7 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Judecatoarea Elena Ursulescu, sefa Sectiei a II-a Penala a Curtii de Apel Bucuresti, s-a abtinut la solutionarea cererilor DIICOT de emitere a unor mandate de perchezitie in dosarul fraudei bancare de 85 milioane euro, de la BRD si Volksbank. Ursulescu este ruda cu unul dintre cei vizati de procurorii DIICOT. Judecatoarea nu a confirmat audierea sa la parchet

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 December 2012 18:10
Vizualizari: 13687

 

Judecatoarea Elena Ursulescu (foto), presedinta Sectiei a II-a Penala a Curtii de Apel Bucuresti, a refuzat sa solutioneze cererea DIICOT de emitere a unor mandate de perchezitie in dosarul privind frauda bancara de 85 de milioane de euro, in care au fost duse la audieri aproximativ 90 de persoane si in care sunt vehiculate numele unor politicieni precum Vasile Blaga, Oana Mizil sau Gheorghe “Bebe” Ionescu, acesta din urma cuscrul presedintelui Traian Basescu. Judecatoarea Elena Ursulescu s-a abtinut de la solutionarea cererilor de emitere a mandatelor de perchezitie, dupa ce a constatat ca il cunoaste pe unul dintre cei implicati in dosar.


Elena Ursulescu ne-a transmis prin intermediul purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Bucuresti, judecatorul Daniel Gradinaru, ca nu putea sa solutioneze respectivele cereri, pe motiv ca este ruda prin alianta cu o persoana vizata in acest caz: “Doamna judecator Elena Ursulescu s-a abtinut sa solutioneze emiterea unor mandate de perchezitie intrucat este ruda prin alianta cu o persoana din acest dosar”.

Conform unor articole aparute joi, 13 decembrie 2012, in anumite publicatii, judecatoarea Elena Ursulescu ar fi ruda cu unul dintre fratii Dumitru si Vasile Crestin. Mai exact, fiica presedintei Sectiei a II-a Penala de la Curtea de Apel Bucuresti ar fi nora unuia dintre fratii Crestin.

Tot in ceea ce o priveste pe Elena Ursulescu, in presa a aparut informatia conform careia aceasta ar fi fost audiata la DIICOT in dosarul privind frauda bancara. Concret, procurorii ar suspecta-o pe Elena Ursulescu ca ar fi oferit informatii legate de acest caz, intrucat ar fi formulat cererea de abtinere de la solutionarea emiterii mandatelor de perchezitie abia la patru ore dupa ce a primit dosarul. In legatura cu acest aspect, judecatoarea ne-a transmis ca nu poate confirma faptul ca a fost audiata de procurori.

Nume grele in dosar: Vasile Blaga, Oana Mizil, Marius Locic, Liviu Popa

Aproximativ 90 de persoane au fost duse la audieri, joi, 13 decembrie 2012, in urma a 48 de perchezitii efectuate de DIICOT, intr-un dosar privind o frauda bancara de 85 de milioane de euro. Sunt vizati de procurori directorii unor sucursale ale bancilor BRD si Volksbank, dar si mai multi notari, printre care si sotia proaspatului parlamentar si fost consilier al lui Victor Ponta, Damian Draghici.

De asemenea, in dosar ar fi implicati si oamenii de afaceri Dumitru si Vasile Crestin sau Marius Locic, iar in interceptari apar si numele unor politicieni precum Vasile Blaga, Oana Mizil sau Gheorghe “Bebe” Ionescu, dar si cel al fostului sef al Politiei Romane, Liviu Popa.

Iata precizarile DIICOT cu privire la cercetarile efectuate in dosarul fraudei bancare de 85 de milioane de euro:

In fapt, se retine ca, sub coordonarea unor persoane influente din mediul de afaceri din municipiul Bucuresti, invinuitii au realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, respectiv prin obtinerea in mod ilegal de credite de la 2 unitati bancare, pentru un numar de 35 de societati comerciale controlate de catre membrii grupului infractional organizat.

Activitatea infractionala a fost sprijinita de catre 7 invinuiti avand calitatea de directori generali/directori comerciali ai unitatilor bancare, prin coordonarea procedurii de selectie a firmelor, avizare pentru risc si de aprobare a creditelor desi documentatiile firmelor nu intruneau cerintele legale, dar si de catre 6 functionari din cadrul unitatilor bancare, in cursul gestionarii dosarelor de creditare.

Membrii gruparii au beneficiat si de sprijinul unor evaluatori autorizati, prin intocmirea unor rapoarte de evaluare pentru bunuri imobile, la valori depasind valoarea reala, in vederea ipotecarii bunurilor cu ocazia incheierii contractelor de creditare.

Contractele de garantie ipotecara cu privire la aceste bunuri imobile erau incheiate si autentificate de catre 4 invinuite, avand calitatea de notar public, prin supraevaluarea bunurilor imobile, raportat la valoarea de piata si la valoarea inscrisa anterior in contracte de vanzare - cumparare incheiate cu privire la aceleasi bunuri, actele fiind utilizate de catre membrii gruparii in vederea obtinerii in mod ilegal a creditelor bancare.

Valoarea totala a prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala este de aproximativ 85 milioane de Euro.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala vor fi audiate 90 de persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Suportul tehnic si logistic a fost asigurat de catre SRI si DGIPI.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Jandarmeriei Romane

Comentarii

# fifi date 13 December 2012 19:14 +1

f.ciudatttt...cred ca doamna din poza e cea mai buna prietena cu fina lui nutzica....sperantaradetotprinirinuta....f.ciudatttt.....inca coana nutzi mai misca ....dar doamna din poza nu are si un baiat ????...doamna ar face bine sa se fereasca de numele r.s....o sa.i aduca ghinion

# Colega judecător date 13 December 2012 19:45 0

E prietena cu infractorul...cumatra...... De ce avertizează infractorii? Afara din magistratură. Alții muncesc sa fie liniște in tara pentru ca copii noștri sa crească in siguranță iar alții magistrați fura cot la cot cu infractorii.rusine judecători corupti

# fifone date 14 December 2012 00:18 +1

eu nu cunosc daca este prietena cu infractorul...dar ...pe viitor sa fie mai atenta la prietena msc....chiar daca finutza nu are computer in birou ...sau nu se mai ocupa de centrul vechi/decat prin interpusi....sau ....sau...sau....eu doar am auzit ca sponsorul lui finutza -afaceristul r.s. poate sa.i  faca mult rau distinsei doamne....acum sa lasam barfele, zvonurile....astept o confirmare=este adevarat ca doamna -sefa divortata este partenera de yoga a lui mr . danutttt ???

# ovidiu date 14 December 2012 18:57 +2

SI daca la randul ei judecatoarea prietena are alte [prietene judecatoare care vor fi alrturi d einfractori?Sunt la randul meu victima unei banci ,am dosar pentru clauze abuzive,dra felul dispretuitor cu care m-a privit judecxatoara si faptul ca intimata nu a depuis nici intamplinare si nici nu s-a [rezentat la primeledoua termene ,ma face sa cred ca eu imi pierd timpul dejeaba si voi fi umilit ,batjocorit si0-n instanta.

# livia date 14 December 2012 18:50 +4

Credite cu acte false,dar cine sa-i ajute pe oamenii fara aparare si fara drept la actul de justitie pentru motivul ca nu au bani sa-si plateasca taxele judiciare ,care au fost inselati de cea mai infractionala banca din Romania,SC Credirt Europe Banc Romania SA ,reprezentantza bancii olandeze Credit Europe Bank NV.Categoric infractorii de la reprezentantza romaneasca isi mascheaza infractiunile in spatele bancherilor olandezi.Cele mai multe credite ipotecare inselatoare au fost date de divizia de la SC Credit Europe Bank Romania SA,Credit Europe Ipotecar IFN care din 2010 a fost radiata din registrele speciale ale BNR,tocmai pt.ilegalitati.Din pacate BNR nu a initiat nicio protectie pentru imprumutatii inselati ,astfel incat acestia au ajuns pe mana complicei Credit Europe Ipotecar IFN,SC COLECTARE RECUPERARE CREANTE CRC SRL care in complicitate cu executori judecatoresti stagiari(la Iasi este vorba de Elisei Bejianim)ii ameninta si intimideaza victimele ale Credit Ipotecar IFN.Se ataca case care nu au fost ipotecate, se intocmesc somatii de executare in baza unor acte false, se face trimitere la creditori care nu exista in conf. cu lg.58/1998 sau a OUG 99/2006,lg.99/1999,titlul VI,art.13 si 17. In Dorohoi un om s-a sinucis,iar in tara sute de oameni traiesc sub teroare.

# cri date 15 December 2012 10:01 +3

ce treaba are judecatoare cu credit europe ? judecatoarea este la sectia penala .....cine a desfiintat SIPA ?????????????

# Mihai date 16 December 2012 14:05 0

Saracuta... s-a retras dar si-a pus colegii sa ii apere pe ticalosii din neamul ei. S-a si vazut. Astea nu sfarsesc de moarte buna. O sa ii arda dumneazeu in flacarile iadului. Acolo le este locul. Lant vicios de monstri.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.12.2022 – Se pensioneaza salvatorul paraditorilor de la Oradea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva