Judecatoarea Lia Savonea, unic candidat pentru presedintia Curtii de Apel Bucuresti! Actualul presedinte, Dan Lupascu, nu si-a depus candidatura
Actualul presedinte al Curtii de Apel Bucuresti, judecatorul Dan Lupascu, nu si-a mai depus candidatura pentru un nou mandat la sefia CAB, desi o noua candidatura era data ca sigura. Pana la acest moment, nu se cunosc motivele care l-au determinat pe judecatorul Dan Lupascu sa nu isi mai intre in cursa, insa, conform informatiilor noastre, pentru actualul presedinte al CAB se pregateste un post in Executiv. In acest context, singura candidatura ramasa pentru concursul din iunie 2012 este cea a vicepresedintelui CAB, judecatoarea Lia Savonea (foto). Ramane de vazut daca judecatoarea Lia Savonea va mai intampina aceleasi probleme ca la celelalte concursuri, pentru functia de vicepresedinte al CAB, cand mai multi membri ai comisiei de examinare au depunctat-o, intr-un mod total subiectiv, in momentul sustinerii proiectului de management.
CSM a facut tot posibilul ca Savonea sa nu ajunga vicepresedinte al CAB sau la ICCJ
In octombrie 2011, judecatoarea Lia Savonea a candidat pentru un nou mandat de vicepresedinte, pe care l-a si obtinut, dupa multe peripetii. Contracandidatul lui Savonea era chiar fostul vicepresedinte al CAB, judecatoarea Doina Anghel, iar din comisia de examinare la concursul din octombrie facea parte si judecatoarea Nela Petrisor, promovata la instanta suprema chiar de la Curtea de Apel Bucuresti, cunoscuta pentru relatia sa apropiata cu fostul vicepresedinte al CAB. Aparitia intr-o astfel de comisie a judecatoarei Nela Petrisor a fost una suprinzatoare, in conditiile in care aceasta nu mai facuse parte dintr-o comisie de examinare din 2008, adica exact de la ultimul examen pentru functia de vicepresedinte al CAB, cand Doina Anghel a fost desemnata pentru un mandat de trei ani ca vicepresedinte al Curtii. La concursul din 2008, ca de altfel si la cel din 2011, judecatoarea Lia Savonea a obtinut note mici la proba orala, in comparatie cu contracandidata sa, Doina Anghel, insa nu acelasi lucru s-a intamplat la probele scrise, unde Savonea a luat cele mai mari note.
Nu numai la proba orala s-a ridicat problema existentei unei lipse de impartialitate, demonstrata de rezultatele de la scris, ci si la proba scrisa, care a avut loc in decembrie 2011. La acea data, pentru ca fostul presedinte al CSM, judecatorul Horatius Dumbrava, a refuzat sa amane macar cateva zile proba scrisa, judecatoarea Lia Savonea a fost nevoita sa se prezinte la concurs desi nascuse de doua zile! Cu toate acestea, Savonea a reusit sa obtina nota 9.60, in vreme ce contracandidata sa de la aceeasi instanta, Doina Anghel, a luat 8.40.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# DOREL
8 May 2012 10:34
+1
# imi pare rau,dorele,
8 May 2012 15:27
+1