21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORUL TUDORAN, VERIFICAT DE CNSAS – Au trecut peste 37 de ani de cand Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la CAB a fost admis in magistratura si 19 ani de cand CNSAS a fost infiintat, insa abia acum se verifica daca judecatorul a avut sau nu legaturi cu Securitatea: „Investigatiile sunt inca in derulare... Procedurile presupun cautari in arhiva CNSAS si la fostii detinatori de arhive: SRI, SIE, Arhivele Militare. Procesul interogativ are multiple si cronofage etape” (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

24 February 2019 11:38
Vizualizari: 8629

Judecatorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran (foto), de la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I Penala, este verificat de catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii din luna octombrie a anului 2018. Informatia apare intr-un raspuns trimis de CNSAS vineri, 22 februarie 2019, la solicitarea formulata de Lumea Justitiei. 


 

Concret, in 6 februarie 2019, Lumea Justitiei a solicitat CNSAS sa precizeze daca magistratul a fost sau nu verificat in legatura cu posibila existenta a unor date ori documente din care sa rezulte calitatea de lucrator sau de colaborator al Securitatii, in sensul legii. In raspunsul transmis pe 15 februarie, CNSAS a precizat ca procedura de verificare incepuse inainte de primirea adresei noastre.

Luni, 18 februarie 2019, am facut o revenire, cerand CNSAS sa indice cand anume a debutat respectiva procedura. Nu de alta, dar ne temeam ca nu cumva sa se repete scenariul din cazul presedintei ICCJ Cristina Tarcea, cand Consiliul a motivat durata enorma a verificarii prin faptul ca initial nu avusese la dispozitie intreaga arhiva a fostei Securitati (click aici pentru a citi). Din fericire, nu a fost vorba despre asa ceva, CNSAS precizand vineri ca verificarea a inceput pe data de 3 octombrie 2018. Ambele raspunsuri au fost semnate de presedintele Consiliului, Constantin Buchet.

Totusi, exista o parte proasta: si anume ca Bogdan Tudoran activeaza ca judecator de pe data de 15 octombrie 1981, deci de peste 37 de ani, iar Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si-a inceput activitatea pe 13 martie 2000. Cu alte cuvinte, CNSAS a avut la dispozitie timp suficient sa-l verifice pe Tudoran (cu atat mai mult cu cat acesta este un magistrat notoriu, judecand procese de rasunet si ocupand in anul 2000 postul de subsecretar de stat in MApN), dar Consiliul a ales sa faca acest lucru abia dupa 18 ani de la propria infiintare. Mai aveam putin si judecatorul Tudoran iesea la pensie.

Iata raspunsul initial al CNSAS (vezi facsimil 1):

Procedura de verificare a domnului Corneliu Bogdan Ion Tudoran, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti, a fost declansata anterior primirii corespondentei dumneavoastra in temeiul prevederilor art. 3, lit. l din OUG nr. 24/2008, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 293/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii.

La momentul redactarii prezentei, investigatiile sunt inca in curs de derulare, dat fiind faptul ca procedurile specifice de verificare presupun cautari atat in arhiva CNSAS, cat si la fostii detinatori de arhive (Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Arhivele Militare Nationale Romane). Se subintelege, in aceste conditii succint expuse, ca procesul interogativ are multiple si cronofage etape. Iar acesta se deruleaza dupa metodologia normei legale evocate si nu intra sub incidenta legii nr. 544/2001.

Asigurandu-va de toata disponibilitatea de a raspunde tuturor solicitarilor formulate in litera si spiritul cadrului legal in vigoare, facem precizarea ca veti fi informat asupra rezultatului final de indata ce vom avea configuratia concluziva a investigatiilor pentru cazul in speta”.


Prezentam raspunsul Consiliului la revenirea Luju.ro (vezi facsimil 2):

Procedura de verificare a domnului Corneliu Bogdan Ion Tudoran, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti, a fost declansata la data de 03.10.2018”.


Nu ne ramane decat sa asteptam cu maxim interes anuntul CNSAS de dupa finalizarea verificarilor.

Comentarii

# sa iasa intai la nesimtita pensie date 24 February 2019 14:27 +4

si dupa aia termina si securistii scotocirea prin propriile buzunare, dar rezultatele s-ar putea sa nu se dea nici dupa admiterea judelui in rai.

# DODI date 24 February 2019 15:59 +2

Nu-l scuturați prea tare ca să nu îi cadă stele de pe umăr și să îi dispară urma de la chipiu! Ce e cu graba asta? De ce nu aveți răbdare să iasă bietul om la pensie? Ca să poată să-și numere zecile de mii de lei, primite lunar. După o muncă dusă, cu mari eforturi, pe mai multe planuri și după respectarea strictă a diferitelor ordine primite de la superiorii săi.

# un mizantrop date 24 February 2019 20:05 +1

Ce, naiba, CNSAS?! Trebuie cerute evidentele la SRI, din bazele de date ale lui Dumbrava, pentru el si pentru toti beneficiarii de servicii securiste. apoi scuturat odata copacul justitiei de toti atarnatorii astia nesatui si degraba prestatori de servicii sexuale la porti securiste straine si autohtone. M-am saturat de golanii astia are au confiscat justitia si o administreaza in interesele meschine ale lor si ale celor ce-i miluiesc! La CNSAS n-ai ce pretentii sa ai, e un ****** politic, utilizat numai in scop propagandistic si de intimidare, nicio relevanta in comunicatele, multe cu reveniri si intoarceri de situatii. Niciodata nu veti afla ceva serios de la CNSAS, una ca indivizii care-l pastoresc sunt foarte slabi profesional si incalecati politic, apoi, toti turnatorii secu, de interes, deci si magistratii, sunt in evidentele SRI, care nu comunica date de interes operativ, poate numai cand il vor distrus pe vreunul, apoi, astia noi nu sunt la CNSAS

# Adina Ap date 24 February 2019 21:01 +3

S-a întâmplat ceva cu vechiul vostru sediu, CNSAS, de la parter Mall Băneasa, ce urmează a fi demolat la hotărârea domnului jude? Acolo parca va parcati unii masinile si faceati schimb de documente cu mafia ruseasca condusa de Băsescu. Asa, se dărâmă șandramaua in care ati dormit 20 de ani si ati folosit functia pentru vindere informatii si date cu caracter personal la infractori, complici cu voi... De erati pusi pe treabă, nu va trezeati acum, tam-nisam, ca se evacuează subsol si arhiva de care nu v-ati ocupat. Se mai întâmplă sa dispara institutii, ca SRI si CNSAS in acealasi timp, care au facut remiza si baraj simulat unii la altii. Who cares? Potop pe capul tau, tu si tu, care-ati mai fi a lui Viaceslav Platon, cu chirii de la voi din plin. Ati văzut ce a patit, chiar de la ai lui? Hotnews e plin de stiri. La închisoare, concediati, oameni ratati, ignoranti de istorie, sarcastici, falsi, mituiti, ce-ti fi. Toti o apă si-un pământ... Si ciolanis o s-o incaseze tot pe asta din plin.

# magistrat date 24 February 2019 22:17 +3

Primul nume: ION Corneliu Bogdan, jurisconsult, stagiul militar la securitate. Căsătorit cu fata unor activiști CC al PCR, devine ION TUDORAN Corneliu Bogdan, trece judecător, adus în București de Maria BOBU ... Socrul său, TUDORAN Ion a fost secretar PCR cu Ion ILIESCU la Iași și prof. la ACADEMIA PCR „Ștefan Gheorghiu”, iar soacra TUDORAN Georgeta - istoric la CC al PCR. Pentru a-și ascunde trecutul apare sub numele Ioan Bogdan Tudoran, subsecretar de stat la M.Ap.N. (M.Of. nr. 648/12.XII.2000), iar în ședința Camerei Deputaților din 7 febr. 2000 spune: „Mă numesc Ion Tudoran Bogdan, sunt secretar de stat la Ministerul Apărării Naționale”. Transformă numele IOAN în Ion pentru a crea confuzie. Toate sub oblăduirea securității foste, actuale și viitoare. CNSAS execută numai pe indezirabili, dați pe tavă de SRI (oamenii sistemului sunt păstrați în dosare clasificate). Urăște avocații pregătiți, dar a cerut să intre avocat fără examen dos 2544/2/2017 CAB. A pierdut procesul.

# Adina Ap date 25 February 2019 01:31 +1

Am auzit din prietenii de la Usbesk ca Viaceslav Platon, unii ii zic Platonov, ca este retinut in intimitatea budoarului, are de acasa numele de V. Ceika, de unde e si nickname de mafiot rus. Stie cineva cine e V. Ceika, in Russia? Procuror-general al Rusiei de pe 30 de ani!!!! Heeeeiii, gong mortal dat mafiei: a fost închis la Moskova numitul Viaceslav Platon, bineînțeles de procurori rusi de la evaziune in sistem bancar rus in anii 2013-2014, chiar Procurorul General al Rusiei! Sah si mat la el si cei ce tin Rusia departe de procedura de aderare la UE! Congratulations !!! Si cum dumnealui a transferat bani in contul fundatiei celei de-a doua sotii a Pres Dodon, Natalia Graur, "graurica pentru intimi", functionar înalt din M. Just Rep. Moldova, a plătit furt de alegeri de ieri, 24.02.2019, prin intermediar, chiar numitul V. Ceika. Si e prieten demult cu Onufrei, cum ii zic pretinii, Procuror General al Rep. Moldova, mai prieten însă cu "casul" (mita in sac de brânză, in numerar)NB

# Tudoran la G6 date 25 February 2019 10:06 -1

Maestre Tudoran, am eu o speta tare care te va baga la racoare.... Nu divulg nimic, pana nu depun plangerea la noua sectie..

# lEWW date 25 February 2019 12:53 0

Asta daca nu te duci tu primul!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva