11 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Judecatorul Ovidiu Stefan Toth a fost gasit incompatibil de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate. ANI: “Toth detine, simultan, atat functia de judecator in cadrul Judecatoriei Alba Iulia, cat si functia de administrator si asociat”

Scris de: E.D. | pdf | print

1 April 2013 11:51
Vizualizari: 15400

 

Agentia Nationala de Integritate, condusa de Horia Georgescu (foto), a constatat ca judecatorul Ovidiu Stefan Toth de la Judecatoria Alba Iulia se afla in stare de incompatibilitate incepand cu anul 2009. ANI a stabilit ca judecatorul Ovidiu Stefan Toth detine in timp ce este magistrat si functia de administrator si asociat in cadrul unei firme de consultanta. Judecatorul Stefan Toth se afla in stare de incompatibilitate de la data de 29 ianuarie 2009, data de la care Stefan Toth a fost numit in functia de magistrat al Judecatoriei Alba Iulia.


Potrivit unui comunicat ANI, din data de 1 aprilie 2014, Inspectorii Agentiei au constatat ca in cazul judecatorului Stefan Ovidiu Toth au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, referitor si la masurile pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice.

Legea nr. 161/2003 prevede clar ca un judecator nu poate ocupa in acelasi timp o alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior, fiindu-le interzis sa aiba calitatea de asociat, membru in organele de administrare, societati comerciale sau sa desfasoare activitati comerciale, direct sau prin persone interpuse.

Cititi aici comunicatul ANI:

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre TOTH STEFAN OVIDIU, Judecator in cadrul Judecatoriei Alba Iulia, Judetul Alba.

Sub aspect procedural, au fost indeplinite cerintele Legii nr. 176/2010, referitoare la instiintarea persoanelor evaluate, TOTH STEFAN OVIDIU fiind informat, la datele de 21.12.2010 (confirmare de primire 30.12.2010), 07.01.2013 si 21.01.2013 (confirmare de primire 29.01.2013), despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. TOTH STEFAN OVIDIU a depus la dosarul de evaluare doua puncte de vedere la datele de 14.01.2011 si 05.02.2013.

In urma evaluarilor efectuate, s-a constatat faptul ca TOTH STEFAN OVIDIU se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 29.01.2009, intrucat detine, simultan, atat functia de Judecator in cadrul Judecatoriei Alba Iulia, Judetul Alba, cat si functia de administrator si asociat in cadrul S.C. AAA CONSULTANTA & COMERT S.R.L., incalcand, astfel, dispozitiile art. 101, art. 102, lit. b) si c) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, precum si prevederile art. 5, alin. (1) si art. 8, alin. (1), lit. a) si c) din Legea nr.303 din 28 iunie 2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata.

Incepand cu data de 29.01.2009, TOTH STEFAN OVIDIU detine functia de Judecator in cadrul Judecatoriei Alba Iulia, Judetul Alba.

TOTH STEFAN OVIDIU detine in cadrul S.C. AAA CONSULTANTA & COMERt S.R.L. calitatea de asociat (20.03.2003 - prezent) si functia de administrator (20.03.2003 - 15.05.2003 si 18.04.2005 - prezent).

Astfel, au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, potrivit prevederilor art. 101, art. 102, lit. b) si c) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, ”Functia de judecator (…) este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior (…) Magistratilor le este interzis sa aiba calitatea de asociat, membru in organele de (…), administrare (…) la (…), societati comerciale (…) sa desfasoare activitati comerciale, direct sau prin persone interpuse”, precum si a prevederilor art. 5, alin. (1) si art. 8, alin. (1), lit. a) si c) din Legea nr.303 din 28 iunie 2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ”Functiile de judecator (...) sunt incompatibile cu orice alte functii publice sau private (...)”. ”(...) Judecatorilor (...) le este interzis: sa desfasoare activitati comerciale, (...); sa aiba calitatea de asociat (...) in (...) societati comerciale (...)”.

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare”.

Comentarii

# DOVEZILE PENTRU CARE KOVESI NU POATE FI NUMITA LA DNA ! date 1 April 2013 13:15 -7

HASNAUA 3 A PREZENTAT DOVEZILE PENTRU CARE KOVESI NU POATE FI NUMITA LA DNA ! Ca de fiecare data HASNAUA 3 INFORMEAZA CORECT POPULATIA SI ADUCE ARGUMENTE IREFUTABILE ! LUCREZA NUMAI PE BAZA DE DOVEZI ….Iata doveziele PREZENTATE DE MUCEA BADEA …SI DUNITRESSCU …SI PROASTA AIA BALBAITA GREACA SAU CREACA …. Kovesi este cea care a declansat tzunamiul din 2004 care a omorat 200000 de oameni …ciurtacu a prezentat documentul …kovesi a declansat al doilea razboi mondial ..radu dudor a prezentat dovezile …kovesii a produs ciuma din secolul 14 ….si alte 2375 de capete de acuzare …!TARA E IN PERICOL hasnaua 3 a avertizat poprul in fiecare minut ! Numele lui kovesi a fost deja rostit la Hasnaua 3 de 1 567 245 374 de ori …mucea badea a fost internat la spitalul 9 Creaca a lesinat in direct …dumitrescu si-a facut harachirii ,,,iar bombonele si-a sinucis umbra E PRAPAD

# el date 1 April 2013 14:07 +1

a dat bani si a ajuns judecator ?!

# Istratie date 1 April 2013 17:28 +1

Mulți.

# anton date 1 April 2013 14:15 +3

Am descoperit de ce este atat de *dorita* Kosesi de base si UE!!!!!! Este fata lu Merkel !!!!!!! Priviti dovada , sa juri ca sunt surori, dar nu..... A fost o ratacire sub zidul Berlinului si acum s-au reantalnit. S-a fie base tata ? Posibil ca prea au ambii DNA in ADN . Priviti si va cruciti :http://www.dcnews.ro/2013/03/foto-viral-angela-merkel-complet-goala-pe-plaja-in-tinerete/

# Istratie date 1 April 2013 15:55 0

Întâi, felicitări Maestre Georgescu! Al doilea, o experiență judiciară cu acest Toth este un *festin intelectual* și o jubilație existențială totdeodată. Înveșmântat în odăjdii de judecător, personajul, similianalfabet, opereză aidoma șmenarilor. Prin omisiune! La toate cele o mie de termene pe care le fixează generos și... retardat, impenetrabilul, nesimțitor instalat în scaunul curul, Toth începe o incredibilă prestidigitație. Amănuntul mâinii în buzunar a, după caz, victimei sau inculpatului, îi activează, ad libitum, sinistrului, oportunul prilej de a-și declanșa, ca un mare nesimțit,[ pardon!], *mânăriile*. Nimic nu e *pi di gratis*! Adică, ai sărit cu banul, se rezolvă... Toth. Ești *bou*, nu miști?... ia termene fraiere până behăi. Am înțeles că [scut e a]dmirabila avocată, una, nu știu cum o cheamă... Râdeți!? De mine râdeți!?..... De voi râdeți!     

# vlad date 1 April 2013 23:16 +2

@Istratie, esti atat de prost!

# vlad date 1 April 2013 23:33 +3

chiar pe siteul anaf firma apare ca declarata inactiva incepand cu 29.05.2009. Verificati si voi, cod fiscal 15311323

# pentru istratie istronomul date 1 April 2013 23:54 0

Credeam ca esti un domn,un intelectual rasat,dar vad ca m-am inselat.Sau ne-ai inselat.Vorbesti de Toth de parca l-ai cunoaste.Nu il cunosti ,chiar daca ai fi din Alba Iulia.Acest judecator a intrat in magistratura cu greutate ,fara sa dea bani cum ai scris.Nu este nici semianalfabet,nici retardat si nici nesimtit.Si nici nu ia spaga.Este un judecator care respecta procedura,respecta pe avocati,respecta pe inculpati si nu sta la 90 de grade in fata procurorilor.Si da solutii omenoase,avand curajul sa pronunte si achitari.Te dai ironic dar esti penibil.Iar ,,calamburul,, ala cu admirabila avocata este de prost gust.Daca esti din Alba Iulia esti un nemernic.Daca nu esti din Alba Iulia, mai mult ca sigur ca esti un prapadit de procuror DNA care a auzit de cazul Toth si de acea admirabila avocata.In oricare dintre ipoteze ,,sa-ti fie rusine dinupatriciu:;oriunde vei fi.

# Justitiabil date 2 April 2013 14:19 +1

Sa nu aveti ghinionul sa va judece acest judecător!

# HCC date 2 April 2013 16:13 -1

Nu o sa avem acest ghinion,pentru ca nu vom ajunge in faza de justitiabil.Pe tine nu te poate judeca Toth pentru ca te raportezi la competenta curtii de apel.Dar asa rau cum esti,nu iti doresc sa ai un atare ghinion de a te judeca instanta de la curtea de apel.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.12.2023 – Prima adunare generala a judecatorilor in scandalul salariilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva