22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOAREA SI-A REPARTIZAT SINGURA DOSARUL – Sectia pentru judecatori a CSM a dispus sanctionarea Mirelei Tudorache de la Judecatoria Medias cu diminuarea indemnizatiei cu 15% pe sase luni. Masura a fost aplicata pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta, nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a dosarelor si intarzieri la solutionare si motivare: “Repartizarea catre sine, a unei cereri de partaj formulate intr-un dosar de divort”

Scris de: George TARATA | pdf | print

28 March 2024 12:29
Vizualizari: 3357

Judecatoarea Mirela Tudorache (fosta Zoltan) de la Judecatoria Medias a scapat usor in dosarul in care a fost trimisa in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara. Spunem asta avand in vedere faptul a fost acuzata de comiterea a nu mai putin de patru abateri disciplinare.


 

Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, condusa de sefa CSM Denisa Stanisor (foto), a dispus miercuri, 27 martie 2024, sanctionarea Mirelei Tudorache cu taierea diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pe o perioada de sase luni. Masura a fost aplicata pentru comiterea urmatoarelor abateri disciplinare:

-nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor (art. 271 lit. g teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

-neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege (art. 271 lit. q teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

-nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor (art. 271 lit. n din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

-exercitarea functiei cu grava neglijenta (art. 271 lit. s teza a II-a din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor).


Sanctiunea, care poate fi contestata la Completul de 5 ICCJ, a fost dispusa in doua dosare disciplinare conexate, dosare in care judecatoarea Mirela Tudorache de la Judecatoria Medias a fost acuzata ca a amanat succesiv pronuntarea in 210 dosare pe perioade cuprinse intre 21 si 208 zile, ca a redactat 460 hotarari cu o intarziere cuprinsa intre 1 zi si 442 zile, dar si ca si-a repartizat catre sine o cerere de partaj formulata intr-un dosar de divort, prin rezolutie intocmita in dosarul de divort a doua zi dupa pronuntarea acestuia.


Iata minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (dosar 25/J/2023):


“Cu majoritate, Admite actiunile disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Tudorache (fosta Zoltan) Mirela – judecator in cadrul Judecatoriei Medias. In baza art.273 alin.(1) lit.b) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, aplica doamnei Tudorache (fosta Zoltan) Mirela – judecator in cadrul Judecatoriei Medias sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pe o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.271 lit. g) teza I, lit. q) teza I, lit. n) si lit. s) teza a II-a din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata doar in sensul respingerii actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara impotriva doamnei judecator Tudorache (fosta Zoltan) Mirela pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit.n) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, ca neintemeiata”.


Prezentam acuzatiile Inspectiei Judiciare:


“Actiune disciplinara - TUDORACHE MIRELA de la Judecatoria Medias pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. g) teza I si art. 271 lit. q) teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Inspectorii judiciari au constatat ca faptele doamnei Zoltan Mirela, judecator in cadrul Judecatoriei Medias, concretizate in amanarea succesiva a pronuntarii, intr-un numar de 210 dosare (185 cauze civile si 25 cauze penale) pe perioade indelungate de timp, cuprinse intre 21 si 208 zile si neredactarea in termenul legal a unui numar de 460 hotarari, cu o intarziere cuprinsa intre 1 zi si 442 zile, de natura sa afecteze drepturile persoanelor implicate in procedurile judiciare referitoare la solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil, intrunesc elementele constitutive ale abaterii disciplinare mentionate”.


“Actiune disciplinara TUDORACHE MIRELA, judecator in cadrul Judecatoriei Medias pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. art.271 lit. n si s teza a 2-a, din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in repartizarea catre sine a unei cereri de partaj formulate intr-un dosar de divort, prin rezolutie intocmita in dosarul de divort a doua zi dupa pronuntarea acestuia, cu eludarea disp.art.101-111 din ROI (in vigoare in august 2022) privind repartizarea aleatorie a cauzelor.

De asemenea, inspectorii judiciari au constatat neredactarea hotararilor judecatoresti in materie penala odata cu momentul pronuntarii, contrar dispozitiilor art. 406 alin. 1 Cod procedura penala astfel cum a fost modificat prin art. I pct.6 din Legea 130/2021”.

Comentarii

# Dumbrava rosie! date 28 March 2024 14:19 0

Asta i just. aleatotie !! bugetui, bugetul cum stati cu bugetul ca venim cu o noua hot. privind restantele........Justitiabilul......Da-l in fericire sa mai astepte.

# E tu Brute... date 2 April 2024 08:05 0

Amanarea pronuntarii in 210 dosare(180 civile si 25 penale - inre 21 si 208 zile); Neredactarea in termen a 410 hotarari -intarzieri intr-e 1si 442 zile; Autorepartizarea unui dosar de partaj( a cui?)- exista sau nu interes? Neredactarea hotararii penale la termen. Cati petenti sunt implicati in toate aceste dosare ? Ce fapte si care este valoarea litigiilor? libertatea unui cetatean ?: Toate acestea pentru 15% / 6 luni. Daca pt dvs aceste fapte sunt catalogate ca "abateri disciplinare", petentii si inculpatii (cu fapte mai mult sau mai putin grave) - cum pot cataloga efectele faptelor "disciplinare" asupra lor si vietii lor(generic vorbind)- ei au sau nu acelesi drepturi CETATENESTI precum cei ce ii "JUDECA" (e un cuvant care personal il consider prohibit pt. muritori) Muritorii pot doar evalua faptele si aplica pedepse stabilite de catre societatea in care traiesti).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva