21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JOS LABELE DE PE SLUGARETE – Seful CSM Bogdan Mateescu nu mai impune respect nici macar in fata lui DJ Stelica: “O dezamagire totala… Si-a schimbat atitudinea dupa ce a devenit presedintele CSM. Daca in perioada 2016–2018 avea o anumita atitudine pro-reforma, critica la modificarile aduse legilor justitiei, ulterior parca s-a metamorfozat. Acum vad ca mai mult sta pe Facebook, citeste si face sesizari la Inspectie”. Stelian Ion prezinta planul ca Mateescu sa ramana seful CSM pe langa lege

Scris de: G.T. | pdf | print

10 December 2021 10:39
Vizualizari: 6393

Cata umilinta pentru seful CSM Bogdan Mateescu (foto), zis “Slugarete”, care a ajuns sa fie tras de urechi si sa nu mai impuna respect nici macar in fata unuia dintre cei mai putini luati in seama ministri ai Justitiei. Este vorba despre fostul ministru USR Stelian Ion, aka “DJ Stelica”.


 

Stelian Ion il ataca direct pe Bogdan Mateescu, pe care il acuza de tradare. Mai exact, intr-un interviu acordat site-ului Europa Libera, fostul ministru USR al Justitiei sustine ca Bogdan Mateescu si-a schimbat radical atitudinea dupa ce a ajuns sef al CSM, renuntand sa mai fie, vezi Doamne, un sustinator al reformei in Justitie si un critic al modificarilor la legile Justitiei.

De asemenea, in acelasi interviu, Stelian Ion il ironizeaza pe “Slugarete”, afirmand ca sta mai mult pe Facebook si ca face sesizari la Inspectia Judiciara, acest din urma aspect neputand fi insa combatat de nimeni, in conditiile in care, asa cum Lumea Justitiei a mai scris, sesizarile la IJ au fost printre preferintele lui Mateescu in timpul mandatului de sef al CSM.

Pe de alta parte, Stelian Ion dezvaluie si un posibil plan al lui Bogdan Mateescu. Si anume acela de a bloca alegerile pentru conducerea CSM din 2022, care urmeaza sa se desfasoare saptamana viitoare, astfel incat sa ramana presedinte interimar, o manevra pe langa lege, din punctul nostru de vedere.

Practic, “DJ Stelica” nu are niciun cuvant de lauda la adresa lui Mateescu si nici nu indica vreo realizare a acestuia ca presedinte al CSM, desi nu excludem sa existe varianta, fie ea si infima, ca “Slugarete” sa fi facut si unele lucruri cat de cat bune cat timp a detinut sefia Consiliului, chiar daca acestea, e drept, inca nu sunt foarte cunoscute.

Iata declaratiile fostului ministru al Justitiei Stelian Ion despre seful CSM Bogdan Mateescu:

Europa Libera: Cand erati ministru ati primit critici si din partea presedintelui CSM, ca ati trimis la CSM legile justitiei fara avizele necesare. Cum v-ati simtit in relatia cu CSM-ul?

Stelian Ion: Ca soarecele cu pisica. CSM-ul, inclusiv domnul Mateescu care si-a schimbat, spre dezamagirea mea si a multora din sistemul judiciar, atitudinea dupa ce a devenit presedintele CSM. Daca in perioada 2016 – 2018 avea o anumita atitudine pro-reforma, critica la modificarile aduse legilor justitiei, ulterior parca s-a metamorfozat. Acum vad ca mai mult sta pe Facebook, citeste si face sesizari la Inspectia Judiciara avand o relatie de simbioza cu domnul Netejoru, care a fost numit politic.

Europa Libera: Este o dezamagire pentru dumneavoastra?

Stelian Ion: O dezamagire totala. Vad ca se leaga de tot felul de chichite si asta am simtit ca s-a intamplat in mandatul pe care l-am avut. In loc sa vina cu niste propuneri constructive, legile justitiei erau puse in dezbatere, in consultare publica din septembrie 2020. Le pusese domnul ministru Catalin Predoiu. Cand am venit la minister, am propus anumite ajustari, pe partea de numire a procurorilor si altele. Niste masuri esentiale pentru reforma.

In toata aceasta perioada, sase luni de zile, CSM, sectia pentru judecatori, pentru ca sectia pentru procurori ne-a trimis anumite propuneri, nu ne-a spus nici ce le place, nici ce nu le place la aceste legi, nu au avut o atitudine constructiva. Chestiunea asta s-a reflectat si in ultimul raport MCV, s-a vazut ca sectia pentru judecatori.

Europa Libera: Daca privim la o imagine de ansamblu este inca un front. Nu ati gasit o posibila comunicare cu CSM, cu presedintele, nici cu fosta Coalitia. Problema este una de viziune, de comunicare sau in persoana ministrului Stelian Ion?

Stelian Ion: As spune ca este una de viziune. Daca vrei sa reformezi CSM-ul, sa fie alegeri acum, ce anticipez eu este ca o sa fie un blocaj, sa se repete ce s-a intamplat la Inspectia Judiciara, sa mai fie interimar presedintele interimar. Sper sa nu am dreptate. Eventual sa se modifice legea pentru a permite o anumita candidatura si nominalizare, vom vedea”.

Comentarii

# Parerea mea date 11 December 2021 11:47 +14

Slugarete, imparti banii jumi-juma cu consilierul tau numit pe naspa? Ati facut bara-bara si mai ai nevoie de un an ca sa mai produceti si mai multi bani? MAFIOTI!!!!!!!

# REVOCAREA date 11 December 2021 13:04 +15

REVOCATI SOLDATUL SLUGARETE INTRAT PE NASPA LA INM, pe pilele lui taica-su, turnator la fosta SECURITATE COMUNISTA!

# Agentul 006 = dezastru date 11 December 2021 13:24 +189

Matilet...iesi public si recunoaste. Ai fost atras la colaborare? Esti un asset al serviciilor care te apasa ca pe un buton ce esti? Ce stii despre Clanul Butoane, ce legaturi ai cu NETEJORU, INSPECTIA JUDICIARA si judetul Giurgiu (unul dintre judetele mafiote, impreuna cu judetul Calarasi de unde este recrutat George SERBAN, omul LIEI SAVONEA)? MAFIOTI NENOROCITI CE SUNTETI.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva