23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JUDECATOARE PRINSA CU 6 MILIOANE EURO – Agentia Nationala de Integritate are suspiciuni privind averea judecatoarei Gabriela Mazilu de la Curtea de Apel Bucuresti: “Diferenta nejustificata in cuantum total de 30.388.515 lei, in perioada exercitarii functiei publice... Agentia a sesizat Comisia de cercetare a averilor”

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 October 2023 10:34
Vizualizari: 6811

Judecatoarea Gabriela Cristina Mazilu de la Curtea de Apel Bucuresti nu poate justifica sase milioane de euro. Asta acuza Agentia Nationala de Integritate (ANI), institutie condusa de Florin Ionel Moise (foto).


 

ANI a anuntat miercuri, 11 octombrie 2023, ca a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, pentru a declansa un control in ceea ce priveste veniturile judecatoarei Gabriela Mazilu. In acest contezt, ANI sustine ca judecatoarea Mazilu nu ar putea justifica peste 30 milioane lei, adica aproximativ sase milioane euro.


Prezentam comunicatul ANI:


“Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unor diferente nejustificate intre averea dobandita si veniturile realizate in cuantum total de 31.602.501 Lei in cazul a doua persoane prevazute de Legea nr. 176/2010, dupa cum urmeaza:

MAZILU GABRIELA – CRISTINA, judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti (n.r. - in prezent la Curtea de Apel Bucuresti) si fost judecator in cadrul Judecatoriei Sector 4: Diferenta nejustificata in cuantum total de 30.388.515 Lei, in perioada exercitarii functiei publice

NICORESTEANU IONUT – VICTOR, functionar public cu statut special in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti: Diferenta nejustificata in cuantum total de 1.213.986 Lei, in perioada exercitarii functiei publice

Astfel, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre MAZILU GABRIELA – CRISTINA, si respectiv, NICORESTEANU IONUT – VICTOR, in perioada exercitarii functiilor publice.

Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiaza (de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum si despre existenta diferentelor semnificative. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare”.

Comentarii

# speciala date 11 October 2023 11:39 +5

asta nu a fost cercetara in cazul jafului de la brd? tot de la voi citisem treaba asta la un moment dat.. oricum, inca putin si iese la pensie, nu-i mai trebuie cele 6 milioane de betze..

# basicuta date 11 October 2023 16:57 +3

Sunt economii normale din salariul de la CAB. Ce e de mirare?

# DODI date 11 October 2023 18:53 +4

Ținând cont de salariile și pensiile de mizerie din sistemul judiciar era firesc ca precupeața să găsească surse alternative de venituri mai ales acum că i se apropie o toamnă binemeritată după munca depusă pentru sentințele date copy-paste după indicațiile de pe bilețelele albastre!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva