21 April 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORII LASA PIXUL JOS – Adusi la exasperare de masurile Guvernului tehnocrat si de atitudinea ministresei Justitiei Raluca Pruna, magistratii au declansat proteste radicale. Judecatorii de la Tribunalul Dolj si Tribunalul Valcea nu mai intra in sala decat pentru cauze urgente. Tribunalul Arges cere sprijin extern pentru sustinerea independentei Justitiei. Judecatorii vor demisia traducatoarei Raluca Pruna. Protestul se extinde

Scris de: Elena DUMITRACHE - George TARATA | pdf | print

12 September 2016 14:15
Vizualizari: 17552

Situatie exploziva in Justitie. Judecatorii de la mai multe instante au decis declansarea unor actiuni de protest radicale, dupa ce au fost adusi la exasperare de ministresa Justitiei Raluca Pruna si Guvernul tehnocrat al lui Dacian Ciolos. Este vorba despre judecatorii de la Tribunalul Dolj, Tribunalul Valcea si Tribunalul Arges.

Protestul judecatorilor are la baza nemultumirea fata de modalitatea in care ministresa Pruna a inteles sa modifice OUG nr. 20/2016 si sa adopte  o noua ordonanta, OUG nr. 43/2016 privind salarizarea in sistemul bugetar, evoluand in intensitate (de la banderole albe si pana la “pixul jos”) dar si in numarul de magistrati ce se raliaza acestui demers de la o zi la alta.

Magistratii de la Tribunalul Dolj au declansat protestul inca de saptamana trecuta, cand au purtat banderole albe in sedintele de judecata. Incepand de luni 12 septembrie 2016, judecatorii au decis sa nu mai solutioneze cauzele de drept comun, luandu-se in pronuntare doar dosarele urgente.

La fel au decis sa faca si judecatorii de la Tribunalul Valcea, care nu vor mai solutiona decat cauzele urgente. Atat judecatorii de la Tribunalul Dolj, cat si judecatorii de la Tribunalul Valcea cer demisia fostei asistente a Monicai Macovei, ministresa Justitiei Raluca Pruna.

In ceea ce priveste Tribunalul Arges, magistratii de la Tribunalul Arges au ales declansarea unui protest declarativ, cerand printre altele depolitizarea Justitiei.

Din informatiile noastre, protestul se va extinde la nivel national, la aceasta ora, dar si in zilele urmatoare urmand sa aiba loc adunari generale la nivelul judecatoriilor, tribunalelor si curtilor de apel din intreaga tara. De asemenea, potrivit acelorasi informatii, exista si alte instante care luni, 12 septembrie 2016, au declansat protestul, urmand ca acestea sa iasa in curand cu o pozitie publica. Va vom tine la curent cu evolutia evenimentelor, precum si a masurilor pe care le adopta magistratii in adunarile generale.


Iata anuntul Tribunalului Dolj:

Anunt

Avand in vedere modalitatea in care puterea executiva intelege sa nu aplice prevederile legale: faptul ca nu se aplica deloc hotarari date in dezlegarea unor probleme de drept de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, desi obligatorii – Decizia 32/2015 -, ca hotararile date de Inalta Curte de Casatie si Justitie in recursuri in interesul legii se aplica gresit si cu nerespectarea prevederilor legale care le reglementeaza efectele, ca de multa vreme prevederile legale se aplica diferentiat si discriminatoriu de ordonatorii principali de credite, ca nu se pun in executare hotarari judecatoresti cu caracter executoriu si ca se emit ordonante de urgenta de catre Executiv cu incalcarea competentei de legiferare a acestuia;

Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Tribunalului Dolj a decis initierea unui protest in sensul celor ce succed:

-puterea executiva sa aplice hotararile date de ICCJ in RIL si HP in concordanta cu normele legale in vigoare;

-Guvernul sa emita acte normative doar cu respectarea legii de abilitare data de Parlament si a normelor constitutionale;

-Guvernul sa puna in executare hotararile judecatoresti;

-aplicarea nediscriminatorie a actelor normative pentru toti destinatarii lor;

-sesizarea Avocatului Poporului pentru a initia controlul de constitutionalitate a OUG 43/2016;

-solicitarea ca presedintele CSM sa ceara CCR sa constate existenta unui conflict intre puterile statului;

-adoptarea Memorandumului trimis de ANR si UNJR;

-demisia ministrului justitiei.

In legatura cu forma protestului, s-a stabilit ca acesta sa aiba loc dupa cum urmeaza:

-prin purtarea unor banderole albe la robe, in sedinta de judecata, in perioada 07.09.2016 – 09.09.2016;

-prin nesolutionarea cauzelor de drept comun incepand cu data de 12.09.2016.

In acest sens, incepand cu data de 12.09.2016 se vor lua in pronuntare doar cauzele avand ca obiect - cauze cu termen foarte urgent in materie penala (masuri cu termen) si in materie civila, in celelalte tipuri de cauze urmand a se acorda termene”.

Iata comunicatul Tribunalului Valcea (vezi facsimil):

"Adunarea Generala a Judecatorilor din data de 9.09.2016 a hotarat urmatorele:

1.Solicita public puterii executive sa aplece hotararile date de Instanta Suprema in Recurs in interesul legii si in procedura dezlegarii unor chestiuni de drept, in concordanta cu normele legale in vigoare si sa puna in executare hotararile judecatoresti

2.Puterea executiva sa transpuna de indata in act normative si in masuri admistrative Hotararile Curtii Europene de Justitie pentru a preintampina 'valurile' de litigii generate de neexecutarea de catre executiv a acestor hotarari (cu titlu de exemplu, restituirea taxei de prima inmatriculare, poluare, etc.)

3.Solicita public Guvernului sa emita acte normative doar cu respectarea normelor constitutionale;

4.Solicita aplicarea nediscriminatorie a actelor normative pentru toti destinatarii lor;

5.Aproba memoriul formulat de Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, Asociatia Magistratilor din Romania si Asociatia Procurorilor din Romania si solicita public Avocatului Poporului sa initieze controlul de constitutionalitate a OUG nr. 43/2016;

6.Solicita public demisia Ministrului Justitiei;

7.Aproba Memorandumul adresat Guvernului, intocmit de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania si de Asociatia Magistratilor din Romania;

8.Incepand cu data de 12.09.2016 si pana la dispozitii contrare, adoptarea unei forme de protest public constand in solutionarea numai a cauzelor de tip urgent, respectiv:

-in materie penala, cauzele cu inculpati in stare de arest preventiv sau la domiciliu, cauze privind masuri preventive, cauze de competenta judecatorului de drepturi si libertati, contestatii in executare;

-in materie civila, suspendare provizorie, executare silita, incuviintare executare silita, conflict de competenta, ordonanta presedintiala, actiune in suspendare/incetare greva, adoptii, plasamente, curatele, tutela, ordin de protectie;

-in materie de contencios administrativ si fiscal: Asigurare dovezi, incompatibilitate; investire in formula executorie; masuri asiguratorii; ordonanta presedintiala; ordonanta de plata OUG – 119/2007 art. 1013 CPC.; sechestru asigurator; sechestru judiciar; somatie de plata; suspendare executare act administrativ; suspendare executare hotarare civila; suspendare art. 143 NPC/ art. 40 alin. 2 CPC; Suspendare executare art. 484, 507, 512, 700, 718 NCPC/ art. 300, 319 (1), 325 CPC; suspendare provizorie a executarii; asigurare dovezi.

-in materie de insolventa – toate cauzele".

Iata comunicatul Tribunalului Arges:

PROTESTUL JUDECATORILOR TRIBUNALULUI ARGES

-PENTRU DEPOLITIZAREA JUSTITIEI SI INDEPENDENTA PUTERII JUDECATORESTI

-PENTRU PRELUAREA BUGETULUI PUTERII JUDECATORESTI DE CATRE INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE

-PENTRU ELIMINAREA INECHITATILOR SALARIALE DIN SECTORUL PUBLIC

-PENTRU RESPECTAREA SI EXECUTAREA DECIZIILOR JUDICIARE.

Prin HOTARAREA NR.2/ 9.09.2016, Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Tribunalului Arges, convocata potrivit dispozitiilor art. 17 al.1 coroborat cu art. 16 alin.1 lit.c din Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti aprobat prin HCSM nr. 1375/2015, a hotarat declansarea unei forme de Protest la nivel declarativ, pentru depolitizarea justitiei, preluarea bugetului puterii judecatoresti de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, eliminarea inechitatilor salariale din sistemul public, in scopul declarat al protejarii independentei judiciare, cerinta consacrata in Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene ( art.47).

In acest sens, Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Tribunalului Arges, exprima public dezacordul cu privire la atitudinile publice ale Guvernului fata de puterea judecatoreasca si solicita public implicarea autoritatilor nationale sa intervina pentru a sprijini dobandirea independentei depline a puterii judecatoresti, solutionarea problemelor de sistem specifice (subfinantarea sistemului, numiri politice in functii de conducere, lipsa resurselor umane adecvate, spatii improprii de lucru, lipsa mijloacelor logistice adecvate, discriminari salariale, disfunctii create de aplicarea noilor coduri, cadru legislativ incoerent, supraglomerarea instantelor, interferenta justitiei cu serviciile de informatii etc.), precum si a problemelor practice generate de diferentele de salarizare in sectorul public, astfel:

1. In temeiul art. 112 din Constitutia Romaniei, solicitam interpelarea Primului Ministru de catre Parlamentul Romaniei, in sensul de a da explicatii cu privire la executarea Legii nr. 71/2015 referitoare la gestionarea bugetului curtilor de apel, al tribunalelor, al tribunalelor specializate si al judecatoriilor de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Puterea judecatoreasca nu beneficiaza de independenta in plan financiar, in conditiile in care bugetul este coordonat de o autoritate politica, de ministrul justitiei. In acest fel, in mod nejustificat puterea politica exercita controlul asupra independentei magistratilor, prin conditionarea suplimentarii schemelor de personal si modul de stabilire a salariilor, efectuand la propriu managementul resurselor umane la instantele de judecata, atributie pe care ar trebui sa o indeplineasca numai conducerea Puterii Judecatoresti, prin Inalta Curte de Casatie si Justitie, conform articolul 136 din Legea nr.304/2004.

Astfel, pentru a indeplini conditiile de aderare la Uniunea Europeana, Parlamentul Romaniei, prin art.136 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara, a hotarat preluarea bugetului instantelor de la Puterea executiva - Ministerul justitiei, la Puterea Judecatoreasca - Inalta Curte de Casatie si Justitie 'Incepand cu data de 1 ianuarie 2008, atributiile Ministerului Justitiei referitoare la gestionarea bugetului curtilor de apel, al tribunalelor, al tribunalelor specializate si al judecatoriilor vor fi preluate de Inalta Curte de Casatie si Justitie'.

Intrucat in Romania, din anul 1989 pana in prezent, puterea politica manifestata prin oameni politici care au migrat de la un partid la altul, s-a complacut in aceasta situatie, s-a mentinut puterea judecatoreasca 'sub talpa' puterii executive, care avea majoritate parlamentara!

Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, clasa politica nu si-a respectat angajamentul privind independenta justitiei, in ceea ce priveste trecerea bugetului puterii judecatoresti de la Ministerul justitiei la Inalta Curte de Casatie si Justitie, asa cum rezulta din art. 40 al OUG nr. 83/2014 aprobata prin Legea 71/2015: 'Termenul prevazut la art. 136 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 827 din 13 septembrie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se proroga pana la data de 1 ianuarie 2017'.

Desi termenul de 1 ianuarie 2017 se apropie, Exectivul inca nu a pregatit capacitatea administrativa necesara preluarii bugetului instantelor judecatoresti de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, motiv pentru care reprezentantul instantei supreme atrage atentia asupra acestui fapt, sustinand ca in aceste conditii nu-si poate exercita aceasta atributie. Se pare ca puterea politica urmareste o noua prorogare a termenului, parcurgand un adevarat 'iter criminis', ignorand si incalcand astfel inca odata fundamentele constitutionale din art.1 alin.(4) din Constitutie: 'Statul Roman se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor - legislativa, executiva si judecatoreasca – in cadrul democratiei constitutionale'.

Executivul este obligat prin lege sa asigure conditiile tehnice de preluare a bugetului instantelor de judecata, prin alocarea de resurse umane si materiale si logistica necesara, cum ar fi spre exemplu alocarea unui spatiu adecvat in a doua cea mai mare cladire din lume, 'Casa Poporului'.

Pentru a intrerupe continuitatea acestei 'crime constitutionale', chemam toate fortele democratice sa se manifeste pentru asigurarea echilibrului puterilor in stat, facand primii pasi spre asigurarea independentei justitiei, prin trecerea bugetului puterii judecatoresti de la Ministerul justitiei la Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 1 ianuarie 2017, asa cum este prevazut in legea pe care Executivul (politicul), refuza sa o execute!

2. Interpelarea Primului Ministru de catre Parlamentul Romaniei, cu privire la modul in care Guvernul intelege sa respecte si sa execute hotararile judecatoresti, in mod nediscriminatoriu, pentru a oferi explicatii cu privire la emiterea unor acte normative cu nerespectarea normelor constitutionale, cum este cazul OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, astfel cum a fost modificata si completata prin OUG nr. 43/2016.

3. Sesizarea Ambasadelor Statelor Membre UE, pentru a sustine independenta justitiei fata de celelalte puteri constitutionale, precum si respectarea legii de catre demnitarii guvernamentali, pentru asigurarea consolidarii independentei puterii judecatoresti si a rolului acesteia in apararea drepturilor omului.

In acest context, Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Tribunalului Arges, aminteste faptul ca un sistem de justitie subfinantat cronic, precum si neexecutarea deciziilor judiciare, nu va putea conduce la realizarea unui mediu atractiv pentru investitii, deoarece nu genereaza predictibilitate, echitatea, siguranta si stabilitatea sistemului juridic in care functioneaza intreprinderile.

4. Informarea Comisiei Europene si a Comisarului pentru Justitie, a Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia), cu privire la conflictele si tensiunile aparute in Romania in ceea ce priveste 'separarea puterilor', majoritatea politica din Romania ignorand pozitia de egalitate in rang a puterii judecatoresti fata de executiv si legislativ. In acest sens, Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Tribunalului Arges, solicita adoptarea unor masuri rapide pentru eliminarea viziunii reductive a justitiei, vazuta doar prin prisma 'luptei impotriva coruptiei', eroare preluata si in Mecanismul de Cooperare si Verificare (conform Memorandumului privind justitia 2016, intocmit de Asociatia Magistratilor din Romania).

5. Sesizarea Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni, a Asociatiei Europene a Judecatorilor precum si a Uniunii Internationale a Magistratilor, pentru a interveni in scopul exercitarii autoritatii statale, astfel incat cele trei puteri ale statului sa realizeze si sa pastreze un echilibru intre ele si totodata, sa actioneze toate in interesul societatii pe care o servesc.

Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Tribunalului Arges, solicita public sprijin pentru eliminarea influentelor exercitate de puterea executiva asupra administratiei justitiei, pentru garantarea principiilor democratice ale statului de drept, rezolvarea deficientelor in materia executarii de catre executiv a deciziilor judecatoresti.

Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Tribunalului Arges, convocata la data de 9 sptembrie 2016, prin HOTARAREA NR.2/ 9.09.2016, atrage atentia asupra faptul ca, in vederea obtinerii obiectivelor care se impun pentru o reforma adecvata a sistemului judiciar, va intreprinde si alte actiuni directe, sistematice, plecand de la amanarea cauzelor pana la suspendarea activitatii.

Toate aceste masuri se impun, intrucat din anul 1989 pana in prezent, sistemul de justitie a fost manipulat de puterea politica, simuland doar, asigurarea independentei justitiei in fata institutiilor europene, fara sa realizeze acest obiectiv constitutional si sa implementeze cerintele europene privind separarea puterilor in stat.

Purtator de cuvant Tribunalul Arges

Judecator MARIANA VARGA- Vicepresedinte Tribunalul Arges”.

Comentarii

# outsider date 12 September 2016 14:27 +11

Ce replică mai SCORNICEȘTI, duduia PRUNA? Aia literară - DE VOI NU MĂ VREȚI, EU VĂ VREAU???

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 12 September 2016 19:11 -2

CE TUPEU AVETI JUDECATORILOR SI PROCURORILOR.NU II TIN PARTE PRUNEI CA ASTA TREBUIA DATA AFARA IMEDIAT DUPA NUMIRE LA 2 SAPTAMINI. DE CE NU ATI IESIT MA SA PROTESTATI CIND S/A ANULAT REFERENDUMUL DIN 2009.UNDE DORMEATI MA CIND JUDECATORII VOSTRII PARTICIPAU LA CHIOLHANE CU MOROIUL,sau nu vazui eu ,,binelea,,?ba fatarnicilor asta/i ultima magarie de care mai erati in stare SI ATI FOST SI DE ASTA,BA LATRAILOR NU SCHELACAIATI CA JUSTITIA/I HARNICA(doar ati condamnat iute si degraba )LA ORDINELE MOROIULUI SI SRY PE DOSARE MERMELITE CU VOIA VOASTRA FARA CAUZA.BA ASASINILOR PLATITI CU MII DE ORI MAI MULT DECIT MERITATI CU CE TUPEU CERSITI BA?VOI SINTETI CA CERSETORII CARE NOAPTE INUMARATI SPAGA SI SALARIUL DAR CERSITI LA STOP!!!!!!VEDEA/V/AS SI SPALIND SI GEAMURILE

# Edelweiss date 12 September 2016 14:43 -15

Sankta simplitate a soluției elementare: 1. Se lasă magistrații să intre într-o grevă nelegală, după care li se desface la absolut toți greviștii contractul de muncă. 2. Se prorogă până la rectificarea bugetară din vara anului 2017 aplicarea prevederilor OUG 20/2016. 3. În acest timp noul Parlament dezbate și aprobă pe fast-forward LEGEA specială a salarizării în sistemul bugetar. Se aduc toate salariile la minimumul funcției pe domeniul ocupațional justiție, se trece la ÎCCJ ordonatorul de credite și se alocă fonduri pentru capitolul bugetar salarizare în limita minimală a plafoanelor stabilite prin Legea specială de salarizare. Inga așa o să-i liniștească pe acești căpcăuni, de mănâncă din oala bugetară cu 100 de polonice, să-și mai bage năsucul nesuferit în prerogativele PUTERII EXECUTIVE. Hai cu greva, muică! :D :D :D :D

# ESTE FOARTE GRAV date 12 September 2016 14:54 +12

Ceea ce se intampla in zilele astea in Justitia noastra arata ca Romania nu mai are nicio sansa de redresare si se duce, usor usor, spre dezastru. nu vorbim de salarizare si de egalizare. vorbim de un principiu ce trebuie respectat si insusit. creeaza-i judecatorului cadrul sa poata fi independent si da-i puterea pe care o merita. nu il subjuga procurorului, doamna ministru! ca din cate vad, doamna Pruna intelege prin justitie procurori. FOARTE BINE CA SE STRANG RANDURILE SI CA JUDECATORII ALEG O FORMA DE PROTEST ELEGANTA SI RADICALA. POATE ASA INTELEG SI TEHNOCRATII ASTIA CA ROMANIA FUNCTIONEAZA NORMAL DOAR DACA SE RESPECTA TOATE PUTERILE IN STAT : LEGISLATIVA - EXECUTIVA - JUDECATOREASCA. UNA FARA ALTA NU SE POATE. DECAT DACA VREI SA DISTRUGI ROMANIA!!! FOARTE BINE JUDECATORI. LUPTATI PENTRU DREPTURILE VOASTRE, DAR FACETI-O IMPREUNA!!!!!

# Loredana date 12 September 2016 20:32 -3

Da,da,da, strang randurile numai cand este vorba de salariile lor si indemnizatiile, sporurile, etc aferente. Aici nu este vorba de principii sau respect fata de lege.

# Lulu date 12 September 2016 15:48 +4

De ce nu s-au revoltat domnii judecatori atunci cand justitia si-a batut joc de doamna Rarinca sau altii ca ea ? ... chiar viata asta a lor consta numai in salarii cat mai mari ? ... chiar ei nu se gandesc ca oamenii de rand care le platesc lor salariile din taxe si impozite traiesc cu 1000 lei pe luna ? ... ei au aproape 10.000 lei si tot nu e bine ?... cred ca ar trebui sa primeze omenia si sa arate poporului ca trebuie sa creada din nou in justitie !!! ... 35% incredere in sistemul de justitie e foarte putin ... pentru ce doresc mariri de salarii ... unde sunt meritele ? ... ce au facut pentru poporul roman ?

# Maria date 12 September 2016 15:57 +6

S-au revoltat judecătorii şi în cazul Rarinca! Verificaţi! Dar cred că, tocmai pentru un "caz Rarinca" se cere depolitizarea justiției. Iar diminuarea încrederii în justiţie căutaţi-o în altă parte! Imaginea este formată de servicii, DNA, ş.a. Luptaţi pt. drepturile dvs. nu arătaţi către alţii!

# John date 12 September 2016 17:38 +2

Luptam , cum nu ? Adica mergem in instante si acolo, dupa ani multi de procese , cheltuiala si stres incasam o "definitiva" data pe sfanta spaga de apostolii dreptatii . Bin'nteles, cand nu sunt in greva ... 

# Albumița date 12 September 2016 16:48 -9

Dar de ce nu au protestat magistrații când maria david a luat 200.000 de euro, florin costiniu a primit foloase materiale de 200.000 de euro, max bălășescu a cerut 300.000 de euro, nicolae cătălin șerban a primit 50.000 de euro, ștefan fieraru a primit bani și foloase de 83.000 de euro, mircea pușcaș a cerut 50.000 de euro, marius bogdan diaconescu a primit 60.000 de euro bani și servicii, carmen acrâșmăriței a pus mâna pe un teren de 210.000 de euro, lorand andras ordog a primit 50.000 de euro, vasile constantin popa a primit foloase în valoare de 50.000 de euro, veronica cîrstoiu a primit 630.000 de euro, geanina terceanu a primit 220.000 de euro, … etc. ????

# John date 12 September 2016 17:33 -11

De ce sa protesteze? Nu aveau motiv . Au considerat ca spagile sunt rezonabile .

# Ipochimen date 13 September 2016 05:00 +6

Hal de minte coerentă de postac: Toți judecătorii sunt nenorociți, nesătui (daca vreți mai multe atribute, citiți postarile unuia și același: Albumița, Edelweiss, Floarea Reginei, Floare de Clonț, Floare de pe Rarău, Floare de pe Giumalău, Floare de pe Ceahlău etc), mai puțin cei care i-au judecat și condamnat pe cei din lista primită și înghițită pe nemestecate de gușter. Nu doresc răul nimănui, așa că să nu aibă nici el vreodată parte de "judecata" lor.

# Edelweiss date 13 September 2016 12:34 -5

Da tu cu cine vorbești, iPokemoane? „...citiți ...” Cui te adresezi? Auzi voci? Simți imbolduri neînțelese? Aham! M-am prins! Ești la tine acasă și faci o partidă de tabinet în compania lui Napoleon, Alixandru cel Mare, Pol-Pot, Idi-Amin și Kim Jong Un.

# Carcotas date 12 September 2016 18:06 -5

Nu sunt de acord cu greva voastra! Iar voi aiai de comentati, probabil grevisti fosti si actuali, n-o intoarceti ca la Ploiesti: nu protestati ca sunteti discriminati fata de procurori, protestati ca vedeti ca nu vi se maresc salariile. Nu proncipiile va anima, le folositi numai declarativ, pentru lustru. Puneti mana pe dosare, nu mai dati amanari in procese cu lunile, dati pedepse mari la toti politicienii si afaceristii de carton care si-au umplut buzunarele si mai ales NU MAI LUATI SPAGA

# Edelweiss date 12 September 2016 22:14 -9

Mey căpcăunilor, de vreo s’tămână tot postez pruostii dintr-o lege care este abrogată și nu mă trage nimeni de mânecă. Apăi, L 168/1999 este abrogată prin L 62/2011 a dialogului social. Astă lege spune klar la art. 202: „ „Art. 202. - Nu pot declara grevă: procurorii, judecătorii, …” La art. 218 alin. (4) spune: „Art. 218 (4) Declararea grevei de către organizatori, cu încălcarea condiţiilor prevăzute la art. 191 alin. (1)sau la art. 202 - 205, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.” Acum, mușterii de o grevă în sistemul judiciar sunt rugați să consulte art. 62, alin. (1), lit. a) și art. 65, alin. (1), lit. f) și f1) SPOR LA GREVĂ, MAGISTRAȚILOR!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.04.2025 – Avize favorabile pentru reducerea pensiilor magistratilor si cresterea varstei de pensionare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva