Grigore. In consecinta, expertul Camelia Grigore a solicitat ministrului Justitiei anularea acestei decizii date de directorul INEC, Catalin Ceort. Nu a primit pana acum un raspuns, asa cum n-a primit raspuns nici la memoriul pe care i l-a adresat ministrului Titus Corlatean inca din 28.05.2012, desi a trecut de mult termenul de 30 de zile prevazut de lege.
Camelia Grigore arata cum poate o demitere sa ajute in proces!
Contactata de Lumeajustitiei.ro, expertul Camelia Grigore a facut cateva precizari importante legate de derularea evenimentelor privitoare la situatia sa: "Am adus la cunostinta consilierului personal al Ministerului Justitiei, Robert Kelemen, aceasta situatie, precum si doamnei secretar de stat Maya Teodoroiu, unde am fost in audienta. Dansa a inteles situatia, dar a spus ca INEC este in subordinea directa a domnului ministru si doar dansul poate rezolva situatia. Pe urma, am pus cap la cap ce mi s-a intamplat si am ajuns la concluzia ca toata cercetarea profesionala declansata impotriva mea a avut drept unic scop fortarea sa-mi dau demisia sau sa fiu demisa, pentru a nu mai fi numarul minim de trei experti pe specialitatea grafica care sa poata sa intocmeasca cel de-al patrulea raport de expertiza in cazul Rodica Stanoiu. De altfel, in data de 15 iunie mi s-a adus la cunostinta aceasta decizie, iar in 19 iunie, doamna Rodica Stanoiu s-a folosit de ea in fata instantei de la Oradea, la ultima infatisare din procesul pe care il are cu CNSAS, si a cerut anularea raportului pe motiv ca eu as fi incompetenta profesional. Ar fi trebuit sa stie ca nu eu l-am redactat, ci un alt membru al comisiei. Nici macar cel de-al treilea membru al comisiei nu a putut sa o excluda total ca nefiind autoarea notelor informative, ci doar a spus ca nu se poate pronunta daca este aceeasi persoana care a scris in urma cu 30 de ani acele note cu cea care a dat scriptele de comparatie pro causa in fata instantei. Am aflat ce s-a intamplat in 19 iunie la Oradea chiar de la doamna Stanoiu, care a povestit aceste aspecte la o emisiune din 20 iunie la postul RTV. Oricum, eu sunt hotarata sa merg mai departe si sa ma adresez Justitiei cu aceasta nedreptate care mi se face si sunt convinsa ca adevarul va iesi la iveala curand".
Expertul Camelia Grigore a facut plangere penala impotriva directorului INEC, procurorul Catalin Ceort, acuzandu-l de abuz in serviciu si fals intelectual in data de 20 iunie. A trimis plangerea prin Posta. In acelasi timp, va ataca in instanta decizia de incetare a contractului sau de munca semnata de Ceort, declarand ca insusi directorul care i-a semnat decizia este ilegal numit in aceasta functie, dar nimeni nu vrea sa se sesizeze cu privire la aceasta grava situatie.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Dramo 8 July 2012 13:09 0
# Aiurea... 8 July 2012 23:11 -1
# Marean 9 July 2012 10:31 +3
# Camelia 15 July 2012 14:24 +2
Citeza pe Aiurea...
# Dan 8 July 2012 13:26 +6
# OBSERV 9 July 2012 17:29 +2
# Dan 9 July 2012 22:42 +8
# mircea 6 February 2015 18:53 0
# IOAN DUSCAS 8 July 2012 13:26 +1
# boby 8 July 2012 14:11 0
# LUCIA 8 July 2012 16:51 +5
# SECRET SERVICE SS 8 July 2012 17:47 +4
# Laurentiu 8 July 2012 18:26 +2
# Patrascu 8 July 2012 23:17 +2
# ingrid 8 July 2012 21:21 -2
# lex 8 July 2012 21:27 0
# Patrascu 8 July 2012 23:20 +2
# Ezoteric 8 July 2012 22:04 -1
# Efemer 8 July 2012 23:04 +3
# Cetatean 9 July 2012 10:25 +2
# zorba 8 July 2012 22:55 +3
# Margelatu 9 July 2012 19:30 +5
# Trandafirul Galben 9 July 2012 19:58 -1
# Vivian 11 July 2012 22:38 +3
# Vivian 11 July 2012 22:58 +3
# Vivian sa te ard in bulan 12 July 2012 00:11 +4