9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOAREA COARNA, BAGATA IN MALAXOR – CSM i-a aplicat o noua sanctiune disciplinara judecatoarei Cristina Coarna de la Judecatoria Braila pentru pretinsa comitere a trei abateri. Coarna a fost suspendata din functie pe o perioada de 3 luni. In mai, judecatoarea Coarna a suferit o alta sanctiune disciplinara, fiind suspendata timp de 6 luni din functie pentru modul in care a motivat o incheiere (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

21 October 2021 13:45
Vizualizari: 4681

Odata intrat in malaxorul CSM, greu mai iesi. O simte pe pielea ei judecatoarea Cristina Coarna de la Judecatoria Braila, care in mai putin de jumatate de an a fost sanctionata de doua ori de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (foto).


 

Astfel, judecatoarea Coarna a fost sanctionata disciplinar miercuri, 21 octombrie 2021, de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara cu suspendarea din functie pe o perioada de 3 luni. Pedeapsa a fost aplicata pentru pretinsa comitere a trei abateri disciplinare:

-nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa (art.99 lit. i) teza I din Legea 303/2004 privind statul judecatorilor si procurorilor);

-nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor (art.99 lit. h) teza I din Legea 303/2004 privind statul judecatorilor si procurorilor);

-exercitarea functiei cu grava neglijenta, daca fapta nu intrunește elementele constitutive ale unei infractiuni (art.99 lit. t) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statul judecatorilor si procurorilor);


Asa cum precizam, este a doua sanctiune disciplinara pe care judecatoarea Cristina Coarna a primit-o din partea CSM. In mai 2021, Coarna a fost sanctionata cu suspendarea din functie pe o perioada de 6 luni pentru motivarea unei incheieri prin care a eliberat un inculpat acuzat de viol, dupa ce in prealabil fusese supendata din functie pe perioada procedurii disciplinare, in mod abuziv din punctul nostru de vedere (click aici pentru a citi).


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara privind sanctionarea judecatoarei Cristina Coarna de la Judecatoria Braila:


"Cu unanimitate,

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Coarna Cristina – judecator in cadrul Judecatoriei Braila pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. i) teza I, art.99 lit. h) teza I si art.99 lit.t) teza a II-a din acelasi act normativ.

Cu majoritate, Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Coarna Cristina – judecator in cadrul Judecatoriei Braila pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit.ş) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu majoritate, in baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Coarna Cristina – judecator in cadrul Judecatoriei Braila, sanctiunea disciplinara constand in 'suspendarea din functie pe o perioada de 3 luni'. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie şi Justitie.

Cu opinie separata in sensul admiterii actiunii disciplinare formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Coarna Cristina – judecator in cadrul Judecatoriei Braila si pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit.ş) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata.

Cu opinie separata doar in ceea ce priveste individualizarea sanctiunii, respectiv in sensul aplicarii doamnei Coarna Cristina – judecator in cadrul Judecatoriei Braila a sanctiunii disciplinare constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pentru o perioada de 4 luni' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. i) teza I, art.99 lit. h) teza I si art.99 lit.t) teza a II-a din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Comentarii

# Q date 21 October 2021 17:19 +1

Cum spune romanul,tandi pe mandi!Salariul pe care trebuia sa il dea retroctiv pe 6 luni de suspendare aiurea il ia inapoi pe 3 luni de suspendare!Nu putea CSM sa recunoasca ca a gresit prima data!Asa ca i au mai descoperit ceva ca sa fie tot a lor deasupra!Sine irra et studio!

# maxtor date 21 October 2021 17:38 0

motivarea cu "violatorul" este remarcabila:nu exista interes public!(recititi legea).

# Morticia date 21 October 2021 19:38 0

Mai, domnii de la Luju, Eu nu V-as dori vreodata sa ajungeti, ca justițiabili, pe mâna unui astfel de judecator! In rest, mai documentați va!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva