16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORI PENSIONARI, INAPOI IN INSTANTE – 16 judecatori aflati la pensie solicita reincadrarea in functie. 15 dintre ei indeplinesc conditiile de revenire in magistratura. Unul singur a fost respins. Iata cine sunt magistratii pensionari care vor sa se intoarca in sistem (Lista)

Scris de: G.T. | pdf | print

27 June 2024 15:34
Vizualizari: 6980

16 judecatori aflati la pensie doresc sa revina in magistratura. CSM a publicat miercuri, 26 iunie 2024, lista cu judecatorii pensionari care au formulat cereri de reincadrare in functie.


 

15 dintre cei 16 judecatori indeplinesc conditiile pentru reintoarcerea in sistem. Cel de-al 16-lea a fost respins. Este vorba despre Mihai Rotaru, care in momentul pensionarii activa la Judecatoria Barlad. Motivul refuzului a fost ca in cazul acestuia nu sunt respectate prevederile art. 216 alin. (2) din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, conform carora reincadrarea poate avea loc doar daca magistratul a iesit in ultimii trei ani la pensie. Or, Mihai Rotaru s-a pensionat in 2017.

Cei 15 judecatori pensionari urmeaza sa sustina incepand cu 8 iulie 2024 testarea psihologica. Ulterior, din 2 septembrie 2024 vor incepe interviurile in fata Sectiei pentru judecatori a CSM (foto).


Altfel, trebuie spus ca, potrivit aceluiasi art. 216 alin. (2) din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, pe perioada reincadrarii cuantumul pensiei se reduce cu 85%. Cu alte cuvinte, cei care vor fi reprimiti in sistem vor avea salariu de magistrat si 15% din pensia de magistrat.


Iata cine sunt cei 15 judecatori pensionari care indeplinesc conditiile pentru reincadrarea in functie (vezi facsimil):


-Carmen-Salomee Rata-Alexandrescu;

-Mihaela Parausanu;

-Marilena Simona Bivolaru;

-Rodica-Steluta Gaspar;

-Mihaela-Angelica Lungeanu;

-Liliana-Mirela Puscasu;

-Eugen Rosioru;

-Simona Minodora Costasi;

-Nicoleta Alexandru;

-Gabriela Mihai;

-Aura-Daniela Popescu;

-Ana Axenti;

-Lavinia-Olivia Chiriac-Ienus;

-Petru Popescu;

-Alin-Dorel Serban.

 


Comentarii

# Camelia Bogdan mai lipseste date 27 June 2024 15:39 -78

Și treabă e completa. Nu e bine'n avocatura,in vremile astea. Ori, trebe sa încheie niste dosare,pe care colegutzui eefuzavsacse mânjească

# maxtor date 27 June 2024 16:18 -1

3ani? -parca asta e maximum pt. infractiuni minore...

# Iulius-Laurentiu date 27 June 2024 16:44 +2

Se întorc cei care s-au retras si din viată, nu doar din activitate, odată cu pensionarea. Este trist daca acești oameni au ajuns la concluzia ca munca in instanță este viața lor. Acum când trebuiau sa trăiască si sa se bucure au ales sa se stingă încet, încet in instanțe. Trist.

# Interese date 27 June 2024 17:31 -2

Păi hai să vedem cine sunt oamenii ăștia..Dintre cei care au asimilat fără număr vechime în alte profesii, au ieșit la pensie cu o vechime în fct de judecător de câțiva ani, iar acum se întorc doar dintr-un interes meschin..Pt bani...Iau salariul plus 15% din pensie.Apoi ,stau 1 an pe la vreo judecătorie sau tribunal, aduna vechime de promovare ,dacă nu au, și promovează doar cu buletinul cum e acum ..fără examen, fără nimic..Apoi, cu grad superior și leafă mai mare ,se pensionează din nou cu o pensie de 80% din ultimul salariu brut,fără ca pensiile să le fie limitate ..Eu le-aș pune condiție celor care se întorc: minim 5 ani să nu poată pleca iar la pensie..Altfel, nu vin să muncească , nu vin că le e dor de profesie..sunt doar niște ipocriți avari și atât.

# foamedebani date 27 June 2024 17:43 +44

Cine n-a trecut prin cazarma INMului are speranta de viata mai mare, isi permite.

# Sisu date 27 June 2024 18:54 +22

Acum se vad tortionarii si pilele si adevaratii judecatori!Adevaratii judecatori sunt spetiti de munca si nu se mai intorc in sistem!Cozile de topor ,pilele si amantele se reintorc!Dupa un concediu de odihna de vreo 2 -3 ani platit regeste,se intorc in genere la Tribunale care ii primesc cu bratele deschise din lipsa de oameni!Salariul de jude de tribunal plus 15/din pensia de jude de curte,da mai mult decit salariul de jude de curte!Apoi promovezi cu buletinul la curte si dupa ce mai stai citiva ani ,iesicu i noua pensie de 80/din media salariilor!Su daca la prima pensie ai vlaorificat ca vechime in magistratura vreo 20 de ani de avocatura si vreo 5 ani jude-sef te ai scos!Totul insa sa fii omul Sistemului care sa vrea sa te recupereze!Altfel SISTEMUL te scoate inapt psihic sau mai rau pune un tingau de la judecatorii sa te faca de ris in CSM,la interviu ,de pari un nebun venit de alta lume(a se vedea cazul Dana Titian la reangajare)

# Țara le este recunoscătoare date 28 June 2024 06:33 -139

Ăștia sunt cei care se judecă primii că le scade pensia cu câțiva lei. Țara le este recunoscătoare ..chiar foarte recunoscătoare. Aceeași țară (a se citi CSM) îi va primi cu brațele deschise înapoi , făra să îi intereseze ce maldăr de dosare au lăsat în urma lor când au plecat cu doar cativa ani de vechimeîn de jude,, Țara le va asigura salariul + 15% din pensie, îi va delega/detașa rapid prin locuri călduțe, sau la alte instanțe,ca să ia și diurnă, îi va promova cu buletinul, iar după cel mult 1 an-2, drept recunoștință, ei vor lăsa iar un maldăr de dosare proștilor care chiar muncesc, iar țara îi va premia din nou.., îi va pensiona cu 80% din ultimul brut ,nelimitat + 1% pt fiecare an stat (pt că sunt pensionari speciali, adică din cei pensionați pe legea veche). Judecătorii de carieră (iar aici în opinia mea sunt toți cei care au min 20 ani de jude de scaun) nu se mai întorc ..Ies la pensie obosiți, la capătul puterilor, sătui de mizeriile pe care au trebuit să le suporte

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva