21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JUSTICE MORTE – Treisprezece avocati din Baroul Bucuresti s-au solidarizat cu confratii lor francezi in protestul "Justice Morte" initiat in instantele marilor orase din Franta. La noi, ca la nimeni. Avocata Ingrid Mocanu: "Avocatii ar fi trebuit sa protesteze. Am fost 13... Ceilalti cica au fost doar solidari cu confratii francezi. Eu, in plus, am protestat pentru ceea ce ni se intampla tuturor in Romania: abuzuri si batjocura! Justitia a murit!?"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

25 March 2018 11:56
Vizualizari: 11197

Demers inedit al unui grup restrans, dar curajos, de avocati din Baroul Bucuresti. 13 avocatii au protestat vineri, 23 martie 2018, in Sala pasilor pierduti din Palatul de Justitie din Bucuresti, in semn de solidaritate cu avocatii francezi care au clamat "justice morte" intr-o manifestatie inedita in cadrul careia s-au intins pe jos in robe in instantele din marile orase din Franta. Avocatii francezi, sute, daca nu chiar mii, s-au unit intr-un glas si au organizat un astfel de protest pentru a trage un semnal de alarma ca Justitia in Franta se afla intr-o criza fara precedent. Situatia in Franta este similara cu cea din Romania. Numai ca, in Romania, nu toti avocatii isi gasesc timpul, sau chiar curajul, de a protesta fata de modul in care a ajuns sa se imparta Justitia din Romania, de felul in care sunt tratati avocatii in salile de judecata sau in sediile parchetelor.


Apelul avocatilor care au initiat protestul a fost unul extrem de clar si motivant. Pentru cine a vrut sa auda:

"Solidarite, Fraternite.

Azi in Palatul de Justitie al Micului Paris, cum era Bucurestiul interbelic... solidaritate cu avocatii francezi.

De la Francezi am avut si Codurile napoleoniene si Palat de Justitie si restaurarea lui recenta facuta de Bouygue?... Stiu ei ce stiu avocatii francezi cand protesteaza pentru drepturi si libertati, ca de acolo vine si Declaratia Drepturilor Omului si Cetateanului, ei au trecut si prin starea de urgenta peste 700 de zile, deci stiu cum e sa dea ordin de perchezitie ministrul de interne si pretuiesc mai mult decat multi dintre noi libertatile... Iar Consiliul National al Barourilor a votat in unanimitate rezolutia de protest..."

Si au auzit doar cativa. Astfel, vineri, la orele pranzului, in Sala pasilor pierduti din Palatul de Justitie, unde incap mii de persoane, au protestat doar 13 avocati, printre acestia aflandu-se nume precum Mihnea Stoica, Antonie Popescu, Cosmina Cerva, Ingrid Mocanu, Silvia Uscov, Ramona Madalina Bercea sau chiar fostul decan al Baroului Bucuresti, avocatul Ion Ilie Iordachescu. Cinste acestor avocati care au dovedit de-a lungul timpului ca nu se tem sa isi exprime pozitiile si sa apere valorile Statului si, mai ales, ale profesiei de avocat! Restul, tacere!

Cea care a semnalat lipsa de interes si chiar curaj a avocatilor pentru un demers laudabil a fost avocata Ingrid Mocanu, la randul ei victima a abuzurilor unui stat paralel care functioneaza in Romania de ani de zile:

"Astazi, avocatii ar fi trebuit sa protesteze. Am fost 13 - TREISPREZECE. Dau cateva nume in afara de mine: Mihnea Stoica, Cosmina Cerva, Antonie Popescu, Silvia Uscov, Ramona Madalina Bercea, fostul decan Ion Ilie Iordachescu. Celorlalti nu le dau numele caci nu stiu daca vor sa fac public asta. Ceilalti cica au fost doar solidari cu confratii francezi. Eu, in plus, am protestat pentru ceea ce ni se intampla tuturor in Romania: abuzuri si batjocura! Justitia a murit!?"

Lumeajustitiei.ro sustine demersul avocatilor curajosi care lupta pentru drepturile profesiei lor si pentru o Justitie dreapta si le solicita sa nu se opreasca din a-si exprima liber opiniile. Caci, mai sunt doar cativa care o fac!

Iata cateva fotografii de la protestul avocatilor din Baroul Bucuresti de la finalul acestei saptamani:


Iata cum a aratat protestul avocatilor din Franta:


Comentarii

# Marin TULUS, Olt date 25 March 2018 14:20 +1

Cum este moartă Justitia pt voi?Să nu uitati! aveti toate drepturile venite din bugetul statului, in complot cu coana Justice ați anihilat gruparea Bota pt. că numai aveti loc de ei/noi, pentru condamnarea noastră,a celor din gruparea Bota, cu care nu v/ați solidarizat contra criminalei Legii de stabilire a profesiei de avocat în afara Constitutiei!!! Da, sunt de acord!Comentati prin protestul vostru local averile magistratilor de la CA Bucuresti, a celor care au sotii/sotiile avocati!!Stiti că noi avocatii din gruparea Bota am fost condamnați/amendati/de coana Justice care ne/a distrus familiile pt. ca voi să fiți liberi să practicați o profesie ce este confiscată de clanurile voastre în detrimentul Constituției?!Nu văd un protest legitim pt, probeleme esențiale ale societății,ci tot așa, cum s/a întâmplat până acum , pt interesele voastre și ale clanurilor voastre!!!Desteaptă/te române!!

# Carcotas date 25 March 2018 16:19 -1

Nu exista avocati in asa numita grupare Bota, poate doar niste romantici rebeli!

# Oana date 25 March 2018 14:42 +5

Ar trebui un protest masiv al tuturor dar mai degrabă un REFUZ TOTAL un fel de boicot contra falsei justiții în generat şi contra instanțelor deopotrivă. Aşa că justiția din Franța a murit pt că a existat însă la noi în România nu e moartă deoarece nici nu s-a născut vreodată . Aici din '89 nu a existat decât o mafie care s-a extins mereu si care calcă legea,constituția şi drepturile în piciare :cry: Cum poate exista dretate in justiție cu agenți acoperiți, colaboratori si protocoale anticonstituționale. Toate procesele sunt nule de drept dacă tot le e frică de amnistie şi grațiere oricum trebuiesc anulate, revizuite sau măcar găsită o soluție de compromis genul comutarii tuturor pedepselor în suspendare ca la americani si apoi rejudecate ...sa vedem câte sute de milioane va trebui să plătească statul mafiot ca despăgubiri celor paradiți

# Eu date 25 March 2018 15:20 0

Diferenta este ca in Franta nu sunt intimidati avocatii ulterior (unui astfel de protest) cu catusele si nici nu el sunt interceptate telefoanele ... De aceea si pot ei protesta acolo, pentru ca nu li se intampla nimic. Aici, stiu ce risca, dat fiind ca Securitatea conduce tara prin catuse si tot tacamul ...

# Eu date 26 March 2018 14:30 0

".. si nici nu le sunt ..."

# Botomei Vasile,doctor in drept date 25 March 2018 17:37 -1

In legea avocaturii din Romania a fost inventata o noua infractiune,in supliment fata de exercitarea profesiei fara drept.Prin art.60.6 din legea 51/1995 modificata prin legea 25/2017,se condamna cu inchisoare folosirea denumirii de barou,unbr,avocat,daca nu esti in baroul de sorginte comunista. Textul din art.60.6 este in paralelism legislativ cu textul art 26 din legea avocaturii. Potrivit art.1 (5) din Constitutie,coroborat cu art.21 (3) din Constitutie,articolul 60.6 ar trebui declarat neconstitutional,pe motic ca incalca calitatea legii. Art.16 din Legea 24/2000 de tehnica legislativa,interzice paralelismul legislativ. Autorul introducerii paralelusmului legislativ in legea avocaturii,au fost avocatul Cupcea deputat PNL,care a spus: Sunt atatea legi care contin paralelisme! Ce mai conteaza inca unul?!

# Dreptate date 25 March 2018 17:44 +3

Felicitări acestor avocați curajoși. Istoria nu-i va ierta pe cei care au făcut abuzuri, dar deopotrivă nici pe cei care au știut de aceste abuzuri și au tăcut sau nu au luat atitudine.

# Edelweiss - Medic Legist de Wallachia-Tribalia date 25 March 2018 19:27 +7

Bun așa! Orișicât de mică participarea, contează ATITUDINEA. Cât despre ceea ce a dat Franța lumii, deseori am menționat deviza Constituției lor: „Guvernare DE LA OAMENI, PRIN OAMENI și PENTRU OAMENI.” Sensul acestei devize l-am extins asupra justiției utopice din Rroemenica Absurdistană, care ar trebui să tindă către „Justiție DE LA OAMENI, PRIN OAMENI și PENTRU OAMENI” / :roll: Oricum ar fi, Franța stă oleacă mai bine ca noi la capitolul mortăciuni judiciare: dacă la ei justiția abia acum a murit, la noi justiția de stabor și paradeală este în stare de putrefacție și duhnește. Duhnește de-ți mută nasul de la Suceava până la Briusel. Inga di ci mortăciunea valahă duhnește a spurcăciune fetidă: „ JUSTIȚIA în care ADEVĂRUL ESTE MISTIFICAT DE ÎNȘIȘI SLUJBAȘII ADEVĂRULUI - ESTE O JUSTIȚIE PUTREFACTĂ.” :-x „https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2018/02/the-stinking-carrion-justitia-putrefacta.html

# Q.u.e.d. date 25 March 2018 21:32 +2

baroul blosevig a incheiat protocoale cu diverse instituții . ce concluzie trageti? cine incheie protocoale inafara de securisti?

# Marin TULUS,Olt date 26 March 2018 07:07 +1

Pt.carcotas.Vedeti ce poate să însemne atmosfera nocivă din societate?Orice absolvent de studii superioare/specialitatea stiinte juridice trebuie să aibă profesie.cea de jurist sau avocat, ar fi de drept consfințite de actul eliberat de Universitate/Facultate.Numai că regimul post 1989 a urmărit cum să aducă societatea la totalitarism prin confiscarea profesiilor, prin controlul asupra institutiilor statului devenite SRL, lasand la o parte furtul a celorlalte avutii nationale!Astfel,românul știe că dacă nu are PCR, nu poate fi nici măturător la o Institutie.Vorbim de protocoale,dar uităm cu UNBR/ul ,,de dinainte Cristos"a incheiat Protocoale cu MJ; CSM,poate chiar cu ICCJ sau SRI,care denotă o totală abordare a acestei situații/profesia este una confiscată iar statul de drept este un stat de clan!!!Ceea ce nimeni nu observă, și nu vorbesc de cei din Interior care nu se mai bucură de nicio credibilitate,ci cei de la UE si SUA,Anglia,Canada,etc.Este mai bine ca/n Siria,dar tot la fe

# Carcotas date 27 March 2018 12:24 0

Stimate domn, apreciez comentariul dumneavoastra numai daca intru in registrul ideilor! In registrul faptelor, noi trăim in democrație iar vointa majoritarii s-a manifestat in sensul legiferarii si monopolizarii profesiilor asa-zis liberale. Comparativ, doar licența in medicina nu da posibilitatea niciunui absolvent sa intervină chirurgical, dupa cum nici licența de la arhitectura nu da posibilitatea pentru absolvenți sa proiecteze clădiri. 

# benny hill date 27 March 2018 19:13 +2

ce mai democratie, securistii analfabeti au voie sa profeseze iar oamenii pregatiti stau acasa. asa- i carcotasule? bravos nene, bine ca existati voi care ati fost desfiintati cu subiect si predicat prin legea 3/1948. chiar ne crezi prosti? ori esti infundat la minte? open mind mosulica!!

# carcotescu traditional date 28 March 2018 19:07 +3

ia zi ma carcotasule, tot majoritatea a decis ca parlamentarii vostri de formatiune avocati hoti sa fure tara asta si sa o lase pe butuci?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva