2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOR TMB, RETROGRADAT DE CSM – Adrian Gabriel Simionescu a pierdut gradul profesional de tribunal. Simionescu isi va continua activitatea la Judecatoria Buftea. Judecatorul Adrian Simionescu de la Tribunalul Bucuresti a fost trimis in judecata disciplinara pentru intarzieri in solutionarea dosarelor si neredactarea hotararilor judecatoresti (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

3 November 2021 19:12
Vizualizari: 7551

Judecatorul Adrian Gabriel Simionescu a fost retrogradat de CSM. Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (foto) a dispus miercuri, 3 noiembrie 2021, sanctionarea disciplinara a lui Simionescu pentru posibila comitere a doua abateri.


 

Mai exact, judecatorii din CSM au decis, in majoritate, retrogradarea lui Simionescu din gradul profesional de tribunal in gradul profesional de judecatorie. In consecinta, Simionescu isi va desfasura activitatea la Judecatoria Buftea.

A existat si opinia separata in sensul aplicarii judecatorului Adrian Gabriel Simionescu a sanctiunii constand in diminuarea indemnizatiei cu 25% pe o perioada de 1 an.

Judecatorul Adrian Gabriel Simionescu a fost trimis in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara pentru posibila comitere a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor” si art. 99 r) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - “neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile.

Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara poate fi contestata de judecatorul Adrian Gabriel Simionescu la Inalta Curte, cu recurs.


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara:


Cu unanimitate,

Admite actiunile disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciara impotriva domnului Simionescu Gabriel Adrian – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti.

Cu majoritate,

In baza art.100 lit.d/1) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Simionescu Gabriel Adrian – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, sanctiunea disciplinara constand in 'retrogradarea din gradul profesional de tribunal in gradul profesional de judecatorie' si continuarea activitatii in cadrul Judecatoriei Buftea pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. h) teza I si r) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata doar in ceea ce priveste individualizarea sanctiunii, respectiv in sensul aplicarii domnului Simionescu Gabriel Adrian – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti a sanctiunii disciplinare constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pentru o perioada de 1 an' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. h) teza I si art.99 lit. r) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Comentarii

# Eu date 3 November 2021 22:44 -37

Deci la Buftea este un fel de "batalion disciplinar"....aha...așa îmi explic de ce dam peste cei mai incompetenți... Ilfov, Giurgiu, Prahova... Te rogi la Dumnezeu sa dai peste unul care sa judece corect! Da prostanul cu ciocanelu' si iti respinge probele....

# liviu date 3 November 2021 22:47 -53

... a dat cu copy paste de la dna, a pus si de la el dar se pare ca degeaba ... a fost scuipat din TB dupa un am si ceva !!! mars la buftea !!

# alindrel date 5 November 2021 21:50 -60

trebuia dat afara din magistratura acest soricel cu ochelari .... de cand a ajuns la TB a fost " generos " in condamnari nemotiivate atat la propriu si la figurat .... a vrut sa fie sluga utila a sistemuluidar se pare ca abuzurile s.au intors impotriva sa ;-)

# Iosif date 19 May 2023 18:00 0

Domnul judecător condamna și oameni nevinovați nu vrea sa citească probleme din dosar.. oferă pedepse din burtă de la el

# maxtor date 20 May 2023 02:06 0

si mai jos de judecatorie-staborul????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva