16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORUL OBSEDAT DE 69 ARE RECHIZITORIU – Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara pe judecatorul Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov pentru ciudatele postari de pe Facebook in care amintea repetat numarul “69”, asimilat unei pozitii sexuale. Acuzatia: manifestari care aduc atingere prestigiului Justitiei. Mihai Radu Roman: “Ceea ce nu lingem la timp – nu vom linge niciodata!... Ma doare mana din umar. Ca-i dau in cap fara numar?” (Postarile)

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 August 2021 14:47
Vizualizari: 9944

Judecatorul obsedat de 69 are rechizitoriu. Este vorba despre judecatorul Mihai Radu Roman (foto) de la Tribunalul Ilfov, care a fost trimis in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara. Cauza priveste ciudatele postari de pe Facebook in care judecatorul Roman facea trimitere obsesiv la numarul 69. Un numar care are conotatii sexuale, semnificand o pozitie sexuala.Conform informatiilor Lumea Justitiei, judecatorul Radu Mihai Roman de la Tribunalul Ilfov este acuzat de posibila comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit.a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Trimiterea in judecata disciplinara a judecatorului Mihai Radu Roman are loc dupa ce Inspectia Judiciara a fost sesizata de presedintele CSM Bogdan Mateescu, acesta sesizandu-se la randul sau in urma unui articol publicat in aprilie 2021 de Lumea Justitiei.


Concret, Lumea Justitiei a atras atentia asupra unor postari extrem de ciudate facute pe Facebook, pe un profil care ar apartine judecatorului Roman, in care se mentioneaza obsesiv numarul 69. Un numar despre care se stie ca are inclusiv conotatii sexuale. De altfel, in paralel cu postarile in care se face trimitere la “69”, sunt publicate si anumite textulete ce pot fi interpretate ca avand o evidenta tenta sexuala.

Asa cum am precizat si la acea data, postarile sunt in opinia noastra nepotrivite pentru un magistrat, ele putand afecta imaginea si prestigiul Justitiei, dupa cum Inspectia Judiciara a stabilit. De asemenea, trebuie spus ca respectivele postari (care ulterior au fost sters) au fost publicate pe un profil intitulat “Radu Radu”, cu poza judecatorului Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov, profil ce era public si nu destinat doar prietenilor, putand fi accesat de orice persoana. In plus, cine a intrat pe profilul de Facebook “Radu Radu” a putut vedea like-uri si comentarii facute de alti magistrati din tara.


Judecatorul obsedat de 69 mai are doua sanctiuni


Amintim ca in trecut judecatorul Radu Mihai Roman de la Tribunalul Ilfov a mai fost sanctionat disciplinar de doua ori de catre CSM.

In aprilie 2017, Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a dispus sanctionarea lui Mihai Radu Roman cu avertisment pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - “manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”.

Un an mai tarziu, in iunie 2018, acelasi judecator Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov a fost sanctionat disciplinar de Sectia pentru judecatori a CSM cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 10% pe o perioada de doua luni, pentru comiterea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. h) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - “intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”.

 


Iata postarile de pe profilul care ar apartine judecatorului Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov, in care apare obsesiv “69”:

 


Comentarii

# Captzana date 10 August 2021 17:20 -4

I-a dat in cap …. Pana l-a durut umarul. Asa hal de judecator …

# Gicu date 10 August 2021 18:17 +10

Bravo tata! Respect Mateescu. Cum a trecut asta de interviu?

# Jana date 22 August 2021 14:22 0

Cel mai bine ar fi, sa se pensioneze pe caz de boala .Are anumite afecțiuni neurologice.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva