18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JUDECATOARE ARSA LA BANI PENTRU ATITUDINI NEDEMNE – CSM a sanctionat-o disciplinar pe judecatoarea Anisoara Cucos de la Tribunalul Galati. Cucos s-a ales cu reducerea indemnizatiei cu 25% pentru comiterea abaterii constand in “atitudini nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu”. Cu o luna si jumatate in urma, CSM a aprobat iesirea la pensie a judecatoarei Anisoara Cucos, dupa care si-a revocat hotararea (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

15 March 2022 15:59
Vizualizari: 5413

Judecatoarea Anisoara Cucos de la Tribunalul Galati a fost sanctionata disciplinar de CSM. S-a intamplat la o luna si jumatate dupa ce acelasi CSM aprobase iesirea la pensie a acesteia.Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, condusa de Bogdan Mateescu (foto), a decis marti, 15 martie 2022, sanctionarea judecatoarei Cucos cu taierea indemnizatiei cu 25% pe o perioada de doua luni. Solutia, care poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost dispusa pentru posibila comitere de catre Anisoara Cucos a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. c) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in: “atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”.

Sanctiunea a fost dispusa cu majoritatea voturilor membrilor Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara, existand opinii separate in sensul respingerii actiunii Inspectiei Judiciare si in sensul aplicarii sanctiunii constand in avertisment.


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara:


“Cu majoritate,

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Cucos Anisoara - judecator in cadrul Tribunalului Galati.

Cu majoritate,

In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Cucos Anisoara - judecator in cadrul Tribunalului Galati sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pentru o perioada de 2 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. c) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Cucos Anisoara - judecator in cadrul Tribunalului Galati pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. c) din Legea nr. nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiate.

Cu opinie separata in ceea ce priveste individualizarea sanctiunii, respectiv in sensul aplicarii doamnei Cucos Anisoara - judecator in cadrul Tribunalului Galati a sanctiunii disciplinare constand in 'avertisment' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. c) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.


Iesirea la pensie a fost revocata


Cazul judecatoarei Anisoara Cucos de la Tribunalul Galati este unul putin iesit din comun. Astfel, Cucos a fost sanctionata disciplinar in conditiile in care cu doar o luna si jumatate in urma Sectia pentru judecatori a CSM aprobase iesirea acesteia la pensie. Mai exact, in 3 februarie 2022, Sectia pentru judecatori a CSM a decis: “Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CUCOS ANISOARA, judecator la Tribunalul Galati” (vezi facsimil 1).

 


Totusi, la urmatoarea sedinta, cea din 10 februarie 2022, Sectia pentru judecatori a CSM a revocat hotararea prin care lui Cucos i se aprobase iesirea la pensie (vezi facsimil 2):

“Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat: (unanimitate). Revocarea Hotararii Sectiei pentru judecatori nr. 174/03.02.2022 si suspendarea solutionarii cererii de acordare a pensiei de serviciu pentru doamna C.A., judecator la Tribunalul Galati, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare, in conformitate cu dispozitiile art. 52 alin. (2) din Legea nr. 317/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.

 


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva