20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JUDECATOARE CONTROLATA LA AVERE – ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Timisoara in cazul judecatoarei Luminita Telbis de la Tribunalul Caras Severin: “Agentia a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 1.201.624 Lei, aprox. 275.924,85 Euro, intre averea dobandita si veniturile realizate impreuna cu sotul sau”

Scris de: G.T. | pdf | print

19 February 2015 13:06
Vizualizari: 13276

Probleme cu ANI pentru judecatoarea Luminita Telbis de la Tribunalul Caras Severin. Agentia Nationala de Integritate, condusa de Horia Georgescu (foto), a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Timisoara in cazul judecatoarei Telbis. Demersul vine dupa ce ar fi fost constatate neconcordante in declaratia de avere a magistratului.


Conform Agentiei, a fost constatat existenta unei diferente nejustificate intre averea dobandita de judecatoare si veniturile realizate impreuna cu sotul ei. Iar Valoarea respectivei diferente la care ar face trimitere ANI este de aproximativ 1,2 milioane de lei, adica peste 275.000 de euro.

Iata comunicatul ANI:

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 1.201.624 Lei (aprox. 275.924,85 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate impreuna cu sotul sau de catre TELBIS LUMINITA, Judecator in cadrul Tribunalului Caras Severin.

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Timisoara in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre TELBIS LUMINITA impreuna cu sotul, in perioada exercitarii functiei publice.

TELBIS LUMINITA a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluata a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare”.

Comentarii

# mara date 19 February 2015 14:37 +7

Ma tot intreb de multa vreme,pe acest domn de la ANI,il vor verifica vreodata? Cum de nu se sesizeaza nimeni din parlament,de tot ce s-a auzit despre acesta?,Despre modul in care a reusit sa-si achite casa,de la mama la cumatra si invers,despre ce a spus in direct fratele lui in ceea ce il priveste.Oare vom trai ziua in care vom vedea adevarul pana la capat?

# pandispan date 19 February 2015 16:10 +9

Este verificat si corespunde. Nu poti pune sef la ANI un om integru care nu raspunde la comenzi. Sistemul e construit pe baze solide, pe dosare grele. :lol:

# unul din lumea cea mare date 19 February 2015 16:57 +6

ptr pandispan// ai un verde de la mine.........unde dracului am auzit expresia,,stat ticalosit,,????!!!!!!! cine dracului zicea asa??? oare ala de pleca si ne lasa asa ceva pe cap?stat ticalosit si (in)justitie ticalosita!!!!!!

# Eugen date 20 February 2015 01:15 +4

Cine sa-l cerceteze? Sefii din parchete care stau la mese si chermeze cu el? Procurorii aia care I-au dat NUP intr-o jumatate de zi ca circula fara permis? E rusinos sa se ocupe de integritatea tarii asteia un individ asupra caruia planeaza atatea dubii.

# adi date 23 February 2015 09:45 0

averea e de la ,,pensionariii,, facuţi dr telbis.... Sim,plu....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva