16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Judecatorii Antik Levente si Tarca Gabriela decid azi soarta tuturor copiilor din Romania

Scris de: Sorin Rosca STANESCU | pdf | print

9 July 2024 11:59
Vizualizari: 2896

In Oradea, o familie traieste un cosmar care ar putea schimba pentru totdeauna fata justitiei din Romania. Azi, 09 iulie 2024, judecatorii Antik Levente si Tarca Gabriela (n.r. de la Curtea de Apel Oradea) vor lua o decizie care va afecta nu doar viata familiei Talpos, ci si viitorul tuturor copiilor din tara noastra.Povestea incepe in 2014, cand Alexandru Talpos si Andor Teodora au divortat. Copiii lor, D. si E., au ramas initial cu mama. Dar in septembrie 2015, D., pe atunci in varsta de doar 9 ani, a cerut protectie de la tatal ei si s-a mutat la acesta, acuzand abuzuri grave din partea mamei.

Lucrurile au luat o turnura si mai dramatica in decembrie 2016. Andor Teodora a agresat-o violent pe D. chiar in incinta Liceului Ortodox Roman Ciorogariu din Oradea incercand sa o determine ca a doua zi cand urma sa fie audiata de protectia minorilor sa nu relateze violentele, toate acestea in fata a zeci de martori socati. Acest incident a dus la emiterea unui ordin de protectie impotriva mamei.

In 2019, instanta a acordat custodia ambilor copii tatalui, recunoscand comportamentul abuziv al mamei. Parea ca, in sfarsit, copiii vor fi in siguranta. Dar aici incepe adevaratul cosmar.

Intr-o miscare socanta, Andor Teodora a depus o plangere penala falsa impotriva lui Alexandru Talpos, acuzandu-l de „alienare parentala” – un concept pseudostiintific respins de experti. Si, incredibil, Andor Teodora, inspector al Ministerului Transporturilor, a convins sistemul judiciar care a preluat aceasta narativa.

Acum, Alexandru si noua sa sotie, Diana, risca sa fie condamnati pe nedrept. D. devenita majora, studenta la Medicina si la Drept, a depus plangere penala impotriva mamei naturale. E. conform sentintei din prima instanta este condamnat la centru de plasament de unde urmeaza sa ajunga din nou in bratele mamei abuzatoare. Mai mult, Z., al treilea copil al familiei, risca sa ajunga pe strazi daca parintii sai sunt incarcerati.

Dar povestea ia o turnura si mai intunecata. Recent, s-a descoperit ca toate documentele procurorului Ramona Filip, care a gestionat cazul intre 2017 si 2019, au disparut complet din dosar. Politista Dana Diugan si procurorul Gabriela Antohi sunt acuzate direct de furtul acestor documente, cu complicitatea politistului Alin Tuduce.

Mai grav, procurorul Vladimir Muntean a socat audienta pledand in instanta pentru vatamarea corporala si psihica a minorilor. Aceasta pozitie monstruoasa a fost sustinuta de judecatorul Ioan Timis si preluata in sentintele ulterioare.

In loc sa investigheze aceste ilegalitati flagrante, procurorul Sorin Beteringhe pare sa orchestreze o musamalizare la nivel inalt. O plangere penala depusa la politie a fost rapid ingropata.

Cazul Talpos a scos la iveala o retea extinsa in sistemul judiciar care pare sa protejeze abuzatorii de copii. Prin inversarea rolurilor intre victime si agresori, aceasta retea creeaza precedente juridice periculoase care pot facilita abuzul asupra copiilor la scara nationala.

Astazi, judecatorii Antik si Tarca au puterea de a expune aceasta coruptie sau de a deveni complici la ea. Decizia lor va arata daca Romania ramane un stat de drept care isi protejeaza copiii sau daca cedeaza in fata unei retele oculte care pune in pericol viitorul intregii generatii.

Este crucial ca fiecare roman sa fie constient de miza acestui caz. Nu este vorba doar despre familia Talpos, ci despre siguranta tuturor copiilor nostri. Ochii natiunii trebuie sa fie atintiti asupra Curtii de Apel Oradea astazi. Viitorul copiilor Romaniei depinde de curajul a doi judecatori de a face dreptate si de a expune coruptia care ameninta sa distruga fundamentele societatii noastre.


sursa: Corectnews.com

Comentarii

# seliman matrona date 9 July 2024 18:45 +1

Un caz cutremurator!Da doamne minte judecatorilor sa pronunte o sentinta adevarata!D-le Rosca Stanescu va invit sa abordati si probleme funciare.De exemplu Dosarul nr.181/297/2010 al Judec.Saveni jud.Botosani in Recurs la Trib.Botosani,recurs suspendat (speta fiind iesire din indiviziune de 14 ani!)samavolnic de catre Completul Popovici-Timofte-Condurache ignorind jurisprudenta in materie stabilita de ICCJ-Curtile de Apel,23-24 aug.2016.Apoi Dosarul nr.57/297/2022 al Judec.Saveni jud.BT speta dispusa de completul de la Botosani(D.181/297/2010)si tergiversat-termene si la 6 luni-de catre judec.Harasimiuc in cirdasie cu Expertul Popovici,OCPI Botosani si nelipsitta avocat/consilier judetean PNL pe nume Aiftinca Ionela sotia Judelui Aiftinca Costel ,complici Primarul Com.Mitoc Galit Ioan si hotii de terenuri Munteanu(cumetrii lui Galit).Nu mai vorbim de tergiversarile Parchetului din Saveni-Proc.Sadagurschi-care de 3(trei)ani de zile nu finalizeaza plingerile penale in acest caz inaintate

# maxtor date 10 July 2024 01:08 0

"un concept pseudostiintific respins de experti."- expertii cu concluzii "shtiintzifice" sint de respins,de exemplu,-Parintele-Sputnik-V-Alexander-Gintsburg-spune-copiilor-povesti-de-groaza-despre-anti-vaxxeri- se citeste sputnik vâ,"tovarashul dumneavoastra"(pe viatza),Al.Gintsburg e expertu tatal vaccinului.

# Maria date 10 July 2024 17:28 0

Trebuie să ştiţi că recent, preşedintele a promulgat o lege, prin care acuzaţia de înstrăinare parentală duce, automat, la scoaterea copilului din familie şi mutarea lui la părintele acuzator, plus sancţiuni de sute de lei/zi, dacă copilul nu vrea să plece la părintele abuzator.S-au schimbat rolurile, abuzator a devenit, prin LEGE, părintele care se îngrijeşte de minor.Mulţumiţi-i d-nei Laura Vicol, care i-a ajutat pe iniţiatorii legii, o trupă de părinţi respinşi de propriii copii, ştiu ei de ce!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva