24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JOCURILE CUI LE FACI, (TU)DOREL? – Presedintele PSD Liviu Dragnea i-a dat ultimatum ministrului Justitiei Tudorel Toader: „Nu poti sa beneficiezi de sustinere la nesfarsit... Intarzie nepermis de mult... A zis ca vine in trei saptamani cu un pachet de propuneri, n-a venit, pana la urma legea gratierii o sa fie aprobata tacit... O sa cer o audienta la ministrul Justitiei ca sa ii explic faptul ca Parlamentul nu este anexa Guvernului”

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 April 2017 14:16
Vizualizari: 9946

Zilele ministrului Justitiei Tudorel Toader sunt numarate. Presedintele PSD Liviu Dragnea (foto) i-a transmis un mesaj cat se poate de clar, joi 20 aprilie 2017, avertizandu-l ca nu poate beneficia de sustinere la nesfarsit. Mesajul lui Dragnea vine in contextul in care ministrul Tudorel Toader intarzie sa prezinte un pachet legislativ privind legea gratierii si masurile ce trebuie pentru evitarea unei Hotarari Pilot la CEDO din cauza conditiilor din penitenciare. Si nu doar atat, ci acelasi Tudorel Toader nici macar nu se prezinta la Comsia juridica din Senat unde se discuta legea gratierii. Coincidenta, absentele lui Tudorel Toader sunt dublate de cereri de amanare a discutiilor pe legea gratierii, cereri facute de senatoarea PNL Alina Gorghiu, cea care l-a avut ca indrumator de doctorat chiar pe actualul ministru al Justitiei, dupa cum presa a dezvaluit. O ciudata coincidenta, care da nastere intrebarii daca nu cumva Tudorel Toader are interese diferite decat cele ale Guvernului din care face parte.


Liviu Dragnea a explicat ca ministrul Justitiei intarize nepermis de mult, astfel incat este foarte posibil ca legea gratierii sa fie adoptata tacit. Liderul PSD a dezvaluit ca la nivelul partidului exista o suparare cauzata tocmai de atitudinea lui Tudorel Toader. Dragnea a precizat ca va cere o audienta la ministrul Justitiei pentru a-i explica acestuia ca Parlamentul nu este o anexa a Guvernului.

Iata declaratia liderului PSD Liviu Dragnea:

Ministerul Justitiei, cu sustinerea Guvernului, sa ne prezinte care este planul pentru a rezolva problema de la care s-a inceput aceasta dezbatere, si anume situatia din penitenciare. Este suficienta legea gratierii sau nu e? Au stabilit vreun program de investitii de construire de noi penitenciare? Au stabilit un program de pedespse alternative, un pachet de propuneri? Au stabilit vreun program de modernizare a penitenciarelor existente? Astept si eu sa vad daca pana acum ministrul Justitiei a facut acest plan, acest pachet legislativ despre care ne-a vorbit, dupa care o sa imi spun un punct de vedere. Se pare ca domnul ministru intarzie foarte mult, a intarziat foarte mult. Eu o sa vorbesc cu colegii mei, le-am transmis deja de ieri, cred ca nu se mai poate intarzia. A zis ca vine in trei saptamani cu un pachet de propuneri, n-a venit, pana la urma legea gratierii o sa fie aprobata tacit, ca nu vine Ministerul Justitiei. O sa cer o audienta la ministrul Justitiei, dupa ce in prealabil mi-o avizeaza primul ministru, ca sa ii explic faptul ca Parlamentul nu este anexa Guvernului. O sa am indrazneala sa fac lucrul acesta, intarzie nepermis de mult. Se lungeste foarte mult discutia despre un subiect care nu mai incepe, si cred ca ar trebui sa ne ocupam serios de toate lucrurile care sunt enuntate public si finalizate intr-un fel sau altul. Beneficiaza de orice sustinere in conditiile in care exista o coerenta si un termen cat de cat realist, nu poti sa beneficiezi de sustinere la nesfarsit, cateva luni si mai vedem dupa aia. Suntem suparati tocmai pentru asta, pentru ca ne puneti aceste intrebari foarte importante si noi nu stim sa raspundem, si vrem sa rezolvam aceste probleme”.

Comentarii

# Iulian date 20 April 2017 14:36 +2

Am inceput deja sa nu mai cred in astfel de iesiri...controlate! Parodia statului de drept se joaca pentru emotie in timp ce statul, ca atare, este suficient de ...emotiv pentru a emana speranta si incredere. Dar multi se intreaba: cine sau ce este statul? Definitia din diversele teorii (juridice, politice, sociale etc.) este perceputa ca anacronica intro astfel Romanie. Se pare ca statul este perceput ca principalul dusman al cetateanului desi, in teorie, sunt un tot unitar.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 20 April 2017 16:08 +2

PTR IULIAN// SUBSCRIU!!!!!!!!

# DODI date 20 April 2017 15:26 +3

Mă bucură ”celeritatea” de care dă dovadă Dragnea în aprecierea apucăturilor Dorelului justiției, omul care aplică principiul ”laudă-mă gură că-ți dau prăjitură”. Nu era suficient ciolanis, specialistul în a pune strâmbe Parlamentului României, mai era nevoie și de această așchie în degete muncitorești ale PSD? Dorel nu conștientizează că este de rău atunci când tulburi o apă lină și curgătoare? Să sperăm pentru binele nostru și al justiției că se va lua taurul de coartne: Parlamentul va da cât mai rapid legile de care este atâta nevoie, iar Dorel va conștientiza că nu poate face la nesfârșit pe prostul. Avem destui în justiție și fără el. Dacă ținem cont că Tudorel e un TUDOR mai mic, iar Toader este ardelenismul de la TUDOR, ne pare rău că nu avem la justiție un ministru pe care să îl cheme TUDOR TUDOR și să ne și demonstreze asta!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 20 April 2017 15:43 +2

HAI FUGI DACILISA DRAGNEA!!!!!!TI/AI RATAT SANSA DE MOISE AL POPORULUI ROMAN!!!!!! MOISE A FUGIT SOUTH SI SI/A ABANDONAT POPORUL IN DESERTUL INJUSTITIEI. NICI TU NU AI VRUT SA ASCULTI SI SA INTELEGI NEVOIA DE JUSTITE A ACESTUI POPOR OBIDIT DE ISTORIE SI DE NENOROCITII DE POLITICIENI MINA/N MINA CU JUSTITIA REFORMATA SI ALTE BASMUTII.TOTI INCERCATI SA NE PROSTITI CU RATAN/PUNGE SI LAPTELE ARE OASE

# ?????? date 20 April 2017 16:26 +1

Oare la parlament or avea și atribuții referitoarea la procedurile parlamentare ?

# Coldache date 20 April 2017 17:18 +8

Legea raspunderii magistratiilor e prima prioritate-n domeniu ! Apoi injumatatirea personalului SRI si bugetului, in aceasta ordine ; timp de minumum 10 ani , in fiecare an , sa se recupereze banii. PS. Voi ati vazut ce colectii de masini au ofiterii SRI ? Niciodata doar una si nicioadat sub 200.000 EURO !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva