21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JUDECATORII VOR SCHIMBARI IN LEGILE JUSTITIEI – UNJR i-a scris ministrului Tudorel Toader: “Actualele legi au nevoie de ajustari si completari pentru ca justitia sa poata raspunde actualelor nevoi si realitati din societate... Modificarea este necesara si reprezinta un moment crucial pentru justitia si societatea romaneasca... Suntem de acord cu o parte din propunerile pe care le-ati facut... Exista insa si propuneri care vor avea efecte contrare celor dorite... Avem si noi o serie de propuneri”

Scris de: G.T. | pdf | print

28 August 2017 15:20
Vizualizari: 10989

Veste proasta pentru propagandistii care sperau ca asociatiile magistratilor se vor opune modificarii Legilor Justitiei. Acestea trebuie schimbate, astfel incat ele sa raspunda actualelor nevoi din societate. Afirmatia apartine Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, condusa de judecatoarea Dana Girbovan de la Curtea de Apel Cluj (foto). Si nu e doar atat. UNJR se declara de acord si cu o parte dintre propunerile facute de ministrul Justitiei Tudorel Toader.

Precizarile au fost facute intr-o scrisoare pe care UNJR i-a trimis-o, luni 28 august 2017, ministrului Justitiei Tudorel Toader. Cu aceasta ocazie, UNJR arata insa ca anumite propuneri pe care Toader le-a facut nu ar fi tocmai potrivite, iar Uniunea va trimite la randul ei propuneri de modificare a Legilor Justitiei. In acest sens, UNJR ii solicita ministrului Tudorel Toader sa precizeze data pana la care se pot trimite comentarii la propunerile de modificare a Legilor Justitiei, dar si data la care proiectul va fi trimis spre avizare la CSM.


Iata scrisoarea UNJR:

Domnului Tudorel Toader

Ministrul Justitiei

Stimate domnule ministru,

In conferinta de presa din data de 25 august 2017 ati afirmat ca, prin dezbaterea publica pe care ati generat-o, ati dori ca toti cei interesati 'sa se exprime cu privire la fiecare propunere de modificare in parte' a legilor justitiei, motiv pentru care va solicitam sa comunicati public data pana la care se pot trimite comentarii cu privire la propunerile pe care le-ati facut.

De asemenea, va solicitam sa comunicati public si data la care, dupa ce veti avea in vedere reactiile la propunerile pe care le-ati pus in dezbatere, preconizati sa trimiteti proiectul pentru avizare la CSM.

Modificarea legilor justitiei este necesara si reprezinta un moment crucial pentru justitia si societatea romaneasca. Vechi din 2004, cu modificari ulterioare, actualele legi ale justitiei au nevoie de ajustari si completari pentru ca justitia sa poata raspunde actualelor nevoi si realitati din societate. Asa cum am spus in scrisoarea anterioara, dorim sa ne implicam cu intreaga experienta in acest proiect necesar pentru o mai buna functionare a justitiei.

In ceea ce ne priveste, suntem de acord cu o parte din propunerile de modificare a legilor justitiei pe care le-ati facut.

Exista insa si propuneri care vor avea efecte contrare celor dorite, motiv pentru care vom veni cu solutii alternative sau de imbunatatire a acestora.

Pe langa propunerile pe care le-ati facut, avem si noi o serie de propuneri de modificare pe care dorim sa le facem si ne asteptam sa fie incluse in proiectul pe care-l veti trimite la CSM. Aceste modificari vor ajuta atat la intarirea independentei judecatorilor si la cresterea calitatii actului de justitie, cat si la o mai buna protejare a drepturilor si libertatilor cetatenilor.

Subliniem, de asemenea, ca rezolvarea problemelor din justie implica si gasirea de solutii pentru degrevarea instantelor, Romania fiind una din tarile cu cel mai mare numar de dosare pe cap de locuitor. O astfel de degrevare necesita atat masuri legislative, cat si logistice si de personal, solutii care vor trebui gasite in viitorul apropiat. Problema volumului mare de dosare pe instante a fost subliniata si in Memorandumul privind justitia adoptat de adunarile generale ale instantelor in octombrie 2016.

Elaborarea legilor justitiei trebuie sa fie rezultatul unui efort comun al celor care fac legi, le aplica si li se aplica.

Din acest motiv, o perioada prestabilita clara pentru dezbatere ar da oportunitatea celor interesati ca, dupa analize si consultari, sa vina cu comentarii si sugestii la propunerile pe care le-ati facut, pentru ca acestea sa fie avute in vedere la elaborarea proiectului de lege propriu zis.

Va solicitam, in consecinta, sa ne comunicati data pana la care se pot trimite comentarii la propunerile pe care le-ati facut si data la care preconizati ca, dupa analizarea comentariilor primite, veti trimite proiectul de lege pentru avizare la CSM.

Cu stima,

Judecator Dana Girbovan

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania

Comentarii

# DODI date 28 August 2017 16:41 +14

Cam așa trebuia să sune și poziția celor de la CSM și parchete (chit că ei nu au decât rol de spectatori în piesă). Pe câtă vreme ciolanis a gândit cu voce tare și a rostit discursul pregătit de consilieri cu cel puțin 4 luni înainte de a apariția legii. Rolul atitudinii mârșave a lui ciolanis a fost reanimarea leprelor de la USR și a lobotomizaților care, în lipsa unor preocupări intelectuale și civice, își pierd serile în piața Victoririei, bătându-se cu cărămida în piept că reprezintă națiunea română. Tineri frumoși și liberi de orice doză de bun simț național. Din cauza lipsei lor de cultură și simț patriotic nici realizează că sunt mani******ți. Și când te gândești că majoritatea sunt folosiți gratuit pe post de carne de tun.

# Justitia este discriminatorie date 28 August 2017 16:49 +4

Oamenii și-au pierdut încrederea în justiție,  în judecatori în primul rand ( întrucât ei sunt cei care dau sentințele,  ei aproba sau dezaproba ce zice procurorul,ei au puterea de a decide) asa ca nu mai încercați sa dați vina voi doar pe procurori. Judecătorii,  procurorii, avocații sunt toți băgați în aceeași oala cu c****t. Sentințele NU SUNT CORECTE  .unul ia suspendare altu pe aceeași fapta ia 5 ani, dacă dai șpagă iei suspendare, dacă faci parte din mafie iei NUP, dacă nu dai șpagă iei ani grei de pârnaie cu sau fără probe. Justitia în România se face DISCRIMINATORIU.  HAIDEȚI DOMLE ODATĂ CU CEI CARE AU INTRAT FĂRĂ ORNISS ÎN SIPA. așteptați prescrierea?  Sa plătească toți magistrații dacă dau sentințele greșit,  sa plătească financiar, cu profesia și cu libertatea. 

# MIRA date 28 August 2017 20:34 0

:-* Dna.Garbovan si dna. Baltag sunt judecatori ADEVARATI .Judecatorii ADEVARATI nu se tem de legile justitiei Numai "acoperitii"se tem fiindca stiu meserie pana la "genunchiul broastei" iar noile legi vor demasca impostura.

# alex date 28 August 2017 21:50 0

Ce-or sa faca absolventii de drept care nu au pile sa devina avocati, daca n-o sa se mai poata duce la INM?

# consiliul unjr date 29 August 2017 14:18 +2

Girbovan se baga in seama numai sa prinda si ea o pozitie in vreo comitie care sa-i permita deplasari si chefuri la Bucuresti. Asa a facut si cu comisia SIPA, asa face si acum. Gospodina tunsa baieteste nu mai pacaleste pe nimeni: cere niste protocol gratis si fuge de dosare si de munca.

# MIRA date 29 August 2017 18:40 -1

;-) Daca si dna.Garbovan arata a gospodina,insemna ca nu ati vazut in viata vietilor voastre o gospodina.Ca niste gospodine gospodine arata foarte multe (prea multe dupa gustul meu...) "doamne" de la ICCJ

# V date 31 August 2017 13:20 0

Despre "reprezentanta CE" care se exprima ea in legatura cu legile justitiei ... CV pe scurt Născută la 24 septembrie 1966, Angela Filote - originară din Bârlad - a absolvit Facultatea de Comerţ, din cadrul ASE. A urmat apoi numeroase cursuri, seminarii şi specializări, printre care studiile postuniversitare ale SNSPA şi un master în Filosofia Relaţiilor Internaţionale la Amsterdam. Timp de doi ani a lucrat ca jurnalist, la „Evenimentul Zilei" şi „Express Magazine". La capitolul limbi străine, pe lângă franceză şi engleză, a început să înveţe turca şi araba în perioada în care a lucrat în Turcia şi Egipt. Citeste mai mult: adevarul.ro/international/europa/angela-filote-romanca-varful-ue1_50ada9a47c42d5a66398df33/index.html Uh ... Ciolos ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva