17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORUL OBSEDAT DE 69 SI-A AFLAT PEDEAPSA – Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov a fost sanctionat disciplinar cu retrogradarea la Judecatoria Buftea pentru manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei. Roman a fost trimis in judecata disciplinara pentru postarile in care aparea constant cifra 69, specifica unei pozitii sexuale: “Ia ganditi-va cat de bun ar fi fost un 69” (Postarile)

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 December 2021 19:19
Vizualizari: 12099

Verdict in dosarul in care Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara pentru judecatorul Mihai Radu Roman (foto) de la Tribunalul Ilfov pentru o serie de postari ciudate in care facea trimitere in mod obsesiv la 69, cifra cu conotatie sexuala, asimilata unei pozitii sexuale.


 

Judecatorul Mihai Radu Roman a fost sanctionat disciplinar luni, 13 decembrie 2021, pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Concret, Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a dispus retrogradarea profesionala a lui Roman la Judecatoria Buftea. Decizia a fost luata in majoritate, existand opinii separate in sensul excluderii din magistratura si in sensul reducerii indemnizatiei.

 

Amintim ca dosarul si rechizitoriul disciplinar al judecatorului Roman au fost intocmite dupa ce Lumea Justitiei a atras atentia asupra postarilor acestuia de pe pagina sa de Facebook (vezi foto la finalul articolului), in care pe langa referirile la cifral 69 apareau si comentarii cu tenta sexuala. Trebuie spus ca respectivele postari (care ulterior au fost sterse) au fost publicate pe un profil intitulat “Radu Radu”, cu poza judecatorului Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov, profil ce era public si nu destinat doar prietenilor, putand fi accesat de orice persoana. In plus, cine a intrat pe profilul de Facebook “Radu Radu” a putut vedea like-uri si comentarii facute de alti magistrati din tara.


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara:


“Cu majoritate,

Respinge exceptia nulitatii absolute a actiunii disciplinare invocata de parat, ca neintemeiata.

Cu unanimitate,

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Roman Mihai Radu – judecator in cadrul Tribunalului Ilfov.

Cu majoritate,

In baza art.100 lit.d1 ) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Roman Mihai Radu – judecator in cadrul Tribunalului Ilfov, sanctiunea disciplinara constand in 'retrogradarea din gradul profesional de tribunal in gradul profesional de judecatorie' si continuarea activitatii in cadrul Judecatoriei Buftea pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. a) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul admiterii exceptiei nulitatii absolute a actiunii disciplinare prin prisma efectelor Hotararii Marii Camere a Curtii de Justitie a Uniunii Europene pronuntata la data de 18.05.2021.

Cu opinie separata doar in ceea ce priveste individualizarea sanctiunii, respectiv in sensul aplicarii domnului Roman Mihai Radu – judecator in cadrul Tribunalului Ilfov a sanctiunii disciplinare constand in 'excluderea din magistratura' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu opinie separata doar in ceea ce priveste individualizarea sanctiunii, respectiv in sensul aplicarii domnului Roman Mihai Radu – judecator in cadrul Tribunalului Ilfov a sanctiunii disciplinare constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pentru o perioada de 1 an' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.


Iata postarile de pe profilul care ar apartine judecatorului Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov, in care apare obsesiv “69”:

 


Comentarii

# MN date 13 December 2021 19:50 +223

il cunosc pe asta am avut un proces la el la Trib. Buftea. saracu de el, numai ca problema este foarte grava ca iti distruge tie viata prin sentinta data. in rest sa aud ca il faulteaza si din judecatorie, eu ii doresc sa fie din nou executat cat mai repede

# Quetzalcoatl date 13 December 2021 21:28 +2

Nu am înțeles.Distruge viața prin dura lex sed lex sau prin soluții neconforme cu probele sit cu legea?

# coco date 14 December 2021 00:40 +1

Postarile astuia mi se par mai grave decat cele ale lui Danilet..Nu trebuia dat afara si asta din magistratura ?!?

# marin date 14 December 2021 09:55 +3

a comis vreo infractiune? a luat vreo shpaga pentru vreun dosar? singura problema este excesul de sexualitate pe care din pacate il afiseaza pe platforme securiste "sociale", ceea ce este incompatibil cu functia publica pe care o detine. altfel, este inofensiv. pe mine ca cetatean ma intereseaza daca este un judecator drept si care aplica corect legea.... sigur ca feisbuci este o platforma securista de control a poolimii care se pare ca nu pricepe cat este de urmarita de catre cei "interesati". hai succ_escuri! in curand ne vom retrage de pe toate platformele posibile, intrucat legile securimii ceusiste reloaded sunt pe vine.... nanel fericit romani!

# Geo date 29 November 2022 23:54 0

Un obsedat

# M1000 date 6 April 2023 21:32 0

Daca stie cineva emailul lui sau ceva date de contact va rog sa mi le trimiteti

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva