18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JUDECATORII O DENUNTA PE PRUNA – UNJR cere premierul Dacian Ciolos sa ia masuri in privinta ministresei Justitiei: "Este inadmisibil ca Ministrul Justitiei sa continue sa manipuleze opinia publica... Ipocrizia Ralucai Pruna – cu scopul de a induce cetatenilor imaginea ca magistratii ar fi bugetari de lux – este intolerabila... A recurs la un discurs manipulatoriu, incompatibil cu demnitatea pe care o ocupa... Pana in acest moment peste 60% din instante au adoptat Memorandumul privind justitia”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

5 October 2016 17:36
Vizualizari: 14475

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania condusa de judecatoarea Dana Girbovan cere premierul Dacian Ciolos sa gaseasca o solutie pentru iesirea din criza iscata de adoptarea OUG nr. 43/2016 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Solicitarea judecatorilor adresata lui Dacian Ciolos vine dupa ce acestia au ajuns la concluzia ca dialogul avut pana la acest moment cu reprezentantii Guvernului, precum ministresa Justitiei Raluca Pruna sau ministrul Muncii Dragos Pislaru nu a avut niciun rezultat, ba chiar a agravatat lucrurile.


Mai mult, judecatorii membri ai UNJR o acuza pe ministresa Justitiei ca este responsabila pentru aparitia conflictului institutional aparut intre puterea executiva si puterea judecatoreasca, fiind evident, in opinia Uniunii, ca modul in care Raluca Pruna actioneaza releva ca nu intelege modul in care functioneaza institutiile intr-un stat de drept.

Totodata, UNJR o acuza pe Raluca Pruna ca prin comportamentul pe care il are fata de magistrati si problemele pe care acestia le evoca demonstreaza ca nu este un partener de buna credinta, atitudine care nu face decat sa compromita pozitia Executivului in discutiile cu puterea Judecatoreasca.

In vasta scrisoarea adresata premierului Dacian Ciolos, ministresa Justitiei Raluca Pruna este acuzata ca manipuleaza opinia publica, "insinuand ca drepturile recunoscute prin hotarari judecatoresti se situeaza in afara legii si ca acestea ar putea fi analizate distinct de drepturile recunoscute de lege" dar si ca manifesta o "ipocrizie intolerabila" atunci cand incearca sa le induca "cetatenilor imaginea ca magistratii ar fi bugetari de lux".

In finalul scrisorii, UNJR ii evidentiaza premierului Dacian Ciolos ca se impun masuri urgente fata de ministresa Pruna, in conditiile in care "pana in acest moment peste 60% din instante au adoptat “emorandumul privind justitia”.

Prezentam in continuare scrisoare transmisa de UNJR premierului Dacian Ciolos:

"Domnului Dacian Ciolos

Prim-Ministru al Romaniei

Stimate Domnule Prim Ministru,

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) va solicita sa transmiteti prin Ministrul Justitiei Raluca Pruna o propunere de solutie pentru iesirea din actuala criza cauzata de adoptarea OUG 43/2016 si de existenta a numeroase probleme in sistemul judiciar, sintetizate in “Memorandumul privind justitia”, pentru intalnirea pe care o vom avea pe data de 06.10.2016 la Consiliul Superior al Magistraturii.

1. Va scriem direct deoarece dialogul cu reprezentantii Guvernului pe care il conduceti, fie in cadru organizat, fie prin declaratii publice, nu a condus la o solutionare a crizei, in conditiile in care reprezentantii Guvernului isi fundamenteaza pozitia pe o mentalitate institutionala profund eronata, care plaseaza practic sistemul de justitie in subordinea Executivului.

Justitia, potrivit Constitutiei, este o putere in stat alaturi de Executiv si Legislativ, ceea ce inseamna ca intreg corpul magistratilor formeaza unul dintre cei trei piloni pe care este asezat statul de drept.

Comparatia, asadar, facuta de reprezentanti ai Guvernului intre magistrati, care sunt o putere de sine statatoare, cu diverse sectoare bugetare din subordinarea Executivului este profund eronata ca principiu, iar o astfel de mentalitate a condus la tipul de conflict instititutional pe care-l avem azi intre puterea Executiva si Judecatoreasca.

Acest conflict a fost generat in special de actiunile Ministrului Justitiei Raluca Pruna care, pe langa neintelegerea modului cum functioneaza institutiile intr-un stat de drept, a gestionat in mod total neprofesionist relatia cu magistratii si personalul auxiliar, evitand sa discute in mod real problemele ridicate de acestia. In locul unei abordari focalizate pe solutii la problemele ridicate, aceasta a recurs, in mod inadmisibil, la un discurs manipulatoriu, incompatibil cu demnitatea pe care o ocupa.

2. La sfarsitul intalnirii pe care am avut-o pe data de 23 septembrie am agreat cu Ministrul Justitiei Raluca Pruna ca se va consulta cu dumneavoastra si cu restul ministrilor si va avansa o propunere din partea Guvernului de iesire din aceasta criza. Aceasta nu doar ca nu a venit cu o astfel propunere, ci, mai mult, prin interviul pe care l-a avut pe data de 29 septembrie a amplificat si mai tare conflictul pe care l-a generat.

La aceasta s-au adaugat “raspunsurile” pe care le-a dat ieri unor publicatii, unde Ministrul Pruna a scos in evidenta pensiile pe care unele persoane care au lucrat un magistratura le-ar avea. Pe langa faptul ca discutia despre pensii nu are legatura cu problema de fata, legata de OUG 43/2016, informatiile transmise publicului nu au la baza date detinute de Ministerul Justitiei, dupa cum declara chiar aceasta institutie.

E important de notat ca pe data de 20 septembrie, cu trei zile inaintea intalnirii cu reprezentantii magistratilor, Ministrul Pruna a scris un mesaj pe Facebook prin care a introdus in discutii o serie de chestiuni ce nu aveau legatura cu actuala criza dintre puterea Executiva si Judecatoreasca. Acum, tot cu trei zile inaintea intalnirii din 6 octombrie, Ministrul Pruna face apel la alte informatii incomplete si inexacte cu scopul de a ascunde problema de fond cauzata de ordonanta de urgenta pentru care si-a dat acordul.

Ministrul Justitiei arata prin acest comportament ca nu e un partener de discutii de buna credinta si compromite pozitia Executivului in discutiile cu puterea Judecatoreasca.

Este inadmisibil ca Ministrul Justitiei sa continue sa manipuleze opinia publica, insinuand ca drepturile recunoscute prin hotarari judecatoresti se situeaza in afara legii si ca acestea ar putea fi analizate distinct de drepturile recunoscute de lege.

OUG 20/2016 a avut ca scop inlaturarea inechitatilor salariale existente in sistemul public, prin egalizarea acestora la nivelul cel mai mare in plata in functii similare.

Dupa adoptarea acestei ordonante de urgenta, Ministrul Justitiei Raluca Pruna – persoana care emite ordinele de salarii pentru judecatori si care se presupune ca si cunoaste continutul acestora – constata ca salariile cele mai mari in plata cuprind drepturi recunoscute prin hotarari judecatoresti si ca acest cuantum in plata nu ar fi fost avut in vedere de Guvern in momentul adoptarii ordonantei.

In loc sa isi asume aceasta eroare, Ministrul Muncii Dragos Pislaru, secondat de Ministrul Justitiei Raluca Pruna, acuza judecatorii de “rea credinta” si interpretare abuziva. Cel putin Ministrul Pislaru a avut decenta sa retracteze acele afirmatii.

Mai grav, Guvernul a adoptat o noua ordonanta de urgenta, 43/2016, care agraveaza situatia, pentru ca prevede in mod explicit ca “pentru stabilirea nivelului maxim al salariului de baza/indemnizatiei de incadrare din cadrul institutiei sau autoritatii publice respective, se iau in considerare numai drepturile salariale prevazute in actele normative privind salarizarea personalului platit din fonduri publice si nu se includ drepturile stabilite sau recunoscute prin hotarari judecatoresti”.

Cu alte cuvinte, Guvernul admite ca legea poate fi disociata de hotararile judecatoresti, care nu fac altceva decat sa aplice legea si sa restabileasca legalitatea atunci cand legea este incalcata.

Daca Ministrul Justitiei – care avizeaza legalitatea actelor Guvernului – are asemenea carente in intelegerea unor chestiuni fundamentale de drept si separatie a puterilor, este de neimaginat cum nimeni din Guvern nu a inteles gravitatea si enormitatea unei asemenea prevederi in OUG 43/2016, care nu face altceva decat sa nege rolul fundamantal al judecatorului de a “rosti legea”.

Disociind drepturile prevazute de lege de drepturile recunoscute prin hotararile judecatoresti pronuntate in numele legii, Guvernul scoate prin OUG 43/2016, de fapt, puterea judecatoreasca in afara legii.

3. Atitudinea ministrului Raluca Pruna de a-i trimite pe magistrati la Ministerul Muncii pentru problema salariala reflecta nu doar dispretul acesteia fata de corpul magistratilor, ci si dispretul fata de lege si atributiile pe care le are ca ministru al justitiei.

Problema ridicata de magistrati nu este una de “oportunitate”, deoarece nu negociem mariri de salarii, asa cum in mod nefondat si manipulatoriu se repeta in spatiul public.

Problema pe care o ridicam este de “legalitate”, pentru care Ministrul Justitiei Raluca Pruna trebuie sa raspunda. Eschivarea permanenta a domniei sale arata ca evita sa isi asume raspunderea ce ii revine in calitate de ministru al justitiei.

Mai mult, este important de retinut ca magistratii nu au contracte de munca, nu sunt supusi legislatiei muncii si nu au angajator in sensul Codului muncii, motiv pentru care Ministerul Muncii nu este un partener de dialog pentru noi in rezolvarea acestei crize.

4. Un alt aspect este manipularea opiniei publice cu privire la salariile judecatorilor, reprezentantii Guvernului indicand salarii de peste 10.000 de lei, insinuand ca acestea ar fi norma. In realitate, marea majoritate a judecatorilor activeaza la instantele de fond, unde salariile sunt intre 3.500-8.000 de lei.

In acelasi timp insa, salarille juristilor din Ministerul Justitiei sunt egale sau mai mari decat cele ale judecatorilor de la curtile de apel, iar asimilatii judecatorilor din cadrul ministerului au salarii ce depasesc 12.000 de lei.

Ipocrizia Ministrului Justitiei Raluca Pruna – cu scopul de a induce cetatenilor imaginea ca magistratii ar fi bugetari de lux – este intolerabila, in contextul in care Romania aloca pentru instante unul dintre cele mai mici bugete pe cap de locuitor din Uniunea Europeana.

Agresivitatea declaratiilor ministrei Pruna si atitudinea sfidatoare a acesteia fata de puterea Judecatoreasca, precum si amenintarile voalate pe care le-a transmis, au condus – pe fondul unor probleme acute din sistem – la actuala criza.

Pana in acest moment peste 60% din instante au adoptat “Memorandumul privind justitia” care cuprinde, punctual, chestiuni esentiale pentru buna functionare a justitiei intr-un stat de drept, inclusiv eliminarea inechitatilor salariale.

In acelasi timp, zeci de instante au adoptat si alte forme de protest fata de atitudinea publica sfidatoare a Ministrului Justitiei Raluca Pruna in raport cu judecatorii. De asemenea, sute de grefieri se alatura protestelor.

In acest context, Ministrul Justitiei Raluca Pruna continua o atitudine de fronda fata de sistemul judiciar, refuzand cu obstinatie o implicare adecvata pentru aplanarea acestei crize pe care ea insasi a generat-o.

Am dat timp Guvernului pe care il conduceti sa analizeze situatia si sa vina cu o propunere de solutie pentru a-si corecta propria greseala, lucru care pana acum nu s-a intamplat.

Va solicitam public sa veniti cu o propunere de solutie pentru iesirea din actuala criza, pe care sa o putem analiza pe data de 6 octombrie.

Ceea ce ramane dupa acest ministru al justitiei este un haos institutional si un conflict intre puteri care va fi decontat de toti cetatenii ce se adreseaza justitiei. Speram ca Guvernul sa inteleaga gravitatea situatiei si sa vina cu o solutie de reintrare in legalitate si iesire din aceasta criza institutionala.

Va asiguram de intreaga noastra deschidere pentru solutionarea acestei crize cat mai curand posibil.

Cu stima,

Judecator Dana Girbovan

Presedinte"

Comentarii

# Edelweiss date 5 October 2016 20:00 -4

Nu răsplătiț' TICĂLOȘIA proverbială, sytemică, oligarhică a cârdașilor din Systemul Național de Injustiție dându-le încă un vagon de parale, zmulte de la gura țâncilor, din abecedarul domnilor Trandafiri și din rețetarul doftorilor. DAȚI-I AFARĂ pe toți magistrații și înlocuiți-i cu conducători ai instanțelor și Parchetelor aduși din auslanduri, iar personal de execuție din promoțiile la zi ale facultăților de drept de la București, Bolyai - Cluj, UAIC -Iași, Blaga - Sibiu, West - Timișoara și Bălcescu - Craiova. TĂIAȚI CAPETELE ȘI TENTACULELE HYDREI JUDICIARE DE LA RĂDĂCINĂ, DIN CARNE VIE. Aimintrelea Hydra se regenerează și-n loc de 7 capete securistoide apar 14 și-n loc de 50 de tentacule comunistoide apar 100. AM ZIS!

# Pleaca in Austria date 6 October 2016 11:40 -4

Mare destept esti tu, majoritatea magistratilor actuali sunt absolventi de la București, Bolyai - Cluj, UAIC -Iași, Blaga - Sibiu, West - Timișoara și Bălcescu - Craiova, de la zi, si majoritatea studentilor actuali de la aceste facultati, cand vor dori si vor invata vor fi magistrati in viitor. Si acestia, daca vor avea de-a face cu un ministru care le spune ca o lege nu li se aplica tuturor bugetarilor, si doar selectiv, vor face alt protest. ii dam afara si pe aia si tot asa?

# Edelweiss date 6 October 2016 14:20 +4

Mă ..., tocmai asta e că absolvenții celor 6 facultăți de top NU AU LOC ÎN SYSTEM de beizadelele comunistoide și netoții seuristoizi, LZȘ (Licențiați de Ziua a Șaptea) la Sfredelu Haret, Creștină, Hyperion, Dunărea din Aval, Goldiș, Româno-americană, Româno-keniană, Româno-ugandeză, Româno-inuktitut sau alte asemene Factorii de diplome din categoria urdorilor academice, inventate pentru dotarea maimuțelor urlătoare cu diplome tiefdruck frumos colorate, lucioase, fără nici o relevanță în ceea ce privește intelectualismul și profesionalismul, numai bune de flendurit în mâini și de utilizat în mod unic și igienic într-o situație de stringență fiziologică.

# Tica date 5 October 2016 20:09 +13

Frectie la picior de lemn. Pruna , un rebut atat uman cat si profesional, nu va pleca pana la alegeri. Motivul este foarte simplu : ea personal ( ca dealtfel si madam Kovesi ) au un vot in alb de la inalta poarta. Acesta este motivul pentru care si Ciolos nu misca in front in ceea ce o priveste pe madam tescovina!

# Asociația magistraților din romania date 5 October 2016 20:18 +18

O mani******toare a opiniei publice.. cum poate sa spună așa ceva..nu exista in România nici un fost magistrat care sa aibă pensie de peste 25000 euro... o neobrăzarea.. o mincinoasa... o analfabeta... a făcut justiția praf.. o sa rămână in istoria cu mediocritatea ei

# Asociația magistraților din romania date 5 October 2016 20:35 +9

Pruna ori a fost mintita ori intenționat a fost dusa in eroare dar chiar și așa cât de prost sa fii sa spui așa ceva in presa.. o asemenea gogomanie..pai rad Ziariștii de tine fata....cum sa dai o asemenea declarație...pai cere de la casa de pensii numele acelui magistrat care ridica lunar 25000 euro... ma lași... poate toți 60 au 25000 euro împreuna... adică cam 18000 de persoana...asta e credibil și chiar ar putea fi adevărat...

# basicuta date 6 October 2016 07:44 +6

chiar si asa: 18000 lei pensie ? nu e cam mult !

# Adi date 6 October 2016 08:38 +1

Salarii de 3500 - 8000 si mita de alte sute de milioane. Hai ma, cantati la alta masa ca ne-am saturat de 27 de ani de voi.

# ADEVARUL date 6 October 2016 09:23 -3

PÂNĂ LA URMĂ PRUNA NU DOAR CĂ SALVEAZĂ ONOAREA GUVERNULUI TEHNO-KKAT DAR PUNE SUB SEMNUL INTREBĂRII UTILITATEA POLITICULUI,FIIND MAGISTRALĂ OBSERVATIA ACESTEIA CU PRIVIRE LA PENSIILE DE MILIARDE ALE EVIDENT ABUZATORILOR CU PRETENTII DE PENSIONARI MAGISTRATI,NICIODATĂ ALTCEVA DECÂT NIȘTE EXECUTANȚI AI POLITICIENILOR.UN BRAVO SINCER DOAMNA MINISTRU,ESTE EVIDENT PENTRU NOI TOȚI CĂ NU SUNTEȚI IN STARE SĂ REFORMATI CLICA JUDICIARĂ,DAR MACAR NU O TINEȚI DE BUNĂ...CÂTĂ VREME E NEBUNĂ,ESTE O MAFIE JUDICIARĂ IN CARE JUSTITIA A DEVENIT UN PRETEXT PENTRU IPOCRIZIE,LENE,NESIMTIRE SI TOATE RELELE...MAI PUTIN SPERAȚA.

# visatorul date 6 October 2016 09:25 +7

Daca cineva poate sa spuna un singur nume (nu 60!), de judecator care a avut salariul de 1.250.000.000 lei, ca să poată primi pensie de "peste 1.000.000.000 lei", să zică repede. Sau doamna Prună e pasionata de SF...

# Edelweiss date 6 October 2016 10:35 +1

a) livia button - ÎCCJ - declarație de avere - 247.695 RON; b) nitu tiberiu fost procuror general - declarație de avere 251.990 RON; c) lămășanu daniela - procuror general PCA Sv - declarație de avere - 198.341 Ron + 16.469 restanțe; d) martin constantin - procuror șef de secție PCA Sv. - 125.244 Ron + 171.527 Ron restanțe; e) androhovici daniela – judecător CA Sv. – 267.484 Ron salarii + restanțe; f) vicol (bucșa) gabriela – judecăcătoria de pe lângă Parchetul Diribau – 158.689 Ron. KLAR? (currency converter: 1 Ron = 10.000 Rol)

# visatorul date 7 October 2016 07:43 0

Mai trebuie sa imparti si la 12 luni, ca in declaratia de avere se trec veniturile pe tot anul. Iar de restante nu se tine seama la calculul pensiei.Gresesc eu? :sigh:

# Laura R. date 9 October 2016 13:08 +2

Si acele ”restante”salariale, dar si salariile sunt o uriașa injustiție socială pe care o finanțăm cu toții din salariile de 3000 lei. Si noi suntem intelectuali: medici, profesori, juristi, ingineri, economisti. Si un grefier are salariul mai mare decat noi, unde mai pui si chiria care nu ar trebui decontata.

# Dalia date 10 October 2016 12:09 -2

Un grefier munceste uneori mai mult decat un judecator..ca sa nu mai vorbim de profesori si functionari de primarii. Daca va uitati la admiterea la SNG sunt 20/loc si ultima medie e 8,5. In invatamant profeseaza oameni cu nota 2 la examene.

# Herta date 6 October 2016 09:44 +5

Cati magistrati din Romania isi permit sa ia un credit de 400 000 de euro asa cum si-a permis d-na ministru ?De la inaltimea acestor sume poate dumneaei viseaza la o pensie de 100 000 de lei pe care nu o are nimeni .Cat mai continuati cu aceasta minciuna in toata media d-na ministru?

# Marin ŢULUŞ; Olt date 6 October 2016 10:33 -1

Cum să nu  fiţi bugetari de lux  doamna judecător? Se observă averile  dvs. , salariile şi pensiile colosale,aşa cum a declarat chiar postul Realitatea TV ieri  şi aşa  cum ştim mulţi dintre  noi  cei care  am profesat  avocatura în structura  Bota.Însă, se poate considera  că acest ministru a dat  dovadă de un profesioanlism desăvârşit   cu privire la demascarea acestor  situaţii din sistemul judiciar. Nu puteţi  să  vă judecaţi  între voi  şi  să vă daţi drepturi unii altora, ar fi  chiar  un  conflict  de interrese,dar   şi mai rău  se obvservă  că nu doriţi  să mai lucraţi  contrar legii  şi  sunteţi împotriva deconspirării faptelor nelegale ale unor  colegi de-ai  dvs. de către DNA,care  au nenorocit  foarte mulţi cetăţeni. Mai mult, aţi impus  ca avocaţii din structura UNBR Bota  să nu fie  lăsaţi  să profeseze  împotriva legii   şi chiar  a RIL-ului, ştiintific  prin dispoziţia sa  nu şi în practicaua(motivarea) sa.Se  dovedeşte că  nu aveţi credinţa  unui adevărat magistrat!

# MARIA date 6 October 2016 10:58 0

Salariile date de UNJR sunt reale: intre 3000-8000 lei la judecatorii Salariul e standard, asta nu zice nimeni: adica nu se platesc ore suplimentare, lucrul de sambata/duminica , sarbatori legale, noaptea ( si atunci se judeca: masuri preventive,ordine de protectie etc). Daca intr-o instanta e prevazut un nr.de 5 judecatori si functioneaza doar doi ( celelalte locuri fiind vacante), acestia muncesc pe 5 norme fara niciun ban in plus la salariu . Deci un magistrat are un salariu fix indiferent cat munceste. Cei care au contracte de munca sunt favorizati, angajatorii sunt obligati sa plateasca ore suplimentare, sporuri, etc. Aici- nimic. In aceste conditii , salariile vi se mai par la fel de mari?

# Radu date 9 October 2016 13:18 +2

La 8000 lei se adauga tot felul de sporuri si indemnizatii pe care vi le-ati stabilit peste lege, prin hotarari judecatoresti. Puteti avea pretentii de salarii la nivelul UE cand toate categoriile profesionale din tara asta ajung la acest nivel. Nu sunteti mai presus de lege. Este firesc sa aruncati cu noroi in ministrul Pruna, dar nu mai merge sa va finantam noi, restul prostilor, salarii, indemnizatii, pensii, chirii peste nivelul salariilor primite de celelalte categorii profesionale. Raspundere nu aveti, numai drepturi! Daca vi se pare ca in Germania un judecator are salariul mai mare, mergeti acolo, asa cum au facut medicii care au un salariu de mizerie comparativ cu magistrati, politisti, armata si servicii.

# MARIA date 10 October 2016 13:34 -1

Nu draga, 8000 lei ar fi maximul ce poate fi luat de un judecator de la judecatorie (cu gradul aferent,evidet) In care sunt incluse toate sporurile ( care, de fapt, nu mai exista din 2010). Si spune-mi te rog, ce medic lucreaza la stat mai mult de 6 ore? Si ce salariu ia pentru aceste 6 ore? Si dupa aceea, lucreaza in privat cat poate si-si rotunjeste veniturile. Fa un exercitiu de matematica si imparte salariul mediu/categorie profesionala la orele efectiv lucrate/an . Interesant ce iese , nu? Tine cont ca , asa cum ziceam, aici nu se plateste nimic in plus fata de salariul standard ( nici ore suplimentare-si sunt enorm de multe, nici lucrul de sambata,duminca,noaptea, nici cumulul de functii-sau,mai bine zis nici prestarea a 3-4 norme de munca/judecator atunci cand in judecatoria in care functioneaza sunt locuri vacante)

# Radu date 10 October 2016 18:33 0

ok

# ?????? date 6 October 2016 11:07 0

Considerati totusi ca pensia maxima din sistemul bugetar ar trebui sa fie undeva pe la nivelul salariului mediu pe economie ? Observati ca si un asmenea nivel ar fi unul destul de ridicat in conditiile in care ar fi necesare contributiile platile de 3-4 salariati ,care au un salariul mediu oe economie, pentru a se achita pensia unui pensionar al sistemului bugetar care ar primi o pensie de nivelul unui salariu mediu pe economie ? Considerati ca o astfel de masura ar stimula si incurajarea economisirii si  a investirii bine chibzuite din veniturile realizate, pentru cei ce s-ar afla in asteptarea varstei de pensionare ?

# MARIA date 6 October 2016 11:08 +3

Si cei care vorbiti despre ,,mita"pe care magistratii ar lua-o si generalizati anumite derapaje din sistem, chiar credeti ca TOTI magistratii sunt corupti si de rea-credinta?Padure fara uscaturi nu este, dar asta nu inseamna ca restul arborilor nu sunt verzi. De ce nu-i vedeti si pe cei care muncesc pe branci, tacuti, incercand sa aplice cat mai corect si bine legi facute prost si sa ,,descalceasca"situatii generate de legislatia asta nebuna, imensa, contradictorie, imprevizibila? Pe cei care aplica dreptul cu buna credinta si spera ca va veni si ziua in care aceasta profesie sa fie vazuta cu adevarat asa cum este, nu cum a fost prezentata in ultima vreme

# Herta date 6 October 2016 12:32 +1

da' Pruna e magistrat? auzisem ca a fost avocet/actualmente lucreaza pe la Bruxelles ... nu de alta, da' sa nu murim prosti ... de asta intreb ... ia zi-ne tu :-| :-| :-|

# pelin date 6 October 2016 14:00 +5

IN PRIVINTA R.PRUNA LUCRURILE SUNT GRAVE.Jurnalistul OCTAVIAN HOANDRA,aflat cu ceva timp in urma la Realitatea TV.emis,"jocuri de putere"scotea in evid.unele evenimente,referindu-se la R.Pruna relatand:Moldova a hoatarat eliberarea din puscarii a detinutilor cu pedepse mici,dvs.doamna ministru,ati declarat ca nu este o solutie asta.De ce,d-na ministru,nu e o solutie?Va patati mainele de sangele altor oameni?Ce popor suntem noi?Pe cine reprezentati dvs.,niste oameni de la Bruxelles,care daca ar sti ca oamenii sunt torturati de noii tortionari,nu v-ar ierta?Sunteti bine?Sunteti fericita?Va distrati seara cu prietenii?In timp ce oamenii mor in puscarii.Cata dreptate avea acest jurnalist,dar cine sa-i raspunda?Madam PRUNA care-i cu capul in nori,lipsita de responsabilitate si bunul simt!!!!!!!!!

# lasa pelin, nu mai plange date 6 October 2016 15:09 -2

ca se schimba guvernu' in 2-3 luni ... si stralucitii care vor veni vor rezolva de indata problema ... ca si in ultimii 25 de ani :D :D :D putintica rabdare mon cher

# Edelweiss date 9 October 2016 14:21 -1

Probatio probatissima: „Topul ”nababilor cu robă” de la Curtea de Apel Cluj. Ce sume imense au încasat judecătorii în anul 2014” /// Valentin Mitea (secția I civilă, vicepreședinte CA Cluj, fost președinte până la 1 ianuarie 2015) – 455.960 lei (129.300 din salarii +326.660 din hotărâri). Acesta a câștigat cel mai bine dintre magistrații clujeni și în 2013. Delia Purice (secția penală) – 449.911 lei (117.292 + 332.619) Denisa Băldean (secția I civilă, actual președinte al Curții, fost vicepreședinte) – 435.212 lei (124.901 + 310.311) Danusia Pușcașu (secția a II-a civilă) – 404.006 lei (123.898+280.108) Ana Ionescu (secția I civilă) – 395.000 lei (117.292 lei + 277.708 lei) Virgil Andreieș (secția penală) – 393.786 lei (114.847+278.939) Traian Dârjan (pensionat anul acesta ) – 392.530 lei (122.076 +270.454) Luminița Hanzer (secția penală) – 387.703 lei (114.840+272.863) [...] /// pentru conformitate: http://www.evz.ro/topul-celor-mai-mari-venituri-ale-magistratilor-romani.html

# Edelweiss date 9 October 2016 14:22 -1

„Iure naturae aequum est neminem cum alterius detrimento et iniuria fieri locupletiorem” Imagine aici: http://tazmaniandemoon.blogspot.ro/?zx=d1c7df7cb8674e44

# Smithd143 date 10 January 2017 08:50 0

Hello, always i used to check blog posts here in the early hours in the daylight, dge******addckgeddgk

# Smithk272 date 10 January 2017 08:50 0

with people like one to grant visibly all of that numerous po******ces would am inflicted with sold for electronic ebook to create selected jumps in favor of their unique terminate, mainly right away addaabeeeeadbgee

# Smitha814 date 10 January 2017 08:51 0

Hi, Neat post. There's a problem with your site in internet explorer, would test this IE still is the market leader and a good portion of people will miss your excellent writing because of this problem. ckg******gdgekadabea

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva