5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JURNALISTII SRI – George Maior a confirmat ca SRI are agenti infiltrati in redactiile ziarelor si televiziunilor: "Cum stati cu ofiterii acoperiti in presa?... Cum stau toate statele democratice europene... Ii vom afla vreodata?... Asta e ideea, ca nu. De aia e vorba de ofiteri acoperiti si de secrete de stat”. Seful SRI neaga ca ar exista colaboratori in randul magistratilor: ”Este... legea defineste clar, cea din 2004, acest aspect, legea magistratilor. Nu! Sunt incompatibilitati”

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

26 January 2015 19:10
Vizualizari: 8311

Directorul SRI George Maior (foto) a confirmat public o realitate stiuta de ani buni. Si anume, ca Serviciul Roman de Informatii are ofiteri acoperiti infiltrati in presa. Intr-un interviu acordat postului B1TV, duminica 25 ianuarie 2015, seful SRI a explicat ca pe un fapt obisnuit in statele democratice europene prezenta agentilor de informatii in redactiile ziarelor si televiziunilor, fara a preciza, concret, despre ce state democratice europene este vorba. In acelasi context, George Maior a afirmat ca Serviciul pe care il conduce de aproape 9 ani nu are agenti infiltrati in magistratura si in politica, intrucat Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor prevede o stare de incompatibilitate in aceste situatii: "Este... legea defineste clar, cea din 2004, acest aspect, legea magistratilor. Nu! Sunt incompatibilitati".


Asadar, Serviciul Roman de Informatii pretinde ca nu are ofiteri acoperiti infiltrati acolo unde legea interzice si recunoaste ca pe un fapt normal prezenta agentilor sai acolo unde legea nu interzice, cum este cazul presei.

De altfel, George Maior nu ar fi singurul sef de serviciu de informatii care a recunoscut prezenta ofiterilor acoperiti in mass-media. Potrivit jurnalistilor de la Flux 24, intr-un raspuns adresat in iunie 2001 la solicitarea deputatului Damian Brudascu, seful SRI de la acea vreme, Radu Timofte - predecesorul lui Florian Coldea si George Maior - afirma ca redactiile din Romania sunt infiltrate de acoperiti.
Ulterior, in 2006, a venit si prima confirmare oficiala, din partea purtatorului de cuvant al SRI, Marius Bercaru, a faptului ca in presa activeaza ofiteri sub acoperire. Este vorba despre un raspuns pe care SRI l-a adresat Comisiei parlamentare de control al activitatii SRI, la cererea acesteia.

Prezentam dialogul pe tema agentilor acoperiti din presa, magistratura si politica:

Reporter: "Cum stati cu ofiterii acoperiti in presa?"

George Maior: "Cum stau toate statele democratice europene..."

Reporter: "Adica bine".

George Maior: "Cum stau toate statele democratice europene. Ofiterul acoperit este o latura speciala, o arma speciala a oricarui serviciu de informatii. Sarcina lui este ca, folosind aceasta situatie, aceasta calitate, sa aduca informatii de securitate nationala pentru stat. Si... cu asta, basta!"

Reporter: "Ii vom afla vreodata?"

George Maior: "Asta e ideea, ca nu. De aia e vorba de ofiteri acoperiti si de secrete de stat".

Reporter: "In magistratura si in politica aveti?"

George Maior: "Este... legea defineste clar, cea din 2004, acest aspect, legea magistratilor. Nu! Sunt incompatibilitati".

Reporter: "In politica?"

George Maior: "La fel. Este definita ca incompatibilitate operarea cu ofiteri acoperiti in institutii politice, precum Parlamentul".

Comentarii

# ion date 26 January 2015 20:30 +5

Dan Andronic, Sorina Matei, Cristina Sincai...

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 27 January 2015 15:46 +2

ptr ion// ai ,,scapari,,uitasi de centurista de la irealitatea si de avocatul ala mic cu capul mare

# Maria date 26 January 2015 20:52 +2

Valentin Zaschievici. Robert Turcescu, Dan Tapalaga... Haideti sa completam lista.

# Ciolannis date 27 January 2015 17:35 +1

Întrebat dacă i se pare normal că serviciile au ofițeri acoperiți în presă și politică, Iohannis a răspuns: "Da. Face parte din activitatea serviciilor și nu cred că este o problemă. Nu cred că trebuie noi să le spunem cum să-și facă treaba"

# mulder, agentul mulder date 26 January 2015 21:33 +11

dar de magistratii acoperiti sau la vedere, surse/ofiteri ai SRI nu ziceti nimic, domnu' maior? Unul liviu tudose de la PCA Ploiesti, procuror sef, nu stiti? pi ati primit raport de la....si de la...lupulescu...DNA, sau de la seful lui ion alexandru, aaaa? sau astia nu sunt acoperiti decat de lege, ca doar apara interesele serviciului?! rusinica bai maioare, si tie si lui coldica, ca ala e hotoman, iti da sa semnezi numai ce trebuie sa stii si doar cat iti ia sa dai cu pixul intre doua .....cu gheata?!

# ion date 26 January 2015 22:07 +3

cand vorbesc ziaristii nominalizati mai sus, vorbeste SRI

# securistul de serviciu date 26 January 2015 22:38 +7

Sefu' e cam glumet,... mai ales dupa unul cu gheata.Nu prea le avem noi cu astea cu pixurile dar avem destule loaze colaboratoare, recrutati dintre turnatori.Agentii nostri acoperiti, dupa 15 ani de trandavie acoperita, pensinati din frageda pruncie tip" Ghita-tv"sunt patronii celor mai multe trusturi de presa si dezinformeaza prostimea, pe toate canalele media, conform comenzilor primite de la "centrul de comanda". In ce priveste judecatorii, la 35 de cand iesim noi la pensie e cam greu sa te apuci sa mai inveti pentru examenele de judecator asa ca cei ce doresc sa patrunda in justitie isi echivaleaza "studiile" si devin procurori.Cei mai multi prefera acest statut de unde pot trage sforile cum doresc dar unii mai ambitiosi (cum este si Morar) ajung judecatori prin reconversia profesionala ordonata de sefu' si semnata de presedinte, cum s-a intamplat in ultimii 10 ani.Da' va spun eu, decat judecator acoperit, mai bine procuror garnisit de sri cu dosarele judecatorilor!!! :roll: :roll: :roll: :sigh: :sigh: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> 8) 8) 8)

# idiotii utili ai serviciilor secrete date 27 January 2015 21:57 +3

Sunt multe motive pentru care ziariştii devin idioţii utili ai serviciilor de informaţii. Unul dintre ele este complexul propriei ignoranţe şi al propriei iresponsabilităţi. Or, faptul de a se arăta respectuoşi faţă de temele ”siguranţei naţionale” îi face să pară gravi şi mai bine informaţi. În orice caz, serviciile de informaţii încalcă grav Constituţia, nu atât prin infiltararea ca atare, cât prin faptul că se implică în modul cel mai direct în politica partizană şi în campaniile electorale. În loc să fie discreţi şi să-şi urmărească obiectivele definite prin lege, agenţii acoperiţi fac cariere flamboaiante şi dirijează campanii politice agresive. Dar ţinând seama de lipsa anticorpilor din societatea românească, nu există, se pare, decât un singur remediu şi anume adoptarea unei interdicţii legale explicite. Pur şi simplu va trebui să se interzică oricărui ofiţer de informaţii să activeze în rândurile presei. 

# DW date 28 January 2015 22:51 +3

DW: Anomalia fără egal este că un ofiţer al unui serviciu de informaţii face o stridentă politică partizană căutând să distorsioneze formarea liberă a opţiunilor electorale. Or, în acest caz, serviciile de informaţii încalcă în mod grav legile şi Constituţia, căci ele nu au dreptul să facă politică". "Un agent-ziarist care realizează o emisiune de televiziune cu o audienţă semnificativă, militând fără perdea în favoarea unui om politic sau împotriva altuia, încalcă regulile democraţiei liberale", scrie DW, care apreciază că odată ce presa permite infiltrarea unor agenţi în rândurile ei și tinde să-i şi legitimeze, atunci nu mai există niciun fel de dezbatere liberă în societate.

# OCHIUL & TIMPANUL date 28 January 2015 22:50 +1

Aparatoarea iconica a libertatilor romanilor visa la agenti ai serviciilor secrete in presa!!! Propunerea doamnei Renate Weber, europarlamentar liberal, de respingere a includerii agenţilor serviciilor secrete în presă, a fost respinsă (votată negativ) de reprezentanţii Partidului Democrat Liberal în Parlamentul European. În extrasul de pe site-ul Parlamentului European, care prezintă participanţii la respectivul vot, apar numele Monicăi Macovei şi al lui Marinescu Marian Jean, reprezentanţi ai PDL.

# ZIARISTU BUIMAKU date 28 January 2015 23:25 0

Episod pe care SRS l-a povestit senatorilor. "După ce a primit portofoliul Justiţiei, la solicitarea Monicăi Macovei, am avut o întâlnire lungă cu Domnia Sa, la un restaurant, unde a facut o rezervare - la Picollo Mondo. Discuţia din păcate s-a prelungit foarte mult... Şi, având în vedere că sunt bărbat, am fost cavaler şi am rămas până ce a terminat tot ce era în frapiere", a afirmat ziaristul. Sorin Roşca Stănescu spune că Monica Macovei a dorit să-l vadă pentru a discuta despre reforma în Justiţie şi relaţia cu presa, dar jurnalistul mărturiseşte că a plecat buimac de la întâlnire.

# interceptare + supraveghere date 28 January 2015 23:02 0

Serviciile noastre de informatii, blamate de CNSAS, aratate cu degetul de mass-media si societatea civila, raman amantele de serviciu ale Puterii. Folosite patru ani, platite pentru prestatia lor profesionista, abandonate cand vine vorba despre o responsabilitate a beneficiarului. Mai iubite la Washington decat la Bucuresti, serviciile au devenit un obiect in scandalul politic. Pe acest fond, Monica Macovei, cea despre care se aude ca a fost surprinsa intr-un flagrant-bomba, promoveaza o lege de procuror ceausist. Interceptarea si supravegherea operativa sunt instrumentele cele mai utilizate de procurorul de tip nou, generatia UE 2007. http://jurnalul.ro/editorial/falimentul-politic-4078.html

# eljijinews date 9 February 2015 09:49 0

Parerea mea aici: http://www.eljijinews.com/opinie/problema-jurnalistilor-acoperiti

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva