18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JUDECATOR SI PRESEDINTE LA FOTBAL - ANI l-a gasit incompatibil pe seful Judecatoriei Panciu, Mihai-Florin Stoica, pe motiv ca, in paralel cu functia de judecator, a detinut timp de sapte ani si presedintia Sectiei de Fotbal a Clubului Panciu. Inspectorii ANI au sesizat Parchetul Curtii de Apel Galati si pentru un posibil fals in declaratii comis de Mihai Stoica

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

24 March 2014 16:01
Vizualizari: 13884

Agentia Nationala de Integritate l-a declarat incompatibil pe judecatorul Mihai-Florin Stoica (foto centru), presedintele Judecatoriei Panciu, pe care institutia condusa de Horia Georgescu il acuza si de un posibil fals in declaratii. ANI sustine ca, in perioada februarie 2004 – martie 2011, Stoica, desi era judecator, a condus in acelasi timp, in calitate de presedinte, Sectia de Fotbal a Clubului Panciu - institutie publica cu personalitate juridica, aflata in subordinea Consiliului Local, incalcand astfel mai multe dispozitii din Legile nr. 161/2003 si nr. 303/2004.


In comunicatul remis publicitatii, luni 24 martie 2014, se arata ca judecatorul Mihai-Florin Stoica nu a mentionat in declaratiile de interese calitatea detinuta, rezultand astfel indicii privind savarsirea de catre magistrat a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 326 Cp. Pentru acest motiv, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, in vederea efectuarii de cercetari.

Mihai-Florin Stoica, care functioneaza ca judecator la Judecatoria Panciu de la 1 aprilie 1989, risca decaderea din anumite drepturi pe o perioada de 3 ani de la data eventualei destituiri: „Persoana (...) fata de care s-a constatat (...) starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica (...) pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”.

Prezentam acuzatiile ANI la adresa judecatorului Mihai-Florin Stoica:

"Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor, precum si posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, in cazul lui Stoica Mihai-Florin, judecator, Presedinte al Judecatoriei Panciu, Judetul Vrancea.

Stoica Mihai-Florin s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat, simultan cu functia de judecator in cadrul Judecatoriei Panciu, Jud. Vrancea, a detinut si functia de Presedinte al Sectiei de Fotbal Club Panciu, institutie publica cu personalitate juridica, aflata in subordinea Consiliului Local al Orasului Panciu (in perioada 17 februarie 2004 - 31 martie 2011), si calitatea de actionar al S.C. Sportul Vrancea S.A. (11 august 2008 - 02 decembrie 2010).

Astfel, acesta a incalcat dispozitiile art. 101 din Legea nr.161/2003, potrivit carora „Functia de judecator (...) este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata (...)”, art. 102, lit. b) din Legea nr.161/2003, potrivit carora „Magistratilor le este interzis (...) sa aiba calitatea de asociat (...) la (...) societati comerciale (...)”, dispozitiile art. 5, alin. (1) din Legea nr.303/2004, potrivit carora „Functiile de judecator (...) sunt incompatibile cu orice alte functii publice sau private (...)” si art. 8, alin. (1), lit. c) din Legea nr.303/2004, potrivit carora „Judecatorilor si procurorilor le este interzis (...) sa aiba calitatea de asociat (...) la (...) societati comerciale (...)”.

De asemenea, intrucat Stoica Mihai-Florin nu a mentionat in declaratiile de interese calitatea detinuta in cadrul societatii comerciale, au rezultat indicii privind savarsirea de catre acesta a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 326 din Noul Cod Penal al Romaniei, conform caruia „Declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unei persoane dintre cele prevazute la art. 175, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda”. Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 326 din Noul Cod Penal al Romaniei.

In perioada 01 iulie 1985 – 01 aprilie 1989, Stoica Mihai-Florin a detinut functia de judecator in cadrul Judecatoriei Focsani, Jud. Vrancea, iar incepand cu data de 01 aprilie 1989, detine functia de judecator in cadrul Judecatoriei Panciu. La data de 10 decembrie 2007, a fost delegat in functia de Presedinte al Judecatoriei Panciu, iar, incepand cu data de 01 decembrie 2012, a fost numit prin concurs, pe o perioada de 3 ani, Presedintele Judecatoriei Panciu, Judetul Vrancea.

Stoica Mihai-Florin a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluata a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (...) incalcarea obligatiilor legale privind (...) starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective (...)”.

Persoana (...) fata de care s-a constatat (...) starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica (...) pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare".

Comentarii

# magister date 24 March 2014 18:03 +2

Ha Ha. Sa nu ajunga ca celalalt Mihai Stoica

# AMR date 24 March 2014 19:36 -1

Dar presedintele AMR nu e tot presedinte de asociatie? Lua bani ?

# Bilardo date 25 March 2014 06:45 -1

A adus bani in club nu a luat. ANI niște cocliti care nu știu decât sa citească legea fără sa aibă o minima capacitate de a o interpreta.

# Nicusor date 25 March 2014 14:39 -1

O mare timpenie este aceasta lege ANI !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva