17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORII FUG PE CAPETE – Fenomen fara precedent: in doar trei saptamani, peste 60 de judecatori au plecat din magistratura. Alte cateva zeci se pregatesc sa iasa la pensie. Judecatorul Mihai Balan din CSM le da asigurari magistratilor ca nu au motive sa se teama: “Nu cunosc sa fie vreo propunere de modificare a conditiilor de pensionare”. Seful interimar al CSM Bogdan Mateescu: “Zvonistica este falsa” (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 February 2022 14:21
Vizualizari: 6986

Fenomen fara precedent: numarul judecatorilor care aleg sa plece din magistratura e in continua crestere. Dovada este ce se intampla doar de la inceputul acestui an.


 

In mai putin de o luna, Sectia pentru judecatori a CSM a aprobat si trimis catre presedintele Klaus Iohannis nu mai putin de 64 de cereri de pensionare. Astfel, in prima sedinta a Sectiei pentru judecatori, cea din 11 ianuarie 2022, au fost aprobate 26 de eliberari din functie prin pensionare.

In urmatoarea sedinta a Sectiei pentru judecatori a CSM din acest an, cea din 18 ianuarie 2022, s-au aprobat alte 16 cereri de eliberare din functie prin pensionare.

In fine, in 3 februarie 2022, judecatorii din CSM au avizat solicitarile formulate de 22 de magistrati privind eliberarea din functie prin pensionare.


Balan face apel la calm. Mateescu acuza falsa zvonistica


De altfel, valul urias de pensionari in randul magistratilor a fost discutat in ultima sedinta a Sectiei pentru judecatori a CSM. Cel care a atras atentia asupra fenomenului a fost judecatorul Mihai Balan (foto), acesta dezvaluind ca numarul cererilor de pensionare este in realitate mult mai mare decat solicitarile aprobate de CSM, in conditiile in care alte dosare se afla pe circuitul birocratic. In acest context, Mihai Balan a tinut sa le transmita un mesaj colegilor sai, dand asigurari ca nu au motive sa se teama, in conditiile in care nu exista vreun proiect privind modificarea conditiilor de pensionare:

De la inceputul anului au fost foarte multe (n.r. - cereri de pensionare). Este un numar extrem de mare de oameni care pleaca din sistem, si inca nu sunt toate pe rol. Cred ca este un semnal de alarma, cred ca este vorba despre instabilitate si zvonuri care se propaga. Mereu sunt intrebat despre aceleasi lucruri: daca se modifica varsta de pensionare, conditiile in care ne desfasuram activitatea si alte probleme pe care deja le stim. Cred ca ar trebui ca Ministerul Justitiei si noi sa transmitem colegilor ca nu ar trebui sa isi faca griji in privinta aceasta, cel putin eu nu cunosc sa fie vreo propunere de modificare a conditiilor de pensionare, si ca ar trebui sa ramana in sistem cei care mai pot, cei care au putere de a-si continua activitatea, pentru ca este nevoie de oameni cu experienta, si prin simplul fapt ca pot sa transmita aceasta experienta celor care vin acum, noi judecatori, noi procurori”.

Aceeasi idee a fost exprimata si de presedintele interimar al CSM Bogdan Mateescu, acesta precizand ca informatiile privind o posibila modifiare a varstei de pensionare si a cuantumului pensiei nu sunt decat o zvonistica falsa: “Nu este vorba despre nicio modificare a varstei de pensionare, a cuantumukui, nu avem niiun proiect in lucru, zvonistica este falsa”.


Iata cererile de pensionare admise de Sectia pentru judecatori a CSM de la inceputul anului 2022 pana in prezent:


11 ianuarie 2022: 26 eliberari din functie prin pensionare

 


18 ianuarie 2022: 16 eliberari din functie prin pensionare

 


3 februarie 2022: 22 eliberari din functie prin pensionare

 


Comentarii

# Cetateanul date 7 February 2022 15:08 +59

Își face careva milă de miaunel să îi povestească despre intrarea pe grilă? Pe nu prin... :lol:

# DODI date 7 February 2022 16:08 +235

Să îl lămurim pe slugărete: zvonistica este ”falsă” dar realitatea este crudă și doare. În fapt este un proces ”normal” de curățenie: trebuie ca în sistemul bolnav al justiției românești să rămână doar ”virușii” plantați de bețivul național petrov și cleptomanul imobiliar ciolaniSS. Așa se va asigura ”independența” justiției!!!!!

# Lotica date 7 February 2022 17:18 +197

Ies pe naiba ..de la Gorj Secția Comercială , gen Talvescu Lotica , Eftenoiu , Puianu —- babele Tribunalului , a le mai mari corupte și mizerabile caractere , nu ies . Nu le sperie ca rămân fără pensii ca au de supt de la Societăți , sug de la părțile din dosare , vai mama ei de țara , Talvescu lotica ..n-are nicio teama nici măcar de Dumnezeu …crede ca poate lua decizii după bunul plac și nu o sa pățească nimic , dar Dumnezeu nu-i țigan și sigur ii va da după cum a judecat ! Puianu și Eftenoiu ..au făcut imperii din soluțiile strâmbe. Nicio soluție a celor trei corupte ..nu sta in picioare la Curțile de Apel , deci au luat bani degeaba (salariu) !

# Jiji date 7 February 2022 20:20 -1

Deh!Isi dau si dinsii cu parerea!Daca iese ca ei,e de bine!Daca nu iese,si minciuna e tot vorba,nu i asa!Nici avocatii nu raspund pentru sfaturile juridice gresite!

# Cuza date 7 February 2022 22:25 -1

Anchetatorul DIICOT se numește Ionuț Edi Oprea, iar partenera lui este avocata Simona Mihaela Oprea. Avocată în Baroul București, doamna Oprea i-a reprezentat într-un dosar instrumentat la DNA! D-l procuror Oprea tine un dosar de 4 ani de zile pe loc, OARE DE CE?

# Cuza date 7 February 2022 22:28 -1

Judecătorii și procurorii sunt obligați să se abțină de la orice activitate legată de actul de justiție în cazuri care presupun existența unui conflict între interesele lor și interesul public de înfăptuire a justiției sau de apărare a intereselor generale ale societății, cu excepția cazurilor în care conflictul de interese a fost adus la cunoștință, în scris, colegiului de conducere al instanței sau conducătorului parchetului și s-a considerat că existența conflictului de interese nu afectează îndeplinirea imparțială a atribuțiilor de serviciu.”

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva