21 September 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORII PATRIOTI NU ACCEPTA JUGUL UE – Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului: “Comisia Europeana doreste reinstaurarea unei justitii abuzive, sub controlul serviciilor de informatii, si transformarea Romaniei din democratie in securocratie... Comisia Europeana demonstreaza un vadit dispret fata de respectarea drepturilor fundamentale ale romanilor... AJADO condamna astfel de recomandari ce risca sa conduca la reinstaurarea unui stat totalitar”

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 October 2019 11:43
Vizualizari: 10827

Ordinele traste de la stapanii Romaniei de la Bruxelles prin ultimul Raport MCV urmaresc reinstaurarea unei justitii abuzive, care sa se afle sub controlul serviciilor de informatii, dar si transformarea Romaniei din democratie in securocratie. Ingrijorarile au fost exprimate public, joi, 24 octombrie 2019, de Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului (AJADO), condusa de judecatoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea (foto), cea care, alaturi alti magistrati care fac parte din aceasta organizatie, au fost victimele tocmai unei justitii abuzive si a unui sistem opresiv aflat sub controlul serviciilor, toti fiind hartuiti ani de zile de catre DNA si in final achitati.


AJADO face o scurta dar cat se poate de corecta analiza a odiosului Raport MCV, explicand prin intermediul unui comunicat de presa remis Lumea Justitiei, ca recomandarile formulate Comisia Europeana dovedesc un profund dispret fata de respectarea drepturilor fundamentale ale romanilor. Iar acest din urma aspect este dovedit atat prin dorinta politrucilor de la Bruxelles de a impune Romaniei un sistem mai robust de supraveghere a cetatenilor, cat si prin nepasarea Comisiei Europene in legatura cu imixtiunea nepermisa a serviciilor de informatii in actul de justitie, imixtiune realizata prin intermediul celebrelor protocoale incheiate cu PICCJ, ICCJ, CSM sau Inspectia Judiciara.

In acest context, Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului solicita autoritatilor sa ia oficial pozitie impotriva recomandarilor Comisiei Europene prin care se doreste reinstaurarea unui stat totalitar in Romania. Pe de alta parte, AJADO da asigurari ca va intreprinde toate actiunile prevazute de lege pentru a se asigura ca drepturile si libertatile romanilor sunt respectate si protejate.

Iata comunicatul AJADO:

Comisia Europeana doreste prin MCV reinstaurarea in Romania a unei justitii abuzive, aflata sub controlul serviciilor de informatii, si transformarea Romaniei din democratie in securocratie

Raportul MCV privind Romania, publicat de Comisia Europeana pe 22 octombrie 2019, dovedeste, o data in plus, atat subiectivismul si prejudecatile expertilor europeni, cat si dispretul acestora pentru respectarea drepturilor fundamentale ale romanilor de catre institutiile de represiune ale statului roman.

Printre o serie de recomandari si comentarii nefondate din cadrul acestui raport MCV – care denota ignorarea atat a problemelor reale din justitia romaneasca, cat si a respectarii drepturilor fundamentale ale romanilor, a Constitutiei Romaniei si a Tratatului UE –, Comisia Europeana recomanda transformarea Romaniei din 'democratie' in 'securocratie', in care serviciile de informatii sa supravegheze si 'mai robust' romanii, iar justitia sa reintre sub controlul serviciilor de informatii, asa cum a fost in perioada comunista.

Pentru cei care nu sunt familiari cu termenul, 'securocratie' (mai cunoscut si sub numele de 'securitocratie' sau 'counter-intelligence state') se refera la statul in care serviciile de informatii penetreaza si impanzesc toate institutiile din societate, inclusiv armata. Termenul a fost aplicat de istorici si comentatori politici cand s-au referit la fosta Uniune Sovietica, fosta Republica Democrata Germana, Cuba dupa revolutia din 1959, Irak-ul sub Sadam, Rusia post-sovietica sub Putin, Africa de Sud in anii ’80 sau tari din America de Sud, aflate sub conducerea diferitelor 'junte' militare.

Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului (AJADO) va analiza in detaliu raportul MCV si va publica concluziile, pana atunci, insa, atrage public atentia asupra urmatoarei recomandari a Comisiei Europene de o gravitate deosebita pentru contextul intern specific Romaniei, cu consecinte grave asupra democratiei, statului de drept si drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului:

'Comisia isi reitereaza sugestia formulata anterior ca experienta altor state membre ar putea fi utila pentru crearea unui sistem mai robust de masuri de supraveghere tehnica utilizate de organele de urmarire penala si de colaborare intre serviciile de informatii si organele de urmarire penala, care este esentiala pentru anchetarea infractiunilor grave, cum ar fi terorismul sicriminalitatea informatiica'.

Ceea ce Comisia Europeana recomanda este reimplementarea a ceva ce a fost declarat neconstitutional, deoarece exact sub pretextul luptei cu terorismul, cu criminalitatea informatica si sub pretextul apararii securitatii nationale serviciile secrete din Romania s-au implicat nelegal in administrarea justitiei, astfel cum a constatat CCR.

1. Crearea unui sistem si 'mai robust' de supraveghere in masa a romanilor

In contextul in care Romania are zeci de mii de mandate de supraveghere tehnica, cerute de procurori, si mii de mandate pe siguranta nationala, cerute de serviciile de informatii, si care sunt aprobate anual aproape in totalitate de catre judecatori, fapt ce dovedeste ca nu exista un control jurisdictional efectiv din partea instantelor, recomandarea Comisiei Europene de a crea un sistem si 'mai robust' de supraveghere in masa a romanilor, adica o incalcare si mai brutala a vietii private a cetatenilor, demonstreaza dispretul acestei institutii europene pentru drepturile si libertatile fundamentale ale romanilor.

In loc sa isi exprime ingrijorarea cu privire la incalcarea drepturilor fundamentale ale romanilor ori la independenta instantelor in raport cu procurorii sau serviciile de informatii – in conditiile in care judecatorii admit in proportie de aproape 100% cererile acestora in materie de interceptari si supravegheri –, Comisia Europeana recomanda constituirea unui sistem de supraveghere chiar 'mai robust' decat cel actual.

Reamintim ca, in cauza Iordachi si altii contra Moldovei, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a retinut urmatoarele:

'Curtea mai noteaza ca, in anul 2007, instantele judecatoresti moldovenesti au autorizat aproape toate solicitarile de interceptare facute de catre organelede urmarire penala. Deoarece acest numar de autorizatii este neobisnuit de mare, Curtea considera necesar sa sublinieze ca interceptarea convorbirilor telefonice este o ingerinta foarte grava in drepturile unei persoane si ca doar motive foarte serioase bazate pe o banuiala rezonabila ca persoana este implicata intr-o activitate criminala grava ar trebui puse la baza autorizarii acesteia. (…) In opinia Curtii, acest lucru este ingrijorator, mai ales având in vedere procentajul foarte inalt al autorizatiilor eliberate de judecatorii de instructie. Pentru Curte acest lucru ar putea, in mod rezonabil, indica faptul ca judecatorii de instructie nu iau in consideratie necesitatea de a justifica, in mod obligatoriu, autorizarea masurilor de supraveghere secreta.'

Situatia este similara in Romania, anual fiind aprobate de instante zeci de mii de autorizatii pentru supravegheri tehnice cerute de procurori, carora li se adauga alte mii de autorizatii pentru mandate pe siguranta nationala emise in regim de secret de stat, la cererea serviciilor de informatii.

Comisia Europeana demonstreaza, prin aceasta recomandare, un vadit dispret fata de respectarea drepturilor fundamentale ale romanilor, fara de care nu exista nici democratie, nici stat de drept.

2. Colaborarea intre serviciile de informatii si organele de urmarire penala

Dupa ce Comisia Europeana se spala pe maini de intruziunea ilegala si neconstitutionala a serviciilor de informatii in justitie, pe motiv ca 'modul de functionare a serviciilor de informatii nu tine de competenta UE si nu intra in sfera obiectivelor de referinta ale MCV', aceeasi Comisie vine si recomanda sa existe 'colaborare intre serviciile de informatii si organele de urmarire penala', exact cum era in perioada comunista si cum s-a perpetuat pana in 2018, cand prin decizia CCR protocoalele secrete au fost declarate neconstitutionale.

Aceasta recomandare adresata Romaniei, care a avut unul dintre cele mai opresive regimuri comuniste din Europa de Est, denota ignoranta Comisiei Europene fata de represiunea comunista din Romania si dispretul acesteia fata de respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor.

Comisia Europeana pretinde ca nu e de competenta ei sa comenteze cu privire la modul de functionare a serviciilor de informatii din Romania, cand de fapt discutia este despre functionarea JUSTITIEI sub influenta serviciilor de informatii.

Comisia Europeana nu a manifestat, prin rapoartele anterioare, nici o ingrijorare fata de independenta unei justitii care a incheiat protocoale secrete la cel mai inalt nivel cu SRI – prin CSM, IJ, ICCJ si PICCJ –, desi aceste protocoale au afectat intr-o maniera de o gravitate fara precedent independenta judecatorilor si procurorilor.

Nici o ingrijorare nu a starnit Comisiei Europene nici faptul ca justitia din Romania a devenit 'camp tactic' pentru SRI, nici ca SRI isi pastra interesul/atentia pana la finalizarea fiecarei cauze.

Dincolo de dubla masura si ipocrizia expertilor europeni, ceea ce Comisia Europeana recomanda Romaniei, pe langa faptul ca arata dispret fata de respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, va transforma Romania dintr-o democratie (cat inca mai e) intr-o securocratie, asa cum este Rusia lui Putin azi.

Cine nu invata din greselile trecutului e condamnat sa le repete! A aplauda aceste recomandari ale Comisiei Europene de reinstaurare a colaborarii dintre servicii si justitie intr-o tara care a trait experienta totalitarismului, a cunoscut rolul distrugator al Securitatii, si, recent, a cunoscut efectele profund nocive ale ingerintei serviciilor de informatii in justitie, inseamna a nu fi invatat nimic nici din represiunea comunista si nici din ce inseamna democratia cu adevarat.

AJADO condamna astfel de recomandari ale Comisiei Europene, ce risca sa conduca la reinstaurarea unui stat totalitar in Romania, si solicita institutiilor romane competente sa ia oficial pozitie impotriva acestora.

AJADO va intreprinde orice actiune in limitele prevazute de lege pentru a se asigura ca drepturile si libertatile cetatenilor din Romania sunt respectate si protejate”.

Comentarii

# BraunPetru date 24 October 2019 18:58 +6

Deci dictatură nneocomunistă-nazistă..urgent RO EXIT

# traian-gogu sorca date 24 October 2019 21:15 +3

NU ... NU TREBUIE SA FACEM NIMIC DIN CE NE SPUN ``STAPANII DE LA BRUXELLES`` SUNTEM UN STAT INDEPENDENT, SUNTEM O NATIUNE DESINE-STATATOARE CIVILIZATA SI DEMOCRATA ! TRATATUL CU U.E. NU NE OBLIGA SA FIM ``SCLAVI`` ! DECI...

# Valter Cojman date 25 October 2019 04:30 0

RoExit e singura soluție demnă pentru România. Doar așa va fi stat național, independent, suveran, unitar și indivizibil. România nu are ce căuta în cloaca plină de corupție și fascism al celui de al IV-lea Reich, numit și UE.

# qawHaq date 28 October 2019 10:37 +1

Capra râioasă, cu coada pe sus. Ruşinea asta de aşa-zisa justiţie română e doar o caricatură tragică a unei justiţii potenţiale. Nici nu ştii cum să numeşti o adunătură de golani în robe, care-şi pun interesele mărunte înaintea cinstei, onoarei şi actului de justiţie. Râme bolşevice. :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.09.2024 – Poeziile judecatoarei care a transformat o femeie intr-un barbat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva