1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORI MAI PUTINI, MUNCA MAI MULTA – Judecatorul Alin Ene din CSM a facut bilantul pe 2023: “Record de dosare solutionate la judecatorii... La nivelul judecatoriilor, chiar daca in 2023 numarul posturilor de judecator ocupate a scazut cu 206, au fost solutionate cu 21.851 mai multe dosare decat in anul anterior”

Scris de: G.T. | pdf | print

5 February 2024 13:56
Vizualizari: 3212

In 2023 judecatoriile au solutionat un numar record de dosare. O spune chiar reprezentantul judecatoriilor in CSM, judecatorul Alin Ene (foto).


 

Acesta precizeaza intr-o postare pe pagina sa de Facebook de luni, 5 februarie 2024, ca statistica ultimilor patru ani arata ca in timp ce numarul de judecatori a scazut in mod constant, numarul de cauze solutionate a crescut. In ceea ce priveste 2023, judecatorul Alin Ene din CSM dezvaluie ca numarul posturilor de judecator ocupate a scazut cu 206, adica au fost cu 206 mai putini judecatori, dar cu 21.851 mai multe dosare solutionate decat in anul 2022.


Prezentam postarea judecatorului Alin Ene din CSM:


“2023 – Record de dosare solutionate la judecatorii

Dupa un an judiciar marcat de proteste succesive ale judecatorilor, grefierilor si avocatilor, datele statistice releva faptul ca in 2023 in instante s-a muncit chiar mai mult decat in anii anteriori.

Din analiza comparativa a datelor statistice inregistrate in ultimii 4 ani, se constata ca in vreme ce numarul posturilor de judecator ocupate a scazut in mod constant, cu aceeasi constanta numarul de dosare solutionate a crescut. Cu alte cuvinte, din ce in ce mai putini judecatori au solutionat din ce in ce mai multe dosare.

Asadar, an de an, cei care au ramas in instante au depus eforturi suplimentare pentru a suplini lipsa colegilor, reusind nu numai sa egaleze, ci chiar sa depaseasca rezultatele anterioare.

La nivelul judecatoriilor, chiar daca in 2023 numarul posturilor de judecator ocupate a scazut cu 206, au fost solutionate cu 21.851 mai multe dosare decat in anul anterior.

Un motiv in plus pentru care judecatorii si personalul din instante merita toate felicitarile pentru eforturile depuse intr-un an foarte dificil, din toate privintele.

Oare care ar fi fost performantele in lipsa tuturor tensiunilor si presiunilor exercitate asupra sistemului judiciar in acest an?”.

 


Comentarii

# Cetateanul date 5 February 2024 15:00 +9

Drăguță!? Câți îs detașați la cesezmeu? Zeci? Sute? Atunci bine și vorba aia... ciocu mic :lol:

# Alt cetatean :) date 5 February 2024 15:32 +10

Cati sunt detasati pe la alte institutii decat CSM? V-am crede ca este deficit de personal daca ati inceta TOATE detasarile. Cine vrea cariera in administratie sa o faca, dar sa elibereze locul pentru cei care vor sa fie judecatori si procurori - adica sa solutioneze dosare!

# maxtor date 5 February 2024 20:28 +1

cantitatea e o calitate in sine, cica poate produce salturi -marx,engels si lenin au spus asta!

# un alt cetatean date 6 February 2024 07:56 +1

Daca detasarile sunt intangibile din vari motive si dosarele sunt si ele mai multe, apare fireasca intrebare "Cum au fost solutionate?". Tot in baza COPY PASTE? - opinia mea ca asta e singura solutie. "Cetateanul","fapta" si particularitatea ei, cum, au fost analizate probabil tot "intre coduri" in comformitate cu ?modelul"? Cat despre decizia luata numarul bate calitatea( fizico-temporal vorbind). Cafeluta nu poate fi adusa decat de magistrati, inaltelor fete care tin pe umerii lor "proiectarea" in viitor a "destinelor si destinatiei" magistratilor ? Ori doar asa ne impunem ca "sefi"? Si roata se invarteste cand nu te mai astepti , chiar intepenit in scaun fiind. Cat despre "justitie" este in comformitate cu "activitatea" coordonarii ?

# aooooleu!!! date 6 February 2024 11:54 +20

Eu zic sa le mariti salariile, macar 60%.. si sa lucreze dor miercurea

# DAaa dom'le ! date 6 February 2024 13:47 +10

munca grea; minus fo' tri luni de protest si minus 2 luni de CO si minus protestu' grefierilor .... munca grea mon cher ! marire de slar si spor de munca fooaaarteee grea !

# DA nene ! date 6 February 2024 17:43 -6

Da nene , e o munca foarte grea .Cel mai usor e sa numeri ca tine . De acord cu marirea salariilor , mai ales ca din cei care comenteaza precum crainicii sportivi romani nu lucreaza nici macar miercurea.Fara sa vreti , ati fost inteligenti desi vroiati sa fiti mari mistocari.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva